- Otrzymane podziękowania: 354
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

niedziela spędzona rodzinnie 100% z mężem i Maksem

byliśmy na spacerze w parku i na zakupach w CH. I popołudnie miło w domu spędziliśmy.

asienka jak tam Kacperek lepszy jest?
Wiki Maksio w mikołaja będzie miał 4msc skończone

natalia ale poemat

kurcze @ mnie dopadła pierwsza tak konkretna i mocna

a miało nie boleć po porodzie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

No rozpisałam się trochę, bo musiałam się wygadać chyba jak zwykle. Zanim mały się pojawił na świcie, to praktycznie służba zdrowia mnie nie obchodziła, bo ani ja ani Ł. nie chorowaliśmy..także pare lat nie była u lekarza. Teraz widze jak to wszystko wygląda.
Dzwoniłam teraz za tą rehabilitacją.. No i oczywiście trzeba mieć skierowanie od neurologa, który przyjmuje na nfz ( oczywiście do takiego neurologa trzeba czekać ze 3 m-ce).. Potem ze skierowaniem na rehabilitację trzeba czekać kolejne 3.. Czyli moje dziecko będzie miało 9 i będzie można wszystko o kant d.. rozbić. Oczywiście prywatnie sa terminy już za tydzień. 60 zł za 30 min., a rehabilitacja powinna trwać ok. 2 m-cy.. Naprawdę mam ochotę uciec z tego kraju. Gdyby tylko nadarzyła się jakaś okazja.,
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Niestety nfz to nieporozumienie!! Bardzo Ci wspolczuje tych problemow,ale na pewno bedzie ok. Jestem ciekawa Oskarka,bo tez nie bardzo ma ochote opierac sie na raczkach. Glowke raczej trzyma sztywno,ale nie ciagnelam go jeszcze do siadu . troche sie wystraszylam

Szlag mnie trafia z tym nfz,bo cala ciaze co 3tygodnie chodzilam prywatnie do ginekologa :/ bo nie bylo miejsc :/ i tak z kazym specjalista. Zeby rodzic w godziwych warunkach placilam 700zl,a ciezarnej i poloznicy nalezy sie to wszystko jak psu buda :/ za przeproszeniem.
Asiu wydaje mi sie,ze macie skok 14-19 tydzien :/ najdluzszy chyba,bonaz 6 tygodni :/ oby Kacperkowi szybko minelo. U nas kazdy skok po 3 dni przezywal, zycze szybkiego powrotu do normalnosci !
aggi nie przypominaj nawet o swietach :/ chyba obrabuje bank z Natalia

W ramach rozrywki - mam tak beznadziejny dzien,ze juz bym chciala isc spac :/ mala marudka dzis w dzien nie chciala spac,jedynie przy cycku(tak jak teraz), jak usalo sie go uspac to przyjechal moj tata i tesc :/ obudzili malego, pozniej placz, jakos sie uspokoil cycek chwila w hustawce,pozniej strasznie plakal i sasiedzi jeszcze ciagle wierca :/ polozylismy go do lozeczka u gory bo bylo nieco ciszej. Pospal 40min. i znow wiercili :/ teraz lezy oczywiscie przy cycku.
Caly dzien byla taki beznadziejny :/ poprosilam siostre zeby mi go chociaz z 30 min. przypilnowala,to nie miala czasu :/ szla do mojej mamy na obiad :/ i jeszcze sie obrazila... :/
W rezultacie - od rana nic nie jadlam,Oskarek znow lezy przy cycku,a ja padam z nog

M. pojechal na poczte z moim listem i... Zostawil go w przedpokoju na komodzie :/ za duzo dzis mielismy wrazen caly dzien, juz nie bede pisac reszty,bo szkoda slow.
Ale poczta polska to taki sam badziew jak nfz!! Tez dzis bluzgalam przez telefon od rana :/
Koniec poematu

P.S. sasiedzi,ktorzy wiercili chyba maja przytulanki,bo Ona az piszczy

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Wiki no właśnie piszą , ze taki skok trwa nawet do 6 tygodni

Natalia ciesze sie, ze u Was wszystko dobrze u laryngologa

co do skoku, to chyba to faktycznie to, bo był okropny

Aggi dzis juz jest dobrze, wiec mam nadzieje, ze najgorsze mineło

ja jeszcze nie mam @.. mimo 4 miesiecy od porodu... ale to pewnie przez to ze karmie

Gaska tak, to chyba to

też współczuje Kochana cieżkiego dnia... i przebojów z sąsiadami

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A sąsiedzi może sobie Greyowski pokój zabaw urządzali, a teraz testują?

ASIA dobrze, że u Was już lepiej

sorry, że jeden wyraz ma polskie znaki, a drugi nie ale coś mi się tel. buntuje.
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Natalia pewnie montowali huśtawke

Najgorsze,ze u nas na pietrze zostalo jeszcze jedno wolne mieszkanie :/ oby ktos normalny i zeby juz tyle nie wiercil :/ ci od hustawki potrafili i o 21 rypac w scianach :/
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

piękna pogoda, mogłoby tak zostać... do wiosny

natalia serio na jednym pisze Bifidus a na drugim nie?

Gąska ja też prywatnie całą ciążę chodziłam, tyle dobrze że w szpitalu wszystko darmowe i w miarę fajne warunki i opieka. Faktycznie jakiś niefart Was dopadł. Oby szybko się to zmieniło ! Ja na pocztę nie narzekam, w moim oddziale konkretne kobiety pracują i zawsze wszystko rzetelnie. Może łóżko skręcali hahahaa

asienka ja już kombinuję jak się @ pozbyć hahahaha

- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ostatnio przez 15 min. klocilam sie dlaczego nie wydaly mojemu tacie listu dla mnie skoro taki sam meldunek :/ uslyszalam,ze nie moga. Pytam zatem dlaczego,skoro przepisy sie nie zmienily. Tego juz Pani nie wiedziala, ale dalej twierdzila,ze nie mozna. To jej powiedzialam,ze skoro teraz nie mozna,a kiedys wydawaly wszystkie listy a nie bylo zmiany przepisow to napisze skarge

Nie cierpie Poczty Polskiej

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Śpioch śpi. Noc standardowa (pobudki 2.30 i 6.00).
Po 13 mam szczepienie, o ile lekarka nie zapomniała, że ma przyjść wcześniej, bo nie było już miejsca na dzisiaj. Idę sama, bo Ł. wziął wolne tydzień temu, kiedy nam go nie zaszczepili. Dzisiaj nie mógł, a ja nie ukrywam, że trochę się stresuję. Mam nadzieję, że będę silna i nie wymięknę jak mały zacznie krzyczeć.
Pogoda u nas też przyjemna. Wczoraj cudnie się spacerowało. Gdyby nie pożółkłe liście, można by było pomyśleć, że już wiosna

aggi doczytałam, że są puszki z bifidusem, a jest też jakaś nowość z bakteriami reuteri i one są podobne takie same jak w mleku matki. Jak byłam ostatnio w rossmannie, to było tylko to nowe mleko i myślałam, że może nie ma z Bifidusem w puszkach. Dzisiaj pójdę po mleko, to jeszcze zerknę.
A co to za kombinacje z pozbyciem się @??

Co do NFZu to brak słów, a koleżance współczuję przeżyć z całego serca..
Dziecię się obudziło. Uciekam :*
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Natalia Gosia już minęło

zauważyłam, że umie już przewracać sie z brzuszka na plecki, a z plecków na brzuszek już powoli ćwiczy, ale jeszcze trochw mu brakuje

Aggi domyślam sie haha, ja sie ciesze , ze nie mam

a mój Ł już planuje w lutym zostawić małego dziadkom i wypad na 2 dni do Zakopanego i pracę nad kolejnym potomkiem

Gąska współczuje.. z tego, cos ie orientuję, to tylko listów poleconych z Sądu nie mogą wydać innej osobie, tylko trzeba odebrać osobiscie... a wszystkie inne polecone mogą odebrać inne osoby spod tego samego adresu... zresztą mój ł często mi odbiera i nigdy z tym nie było problemu..
A Aggi chybo chodziło o to, ze u niej w miejscowości jest fajny oddział poczty

Natalia jak tam po szczepieniu ?
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ale dobrze wyczulam,ze nie pasujesz do poczty

Natalia daj znac jak Szymus po szczepieniu

Asiu odmozdzylam sie i nie zrozumialam aggi

Dzis sie obudzilam o 3 i nie chcialo mi sie juz spac

Jak go karmilam to az tanczyl tak sie prezyl

Wczoraj przed wyjsciem chcialam go dokarmic ,polozylam go na kanapie w salonie,a on z wielkim usmiechem obrocil sie pieknie z pleckow na boczek i czekal na cycka

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Zacznę od rzeczy, w które ciężko uwierzyć. Szymuś skończył wczoraj 3 m-ce!!

A tak poza tym, to po szczepieniu chyba jak na razie lepiej niż za pierwszym razem. Za pierwszym razem mały dużo spał i był takim biedactwem. Teraz mam wrażenie, że za bardzo go w ogóle nie odczuł. Może w nocy był trochę niespokojny. Samo wkłucie przeżył dobrze. Tylko troszkę popłakał, ale nie miał ochoty wcinać rotawirusów..Ostatnim razem wciągnął je jak najlepsze mleko, a wczoraj pluł i nie chciał łykać Piguła ściskała mu buzię aż mi było go żal.
Mój smyk waży 7kg!! Lekarka mówi, że ze 100g na tydzień mógłby mniej przybierać (przybrał 300g), no ale ja go wcale nie przekarmiam. Tak mi się wydaje. I tak krzyczy po każdej butelce, że chce jeszcze, a ja oszukuję go smoczkiem.
Z rzeczy dobrych, to ma swoje 3- miesięczne urodziny mój smyk nagle zaczął pięknie podnosić głowę (opierając się na rączkach). Oprócz tego chciałam lekarce pokazać, co nie podobało się neurolog i pociągnęłam małego za rączki, a on tutaj też głowę trzymał sztywno. Sama lekarka mówi, że normalnie przez ten tydzień jakis skok przeszedł, bo teraz nie ma się czego przyczepić. Mój synuś kochany.. Dlatego chyba na razie odpuszczę te rahabiltacje i będę obserwować szkraba.
Jak już mowa o skokach, to chyba nam się przedwczoraj dyskretnie zaczął kolejny. Mały zrobił się bardzo marudny. Nie jest taki radosny jak do tej pory. Ciągle chce na ręce (co jest dziwne, bo prawie w ogóle nie jest noszony) no i je ze dwóch. Co zrobić, wszystko przetrwamy

Gosia Szymuś właśnie w poniedziałek pierwszy raz obrócił się z pleców na bok i od tamtej pory ciągle ćwiczy

Asia dobrze, że już po skoku

A i siedziałam wczoraj z dziewczyną w przychodni, która miała 3-miesięczna córeczkę (Z tydzień starszą od Szymona), I po pierwsze ta mała siedziała mamie na kolanach. Dziewczyna mówi, że sama usiadła ostatnio

Aggi weź mi napisz kochana czy dopajasz MAksa i czym i ile.. Bo pytałam wczoraj lekarki i jakoś tak nic się nie dowiedziałam.. I jeszcze o coś miałam się Ciebie pytać, ale zapomniałam.. Jak sobie przypomnę, to skrobnę..
Edit.
Już skleroza odpuściła:P
Aggi czy Ty robisz wcześniej MAksowi mleko i podajesz trochę później? Bo ja gdzies chyba czytałam, że mleko trzeba od razu podac po zrobieniu, a ta laska w przychodni mówiła mi, że robi, daje do opakowania termicznego i do 3h jest dobre..Byłoby to wygodne.. Zawsze można byłoby mieć jedzonko przy sobie.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Maks uparcie nie śpi, móglby paść choć na chwilkę

Pogoda gorsza dziś ale słonko się przebija wczoraj 5,5km na nogach
dzisiaj nie wiem czy pójdziemy... kto wie

teściów - siostrzeniec od S, a kuzyn Maksa ma urodziny.
natalia napewno dałas radę na szczepieniu ! choć powiem Ci że ja też muszę mieć S ze sobą, jakoś pewniej się czuję a ja miętka sztuka jestem niestety

asienka fajnie że Kacperek znów jest aniołeczkiem

Gąska heheh no nie pasuję

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Sorry, że Cię tak męczę, ale jesteś bardziej doświadczoną mamą (o całe 6 dni!) i wracając do tej wody, to ile jej się powinno podawać? Chodzi mi o to czy po każdym karmieniu czy np. dziecko powinno wypić np. 50 ml w ciągu dnia? Wiesz może? Ja jeszcze nie dopajam, bo mały je w większości moje mleko, ale chcę już wiedzieć, bo zaraz to się pewnie zmieni..
Powodzenia u teściów :*