BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 4 miesiąc temu #529050 przez xxElaElaEeexx
Hej mamuśki !

Super te wasze garderoby ;) Już takie pełne ciuszków ,moja skromna -ale jest hehe :laugh:

Waszka Nio ,ale Twój mąż ma talent :)

Ja dziś wstałam po 9,teraz jem ryż z jogurtem mmm pycha :lol:
A to my dzisiaj całe 104cm obwodu brzuszka :kiss:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #529053 przez Waszka87
xxElaElaEeexx napisał:

Hej mamuśki !

Super te wasze garderoby ;) Już takie pełne ciuszków ,moja skromna -ale jest hehe :laugh:

Waszka Nio ,ale Twój mąż ma talent :)

Ja dziś wstałam po 9,teraz jem ryż z jogurtem mmm pycha :lol:
A to my dzisiaj całe 104cm obwodu brzuszka :kiss:

Ela brzuszek słodki a kapcie jeszcze lepsze aaa slicznie :) u mnie juz 103 cm hah niedlugo bede szersza niz wyzsza przy moich 157cm:D

12 lata 4 miesiąc temu #529054 przez Beata 26
Ela - przepiękny brzusio

Waszka - ale masz szczęście mieć utalentowanego męża, a garderoby zazdroszczę wszystko już posegregowane, możesz siedzieć i czekać sobie spokojnie na poród;) mi się nawet nie chce myśleć ile jeszcze muszę zrobić :)

Ania - no fajnie, że już wszystko gotowe, lubie podglądać Wasze fotki, więc laski wstawiajcie :) :)

12 lata 4 miesiąc temu #529058 przez Beata 26
Aaaaa laski, tylko nie spadnijcie z krzeseł - w Holandii spadł śnieg!! już drugi raz w tym roku!!! więc pociągi nie kurswują, a drogi są całe zakorkowane, połowa kraju dziś nie pracuje :)

12 lata 4 miesiąc temu #529059 przez Waszka87
Beatka ja to musze jeszcze wypras i wyprasowac :D

12 lata 4 miesiąc temu #529067 przez AniaCzajka
Ela słodki brzuszek :) a co do kapci też są boskie:)

a co do Frankowej garderoby wszystko już wyprane i wyprasowane, zostały mi tylko 3 pajacyki do uprania ale to w ręku, bym je uprała wcześniej ale oczywiście się zapodziały w moich ciuchach a tam to jest mały bajzel jednym słowem;)

12 lata 4 miesiąc temu #529068 przez aksa
bry :)

u nas pogoda hmm ledwo -2 i podobno ma deszcz padać :cheer:

a my z m walczymy żeby się nie pochorować, wczoraj zrobiłam mu grzańca, troche mu lepiej, a ja nie wiem z nosa cieknie rano gardło mnie bolało ehhh durna pogoda :dry:

Gosia myślę, że dziewczyny mają rację, jak nie musisz to siedz w domq i odpoczywaj jak najwięcej

Depeche to 'pukanie' to mogą być stópki!! :lol: ja ostatnio się tak zastanawiałam bo też tak miałam, pytałam gina a on się zaśmiał i na usg mi pokazał,że młody obrócił się głowką do góry a stópkami mi nawalał właśnie po spojeniu łonowym :silly:
od kilku dni tego nie czuje więc może młody odwrócił się..

dziewczyny ale macie już fajne garderoby ulala!! u mnie to jeszcze daleko..

Ela extra foteczka! a bamboszki wymiatają! :lol:

Paulina a masz kogoś żeby poprosić o pomoc? nie wiem przyjaciółkę? siostrę?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 4 miesiąc temu #529077 przez Depeche
Ufolka, to jest żel firmy Elmex,lub innej firmy, jak powiedz, zedo remineralizacji zebow to beda wiedziec, to nie jest na recepte, stosuje sie to tylko profilaktycznie raz w tyg.

Paulina, z drugim dzieckiem, nie masz wyjscia po prostu. Inaczej przezywa sie ciaze, bardziej rozwaznie, z rozumem, mnie emocjonalnie, bo emocje w sumie poswiecasz dziecku , ktore juz masz. Wczoraj z moja mala ogladalam jej zdjecia ze szpitala , jak sie urodzila. Nie moze zrozumiec, ze to ona , taka mala. A jak sie z siebie smiala, jak jej filmy puszczalam jak gaworzyla, albo uczyla sie chodzic, pokraka mala. POtem koniecznie chciala cycusia ???!!!!!! I juz wiem, ze nie bedzie tak latwo, bo ona jest bardzo madra, ale jednak pewnie bedzie zazdrosna. Az sie troche boje tego wszystkiego, bo ja jestem raczej z osob, ktore nie mam za wiele cierpliwosci i juz w stosunku do niej czasem pusczzaja mi nerwy, a potem mam wyrzuty sumienia, bo sie do mnie przytula i beczy.

Dziewczynki,alez Wam zazdroszcze tych garderob. Ja totalnie w czarnej dup.e, Jeszcze nic nie pralam, bo czesc moich rzeczy jest u bratowej, a ze non stop ktores dziecko chore to sie nawet nie spotykami i tak sie wystrzymuje z tyg na tydzien.

Waszka, ale zdolniach te maz, moj to bardziej w pracach technicznych. W naszym pierwszym mieszkaniu sam mi zrobil szafke pod zlew, nie mogl spac w nocy i siedzial i modzil, az zrobil.

Kika, no jak sie mam ruszac. No tylko pozycja na misia polarnego, chociaz one chyba tez bardziej aktywne. Tak sie nie da, bo uciska, tak bo boli, a tak bo duszno. Na sama mysl mi sie bzykania odechciewa, tyle z tym teraz roboty.

Malinka zazdroszcze Ci i nie zazdroszcze, heheh bo sie boje. Wczoraj rozmawialam z kuzynka mojego meza, ktora teraz rodzila drugie dziecko. Szybko rodzila, bo wszystko lacznie z podpieciem oxy to 3 godziny. I mowi mi tak, ze z mala to troche postekala. A z tym drugim to poszlo tak szybko, ze sie darla w nieboglosy. I mnie ciarki przeszly, bo z mala bylo ciezko, ale nawet raz nie krzyknelam, jeczalam pod nosem, kwekalam, ale sobie nie wyobrazam zeby sie drzec, a ona mi uswaidmoila, ze to nie do konca od nas zalezy.

Gosia, jak super , ze Cie mam. Ale wnerwia mnie to pykanie. Ciekawe czy moj mlody ustawioy juz glowa w dol, czy nadal posladkowo. No nic, dzis sie po poludniu dowiem.

12 lata 4 miesiąc temu #529086 przez andzia_zg
A ja zaniemogłam. Musiałam się położyć. Przytargałam laptopa do łóżka i leżę, bo niestety zrobiło mi się słabo, a młody tak się mocno wierci, że mocno skoczył mi puls do góry :dry: ale się źle czuje :( :(

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #529089 przez AniaCzajka
ja tez czuje takie pykanie;/

12 lata 4 miesiąc temu #529092 przez Agnieszka86
Wow, ale macie ciuszków dla dzieciaczków:)

Ela brzuszek słodki:)

Na ostatniej wizycie lekarz przepisał mi Buscopan Forte, żebym brała jak będzie potrzeba. Wzięłam chyba ze 2 razy, a tak to nic nie biorę na to twardnienie, jak poleżę to mija.

Ostatnio czuję Zosię bardzo nisko, wiem, że tam ma główkę, a pupkę wypina pod moim biustem:) Czasem jak się rozciąga,czy nie wiem co robi to jednocześnie pcha się i na dole i u góry, wtedy dopiero uświadamiam sobie, że ona jest taka duża!!

12 lata 4 miesiąc temu #529094 przez Depeche
Aksa tez tak wlasnie obstawialam, bo raczkami to chyba ie wiem jak, a glowa to tym bardziej.

12 lata 4 miesiąc temu #529105 przez Gosia27
Ela ale piękny brzusio a kapciochy rewelacyjne. Sama sobie wczoraj takie kupiłam bo były w Lidlu :silly: i masz o 10 cm więcej ode mnie w pasie.
Aksa a może rozgnieć czosnku+miód, trochę wody i taki syrop. Ja to muszę odpukać w niemalowane póki co nic mnie nie złapało, oby też nic się nie przyplątało.
Unbrekable czy Ty dziś masz USG u dr Włoch bo od rana o Tobie myślę, daj znać co u Was ;)
Depeche lekarz kazał mi wtedy jak czuję takie pukanie położyć pod pupę poduszki żeby było wyżej to mała powinna się zsunąć.
Beata Holandia sparaliżowana :lol:

Wiecie co lecę, bo nie mam jeszcze kapci+jedną koszulę muszę dokupić do szpitala. A pod domem mam secondhand. A potem będę się leniła.

12 lata 4 miesiąc temu #529106 przez xxElaElaEeexx
Kapcie fajne tylko w ciąży tak strasznie mi się nogi pocą ,że co 2-3 dni je muszę prać :P

Normalnie ciąża mnie tak zmieniła ,bo ja nigdy nie chodziłam w kapciach ani skarpetkach zawsze boso ;)
Nigdy nie jadłam śniadań -a teraz o której bym nie wstała czy to 7,10 czy 12 śniadanie obowiązkowo. :)
I trzecia moja ciążowa przemiana to nie piję pepsi i innych napojów kolorowych tylko wodę niegazowaną albo soki.A kiedyś to zgrzewkami kupowaliśmy napoje kolorowe :)
O i czwarta rzecz to nauczyłam się pić herbatę -wcześniej mogła dla mnie nie istnieć :)

Ciekawe czy jak urodzę to zostanę przy tych nawykach :lol:

A teraz muszę zabrać się za obiad ... :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka