- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
czyli tym trzeba skonczyc zime...juz pewnie kolo sierpnia dzieci sie w gondole niezmieszcza wiec przejda na wielgachna spacerowke i prawie nia zime sie przejezdzi i papa...uzywany kupuje...na rok sie nieoplaca wydawac duzo kasy....zwlaszcza ze ostatnio za duzo nie mam...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Pięciolatka żeby jeżdziła w wózku

- justyna84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
- Otrzymane podziękowania: 0

łoł nie wyobrazam sobie tego dwu latek i nowworodek to bedzie jazda , bede chodzic jak zombi

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
my jak jedziemy na wakacje np do pobierowa to zwiedzamy wszystkie miejscoowsci wokolo...jak jechalismy w gory to tez wozek sie przydawal...do moreskkiego oka 2,5 latek by niedoszedl..

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Justyna
Muwisz o pieluchach tetrowych ? zycze powodzenia. Ja jestem takiego zdania ze jak karmisz piersia to taki maluszek do roku nawed do 2 duzo nei potrzebuje jedynie wlasnei te pieluchy sa takei drogie ,no i wiadomo wyprawke trzeba przygotowac ale jak juz to wszystko masz i nie musisz wydawac na mleko to pierwsze 2 lata sa lajtowe . Mi duzo pomagala rodzina wiec akurat na pampersach duzo zaoszczedzilam a uzywam pampersow ''pampers'' bo uwazam ze sa najlepsze z zadnymi sie nei rownaja. Ale kazdy wedle swoich mozliwosci . Bo np jak kupisz tansze pampersy za ktore dasz 30 zl to one ci wytrzymia 3 godz przykladowo i musisz je czsciej zmieniac a ''pampers'' trzymie dluzej ale jest o 20 zl drozszy
Tak samo jest z ciuszkami te spodenki co dzecko nosilo do roku to na nastepny rok na lato mo 3/4 nogawke ja tak robie nie wiem jak inni...? w tym roku prawie nic nie kupowalam wszystko maly ma z zeszlego
Nie, tetrowe w życiu, za dużo się nasłuchałam o odparzeniach i w ogóle. No i wielkie szmaty do wieszania, prasowania...
chodzi mi o takie:
allegro.pl/zestaw-10szt-pieluszki-wielor...-wk-i2476203645.html
allegro.pl/pieluszki-wielorazowe-minkee-...ady-i2499695046.html
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Anoda
łoł nie wyobrazam sobie tego dwu latek i nowworodek to bedzie jazda , bede chodzic jak zombi.Ale dam rade
Mama moich chrześniaków ma w domu 3 chłopaków, jeden ma 4 lata, drugi 1,5 roku, trzeci 3 miesiące, mąż pracuje zmianowo a ona jest praktycznie sama przez pół dnia, a jednak odnoszę wrażenie, że ma więcej czasu, niż jak był tylko najstarszy na świecie:)
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
co do chusty to ja na targach w maju ogladalam nosidlo..ale to juz dla starszego dziecka...zastanawialam sie czy jak np starszego do przedszkola zaprowadzic a dzidziusia w nosidlo byloby szybciej niz w wozek...albo zejsc po cos do sklepu..ale moze mam bledne wyobrazenie.bede sama cale dnie w domu...na rehabilitacje starszego musze zawiesc...nie wiem...wozek tramwaj autobus...Najleppszy bylby samochod..byle jaki..jezdzacy..nawet najtanszy...nie wiem..wole niemyslec...
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Na zakupach masz wolne ręce, tak samo idąc kawałek z samochodu gdzieś tam czy na chwile do kogoś. Podaję linka do artykułu na stronie sklepu z chustami
pl.lennylamb.com/articles/1_dlaczego_war...osi%C4%87_dzieci_%3F
na forum chusty.info jest też dużo o chustach i też o pieluszkach.
- vini-miki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

oo, widze zyciowe tematy na tapecie

Michasia, te pieluszki baardzo mi sie podobaja, i w kwestii uzytkowej i wizualnej. Chcialabym umiec sie zdecydowac i byc pozniej jeszcze wytrwala w postanowieniu, ze : bede prala, ze nie skusi mnie zwykla, itd., bo wiadomo na poczatku trzeba rzeczywiscie sporo zainwestowac

Justyna, nie mysl tyle, jak bedzie. Problemy pojawiaja sie na bierzaco i wtedy musisz im sprostac. Ja dalam rade z poltoraroczniakiem, nie przezywalam tego jakos szczegolnie, przychodzi czas , ze musisz poprostu stanac na wysokosci zadania i nie masz innego wyjscia. Pozniej juz tylko z gorki. Ja na poczatku uzywalam podwojnego wozka, siedzisko jedno za drugim, drugie rozkladane na plask, ze mozna bylo miekka gondolke wlozyc dla niemowlaka. Ten wlasnie wozek wspominam z najwiekszym sentymentem, bez niego praktycznie nie wyobrazam sobie, ze moglabym wtedy inaczej funkcjonowac. Wtedy poruszalam sie na pieszo wszedzie, kiedy Vini juz podrosl, cos ok 2 i pol roku mial chyba, wtedy sprzedalam podwojny (za ta sama cene za jaka kupilam, a kupowalam tez uzywany) i kupilam inny z podstawka. Na tej podstawce tez dlugo go wozilam, bo do przedszkola ok 2 km nie wyobazalne dla mnie stekajacego 2 i pol latka przed 8 rano na nozkach popedzac

Dla mnie wymiana wozka to zaden problem, bo kupuje uzywany i sprzedaje pozniej za dobre pieniadze, odpicowany oczywiscie i zadbany, bo i sama takich szukam.
Teraz juz bedzie troche inaczej z tym wozkiem, bo dysponuje autem, juz i dylematy inne beda, ale to jeszcze troche czasu mamy

Propos wakacji i w zwiazku z tym dluuuugich wedrowek niekiedy, to my zawsze zabieramy ze soba spacerowke, i o ile jak Miki byl mlodszy to siedzenie bylo dla niego kara, to teraz jak jest zmeczony to chetnie korzysta. A i ja jestem taka, ze wole prowadzic pusty wozek, niz pozniej miec spaprany humor, bo dziecko nagle strajkuje... myk i wakacyjna, dobra aura pryska.
Fota z dzisiaj rana, dzis ostatnia faza snu hihi na lewym boku byla

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

długo mnie nie było, bo co zjem lub wypije ciągle wymiotuje juz sobie z tym nie radze nawet jak wody sie napije to lece do łazienki ... czuje , że schudlam o kolejne 2 kg , moze macie dziewczyny jakieś rady , bo jak nie wymiotuje to spie i tak naprzemian ;( jestem juz wykonczona !!!
widze , że już o wózeczkach rozmawiacie

michasia bardzo mnie zainteresował ten temat tych pieluszek , a powiedz wlaśnie kwestia tego co mówiła vini-miki to co z wyjazdami, a może powiesz nam jak twoja koleżanka sobie z tym radziła , od której ten pomysł

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Witam się z Wami zakatarzona, a to dlatego, że wczoraj cały wieczór przepłakałam, już 2 tygodnie siedzę sama w domu, mąż wyjechał za granicę, gdzie mieliśmy pojechać razem, ale gin zabronił mi latać. Chodzić dużo też nie mogę, z domu ani nigdzie wyjść, pojechać, mama odwiedza mnie co parę dni, a tak to nie mam do kogo gęby otworzyć, nachodzą mnie czarne myśli i nawet nie ma mnie kto wysłuchać i przytulić. Ilez można oglądać głupie filmy, programy i czytać, wszystko mnie już denerwuje. I do tego wczoraj zaczęłam plamić

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

dasz rade

- justyna84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011

Te pieluszki wielorazowe to nei wiem ale wydaje mi sie ze one sa na wieksze dziecko a nei na takiego noworodka przeciez taki noworodek to robi kupe co chwile

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Na dzień dobry, wydatek na pieluch to ponad tysiąc złotych. Ale później tylko pranie.
Myślę, że przy używaniu takich pieluch trzeba mieć też kilka pampersów zawsze w pogotowiu, np. podczas rozwolnienia.
Jak się spotkam ze znajomymi to już dokładnie wypytam co i jak i w jakich sytuacjach. Ale trzeba dużo samozaparcia, by stosować takie pieluszki. Pewnie początki są ciężkie.
Fajnie też z tymi pieluchami jak się przechodzi na nocnik.
To będzie moje pierwsze dziecko. Narazie mam jakieś tam wyidealizowane pojęcie na niektóre tematy, mam nadzieję, że zderzenie z rzeczywistością nie będzie aż tak brutalne:)
gabille współczuję Ci bardzo, mi już coraz rzadziej niedobrze. Pewnie wszystkie sposoby jak imbir, paluszki, herbatniki, migdały, itd. wypróbowałaś.
Jak mama mojego chrześniaka była w pierwszej ciąży, to ciągle miała mdłości i w ogóle, zdecydowała się odstawić kwas foliowy i jej to podobno pomogło. No ale kwas jest też dziecku potrzebny, więc może inne tabletki, niewiem.
Niektórzy już tak mają, że strasznie przechodzą ten początek.
Vini-miki rzeczywiście jakbyś grejpfruta miała w brzuchu, śmiesznie:)
Princess dobrze, że Twój mąż już dziś wraca,na pewno od razu poprawi Ci się humor, samopoczucie i dzidzia będzie się lepiej rozwijać, niż jak mama siedzi sama w domu i płacze.
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

Kasiu pisałaś, że jeździsz do Pobierowa. Jutro z M. chcemy jechać nad morze i zastanawiamy się właśnie co wybrać. Myśleliśmy o Pobierowie. Wczoraj ktoś nam powiedział,że był tam kiedyś i że plaża tam nie bardzo. Nigdy tam nie byłam, dlatego robię rozpoznanie. Jak możesz to napisz jak tam było.
Nie wiem co wybrać. Myślałam też o Dziwnówku albo Świnoujściu. I do tego musimy znaleźć miejsce przyjazne psom. Lepiej nie aż tak tłoczne.
Nie wiem też czy moge choć troche sie opalac i kapać w morzu. Jak myślicie?
A wy gdzies sie wybieracie? Jakie miejsca lubicie nad polskim morzem?