- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Cześć Mamusie!

Ali, decyzja podjęta co do wózeczka i taka jaką i ja bym podjęła, ale tak jak mamusie pisały: to Twój wybór

Kayowu, piękny pokoik

A ja tez pierwsze co pomyślałam, to że to czop śluzoy, ale tak jak było już napisane: nawet gdyby to był on to może odejść na du żo przed porodem, więc to nie powód do paniki

A propos paniki.... Wczoraj pojechaliśmy z mężem do szkoły rodzenia: fałszywy alarm a prawdziwy poród. Ledwo wychodzimy z zajęć (o 21.00 - już tam prawie kinęłam... :/ To stanowczo za późno było nie mówiąc o mężu, który był prosto po pracy...), mówię mu, że jak pani położna mówiła o skurczach, to ja akurat miałam jeden (i oczywiście cieszę się jak dzika że coś tam się już mi dzieje

Przyjechaliśmy do domu a on do mnie: CHCIAŁBYM ŻEBY BYŁO JUŻ PO WSZYSTKIM. JA SIĘ NERWOWO WYKOŃCZĘ... A ja na to: ŻE CO PROSZĘ ??!?!?!?! TY SIĘ WYKOŃCZYSZ ?!?!?!?! A JAAAAAA????!?!?!?!?!! TO JA BĘDĘ CIERPIEĆ, TO MNIE ROZWALI KROCZE, TO JA BĘDĘ CIERPIEĆ WIELE GODZIN I JA BĘDE WYCISKAĆ SIÓDME POTY, ŻEBY DZIECKO NA ŚWIAT WYPCHNĄĆ A I MOJE ZYCIE MOŻE BYĆ ZAGROŻONE A TY SIĘ NERWOWO WYKOŃCZYSZ ?!?!?!?!? Ja pierdziu... wytrzymajcie tu z takim facecem

Cania, ja też swoje i synka rzeczy na wyjście spakowałam do siatki i leży ona włożona do fotelika, z którym mąż po nas pzyjedzie

Dobra, zabieram sie za prasowanie, dzisiaj mam szkołę rodzenia na 14.00 muszę wiele zrobić zanim tam pojadę ok 13.00 ... Mało czasu, oj mało...... Ja wiem, że jak sie nie pozmuszam teraz do skończenia porządków i tego prasowania, to nie skończę juz wcale, bo z każdym dniem mam coraz mniej powera :/ Coś okropnego takie lenistwo i NIC NIE ROBIENIE :/ Musze się zmuszać, już niewiele zostało .....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
- kayowu
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Ali to super ze się zdecydowalas, na pewno wozek będzie piękny w każdym kolorze

meniado dobrze slyszec ze u Ciebie wszystko dobrze, bo zaczynalysmy się martwic

Agni już niedługo, nic się nie martw. Jeszcze troszkę musisz wytrzymać i to już calkiem niedługo

ja dziś tez mam sporo zalatwiem na miescie, jakos muse dac rade

Elmirka no tak to jest z tymi chłopami

kayowu ciesze się ze wszystko dobrze

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Niestety pobudkę miałam kiepską, bo znów skurcz mnie złapał w łydkę.....i do teraz boli

Agni i Staslubania nie chcę was martwić, ale ta moja koleżanka, która wczoraj urodziła, miała w sobotę "przeczyszczenie" organizmu.....no i w jej przypadku się sprawdziło. Tak że uważajcie na siebie i nie forsujcie się!!!

A ja wczoraj na "pępkowym" byłam

A mała jest śliczna, tatuś dumny....ech, sama już bym tak chciała być PO

Sabina to info dla ciebie, bo moja koleżanka też na Żelaznej rodziła i mąż mówi, że są zachwyceni obsługą, opieką i warunkami

Jeszcze trochę i same się przekonamy

Aha, mała rada dla dziewczyn które będą miały CC, gdyby się akcja zaczęła przed ustalonym terminem, to broń boże nic nie jedzcie przed wyjazdem. Moja koleżanka zjadła rano dwie kanapki, a niestety nie można podać znieczulenie jak się jest najedzonym. No i musieli czekać parę godzin.....w bólach.
Ja dzisiaj muszę zakupy zrobić. Mąż wieczorkiem wraca wreszcie

Dziewczyny, mam pytanko....czy was też tak brzuch swędzi?? Bo ja mam takie momenty, że normalnie drapie się i drapie się...masakra jakaś. Niby się codziennie smaruję oliwką i Mustelą, ale nie wiem czy to tak cera jest przesuszona czy o co chodzi

A jeszcze odnośnie poruszonego tematu o wieku, w którym się rodzi dzieci

No to tyle filozofowania

Buziaki kochane, trzymajcie się tam dzielnie!!!
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kayowu no to dobrze, że jednak to był fałszywy alarm

Zaraz dzwonię o ten wózek

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Więc nigdy nic nie wiadomo

Cania to muszę twoją "metodę" zastosować na brzuch...bo ja tylko rano i wieczorem się smaruję....a czasami tylko rano, jak już wieczorem nie mam siły

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Kayowu od Ciebie zacznę bo się od samej pobudki zastanawiałam jak Ci minęła noc. No ale na szczęście ok więc jestem spokojniejsza

Ali gratuluję wyboru. Też bym tak wybrała

Agni i Staślubania co to było jakieś przeczyszczenie grupowe? Ja też dwa razy wczoraj miałam taką akcje. Tylko, że u mnie powiązanie tego jako objaw szybkiego porodu to chyba za wcześnie

Elmirka no to ładnie pojętego ucznia masz pod dachem

Lyanka super że Twój mąż już wraca dziś wieczorem. Mój dopiero w piątek i pewnie od razu w sobotę znów wyjedzie. Więc z długiego wspólnego weekendu nici. A to jak brzuch Cię swędzi to od razu smaruj! Bo to oznaka rozciągającej się skóry i jak nie będzie dostatecznie nawilżona to rozstęp murowany.
A wiecie moje maleństwo się jakoś dziwnie obróciło. Szłapki teraz czuję na drugim boku brzucha i to jeszcze tam gdzie mam łaskotki więc jest śmiesznie jak maluch mnie gilgocze od środka

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A co do swędzącego brzucha, to mnie wystraszyłaś...teraz to chyba po kilka razy dziennie będę się smarować, bo jeszcze nie mam rozstępów i chciałabym, żeby tak pozostało

- Ewa1001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 18

Ali, świetny wybór

Elmirka mój też taki panikarz i też twierdzi, że chciałby, żeby już było po bo ma stresa ogromnego... ha ha A co my mamy powiedzieć

Ja dziś już rano byłam na pobraniu krwi, odebrałam wyniki ze szpitala, wstąpiłam do supermarketu na zakupy i posprzątałam w domu. Jest przed 10 a ja już tyle narobiłam. Na dziś został mi tylko obiad do zrobienia...
Muszę się chyba zdrzemnąć bo jakaś taka senna jestem.
Miłego dnia :*
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Lyanka smaruj smaruj, bo faktycznie CI się porobią rozstępy. Poki ich jeszcze nie masz to lepiej nawilzac ile się da

ja już wrocilam z miasta i musze chwilke posiedzieć i odpocząć

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Ach ci faceci ......

Ggabii, lepiej żeby Twój Mężczyzna nie spanikował w TYM momencie!

Lyanka, dobrze napisałaś!