BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #217813 przez madziaska
Anyanka te sny mnie mecza, bo rodze tego kota i wiem, ze Hani nie ma i nie bedzie. Koszmar jakis !!!!

Anakol daj nam koniecznie znac jak urodzisz... Do Ciebie tel chyba nie mamy :(
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #217847 przez Dorciaition
Madzia dziwne te Twoje sny z kotami. Szukałam w senniki czy jest coś o karmieniu kota, ale nikomu innemu chyba takie rzeczy się nie śniły bo nie ma ;)
No Anyanka Ty to już w ogóle masz koszmary :ohmy:

Do Anakol mamy nr tel.

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #217849 przez anakol
madziaska napisał:

Anakol daj nam koniecznie znac jak urodzisz... Do Ciebie tel chyba nie mamy :(

Pewnie że dam znać :laugh: A tel do mnie macie, jest w numerach które Dorcia rozsyłała :) Ja też mam do Was numery w telefonie (do tych, które były w szpitalu ;) ) to będę dawała znaki żeby przekazały na forum.
:kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #217854 przez Dorciaition
Anakol koniecznie Kochana, bo wiesz, że my tutaj każdą z nas przeżywamy prawie jak własne ;)

A w ogóle to dlaczego będziesz miała cc? (chyba mi umknęło) B)

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #217908 przez anakol
Dorcia, cc dlatego, że mała jest ułożona główką do góry. A znaki oczywiście że będę dawać :kiss:
13 lata 6 miesiąc temu #217967 przez luska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kima a ja bym sie ucieszyła z takiego prezentu ;)

Vestusia lali sie na kanapie a te sie do mnie drze , ze młody go nie słucha itd.......hehe musiała wkroczyć miedzy nich z książeczką i uspokoić towarzystwo :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Docia też chce takie sąsiadki :P

Ankol wow ale widomosc :ohmy: :lol: Super , kurka ale się te wasze dzieciaczki spieszą :) A wierze kochana , ze trema i kupa obaw pewnie , ale na pewno wszystko oki będzie :)

Joanko spoko jestem jeszcze ja i Mila :P Wytrwamy z tobą do końca listopada albo i dłużej heheheh
13 lata 6 miesiąc temu #217972 przez luska
Ale swoja droga niech ta moja koza posiedziz minimum z 2 tygodnie ,aż wszytko popiorę , poszykuje i spakuje w końcu torbę.Wtedy może wychodzić :P Chociaż nie sadze , żebym miała wcześniej się rozpakować bo zero jakiś objawów , żeby coś miało się wcześniej dziać :)
13 lata 6 miesiąc temu #217976 przez luska
Ale macie kobitki sny :ohmy: :ohmy: A ten kon zamiast Hani ,też bym sie przeraziła.Mi sie śni wszystko prawie , bo jak na razie poród i dzidzia się nie pokazują w tych snach i dobrze , bo na początku ciąży miałam takie koszmary , ze przed spaniem już płakałam :dry:
13 lata 6 miesiąc temu #217986 przez Milla
Kilka godzin mnie nie było a tu takie nowiny :laugh:
Anakol trzymam mocno kciuki!
Suari, u mnie czop odszedł w sobotę a w niedzielę było już po wszystkim :laugh:
Dorcia, będzie dobrze. Choć wierzę, że nie umiesz myśleć o innych rzeczach.
Niby zostało kilka tygodni (no u mnie więcej)to zleci czas tak szybko, że nie zauważymy a będziemy pisały o kupkach, pampersach, ulewaniu :) Ja mam wizytę 31 potem następną pewnie za kolejne trzy tygodnie i dostanę bilet do szpitala. Liczę że urodzę najpóźniej na początku grudnia.
13 lata 6 miesiąc temu #217995 przez vestusia
Dżem dobry wieczór :laugh:

Obejrzałam dziś swoje seriale i wpadłam na chwilkę zobaczyć co u Was. No i czego ja się tutaj dowiaduję :D
Anakol – jejku, w ten czwartek cc??? To fantastycznie! Tzn. nie zazdroszczę cc, ale samego faktu, że dzidzia będzie już z Wami. Jej, jak ja Ci zazdroszczę :D
Anyanka, kurka, a ja na to moje 4 piętro muszę wchodzić. Ech…. Chciałabym mieć do pokonania kilka schodków :) Mnie Zuzola też się tak wypina, że to tak nieprzyjemnie boli, wszystko mam pewnie w środku zmasakrowane i skopane. Ja wiem, że to dla jej dobra, ale nigdy nie przypuszczałam, że to może być po prostu bolesne :(

Anakol, chciałabym po Tobie, ale jako że chcę tak bardzo, to na pewno będę gdzieś na szarym końcu. Tak, jak z poznaniem płci. Niby chodziłam do lekarza ze świetnym sprzętem, a jak pamiętacie, ja jako ostatnia miałam zielony kolor w tabelce. Pewnie też urodzę na samym końcu :laugh: Tzn. przed Luską i Milla oczywiście :P

Anakol, będzie dobrze, zobaczysz :D Trzymam mocno kciuki :D

Macie rację z tym, że do listopada jeszcze troszkę czasu, a dzieciaki na siłę pchają się do października. Może po prostu nie lubią listopada :D To taki smutny miesiąc :D

Aniaa_ z Ciebie to ja nie mogę. Cytuję: „a już na pewno nie mogę urodzić w tym tygodniu, bo męża nie ma, a i nie mogę rodzić w poniedziałki i czwartki bo wtedy mój lekarz nie będzie miał dyżuru w szpitalu, bo przyjmuje u siebie w gabinecie”. Buehehe, myślisz, że dzidzia posłucha? :P Aparatka z Ciebie He, He, He :D

Madziaska, ja to taka gapa jestem. Pisząc o tej kąpieli też miałam na myśli to, że będziemy robić to razem, tzn. na pewno będę obok, ale chodziło mi bardziej o to, aby Piotrek był zaangażowany w tę czynność tak najbardziej, że on będzie trzymał dzidzię, oboje będziemy ją pluskać itd. Żeby po prostu nie było tak, że ja mam robić to sama, albo on sam. Oczywiście razem, ale z tym zaznaczeniem, że to niby bardziej jego przywilej 
Ja bym też chciała karmić, a pokarm odciągać tylko w wyjątkowych sytuacjach – gdy będę chciała zadbać o siebie i gdzieś wyskoczyć. A tak, to również tylko pierś. Dlatego również nie chcę, aby Piotrek w nocy wstawał. W końcu niech też będzie wyspany (o ile to w ogóle możliwe?), a ja będę z tym moim cycorkiem wstawać. W ogóle to rozczula mnie widok matki karmiącej dziecko i jakoś nie chciałabym świadomie z tego rezygnować na rzecz butelki, którą Piotrek mógłby karmić Zuzola. Nie chcę, aby ta bliskość była mi zabrana. Już nie mogę się doczekać tego, jak maleństwo przyssa się do mnie jak pijaweczka i będzie sobie piło mleczko :)

Jo_anna :) Na pewno którejś zostanie listopad. Zawsze te z października mogą się wypakować w listopadzie, bo im coś nie spieszno He, He, He :D

Dorcia, ja też, ja też chcę za 2 i pół tygodnia :D He, He, He :D Chyba że lekarz powie, że dzidzia donoszona i wszystko ok i że mogłabym rodzić. Ale to tak na zawołanie i tak nie działa, więc… tak czy inaczej zostaje mi listopad do wypakowania :D

Anyanka, koszmary to normalna sprawa, nie przejmuj się nimi. Teraz takie głupoty będą nam się śniły :laugh:

Dorcia, myślę, że senniki nie obejmują tak pokopanych snów, które mają kobiety w ciąży He, He, He :D

Luska, 2 km to całkiem sporo. Ja w sumie do koleżanki to chyba miałam około 800 metrów w jedną stronę, może rzeczywiście też około kilometra. Szłam bardzo długo (w tamtą stronę) i może mi się jeszcze wydawało dodatkowo, że to dalej… i dokładnie takie odczucia, jak Ty opisujesz. Ech…

Ja poleżałam, ale każdorazowo, jak musiałam wstać chociażby siku, graniczył z cudem. Też Was tak napitala pipka jak chcecie wstać? Luskę chyba tak, bo z tego, co opisujesz, to mam chyba podobne odczucia. Ja ledwo dycham. Piotrek dzisiaj patrzył na mnie, że ja stękam i czy coś się dzieje. Ja chyba urodzę pojutrze He, He, He :D

Idę jeszcze obejrzeć Wojewódzkiego i spadam spać. Zjadłam przed chwilą frytki, bo Piotrek smażył. A siedziały mi w głowie od ponad dwóch godzin i nagle on na głos mówi, że może usmaży fryty. Normalnie czytał chyba w moich myślach. Musiałam się skusić, bo takiego miałam smaka. Zaraz zapodam Gaviscon na zgagę i mogę iść nyny. Bo zgaga na pewno mnie zaraz złapie… smażone to jednak nie jest to, co powinnam jeść, tym bardziej na noc…

Anakol, jeszcze raz trzymamy kciuki i czekamy na informacje :) No i na fotki! :D
13 lata 6 miesiąc temu #218017 przez zaguś

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #218021 przez mamapolkowa
PROSZĘ NIE ZAŚMIECAĆ FORUM, SĄ NA FORUM STOSOWNE WĄTKI ^^ MODERATOR
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #218064 przez madziaska
czym i kto zasmieca wątek????? B)

Dzień dobry :lol:
Ja dzisiaj pierwsza :) Cos nie moge juz spac, Sz poszedl do pracy, a mnie sie juz nie chce spac, zjadlam sniadanko i postanowilam zajrzec ;)
Anakol faktycznie mamy Twoj nr ;)
Dorcia ja juz tez sprawdzalam tego "kota" w senniku ;) Chyba nikomu sie nie snia takie bzdury ;)

Luska ja tez nie chce wczesniej urodzic, czekam az sie przeprowadzimy ;) Tak jak TY z praniem. dzisiaj musze sie skonczyc pakowac, bo robie to od tygodnia ;)
Vestusia mnie pipka nie boli. W nocy jak sie przekrecam na drugi bok, to brzuch ciegnie mnie na ten bok, na ktorym spalam. Albo jak za szybko wstane to mnie w prawym boku zakluje ;) Ciekawa jestem jak tam moja szyjka, mam nadzieje ze ok i Hania poczeka az remont sie skonczy ;)
Tak patrze, ze Iva miala 17.10 wizyte i od tamtej pory jej nie ma :(
Sauri dzisiaj za Ciebie trzymamy kciuki ;)
13 lata 6 miesiąc temu #218104 przez vestusia
Dżem dobry w ten pochmurny, szary i deszczowy poranek :)

Madziaska, no nie wierzę, że Ty pierwsza :)

Ja wstałam, bo i Zuzia wstała tak, jak Piotrek. Właśnie zajadam kaszkę na śniadanko i popijam kawkę...

Ja też wczoraj sprawdzałam, do Anakol mam nr telefonu. Zresztą wszystkie Wasze kontakty wpisałam w telefonie, żebym je miała :)

Iva naprawdę zniknęła, nie mamy jej nr i teraz nie wiemy o co chodzi. Ja myślę, że to problemy z internetem, ale może po prostu poszła rodzić? :D

U mnie noc raczej beznadziejna. Ledwo wstaję siku, a chodzę siku co najmniej ze 3-4 razy. Średnio co 1,5-2 godziny. Nio ale.... to już końcówka...

Dzisiaj nigdzie z domu nie wychodzę, tzn. raz z psem chyba będę musiała wyjść, ale tak to nosa stąd nie wynurzam. Czekam też na listonosza, myślę, że dziś powinny przyjść sukieneczki :)

13 lata 6 miesiąc temu #218145 przez Milla
No właśnie, kto i jak zaśmiecił skoro nie ma postu?
Witajcie. Ja dziś w nocy myślałam, że umrę. Złapał mnie skurcz prawej łydki. Do tej pory zdarzały mi się w nocy skurcze lewej łydki, przyciągałam palce do siebiei było po bólu. A dzisiaj nic nie pomagało:ani masowanie ani przyciąganie paluchów:( A niby magnez który łykam pomaga na skurcze. To co będzie jak go odstawię?
Ja wczoraj na Allegro zamówiłam małemu skarpetki, rastopki i koszulki. Mam nadzieję, że dziś kurier mi je przywiezie :)
Ciekawe co z Ivą? Oby wszystko było w porządku.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia