BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 6 miesiąc temu #459255 przez xpatiiix3
Ja jeszcze nie miałam glukozy ale w przyszłym tyg mam wizytę i mam dostać skierowanie na wyniki, więc zobaczę jak tam u mnie będzie ja od początku ciąży na słodkie nie miałam w ogóle ochoty ,nawet przestałam w pewnym momencie herbatę słodzić, a za to ostatnio ciągle coś słodkiego muszę mieć przy sobie, więc nie wyobrażam siebie na diecie, ciężko byłoby mi się przestawić..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #459258 przez Katriss
a co do zachcianek to wogole nic a nic moj M ma większe niż ja
;d Mi tylko owoców się chce a tak to jem tak samo jak przed ciążą i jak na razi dobrze na tym wychodzę. Wyniki wszystkie ok i waga tylko +3 kg :D
Dobrze dziewczyny że nie rodzimy przed świętami bo jak byśmy karmiły to w świeta tylko gotowane, lekko strawne jedzenie. byłaby to tortura hehe :D

12 lata 6 miesiąc temu #459268 przez michasia
oj owoce też uwielbiam. Teraz jak się zaczął sezon na cytrusy to codziennie chyba od 2 tygodni wsuwam po 2 pomarańcza.
Waga u mnie też plus 3, może 3,5 teraz. Ale oczywiście nie liczę tych 3, które najpierw zrzuciłam na początku ciąży,a później wróciły, tylko liczę od wagi sprzed ciąży. Bo tak, to bym miała 6 na plusie:), ale właściwie liczy się ile się w ciąży przytyło, więc waga początkowa i końcowa, a nie najniższa podczas ciąży ( bo u mnie taka była w 2-3 miesiącu) i najwyższa, nie?
Najgorzej ma chyba Paula, to Ty pisałaś, że straciłaś 17 i jeszcze nie nadrobiłaś?

12 lata 6 miesiąc temu #459279 przez xpatiiix3
Ja przez pierwsze 3 miesiące schudłam 6kg teraz nadrobiłam 6kg, więc ważę tyle co przed ciążą, zastanawia mnie ile jeszcze przytyje ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 6 miesiąc temu #459332 przez kasia123m
Marlena sliczny synus :laugh:
Nawet mnie nie strasz Katriss z tymi okanmi.bo mi maja drzwi wejsciowe wymienac za dwa tyg.jak policza niewiadomo ile to sie wkurze.

Xpatix3 witamy na forum.

Co do wagi to ja najpierw schudlam 3kg a teraz nadrobilam do wagi sprzed ciazy czyli do 50kg i wydaje mi sie ze mam juz z 4na plusie.zobaczymy jak mnie gin zwazy.

12 lata 6 miesiąc temu #459343 przez Katriss
Kasia najlepiej wszystko co się umówi z firmą mieć na kartce bo na słowo nie ma co. Co raz cos innego gadają...

Ja pogubiłam się w tych kg bo co rusz to tyłam 1 kg zaraz go traciłam i juz zgubiłam się wiec zaczęłam liczyć od wagi jaką pierwszą mi wpisali w kartę ciąży ;)Chociaż teraz i tak jak ide na kontrole ważą mnie a w domu jak się zważę za 2 dni to mam ten kilogram mniej, choć moja waga tak samo waży jak u lekarza. Złapałam się juz na tym że dzień przed wizytą sporo jem w domu chyba ze stresu i później taki rezultat hehe dobrze że chociaż później spada mi ta waga :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #459470 przez sylwka727
Witajcie mamuśki nie było mnie cały dzień w domu i miałam sporo do nadrobienia.
Dziś byłam zmienić opony potem męża zapisać na egzamin, wpadłam do koleżanki do pracy i znów kupiłam cały wór dzieciowych ciuchów dla małej :blink: no nie mogłam się powstrzymać :lol: :blush: potem byłam u jej mamy zostawić jej ciuchy dla jej dzieci pojechałam na cmentarz posprzątać pomnik synków :( taki dzisisejszy smutny akcent :( potem pojechałam do ciotki gdzie załapałam się na obiad i w domu byłam o 18 . A teraz wylicytowałam dopplerek :lol: będę troszkę spokojniejsza allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsou...daz-i2730913092.html

A tematy faktycznie trudne często się nad tym zastanawiałam ale nie potrafię sobie do tej pory odpowiedzieć

Gabilee: Gdańsk (Pszczółki)
andzia_zg: Lubań (50 km od Jeleniej Góry)
Monia_T: Bydgoszcz
Satine: Goleniów (38 km od Szczecina)
Madlen: Bydgoszcz
Ola: Bielsko-Biała
aniajulia2: Tomaszów Maz- 50km Łódź
Dominia: Tarnów (90km od Krakowa)
Martyna: Warszawa
Kasia123m: Kraków
princess: Olsztyn (Warmia)
Aganobla: Kielce
anet-a-140: łódź
katriss: Ostróda ok. Olsztyna
Sylwka727: Rzeszów(Malawa)

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 6 miesiąc temu #459522 przez Marlena1888
sylwka superr doplerek :) współczuję tego smutnego akcentu ..

Xpatix3 witaj na forum :D

a ja tyje regularnie ;P 9 kg na plusie ;) nie jem jakoś za dużo.. normalnie ;) i dużo owoców i mniej tłustych rzeczy.. widocznie taki mój urok:)

Dominia jak tam się czujesz?

12 lata 6 miesiąc temu #459533 przez princess
ja tez halloween nie obchodze, ostatnio wyczytalam, ze to swieto satanistwo i druidow?

Madlen, dzis pakowalam plecak: koszula nocna, bielizna, reczniki, kosmetyki, ksiazka, wody mineralne, jogurty itp.

Od 13 zaczal mi sie mocno stawiac brzuch, nawet na lezaco. Mimo lekow rozkurczowych zadnej poprawy. Po 18 pojechalam do szpitala, zbadali mnie: szyjka twarda, zamknieta, Adas zdrowy. Przyjeli nas na oddzial, dostalam Nospe domiesniowo, podlaczyli Ktg, lekkie skurcze mam, musialam wciskac przycisk za kazdym ruchem Adasia. Co wstane to brzuch twardy jak kamien, nieprzyjemne uczucie. Mam juz tego dosc, dzisiaj ryczalam. I choc wiem, ze sa gorsze przypadki to ogarnal mnie dolek :(

12 lata 6 miesiąc temu #459543 przez kasia123m
oj to niedobrze Princess...ciekawe co tym razem zadecyduja...a bralas i magnez i nospe i mimo to te skurcze?pewnie podadza cos mocniejszego typu fenotrol...bo to niezarty ze skrczami...pisz co i jak..trzymamy kcikuki zeby bylo dobrze...

12 lata 6 miesiąc temu #459548 przez princess
kasiu, magnez biore od poczatku ciazy, do tego ostatnio Nospe i za bardzo nie pomaga. Pytalam, czy dostane cos mocniejszego to powiedzieli ze chyba nie...

12 lata 6 miesiąc temu #459556 przez dominia
Marlena czuje sie duzo lepiej, boli jak chodze ale jak sie poloze to zaraz przejdzie :) gorzej bo mi twardnieje brzuch dzisiaj.. Wzielam tylko jedna nospe, moze jutro bedzie lepiej :)

Princess trzymaj sie jakos, mow Adasiowi ze mama i ciocie chca zeby zaczal ogladac swiat w lutym :) bedzie dobrze wierze w to :* odpoczywaj i sie nie denerwuj :)

12 lata 6 miesiąc temu #459561 przez Marlena1888
właśnie wyszłam spod prysznicka po ciężkim dniu.. uhh :) fajnie :) oglądacie kubę?
princess 3maj się, wszystko wporządku, malutki zdrowy i to najważniejsze ;P może to macica ćwiczy do porodu ;P
śpijcie słodko pa

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #459589 przez Pliszka
Dzień dobry!

Princess, bardzo mi przykro, że znów poczułaś się gorzej :( Jesteście w szpitalu? Dobrze, że z Adasiem wszystko w porządku i że szyjka zamknięta! Zdrówka!

Witam nową mamusię na forum :)

andzia_zg napisał:

Pliszka ja do Świeradowa mam tylko 40km więc rzut beretem. Jak wyjdę u siebie na ulicę to mam widok na Świeradów- na tą kolejkę gondolową :-)

andzia, fajnie macie, że tak bliziutko w góry! Zazdroszczę, bo chetnie bym sobie czasem pojechała w weekend na spacerek... My mamy jakieś 8h w jedną stronę :( Piękne i tajemnicze okolice! Czytaliśmy "Tajemnice Gór Izerskich" i odkrywaliśmy różne ciekawe miejsca :)

Myślę, że dekorowanie ogrodów dyniami to fajny akcent i trochę koloru pośród jesiennej szarości (a w tym roku bieli!) i zupełnie bym tego nie wiązała z wiarą lub jej brakiem ;) Każda okazja żeby się uśmiechnąć jest dobra, niezależnie od wyznania :)

Wczoraj mieliśmy kolejne zajęcia w szkole rodzenia i znów było bardzo fajnie :) Potem Wam wkleję fajne wskazówki kiedy jechać do szpitala, a kiedy jeszcze lepiej pobyć w domku, przyda nam się taka ściąga w lutym ;)

Co do zachcianek, to ja nie mam, wręcz przed ciążą czasem zdażała mi się ochota na pizzę czy chipsy na imprezie czy jakiś batonik, a teraz mnie odrzuca na samą myśl, widocznie mój mały miś lubi zdrowe jedzonko ;) Do tej pory tylko raz miałam zgagę jak mojemu dużemu misiowi został sos czosnkowy po pizzy i sobie nim posmarowałam naleśnika z warzywami. Myślałam, że skonam. Jedyne, do czego mam słabość to lody :P Parę tygodni temu zjadłam litrowe opakowanie Grycana o smaku Tiramisu i to był cudowny wieczór :laugh:

Miłego dnia! Biorę się za porządki bo mi się jakos mieszkanko zabałaganiło, a jak jest czysto to od razu milej :)

12 lata 6 miesiąc temu #459609 przez Monia_T
Cześć

Mi przeziębienie nie odpuszcza, ale muszę jechać do dentysty bo na kolejny termin czekałabym z miesiąc :angry:

Princess, trzymam kciuki, żeby Twój brzuszek się uspokoił :)

Sylwka, fajnie, że kupiłaś monitor tętna. Sama używałam jak mnie brak ruchów niepokoił, chociaż ostatnio Iga tak kopie, że na szczęście nie daje powodów do niepokoju :laugh: Świetny wynalazek na stres mamy :)

Miłego dnia mamuśki :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka