BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

13 lata 2 miesiąc temu #545183 przez Waszka87
hejj :)
nadrabiam Was nadrabiam i nadrobić nie mogę.
Ja już poo pobieraniu krwi <- nie lubie tego bardzo.
Jakieś starsze Panie nawet mnie przepuscily w kolejce ale musialam sie nastękac i nawyginac zeby mnie zauważyły, pozniej byłam z mężolem na zakupach bo dzisiaj ma wolne i w banku i Plusie i wrocilismy do domku, on robi obiadeka ja odpoczywam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #545185 przez vernix
mamcia2013 napisał:

Vernix dobre :D samo życie, a że g.wniane? hehe :P

Beata jak świrka nie chce nic żryć to niech się raczy gorącym kubkie, tam też jest ogórkowa :)

Kika mam nadzieję że się ładnie ubrałaś na przyjście ksiundza ? :)

[/i]

Mamcia powiedź świrce, ze możesz jej ugotować ...wodę na ogórkową z knorra:)
A swoją drogą, to macie dobrze, że się wyprowadzicie.Zupełnie inne życie, sama będziesz decydowała co i kiedy ugotujesz, nikt nie będzie Ci mówił co masz robić. A świrki na odległość będą ..cudownie mili.
Dlatego ja z mężolem powoli też myślimy co zrobić,aby wydostać się spod kurateli-przede wszystkim mojej świrki, bo świr-teść jest ok.Gdy mały trochę podrośnie (pod koniec roku), planujemy wyjechać do mojego szwagra, do Anglii, bo wiem, że na dłuższą metę nie dam psychicznie rady wytrzymać z moją teściową.

13 lata 2 miesiąc temu #545195 przez aksa
hej dziołchy!!

ale produkujecie!! :cheer:

Gosiu Zosieńka jest boooska! śliczna dziewczynka! a brzuszek też już masz sporawy! :lol:

Aga łoł u ciebie to willa konkretna! :lol:

AniaCzajka baw się dobrze!! tylko wiesz pilnuj się tam :blink:

mamcia eh ta świrka twoja, ale trzeba zacisnąć zęby! już niedługo a będziesz u swoich ;)

Depeche cóż za śmiały krok!! tak wyjść bez makijażu :silly: ehh ja nie chodze bez makijażu :dry: jakoś źle się czuję nie używam za wiele bo tego lekkiego podkładu z BB, tusz i eyelinera - a jakoś morda inaczej zaraz wygląda ;P

u mnie dziś wiosna!! ptaszki śpiewają, słoneczko nawet wyszło! śnieg topnieje!

ja posprzątałam kuchnie, zaraz się zbieram poodkurzać mieszkanie..

która ma dziś wizyty!!??? bo kciuki chce zaciskać!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

13 lata 2 miesiąc temu #545201 przez ufolka
hejka brzuchatki

Ja ma dziś ogólny dzień na nerwie. W nocy mało spałam, brzuch mnie bolał jak na okres, do tego krzyż doszedł, wczoraj wieczorem dostałam takiego skurczu jakby już krzyżowego, nie wiem czy to możliwe jest żeby pojedyńczy skurcz był? no ale aż cała mokra się zrobiłam tak zabolało, no i w nocy ten brzuch bolał, w pipce kuje, R. chrapał jak nigdy :ohmy: a mała budziła się i musiałam ciągle wstawać ją nakrywać, no a potem już R. budziłam żeby jej mleko zrobił bo coś się obudziła w nocy i mniam mniam ;/ No ale czytając Was stwierdziłam że nie jestem wyjątkiem, mdli mnie podobnie jak was, na kibelek gania czasami, brzuch boli, pipka kuje, czyli wszystko w normie..
współczuj świrki mamcia, podziwiam Cię za stalowe nerwy !!
Gosiu obiektywnie stwierdzam że Zosieńka jest prześliczna, domek też ma full wypas więc tylko rosnąć i nabierać sił :)

idę skorzystać z okazji że mała zasnęła i drzemnę chwilę, za wizyty trzymam kciuki, dobrze by było żeby przypomnieć kto na którą bo pamięć dobra, ale krótka:)

13 lata 2 miesiąc temu #545211 przez vernix
Przeczytajcie, wzruszający tekst. Dostałam od kumpeli, która urodziła 3 miesiące temu córeczkę:

"Wybór dziecka"
Czy myślałaś kiedyś, mamo,
Kiedy ziarno me zasiałaś,
Kiedy tchnęłaś we mnie życie
I jak rosnę, doglądałaś;
W swych marzeniach o mnie, mamo,
Rozpatrzonych tak dokładnie
I w oczekiwaniach długich,
Aż w twe serce się zakradnę;
Czy myślałaś wtedy mamo,
Że i ja cię planowałam
I na własną mamę właśnie
Ciebie upatrzyłam?
Mamę która słodko pachnie
I ma śliczne białe dłonie,
Która czuła jest, kochana,
I potrafi lęk odgonić?
Kiedy nadszedł czas porodu,
Czy powstało w twojej głowie,
Że gdy ty myślałaś o mnie
Ja pragnęłam ożyć w tobie?
I jak leżę w twych ramionach,
Czy wiedziałaś, sama nie wiem,
Że gdy tak mnie poczynałaś,
To ja wybierałam ciebie!

13 lata 2 miesiąc temu #545212 przez andzia_zg
A ja jakos zrobilam się głodna... zjadłam kromala i znów poleciałam do kibelka :cheer:

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 2 miesiąc temu #545216 przez aksa
vernix piękne!

andzia na innym forum gdzieś czytałam, że niby przed porodem się organizm zaczyna 'oczyszczać'.. ale na ile to prawda, i ile wcześniej miałoby się to dziać to już nie wiem...

a ja zjadłam monte (czemu to jest w takich małych pojemniczkach? :angry: ) i idę poodkurzać no to siupp

13 lata 2 miesiąc temu #545217 przez Waszka87
aksa napisał:

vernix piękne!

andzia na innym forum gdzieś czytałam, że niby przed porodem się organizm zaczyna 'oczyszczać'.. ale na ile to prawda, i ile wcześniej miałoby się to dziać to już nie wiem...

a ja zjadłam monte (czemu to jest w takich małych pojemniczkach? :angry: ) i idę poodkurzać no to siupp

ja kupuje takie duze wielkosci szklanki :)

13 lata 2 miesiąc temu #545218 przez zolwikmb
Już jestem po wizycie
Mały waży 1800, wszystkie wymiary ok na 31-32 tydzień wiec dobrze, wody płodowe też ok.
Mały ułożony główkowo (już od miesiąca :laugh: ) mówiła badając szyjkę, że główka nisko, ale na szczęście szyjka zamknięta.

Moje hemoroidy (bleeeeeeee) bez stanu zapalnego, ale proktologa umawiać po porodzie bo teraz to bezsensu.

A i miałam mały incydent :laugh:
...podczas USG leżałam na plecach, a dziś te wszystkie pomiary i trochę to trwało i prawie odleciałam.....ciemno przed oczami, poty, przekręciłam się na bok i wszytko minęło - ale sie poschizowałam - już wiem dlaczego w ciąży mamy nie leżeć na wznak (nacisk na żyłę główną dolną)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

13 lata 2 miesiąc temu #545221 przez Waszka87
a ja uciekam na spaghetti bolognese mniamm aaaaaaaaaaa :woohoo:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #545231 przez andzia_zg
aksa organizm sie oczyszcza przed samym porodem, a u mnie sie na to jeszcze nie zanosi. Jutro dopiero zaczynam 36 tydzień więc mam jeszcze czas. Niech Wojtek posiedzi w brzuszku jeszcze 2 tygodnie.

zolwikmb super, że na wizycie ok. Takie wieści az miło słyszeć :-) Dobrze, ze bylas jeszcze u lekarza jak Ci sie zrobilo słabo, bo chociaz bylas pod opieką.

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 2 miesiąc temu #545242 przez zolwikmb
andzia_zg napisał:

aksa organizm sie oczyszcza przed samym porodem, a u mnie sie na to jeszcze nie zanosi. Jutro dopiero zaczynam 36 tydzień więc mam jeszcze czas. Niech Wojtek posiedzi w brzuszku jeszcze 2 tygodnie.

zolwikmb super, że na wizycie ok. Takie wieści az miło słyszeć :-) Dobrze, ze bylas jeszcze u lekarza jak Ci sie zrobilo słabo, bo chociaz bylas pod opieką.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

13 lata 2 miesiąc temu #545243 przez andzia_zg
zolwikmb w sumie to nawet dobrze, że Twoja gina troche panikara, bo chociaz bedziesz miala dodatkowe badania i bedziesz na 100% pewna czy wszystko ok.

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #545252 przez vernix
żółwik dobrze, że z synusiem ok, ładnie rośnie i rozwija się.To najważniejsze:)Nie ma co, trochę stresu też się najadłaś przez te mroczki przed oczami i niższe ciśnienie. Dobrze, że Twoja ginka szybko zareagowała. Fajnie, że posłuchałaś i posłuchasz bicia serduszka małego:)
Pojutrze też mam pierwsze KTG na 8 rano.

Zaraz Koticz i Patrycja wchodzą do gabinetów.

13 lata 2 miesiąc temu #545261 przez aksa
zolwik super, że u was wszystko ok! oby dzisiaj same dobre wieści dziewczyny pisały!

andzia czyli jednak jest to oczyszczanie, ale faktycznie jak na ciebie to jeszcze za wcześnie! niech Wojtuś siedzi grzecznie w brzuszku mamusi! :kiss:

na obiad pomysłu brak :unsure: mam w zamrażalce paluszki rybne, nigdy tego nie jadłam hmm i co do tego zrobić??

poodkurzałam mieszkanie, pomyłam lustra w łazience i nie mam siły!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka