BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 6 miesiąc temu #455871 przez gabilee
jadziu ja tez sama , bo n tu w Bytomiu wiec bede musiala zostac w Pszczółkach u siebie w domu więc trochę też będzie nas dzielić , a mysle , ze troszke sie dowiem z takiej szkoly :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #455872 przez jadziatopol
Martyna moze :) sprobuje z nim porozmawiac....jak kiedys zazartowalam,zeby sie szykowal bo bedzie ze mna rodzil...to powiedzial,ze chętnie :) ze nagra wszystko i wysle mojemu do stanów :lol:
Gabilee a ta szkola rodzenia jest płatna?
Kasia a ty gdzie bedziesz rodzic?

[/url]

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #455874 przez Martyna
Jadzia :laugh: widzisz nie masz czym sie martwić :)

W Warszawie dla osób zameldowanych na pobyt stały lub czasowy jest bezpłatna. Podejrzewam, że w większych miastach tak jest, musisz sobie sprawdzić

12 lata 6 miesiąc temu #455876 przez ola85
No to widzę że nie jestem sama. Też myślałam o szkole rodzenia, ale mój M, również nie będzie mógł mi towarzyszyć. Też nie chcę tam iść sama.

12 lata 6 miesiąc temu #455878 przez gabilee
jadzia ale masz super syna :)
ja nie wiem czy taka szkola platna to zalezy czy na nfz czy prywatnie chyba ? jak wroce na wlosci to sie wszystkiego dowiem i wszystko napisze co i jak

12 lata 6 miesiąc temu #455879 przez gabilee
ola napewno nie jestes sama kochana duzo naszych partnerow pracuje po za domem ;/ a szkoda

12 lata 6 miesiąc temu #455880 przez jadziatopol
Ola wiecej nas :) szkoda,ze daleko od siebie wszystkie mieszkamy bo moglybysmy sobie razem pojsc :lol:
na stronie mojego szpitala Ujastek w Krakowie jest szkola rodzenia za 300 zl...dziwe...bo wszystko na NFZ a szkola platna :ohmy:

[/url]

12 lata 6 miesiąc temu #455891 przez gabilee
no wlasnie nie wiem jak z ta oplata wiem ,ze trzeba byc zameldowanym na terenie miasta to wtedy za darmo raczej.. ale pewnosci nie mam jak bede w domku to pojade do szpitala sie wypytam wszystkiego

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #455894 przez Martyna
najlepiej jak zadzwonicie do szpitala, który sobie wybrałyscie i się dowiecie czy i ewentualnie jakie są opłaty i jakie terminy bo luty z jednej strony daleko ale z drugiej juz tuż tuż

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #455902 przez andzia_zg
Odnośnie szkoły rodzenia to u mnie w Lubaniu (tu teraz mieszkam) nie ma przyszpitalnej szkoły rodzenia. Jest tylko prywatna. Są 4 spotkania po 2 godziny i to kosztuje 320zł.Ze względu na cenę musze więc zrezygnować ze szkoły :dry: Z kolei w Zielonej Góze (stamtąd pochodzę) szkoła jest darmowa - przyszpitalna.

Witaj Ola :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #455917 przez DOMI
Dziewczyny, z tego co wiem szkół rodzenia NFZ nie refunduje. Te, które są bezpłatne to raczej są dotowane przez urzędy miasta czy temu podobne instytucje.

12 lata 6 miesiąc temu #455924 przez natalka
Princess trzymaj się kochana wszystko będzie dobrze, przytulam :)
Anoda jak się trzymasz? buziaki :kiss:
Jadzia ja też będę chodziła sama do szkoły rodzenia bo M. pracuję do 18 a spotkania są na 16 jak będzie mi doskwierała tam samotność to zaproszę moją przyjaciółkę :)
Ja nie płacę za szkołę rodzenia jest przyszpitalna, pewnie jak miałabym płacić to bym się nie zdecydowała.
Gabilee pochodzisz z Pszczółek? Będziesz rodzić w Gdańsku?
Witam nowe mamusie!!! Napiszcie coś więcej o sobie i maluszkach :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 6 miesiąc temu #455925 przez gabilee
natalka tak właściwie to z Tczewa , ale teraz mieszkam od roku w Pszczółkach :D a czemu pytasz? tez jestes z tych okolic? chce rodzic w Gdansku na zaspie :)

12 lata 6 miesiąc temu #455936 przez sylwka727
Gabilee ja takiego lenia dostałam w ciąży że jeszcze nie zaczęłam a poza tym tak schowałam skrapki i zdjęcia z usg że nie moge teraz znaleźć :dry: zawsze tak mam że jak schowam coś z myślą "tu dam żeby nie zginęło" to nigdy nie mogę znaleźć potem

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 6 miesiąc temu #455941 przez Pliszka
Princess, uff, dobrze, że sie odezwałaś :) Mam nadzieję, że wkrótce wyjdziesz do domku! Trzymajcie się dzielnie!

Witam nowe Mamusie :)

Zgadzam się, że trylogia Cukiernia pod Amorem jest super! Ja też przeczytałam jednym tchem. Martyna, czytałaś już czwartą część? www.empik.com/podroz-do-miasta-swiatel-r...1053239795,ksiazka-p
Ja jestem w trakcie :)
Poza tym polecam też trylogię Pauliny Simmons "Jeździec Miedziany", "Tatiana i Aleksander" i "Ogród Letni", piękne, wzruszające książki, które tak mi się podobały, że synek będzie miał na imię Aleksander :woohoo:

Te dwie książki są super:
www.empik.com/szukaj/produkt?q=ficner-og...true&qtype=basicForm

I ta jest boska:
www.empik.com/zwykle-niezwykle-zycie-sum...1049901743,ksiazka-p

A jak któraś za młodu lubiła Małgorzątę Musierowicz, to najnowsza "McDusia" jest bardzo fajna :) Ja jej wszystkie książki niedługo będę znała na pamięć :laugh:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka