BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #305875 przez ufolka
ja jestem :)
rika no tak jak napisałaś to to ma sens. My też się zastanawiliśmy nad drugim dzieckiem. Ja teraz i tak siedzę na bezpłatnym, a wtedy nie dość że za ciąże bym dostała, to macierzyński potem no i ten dodatek do wychowawczego by przysługiwał wtedy. A z drugiej strony jest bariera finansowa. Dużo więcej Ci kasy idzie na dwójkę? Sorki że tak wypytuję :)
a ja z tej pościeli co dałaś link to mam różowe krowy w pościeli do wózka, kołderkę i podusię :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #305887 przez Lucy
Hej Lachony!

Zauważyłam Riki film jak Olcia zaje*** kroki stawia,hehe
Drugi szogun ci rośnie :P
Ale cycki masz duże łał daj trochę :lol:

Byłam na tych lekcjach,no i nawet fajnie było i już mam zadanie domowe ;) bleee :P
I oczywiście uczymy się z książki którą mam i jej nie lubię :P
Na pierwszy rzut musiałam czytać text z gazety :ohmy: ale wstyd hehe ale powiedziała że robię coś czego żaden początkujący nie potrafi ale nie dosłyszałam o co kaman więc spoko,yyy we wtrorek następna lekcja

A i będziemy mieli kartkówki i dyktanda :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Łeee ja nie chcę!!!

Wracam do domu ok 22 a młoda ze starym szaleje no ładnie...do 23.30 usypianie a tatuś słodko śpi :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 2 miesiąc temu #305888 przez Rika
Dziewczyny później odpiszę bo mój tuptuś wstał :)

Mąż przywiózł drzwi :D

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #305901 przez Rika
Ufolka a dlaczego Ci nie przysługuje płatny wychowawczy? Twój dochód jest utracony więc powinno spokojnie przysługiwać.

Pieniędzy więcej nie idzie. U nas jest zwyczaj że ubranek np się nie sprzedaje, nie oddaje... wszystko zostaje w domu. Ubranka Ola ma po Zuzi, kołyskę też, zabawki, akcesoria różne, wózek, fotelik wszystko mamy. Jedynie musieliśmy kupić wózek podwójny na spacery. Pampersy kupujemy jakoś raz na 2-3 miesiące te mega paki w kartonie. Jedna paczka wystarcza na ok miesiąc. teraz muszę kupić łóżko dla dziewczyn do pokoju. Ola wyrasta z kołyski, mogłabym kupić np drugie łóżeczko dla Oli takie jak Zuzia ma ale po co? Idziemy na górę i tam od razu kupię takie łóżko: allegro.pl/lozko-lozka-pietrowe-zeus-bar...odz-i2110779216.html to tylko tak się wydaje że jest ciężko ale jakbyś znalazła się w takiej sytuacji to spokojnie dałabyś radę :)

Edit :)

A Poza tym Ufolka jest też plus. Np Zuzia nie chodzi do przedszkola bo ja siedzę w domu i tak więc odpada problem np ze starszym przedszkolakiem i różnymi chorobami które przynosi on do domu i zaraża nimi młodsze rodzeństwo tak jak np u Dorotas. Mam zdrowe nieszczepione dziewczynki :)

Lucy a bierz te cycki sobie! Ostatnio robiłam porządki. Wyjęłam karton i znalazłam swoje staniki sprzed ciąży. Zaczęłam się śmiać na całego i zaczęła się rozmowa z mężem:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 2 miesiąc temu #305909 przez Lucy
Rika napisał:

Ufolka a dlaczego Ci nie przysługuje płatny wychowawczy? Twój dochód jest utracony więc powinno spokojnie przysługiwać.

Pieniędzy więcej nie idzie. U nas jest zwyczaj że ubranek np się nie sprzedaje, nie oddaje... wszystko zostaje w domu. Ubranka Ola ma po Zuzi, kołyskę też, zabawki, akcesoria różne, wózek, fotelik wszystko mamy. Jedynie musieliśmy kupić wózek podwójny na spacery. Pampersy kupujemy jakoś raz na 2-3 miesiące te mega paki w kartonie. Jedna paczka wystarcza na ok miesiąc. teraz muszę kupić łóżko dla dziewczyn do pokoju. Ola wyrasta z kołyski, mogłabym kupić np drugie łóżeczko dla Oli takie jak Zuzia ma ale po co? Idziemy na górę i tam od razu kupię takie łóżko: allegro.pl/lozko-lozka-pietrowe-zeus-bar...odz-i2110779216.html to tylko tak się wydaje że jest ciężko ale jakbyś znalazła się w takiej sytuacji to spokojnie dałabyś radę :)

A Poza tym Ufolka jest też plus. Np Zuzia nie chodzi do przedszkola bo ja siedzę w domu i tak więc odpada problem np ze starszym przedszkolakiem i różnymi chorobami które przynosi on do domu i zaraża nimi młodsze rodzeństwo tak jak np u Dorotas. Mam zdrowe nieszczepione dziewczynki :)

Lucy a bierz te cycki sobie! Ostatnio robiłam porządki. Wyjęłam karton i znalazłam swoje staniki sprzed ciąży. Zaczęłam się śmiać na całego i zaczęła się rozmowa z mężem:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Heheh ale Ci pojechał :laugh:
Moje wróciły do rozmiarów z przed ciąży ;) tyle że bardziej sflaczałe :angry:

Kurde nie mam czasu teraz nadrabiać bo jak zwykle mega dużo do przeczytania :S

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 2 miesiąc temu #305946 przez Rika
Lucy zrób sobie kawkę i na spokojnie sobie wszystko przeczytaj :) i tak teraz nikogo nie ma... więc nadrobisz wszystko spokojnie zanim te babsztyle przyjdą i znowu zaczną grezdać :D

13 lata 2 miesiąc temu #305950 przez hoborr
Dzien dobry:)

Dziewczyny O cholera nie wiedziałm że można kleik ryżowy na wodzie. Sinlak dziś kupiłam po południu wypróbujemy.

Ufolko ja tak właśnie robię na dzien dady a w noc pampersiaki:) Ale nie liczyłam jak to wychodzi:) Mamy też te chrupki i wafelki ryzowe z hipa:) Ada chrupki odgryza za duże kawały i się dławi. Musze jej drobić..... hih A te wafelki też jadła ale bez szału - woli zwykły chleb lub banana w poprzek:) Ciasteczek nie mamy.

Różyczko nawet nie napiszę jak u nas ostatnio jest w nocy bo nie chce się denerwować :dry: Także nie jesteś sama. ALe ja to wszystko tłumaczę ząbkami...
A napisz coś wiećej o tej diecie!!!! Plis..

NAtimp ja też zazdroszczę Ci takie j super rozrywki:)

Riko z tech pościeli co podałaś linka to mam okurat tą w zielone pieski:)

13 lata 2 miesiąc temu #305960 przez hoborr

13 lata 2 miesiąc temu #305973 przez Rika
Hoborr my już mamy zieloną ciuchcię i niebieskie misie na drabinkach więc zielone i niebieskie odpadają dlatego szukam czegoś innego i pytam Was bo tam jest taki wybór... i wszystkie śliczne że z chęcią bym każdą wzięła :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #305976 przez aniaw
Siemka :laugh:

Basba, Kasiu, Natimp ucałujcie swoje bobasy
:kiss: :kiss: :kiss:

Wczoraj się pokłóciłam z moim M i spał na podłodze a ja w wyrku z Dominisiem :laugh:
Dziś już jesteśmy przeproszeni :silly:
Ja w pracy on z bobasami, bo siora ma dzis wychodne :)

Troche poczytam co u Was :laugh:

Natimp babulko jak dziś głowa?
Ja się pisze na jakiś wypad do Ciebie do domku nad jeziorem a jakże :blink:
Super, że wieczór się udał :laugh: Och uwielbiam kabarety :laugh: Mój ulubiony stary skecz który zawsze mnie śmieszy to Smok Ani mru Mru :lol:

Iwanek
i jak tam zębolek przebił sie juz? :)

Asiu
nieźle przygadałaś męzowi na tym spotkanku rodzinnym :blink:
A niezły masz dylemat z tymi ciuszkami i ich podziałem ;)

Ufolka
mnie niestety też na spa nie stać, więc jakby cos szukamy sponsora?? :laugh:
Twoja Amelka super się bawi :laugh: A wiesz z zabaweczek mam dla moich taka samą grajacą pomarańczową gwiazdę z lusterkiem :) Jak ona mnie wpienia :angry: Czy u Ciebie jej też nie da się wyłączyć jak już zacznie grać???
A ten taniec wózkowy genialny, szkoda, że nie wiedziałam o tej akcji :P
Wyobraziłam sobie Masuske zumbujaca z Pitekiem i Różyczke z Bianka :lol:
Ale Różyczke raczej z chustą :laugh:

Rika jak Ty nocny marek to i dziewczynki tez ;)
Super Ola próbuje chodzić :)
Pościeli mam chyba 4 czy 5 kompletów oczywiście ze zwierzaczkami :laugh:
A z tym wyrastaniem z pieluch to dla mnie też priorytet :laugh:
My mamy na razie 2 łóżeczka dla chłopaków, ale na przyszłośc też myślimy o piętrowym :)
Niezłe z tymi stanikami :lol:

Hoborku nam też Ciebie brakuje, ale szkoła też wazna :kiss:
Oby nocki się polepszyły :kiss:
Kurcze nie wrzucaj takich linków :(

Różyczko
tak ja długo karmiłam tylko w nocy i cycaki sie poprzestawiały :laugh:
Oj ja też uwielbiam martini :P Kiedy się umawiamy? :blink:
Co do mleka Nan to nasz pije je a grubiutki wcale nie jest i on pije więcej niż 3 razy dziennie :blush:
Przykro mi, że Twoja panienka znów się zbuntowała, oby tej nocki się nareperowała :kiss:
Trzymam kciuki za dietkę :)

Takajedna brakuje nam Ciebie :kiss: Powodzonka na egzaminach a Bartuś wszystko w swoim czasie zacznie, więc spokojnie :)

Oposek super, że u ortopedy ok, jedno z głowy :)
A jaka kapiel pierwsza klasa :laugh:
Dobrze, że ten Twój M się naprawił i miły wieczorek był :blink:
W soboty ja często pracuje, więc wiem co masz na myśli ;)

Ewa
szkoda, że nocka jednak nie teges ;) Może jakos uda się to wyjscie wieczorne, trzymam kciuki :kiss:

Masuska brakuje nam Ciebie :kiss: A kiermasz nie zając, fajnie, że jeszcze będzie :)

Lucy
dasz rade z ta nauka :) A nauczyciel chociaz przystojny??? :blink:

13 lata 2 miesiąc temu #305983 przez aniaw
Pisałyście tak o tych zmianach na policzkach Waszych bobasów i Masuska chyba foktkę wrzucała i nasz miał tez takie czerwone placki ;) Zastanawiałam co może go uczulac czy to może znów nasiliło sie AZS ;)
I wiecie co? Przestaliśmu używać jakichkolwiek chusteczek nawilżanych do buźki - tylko wacik i woda i wszystko zaszeło :) Ma gładziutkiego ryjka :)
No najgorsze jak się chrupkami kukurydzianymi oblepi cały od stóp do głów, ale uwielbia je :silly:

Oposek ja smaruje Dominiczka cały czas emolientami a Szymonka niczym bo od urodzenia miał skórke jak ta lala :laugh:

Ufolka
my kupiliśmy jakies herbatniczki hipa Szymonkowi, ale niezbyt były ;) Jakaś papka się z nich robiła i w ogóle nawet mi nie smakowały, więc jakoś teraz nie kupowałam dla Małego ;)

A ja zaraz kończe dyżur i spadam do moich chłopaków :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #305989 przez Rika
Aniaw my mamy takiego ślimaka z klockami z FP i jak go się włączy to też trzeba czekać aż sam przestanie grac i takiego żółwia mamy tak samo...
Ha ha ha ja też uwielbiam kabaret ani mru mru ze smokiem i jeszcze chińczyk jest fajny :D a kiedyś jak w Piszu był kabaret DKD i oni gadali o pseudonimach piłkarzy to na początku nie wiedziałam o co chodzi a jak się kapnęłam to tak się śmiałam że spadłam z ławki :dry:
I jak był kabaret Neonówka też w Piszu to na "Polacy w niebie" oplułam się piwem ze śmiechu... to były czasy :D

Co do łóżeczka to będą stały dwa obok siebie gdzieś, nie stawiamy je piętrowo bo dziewczyny są za małe. Ale pewnie przyjdzie czas że będą chciały mieć piętrowe i potrzeba będzie mieć więcej miejsca (biurko, komputery) to wtedy się postawi jedno na drugie :)

13 lata 2 miesiąc temu #305993 przez Rika
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #306012 przez aniaw
Rika chińczyk też super :laugh:
Cudne te Twoje córcie :laugh:
Własnie miałam Tobie pisać, że dziewczyny na czerwcówkach się o Ciebie pytają :laugh:
Uciekam z pracy i w domu obejrzę filmiki co tam wrzuciłaś, bo niektóre pewnie przegapiłam na lipcówkach jak net mi odłączyli :angry:

13 lata 2 miesiąc temu #306015 przez Rika
Heh ok :) ja jutro usunę pewnie te filmiki ale wydaje mi się że oglądałaś :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka