- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Tu dzisiaj pada. Mam nadzieję że rozpogodzi się trochę. No i zimno jest. Dobrze że w domku mogę grzać bo pojechalabym do domu.
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Zuzka dopiero od wczoraj zaczęła się bardziej interesować zabawkami, tak to tylko patrzyła na nie i wodziłam wzrokiem a teraz i patrzy i dotyka, porusza je. Ona ma ten kręcz szyi z prawej strony, więc muszę często jej pokazywać zabawki, żeby kręciła głową. Bo ćwiczeń nie mogę z nią robić bo się strasznie spina

Byłam dziś w Biedronce, rzeczywiście całkiem fajne te bodziaczki, obmacałam dziś dokładnie. Są też fajne bluzy i spodenki i t-shirty w dwupakach, takie milutkie i fajne nadruki (takie same jak dada ma na pieluszkach).
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- anek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Moja Lenucha tez uwielbia lezec na lezaczku , jednak nie pozwalam długo chociaz czesto mnie korci bo mam wtedy spokój.staram sie ją tam kłasc tylko jak nie spi a musze cos pilnego zrobic.
Joasiu napewno bedziesz bardziej przezywac pojscie do przedszkola niz synus.ja tez ryczałam przez pare dni.najwazniejsze to zeby byc konsekwentnym.ja Szymka zaprowadzłam , dawałam buziaka i wychodziłam.czesto mi płakał, trzymam sie kurczowo mojej bluzki, spodni ale nie wymiekłam i po ok 2 tyg dziecko bez płaczu szło do przedszkola.widziałam jak inne mamy siedziały z dzieckiem połowe dnia zeby sie przyzwyczaiło i trwało to bardzo długo.
Dziewczyny urlopujące miłego pobytu, aleeee Wam fajnie!
Moj M.pojechał na miesiac i siedzimy sami.ciezko jest ale trza dac rade...
Pisałyscie o mieszkaniach.My mamy domek(choc jak kupowalismy działke to zastanawialismy sie dom czy blok)i nie załujemy.są wady o których Joasia pisąła ale jest duuuuzo zalet np poranna kawusia na tarasie, grile, dzieci bawiace sie całymi dniami na podwórku bez obawy ze cos sie stanie(zamykam brame, a podwórko i sprzety sa pozabezpieczane).Moja Lena zadko spi w domu(poza nocą)a tak to najczesciej an tarasie w wózku.własnie ucina sobie drzemke.
gdybym miała wybieraz dalej wybrałabym domek,
oooo to musze zjarzec do biedronki bo potzrbuje wiecej bodziaków.
moja gondola ma 75 i watpie zeby Lena w kombinezonie w zimiem sie w niej zmiesciła.chyba bedziemy musieli przejsc na spacerówke na leząco.okarze sie w praniu.
co do rozszerzania diety to my zaczniemy po skoczneczeniu 4 msc.pewnie standardowo marchew, jabłko.tez sie boje bo synus raczej nalezał do niejadków i wiem ile mnie to nerwów kosztowało.pozniej jak juz sie uregulowało to ok ale poczatki były dla mnie baardzo cięzkie.
w styczniu wracam do pracy i do stycznnia chciałam przejsc na butelke.nieiwem kiedy zacząc Jejj dawac MM.raz spróbowałam to pluła dalej niz widziała.czuje ze bedziemy miec z tym problem.
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Widzę że rozszerzacie dietę ja czekam jak Igunia skończy 4 msc i nie wiem od czego zacząć ? Myślałam o kaszce na noc. Co do słoiczków miałam zamiar je robić ale zmieniłam zdanie bo wiem że nie będą tak różnorodne jak te ze słoiczka. Jakie firmy polecacie/kupujecie ?
Igunia rośnie jak na drożdżach w dzień już mało śpi ma jedną dłuższą drzemkę ok 2 godz a tak zabawa i zabawa. Zamówiłam jej dzisiaj zabawek trochę bo już bardzo się nimi interesuje ciąga, gryzie. Na noc dalej usypia o 20 i budzi się koło 6 godzinka zabawy i dalej drzema do 9-10. Dzisiaj coś jej się zmieniło i wstała o 5 ale D. ją nakarmił i spała dalej.
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
On chyba wogóle odzwyczaił się od butli, na początku pił z niej rumianek a teraz nie chce. muszę mu podawać łyżeczką tak jak espumisan.
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Ja też kupiłam dziś bodziaki w biedrze bo akurat 68 bodziaków mam mało a niedługo w nie wskoczymy

Pół nocy nie spałam

Do tego jak już sobie ładnie zasnęłam po pierwszym nocnym karmieniu o 3 to o 4.30 eMek wstawał do pracy, Kuba się obudził, zobaczył go i znowu na zabawę mu się zebrało

- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Alex koniecznie zapisz małą do poradni rehabilitacjyjnej, tam ją zbada specjalista odpowiedni,nie do ortopeda on jest od kości! Z tego co piszesz to mała ma dodatkowo wzmożone napięcie mięśniowe, zazwyczaj to w parze idzie z kręczem
Olga moja nie miała wzmożonego napięcia mięśniowego

- kinia90
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

My już 4 razy byliśmy na wizycie u chirurga dziecięcego z czego doktor 2 razy już rozcinał i wysuszał azotanem srebra Karolince ten jak stwierdził ziarniniak. Niestety nie zniknęło to i dzisiaj pewnie kolejny raz bedzie musiał meczyć Mała...
- kinia90
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-