BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #464036 przez Karii
Ząbki idą nam miej więcej od 4 miesiąca. Właśnie o dziwo gorączki nie ma specjalnie marudny też nie jest dlatego nie jestem pewna czy to ząbki.Też właśnie się zastanawiam czy o nie jest przyzwyczajenie. Daję raczej od razu pierś jak marudzi bo jak pozwolę aby się rozpłakał to później trudniej uspokoić, czasami próbuję ululać na rączkach aby nie podawać cyca i zaśnie mniej więcej raz na pięć razy.Piersią karmię tylko wieczorem po kaszce i w nocy w dzień już odstawiłam bo od poniedziałku wracam do pracy. Sama nie wiem czy to zęby czy co...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #464102 przez nelka
no to chyba wszystko jasne. A od kiedy karmisz tylko w nocy? pewnie spodobało mu się że od razu dostaje cycusia a tym bardziej jak teraz tylko w nocy go karmisz to wykorzystuje okazje żeby być blisko mamy i sobie possać cycka.... a w ciągu dnia jak kładziesz małego na drzemke to nie ma problemu śpi normalnie? jak długo?

ja wracam 27listopada do pracy:huh: tragedia :ohmy:

12 lata 6 miesiąc temu #464111 przez Karii
Tak tylko w nocy to karmie jakies 3 tygodnie wczesniej jeszcze bylo jedno karmienie w ciagu dnia.Tez sie zastanawialam czy to wlasnie nie jest przyzwyczajenie maluszka i chyba musze sie postarac i przynajmniej kiedy jescze nie spimy to bede probowala nie dawac piersi tylko w inny sposob uspac

12 lata 6 miesiąc temu #464205 przez nelka
Trzeba próbować, może spróbuj dać wody albo sztucznego mleka. Na każdego malucha działa coś innego a znasz go najlepiej więc napewno coś wymyślisz.

Czym usuwacie plamy z ubrań po jedzeniu? Zosia zawsze mi tą swoja rączką wysmaruje się:-/

12 lata 6 miesiąc temu #464230 przez kala321
szare mydło natrzyj zostaw na ok 20-30 minut i wtedy normalnie do prania-działa jak odplamiacz;)

12 lata 6 miesiąc temu #464322 przez Karola1990
Ale miałam noc tragiczną!
Masakra.
Nie wiem czy przespałam 2h Mała wierciła się okropnie. Ciągle tylko latałam jej pokoik i nasz.

Głowa mi pęka i przydało by się 100litrów kawy.

12 lata 6 miesiąc temu #464327 przez asia886
tak to prawda szare mydło Jeleń bardzo dobre jest na różne rodzaje plamy mi bardzo pomaga:-) ale najlepiej wziąć odrazu natrzeć na plamę i zostawić na parę minut i później prać normalnie tak jak koleżanka mówiłą

12 lata 6 miesiąc temu #464396 przez Elwerka00
Karola wspolczuje, a wiesz co bylo przyczyna?moze zabki ? A wlasnie,macie juz jakies?
Oh tak mysle sobie o tych sukniach slubnych i sobie Ciebie wyobrazam.. ;) jak napiszesz post jakis;p zazdroszcze Ci;) masz treme?bo coraz mniej czasu;p
A teraz jak tylko bedziesz mogla to sie przespiij..

U mnie rano maly zaczal stekac i robic kupe a ja jeszcze drzemalam.. Wkoncu jak zaczal mnie kopac to wstalam patrze a cale pol lozka zasrane .. Wylecialo z pampersa;p haha i pierwsze co,to przebranie malego no i poscieli;p

Szare mydlo? Nie wiedzialam;D skorzystam z rady,bo juz pare nowych bluzeczek raz zalozonych cale brudne sa i nie chce sie odprac bo zupce jarzynowej itp.

w piatek szczepienie-alez mam stresa;(

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #464499 przez Karola1990
Elwerka... Ola chyba przez ząbki... nie wiem sama.
Może za mało je? I głodna była ... ale to bez sensu bo wczoraj dałam jej mleczka więcej to ciągle wymiotowała. Nie wiem.

Treme mam tylko z tego względu czy zdążę schudnąć. A po za tym to nie. Już tyle lat razem że w sumie to jakbyśmy po ślubie byli.

Może i to mój ślub i wg ale jak pomyślę o tych gościach i tym zamęcie całym to mi się odechciewa. Naprawdę. Jakaś nienormalna jestem. Wiem.

Ja nie potrafię spac w dzień. Jak w ciąży byłam to tylko tak spałam. Teraz nie ma mowy. nie zasnę :P

A na plamy taką papkę z proszku zrobić i też na pare minut zostawić. Na niektóre plamy pomaga. Ja mam takie mydełko odplamiające i też czasem pomoże... bo marchewkowy soczek nie zszedł.

12 lata 6 miesiąc temu #464556 przez kala321
Elwerka a mały spi z tobą? czy tylko nad ranem?

nasz też od 4 coś tam się zaczął bawić,chodziłąm go przykryć,po jakimś czasie cisza,wchodzę,patrzę,a mały leży na brzuszku i patrzy na światełko od nadajnika niani;D

po jakimś czasie zasnął i spał do 8;D

Karola a kiedy dokłądnie macie datę przypomnij mi?
masz już większośc rzeczy?

12 lata 6 miesiąc temu #464571 przez Karola1990
haha nie mamy nic :D
tylko u księdza i sale wstępnie zarezerwowane :D
widac że szału nie ma :P

termin na 1 czerwiec

12 lata 6 miesiąc temu #464608 przez kala321
Karola jak chcesz mieć coś pożyczonego to mam welon jeśli taki by Ci się podobał,mogłabym ci pozyczyć na ślub jeśli chcesz?
a sukienkę już wiesz jaką?
mam moją w szafie,ach fajny to był czas;D to planowanie;D

12 lata 6 miesiąc temu #464675 przez Elwerka00
ohhh karola jak Ci sie odechciewa to znak ze na weselu beddziesz sie bawila znakomicie;p hiii;p

Kala maly spi ze mna,jakos teraz mi juz nie zalezy zeby spac bez niego... I tak jestem sama;p

Karola jak dajesz duzo i zwymiotuje to organizm szybciej reaguje na glod.wiec mozliwe..

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #464911 przez Karola1990
dziewczyny mam problem.
Ola nie chce jeść domowych obiadków.

Słoiczki owszem ale domowych wcale.
Już myślałam że źle gotuje ale robię to samo co i nam, z tym że jak odłożę jej porcję naszą doprawiam solą pieprzem wegetą itd.
Nie wiem co już mam jej dawać.
No bo na słoiczkach zbankrutujemy.

12 lata 6 miesiąc temu #464928 przez kala321
karola ja ci nie doradze ,bo my na razie tylko słoiczki i mleko podajemy;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka