BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #560212 przez Lenucha217
beatka mam nadzieje ze wszystko u was dobrze...
wypożyczyłam dom nad rozlewiskiem moze mnie zaciekawi... filmu nie widziałam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #560215 przez ufolka
patrycja85 napisał:

ufolka-dobry pomysł, obie z fruzią będziecie miały dzidziusia:) tylko żeby małej się nie myliło która to lalka:)

weź mnie nie strasz :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #560216 przez Beata 26
Laskinie martwcie sie, dzis nie rodze. Najwyzej jutro;)

Mam teraz 5 skurcz, ale nie sa jakies bolesne. Wiec to raczej nie to. Poza tym brzuch caly czas twardy, a jak ten "niby" skurcz to jeszcze twardszy wtedy..
Jescze nie dzwonilam do poloznej.. Nie wiem czy powinnam..
Igor wlasnie romawia z mama swoja i mowi jej ze sie boi bardzoej ode mnie a ona mu mowi: lepiej nie idz bo zemdlejesz.. Swirko - opanuj sie!!

Obiecuje Wam pojawic sie jutro w dwupaku bo jade rano do szpitala na zebranie. (Psychiatrycznego gdzie staz robilam).

Lenusia - szczesciaro! Mi sie podoba temat agresji..

12 lata 2 miesiąc temu #560236 przez offca87
koticz napisał:

Offca w ogóle mięsa nie jesz?Jesteś wegetarianką?W też?Jeremi też będzie na bezmięsnej diecie???Sto pytań do... :P

Opadł mi brzuch!Dziś jak wstałam i zerknęłam w dół to zauważyłam,ze w ogóle nie widzę pępka,a przecież mam mały daszek... no i pi*ka mnie boli jakby mnie ktoś skopał

Nie jem mięsa w ogóle :) jem jajka, mleko, kefiry, mięsa nie odkąd pamiętam, bo mi nie smakowało. Mój W. też, całe życie, ale to zbieg okoliczności, tak na siebie trafiliśmy. A Misio jak się urodzi - zobaczmy. Do niczego go zmuszać nie będę. Co ciekawe, całą ciążę wyniki mam bardzo dobre, poza magnezem i kwasem foliowym nic nie biorę :)
Mam teraz na plusie 12 :)

A co do brzuszka Twojego - ja widzę różnicę. ooooj :D gotowa jesteś na porodową przeprawę? :D

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #560237 przez 25malinka
Lenucha217 napisał:

25 kg. dziewczyny zna ktoras zapach calvina kleina secret obsession bo dostalam w prezencie i nie wiem czy w ogole jest sens otwierac z opakowania wygladaja jak dla starej babki czy wystawic na allegro . nie chce mi sie jechac do perfumerii moze ktoras wie cos na temat tego zapachu.. kuzwa ze tez nie moglam dostac moich ulubionych gucci rush tylko jakies nie sprawdzone

[/i]

A w jakiej butelce granatowej???jesli te to bardzo ładne,przynajmniej mi sie podobają moja siostra je miała i zawsze jej podkradałam
:)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #560240 przez Paulina 77
hej Laski, jestem taka zmęczona, że nie wiem czy Was nadrobię. Już po wizytach. W szpitalu waga dziecka 2750 g - 2 tygodnie mniejszy niż wiek ciąży (zawsze był większy), a mój gin (któremu bardziej wierzę) powiedział, że dziecko 3 kg MA. Więc widzicie, jak mogą wyglądac wyniki badań tego samego dnia, u różnych lekarzy, na różnym sprzecie... to tak na pocieszenie dla dziewczyn, które sie martwia wagą maluszków. Cesarke mam wstepnie ustaloną na 25 lub 27 lutego... za 2 tygodnie... :cheer: :cheer: :cheer: za tydzien jeszcze sie mam pojawic i w szpitalu na ktg i usg, i u mojego gina na ktg i po zlecenia badań przedporodowych, zeby byly świeże. Chyba ze dzisiaj urodze po tym całodziennym maratonie...
Buziaczki dla wszystkich :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #560241 przez aksa
ja mam termin na 17marca więc chce urodzić 18 żeby się załapać na roczny mac. :P
fajnie przybrał mój maluch taki kamień z serca! no i za tydzień pierwsze ktg jestem podekscytowana :lol:

a granica błędu to umownie 200-300g ale słyszałam o większych rozbieżnościach, gin mi powiedział że na jego oko mały przy porodzie będzie ważył 3200 - 3400 czyli fajny do porodu sn :)

Beatka no ładnie jeszcze na walentynki nam się tu rozpakujesz!! :lol: :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu #560250 przez aksa
Paulina wow no faktycznie takie różnice w wadze!! szok..., masz termin niesamowite 2 tygodnie i będziesz miała skarba przy sobie! a czy wszystko już zapięte na ostatni guzik?? czy jeszcze wam coś zostało do zrobienia/kupienia ??

aha zapomniałamnapisaćo moich wynikach - odstawiłam tardyferon i oczywiście żelazo poleciałooooo masakrycznie jestem na pograniczu ;/ więc wracam do brania tabletek a m zapowiedział że kupi taką rurę będzie mnie dokarmiał mięsem jak kaczki się karmi :cheer:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu #560256 przez katarzyna1702
Hej Kobietki ;) Ja po wizycie wszystko oki Mały waży już 3,50 kg szok znajduję się już nisko ale szyjka trzyma do terminu 3 marca na pewno wytrzymamy ;) Zalecenia ogólne sex, sex sex i jeszcze raz sex a jak mi się znudzi to za łopatę i podwórko odśnieżać taki dowcipny mój gin ;) Następna wizyta 27 luty. jutro z rana nadrobię te niebanalne 10 stron ;p Buziaki

12 lata 2 miesiąc temu #560258 przez Gosia27
Aksa to wspaniale jak mały przybiera.
Paulina jeszcze tylko 2 tyg... :woohoo: ale to przeleci. Teraz to już ostatnie przygotowania Was czekają.
Beata może relaksująca kąpiel weź i choć trochę skurcze zelżeją.

Wiecie co, jeśli chodzi o dietę matki karmiącej to nie jest ona jakoś aż tak bardzo restrykcyjna. Trzeba jedynie uważać na pestkowce, wzdymające i tłuste potrawy.

Ja dziś cały dzień jak zwykle grzebałam w necie...próbowałam dodzwonić się do Katowic co potrzebuję dla maleńkiej, ale oczywiście nikt nie odebrał. Więc kupiłam Linomag i Alantan puder. zeby R nie biegał.
W ogóle kłuje mnie coś w lewym boku...
Tak piszecie o KTG, że macie chodzić. A mój gin już wystawił mi skierowanie do szpitala i już wizyty przd nie będę miała...jestem zła...

12 lata 2 miesiąc temu #560267 przez Depeche
Patrycja Ty spaślaku?! heheheeheh :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Np sorki, ale Ty jestes taka chudzinka. Zazdroscic.

Ufolka ile 1,4 kg, czy 14 kg. ?

Moj mlody bardzo skacze i ma czkawke.

12 lata 2 miesiąc temu #560269 przez Paulina 77
aksa napisał:

Paulina wow no faktycznie takie różnice w wadze!! szok..., masz termin niesamowite 2 tygodnie i będziesz miała skarba przy sobie! a czy wszystko już zapięte na ostatni guzik?? czy jeszcze wam coś zostało do zrobienia/kupienia ??

aha zapomniałamnapisaćo moich wynikach - odstawiłam tardyferon i oczywiście żelazo poleciałooooo masakrycznie jestem na pograniczu ;/ więc wracam do brania tabletek a m zapowiedział że kupi taką rurę będzie mnie dokarmiał mięsem jak kaczki się karmi :cheer:

aksa zostało tylko sprzątanie, prasowanie zapasowych ciuchów, złożenie kołyski. Poza tym wszystko jest przygotowane.

Gadalam dzisiaj ze znajomą, ktora miala cesarke. Mowila zeby po znieczuleniu jak sie lezy przez 12 h nie przyciągać brody do klatki piersiowej, np. w celu pisania smsów ;) bolała ją po tym głowa.

12 lata 2 miesiąc temu #560270 przez Depeche
katarzyna1702 napisał:

Hej Kobietki ;) Ja po wizycie wszystko oki Mały waży już 3,50 kg szok znajduję się już nisko ale szyjka trzyma do terminu 3 marca na pewno wytrzymamy ;) Zalecenia ogólne sex, sex sex i jeszcze raz sex a jak mi się znudzi to za łopatę i podwórko odśnieżać taki dowcipny mój gin ;) Następna wizyta 27 luty. jutro z rana nadrobię te niebanalne 10 stron ;p Buziaki

SUper!

Ha , a co jak sie komus bzykac nie chce i nie ma lopaty :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #560273 przez Depeche
aksa napisał:

ja mam termin na 17marca więc chce urodzić 18 żeby się załapać na roczny mac. :P
fajnie przybrał mój maluch taki kamień z serca! no i za tydzień pierwsze ktg jestem podekscytowana :lol:

a granica błędu to umownie 200-300g ale słyszałam o większych rozbieżnościach, gin mi powiedział że na jego oko mały przy porodzie będzie ważył 3200 - 3400 czyli fajny do porodu sn :)

Beatka no ładnie jeszcze na walentynki nam się tu rozpakujesz!! :lol: :lol:

Fajny do porodu, a to Ci dopiero... modl sie, zeby mial mala glowe :)

12 lata 2 miesiąc temu #560286 przez katarzyna1702
O główka mojego Szkraba mierzy w porównaniu do reszty ciałka w tygodniach 41tydz ;p Kurdę po tatusiu duży łepek ma ten tego na górze oczywiście ;p

Depeche jak mus to mus już nie chodzi o orgazmy sperma jest ważna jak mi się znudzi to mąż do słoiczka się spuści a ja sobie strzykawką zaaplikuję a co ;p Przysięgam stanę na głowię a wywołam ten poród naturalny ;)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka