BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #534203 przez Madlen
Dzieki Monia. Wzięłam kąpiel, zrobiłam peeleng, maseczke, hennę i wysmarowałam się samoopalaczem. Odrobinę lepiej. Za Bavarię oddałabym wiele. Nie ma kto mi kupić, wytrzymam jakoś.

Też bym coś upiekła jak Alinka ale piecyk jeszcze nie podłączony. Jedyne co mam to ekspress do kawy...

Jadzia ładnie to edukują dzieci w stanach. A co to jest seks? Ja się ledwo z boku na bok przewracam.
Chyba będę stosować naraz wszystkie metody antykoncepcji, bo czuję, że po połogu będzie mi towarzyszył paniczny lęk przed zajściem w ciążę...
Kiedyś brałam zastrzyk antykoncepcyjny, ale to było wygodne..
W stanach zastrzyk pewnie popularny bardzo?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #534206 przez jadziatopol
Madlen oj...powiem szczerze ze nie wiem o antykoncepcji nic.....nigdy nie uzywalam :lol: nie dlatego ze nie chcialam...ale zle toleruje hormony....a i potrzeby nie ma u nas takiej :lol: ale moge poprosic Bartka to popyta kolezanki z klasy ....hahahha... :lol: :blink:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #534211 przez Madlen
:lol: Pewnie u Bartka w szkole w stołówce pigułki anty dodają uczennicom do obiadu ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #534212 przez Madlen
gówniane forum

12 lata 3 miesiąc temu #534224 przez jadziatopol
pewnie tak :lol: hahahah...szalony kraj. DObrze ,ze my jestesmy inni...chociaz Bartkowi nie zaszkodzi taka otwartosc bo on za bardzo jest skryty i skromny ;) przesada w zadna strone nie jest dobra .Moze go te dziewczyny amerykanskie troche rozruszaja :lol: tylko oby nie za bardzo :ohmy: !

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #534229 przez Satine0
U nas w szkołach seks to temat tabu :) a później na porodówce lądują szalone 15-stki :) Mój teściu uczy w gimnazjum i w swojej klasie już jest podwójnym dziadkiem :) Może to właśnie dobrze tak otwarcie o tym rozmawiać.

12 lata 3 miesiąc temu #534237 przez kasia123m
hej dziewczynki..ja juz w domu...synek ok...od rana nie wymiotowal..jadl normalnie...popoludniu mial goraczke 37 wiec prawie zadna.chcialam go wypisac na wlasne rzadanie ale lekarka sie nie zgodzila..tzn tlumaczyka ze zostal przyjety z powiklaniem poszczepiennym i powienien siedziec do pon...noi ze ma szmery na oskrzelach tylko kurde niczym go nie lecza..BYlam potem u pielegniarki i pytam czy to nie chodzi o to ze musze tu byc 3 dni bo nfz niezaplaci?ona mi mowi ze ta lekarka ma tu dyzur dwa razye w mies...ale zebysmy zostali do rana i wtedy bedzie ich lekarka.zawsze go jeszcze oslucha i zdecyduje co z tymi oskrzelami.no wiec sie zgodzilam.A jeszcze ta lekarka mi mowila na obchodzie zebym niekombinowala bo przekombinuje...ja do niej ze sie boje ze w nocy przywioza jakies dziecko z czyms i syn sie zarazi..zreszta ja tez sie boje.to niby mi obiecali ze mi na sale nikogo niedzadza..ale wiadomo persolnel sie zmienia i roznie moze byc..ech...Rano jade to go zabiore...zaraz po ochodzie..A jeszcze brzuch mnie tak bardzo bolal zazylam rano 2 magnezy potem nospe i potem znow dwa...dol brzucha jak na okres..klocia tez mialam..naszczescie przeszlo.
dzieki dziewczyny ze myslalyscie o nas..to mile...
martyna pisala ze ja wypisali i jutro sama zajzy na forum

buziaczek wytrzymaj jeszcze troche...dasz rade..
Jadzia dobrze ze zadzwonilas do lekarki bedziesz spokojniejsza
Domina i dalas rade..super ze juz po zajeciach
dzyzgunia moze z nerwow masz takie wysokie cis ale warto sprawdzic

lekcja o seksie niezla :P

12 lata 3 miesiąc temu #534238 przez Alina2408
jadzia u nas w szkole sex prowadzi stara panna :P

satine ja tez juz jestm ciocia moich bylych uczennic pisalam ze juz mielismy tez taka w 6 klasie

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #534243 przez xpatiiix3
Kasia trzymaj się tam odpocznij, będzie dobrze, nie martw się my wszystkie jesteśmy z Wami ;) :*

Alina 6kl.? :O ostroo... Ja mam jedną koleżankę co w wieku 14 lat urodziła i zaszła w swoje 14ste urodziny, z ciekawości jak to jest.. No i większość tak wpada młodych dziewczyn..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #534256 przez jadziatopol
Kasia jak dobrze,ze sie odezwalas i ze Kacperek lepiej sie czuje :) trzymam kciuki,zeby wszystko dobrze poszlo i zeby nic sie nie przyplatalo. Jutro juz bedziecie razem w dommku. Trzeba myslec pozytywnie :) Na pewno bedzie dobrze i niczym sie nei zarazi :) myslami jestem z Wami :kiss:
Satine ja tez tak mysle :) duzo tu rozmawiaja o antykoncepcji i bardzo dobrze bo pozniej nie ma mlodych , niedojrzalych matek i domy dziecka nie sa przeludnione
Alina 6 klasa? jej...wczesnie :ohmy:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #534283 przez dominia
Jeju Kasia caly dzien o Was myslalam.. Dobrze, ze z Kacperkiem juz lepiej, te Twoje nerwy w ciazy wcale mi sie nie podobaja .. Teraz jak Synuś wyjdzie ze szpitala i bedzie wszystko ok masz sie oszczedzac i nie denerwowac do konca ciazy ! Bo to Tosi napewno nie wychodzi na dobre :( trzymam kciuki zeby maly byl jutro w domu :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #534295 przez kasia123m
Kurde ketony az na 3 plusy...masakra.ale jadlam kanapki caly dzien niestety co 3godz bo tylko tyle mialam ze soba.a na posilek na 18 mi braklo wiec zjadlam tylko 3marchewki co tesciowa przywizola.w domu po 20 malutka kromeczka plus jajecznica i na noc tylko pol bialej bulki bo wiecej niemialam choc wypilam az dwie szklany mleka.szlag bny trafil te ketony...musze to wyplukac a zaraz znow do szpitala. I zjesc wiecej...trzymajcie kciuki zebysmy mogli wrocic do domu

12 lata 3 miesiąc temu #534303 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Kasia, super, że Kacperek czuje się lepiej! Trzymam kciuki, żeby dziś wyszedł do domu!!!!! :kiss: :kiss:

Buziaczek, dobrze, że Was nigdzie nie przewieźli :) Najważniejsze, że dzidzia już spora i silna :)

Madlen, mam nadzieję, że wczorajsze smutki i zły humor odeszły w niepamięć :kiss: :kiss:

Satine, kąpiel w towarzystwie męża, a potem lody czekoladowe.... :lol: To mi wygląda na przepis na idealny wieczór :lol: :lol: :lol:

My wczoraj spędziliśmy miło wieczór u znajomych :) Graliśmy sobie na Playstation w taki teleturniej Buzz, strasznie fajny :lol: , a koleżanka zrobiła takie pyszne ciasto, że się nie mogłam oderwać :) Widzę, że wszystkie mamy ostatnio smaczka na słodycze :blink:

Zamówiłam wczoraj ten termometr w smoczku i taki zwykły elektryczny z miękką końcówką i jeszcze troszkę różnych brakujących maluszkowych gadżetów, lanolinę do brodawek (polecały nam ją panie położne w szkole rodzenia) i wkładki laktacyjne i chyba na chwilę obecną mamy wszystko co może się przydać od samego początku. Tylko z laktatorem się na razie postanowiłam wstrzymać. No i mamy tylko jedną pościel do łóżeczka, ale tak sobie myślę, że na początku i tak nie będziemy używać podusi, a zamiast kołderki rożek albo śpiworek, więc dokupię za jakiś czas, bo na teraz i tak dość tych Olciowych wydatków :blink:

Dziś chyba w planie kino, a potem jakiś obiadek poza domem ze znajomymi :)

Miłej niedzieli! :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #534323 przez sylwia1986
No dzień dobry :)

Buziaczek pewnie jesteś dużo spokojniejsza, dzidzia spora, ale myślę że jeszcze troszkę będzie chciała posiedzieć w brzuszku :)

Kasiu super że z synem lepiej, nie denerwuj się tak proszę , bo Kacperkowi tym nie pomożesz, a sobie i Tosi możesz zaszkodzić :(

Alina 6 klasa? :ohmy: ja w tym wieku dostałam pierwszej miesiączki ..

Jadziu skrzepiki krwiste z nosa i krew z dziąseł, to niestety u mnie chleb powszedni w ciąży..

Pliszka oj ciągnie na słodkie ciągnie :)

My wczoraj byliśmy ze znajomymi i oczywiście gofr z bitą śmietaną i czekolada na gorąco również z bitą śmietaną zostały wchłonięte w tempie ekspresowym :) to był super wieczór,pośmialiśmy się, pogadaliśmy i dostaliśmy w prezencie ręczniczek kąpielowy niebieski z żabką z 5-10-15, miło dostawać takie niespodziewane prezenty :)

12 lata 3 miesiąc temu #534330 przez michasia
Hej, my byliśmy wczoraj u cioci po rzeczy do Małej. Mam łóżeczko, wózek, pościel do wózka i łóżeczka, przewijak, wanienkę i ciuszki. Narazie w aucie, może dziś ustawimy łóżeczko. Trzeba wszystko przejrzeć.
Nie spaliśmy jeszcze dziś w pokoju, bo chciałam obejrzeć film " w chmurach", bo chyba Pliszka o nim pisała,albo coś pomyliłam, ale i tak zasnęłam. Część rzeczy przenieśliśmy, ale nie mam pojęcia gdzie upchnąć takie pierdułki i książki. Wcześniej mieliśmy dużo otwartych półek, a teraz nic...Za to szafa jest wielka...
Notatki ze studiów i zeszyty z jeszcze wcześniejszych czasów poszły do pieca...wszystko jest w książkach, niewiadomo czy wrócę do zawodu i na magisterkę, więc po co kisić:)
Rano musiałam wstać, ubrać się i iść do dziadka dać mu insulinę, i jak wróciłam, to już mi się nie chce spać. To sobie może kupię komodę w końcu. Na allegro są całkiem fajne i większy wybór.

Patii
zrobiłaś mi ochotę na sernik. Ja robiłam fale dunaju, ale jeszcze nie próbowałam.

Kasia to mam nadzieję, że dziś wypuszczą Kacpra. Kurcze jak już nie masz co jeść, to chyba lepiej zjeść jakiś delikatny słodycz z automatu niż głodować, co? Jak to jest?

Jadzia no proszę jaka edukacja w szkole. Ameryka już się chyba przejadła trochę takim wyuzdaniem i seksem bez zobowiązań, dla naszych nastolatków to dopiero coś nowego i fajnego. To chyba tak jak z tymi KFC i MC'donaldem?

Buziaczek no to dobrze wyszło, a jak relacje z M?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka