- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Nietrzymanie moczu problem
Nietrzymanie moczu problem
- Meliska
-
Autor - Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
1 tydzień 2 dni temu #1567245 przez Meliska
Mam za sobą 3 cięcia, czeka mnie czwarte. Już po trzecim miałam lekki problem z nietrzymaniem moczu. Przeważnie podczas kaszlu, skakania na trampolinie, kichania. Teraz jestem w 18 tc. Problem się znacznie pogłębił. Aktualnie jestem dość mocno przeziębiona. Każde, dosłownie każde kaszlnięcie czy kichnięcie powoduje niekontrolowany wypływ moczu. Kupiłam te największe wkładki Tena i co chwilę zmieniam, ale one są strasznie niewygodne i widać je pod bielizną Boję się, że po porodzie będzie tak na co dzień. Jak sobie radzić, co zrobić, żeby choć trochę to zmniejszyć? Mi się już płakać chce
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Meri
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
1 tydzień 1 dzień temu #1567246 przez Meri
Mam tak samo. Poczytałam trochę w internecie i zaczęłam ćwiczyć mięśnie w wodzie.
Nalewam trochę wody do wanny, siadam i wiosłuje nogami. Ściskając pośladki i próbujac podciągnąć macicę do góry.
5 sek i opuszczam, i tak po kilka powtórzeń.. jest o wiele lepiej
Jeśli nie przejdzie po porodzie pewnie wybiorę się na jakiś zabieg: estebelle.com.pl/zabiegi/laserowe-leczenie-nietrzymania-moczu/ Czytałam sobie o laserowym leczeniu nietrzymania moczu . I wiele osob takie zabiegi poleca.
Nalewam trochę wody do wanny, siadam i wiosłuje nogami. Ściskając pośladki i próbujac podciągnąć macicę do góry.
5 sek i opuszczam, i tak po kilka powtórzeń.. jest o wiele lepiej
Jeśli nie przejdzie po porodzie pewnie wybiorę się na jakiś zabieg: estebelle.com.pl/zabiegi/laserowe-leczenie-nietrzymania-moczu/ Czytałam sobie o laserowym leczeniu nietrzymania moczu . I wiele osob takie zabiegi poleca.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.