BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #387961 przez Daria23
Anszka do przyszłej środy biore ten fenoterol ale już w zmniejszonej dawce

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #387969 przez Kamyczka
Anszka tak sobie,czasami boli krocze,ale tak już musi być chyba na tym etapie w moim przypadku,a Ty?

12 lata 10 miesiąc temu #387971 przez Daria23
kurde aż się wierzyć nie chce że jesteśmy już w 9 miesiącu ja pamiętam jak się dowiedziałam o ciąży a tu zaraz poród-czas to jednak leci...ale wam też od 7 miesiąca sie tak ciągnie?mi sie wydaje że ten 8 miesiąc tak sie ciągnął

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #387972 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

kurde aż się wierzyć nie chce że jesteśmy już w 9 miesiącu ja pamiętam jak się dowiedziałam o ciąży a tu zaraz poród-czas to jednak leci...ale wam też od 7 miesiąca sie tak ciągnie?mi sie wydaje że ten 8 miesiąc tak sie ciągnął

No mi się ciągnie okrutnie,zwłaszcza,że głownie leżę :( ale byle do lipca
a to ja w 9mcu,mam nisko ten brzuszek czy nie?
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #387980 przez anszka
Daria - też odstawiam w środę :) mam jednak przeczucie, że tam się wszystko tak wyciszyło, że Wojtuś nie będzie się już tak chętnie pchał na świat i jeszcze będę go prosić, żeby zechciał wyjść :)
Mnie się najbardziej siódmy miesiąc ciągnął i cały pierwszy trymestr (bo też wtedy leżąca byłam). Najlepszy był drugi trymestr, a zleciał najszybciej :)
Kamyczka - u mnie ogólnie ok, ale niekiedy pobolewa mnie brzuch i pozycję do snu też jakoś trudniej znaleźć ;)
Wow, ślicznie wyglądasz, ale nie umiem ocenić, czy brzusio jest nisko ;)

Zamówiłam materacyk i prześcieradełka do wózka, mam nadzieję, że będzie pasować.

Zadzwoniłam też do położnej i mam się z nią skontaktować po porodzie, chyba że będę miała jakieś pytania, to wpadnie na rozmowę jeszcze przed rozwiązaniem.

12 lata 10 miesiąc temu #387981 przez agnesssa
Kamyczka ale masz malutki i zgrabniutki brzuszek, w ogóle nie wyglądasz na 9 miesiąc :)

Chłopek Do boju :lol: Zaciskam kciuki z całych sił, co by poszło gładko :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #387984 przez Kamyczka
Dzięki dziewuszzki,każdy mi mówi,że nie wyglądam na 9ty mc.Taką widocznie mam budowę,grunt,że malutki rośnie.Dziś się przeciągał i nawet kopał cały ranek,teraz też szaleje :lol: i często ma czkawki-ach ta zachłanność :lol:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #387991 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Chlopek!!!!!!!!! Trzymam mocno kciuki!!!!! Najwazniejsze, ze rozwarcie postepuje! Suuuper! Oby tak dalej!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Anszka, no niestety, nie udalo sie :(

Kamyczka, Ty pieknosci nasza!!!!!!! Pieknie wygladasz, kto by pomyslal, ze to juz koncowka!!!

Moj lucasek urosl przez ta noc, dzis mam wiekszy brzusio, kopniaki sa potezne, normalnie czuje jego stopki pod dlonia....no i wogole u nas dzis pieknie bo 33tydzien nam stuknal.

Pogoda dzis o niebo lepsza, bedzie tylko 27 stopni, choc niestety mieszkanie jest mocno nagrzane :(
Jade dzis na jakies zakupy, poszukam pasa I majtek wyszczuplajacych :laugh: Tych poporodowych....wy juz sie w to zaopatrzylyscie?

12 lata 10 miesiąc temu #387998 przez anszka
Majówka - mój ostatnio tak wypycha stópki, że mówię na niego Piętaszek :)
A we wszelkie pasy i majciochy zaopatrzę się ewentualnie dopiero po połogu, bo tak zaleca położna.

12 lata 10 miesiąc temu #387999 przez agnesssa
Majówka gratuluję suwaczka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Normalnie szok za 4 tygodnie będziesz mieć maluszka przy sobie, a między nami jest różnica 4 tygodni :lol: A dopiero co udało się zaciążyć :lol: :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #388009 przez mloda_mamuska
agnesssa wczoraj pisalam do nich i odpisali,ze czekaja na jakies tam informacje z firmy Męża...i mamy czekac..... :(

Kamycza no moja koleeeej :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

anszka dzisiaj rozkladamy,bo od wczoraj mam jakieś dziwne skurcze.... ale mam nadzieje,ze to jeszcze nie to :lol:

Majowka piekny suwaczek masz :kiss:

a ja zamiast przeżywać poród,ze bedzie bolało,to jestem taka szczęśliwa,że jeszcze chwila i zobaczę Moje Maleństwo :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #388012 przez saiko
hej dziewczynki,

ja jakas nieprzytomna dzis, czytam co od rana naskrobalyscie ale jakos skupic sie nei moge

wlasnie pije kawke bo o 13 mam kurs i musze byc troszke przytomniejsza

anna - super, ze wszystko u Was ok
Chlopek - czekamy na wieści
Daria, Kamyczka - mi od ślubu (2 m-ce) ciągnie się niemiłosiernie
Kamyczka - super wygladasz, przy Tobie w tej sukience czuje sie taka zapuszczona :(
jeszcze musisz leżeć?
Majówka - ja nie kupowałam jeszcze takich rzeczy - bede sie martwic w polowie sierpnia o cos wyszczulajacego i sukienke na slub siostry bo ma 1/09 i wtedy bede miala pierwszy dzien/noc bez Szymusia przy sobie

czasem mam wrazenie, ze nigdy nie urodze, ze na zawsze zostane z tym ruszajacym sie brzuchem ;) bo przeciez to bedzie cos tak niesamowitego jak sie zacznie i dadza mi małego, że nie wierze ze mnie to spotka

12 lata 10 miesiąc temu #388015 przez bidol
Anszka -jakoś od kilku dni nie mam nastroju :dry: końcówka ciąży zawsze mi się dłuży i łapę wtedy doła :( zamartwiam się non stop o Kamilkę- czy zdrowa jest :(
i jeszcze ten kaszel :dry:

Chłopek
- trzymam kciuki :kiss:

Kamyczka - ślicznie wyglądasz :cheer: taki szczypiorek , a brzusio słodziutki :kiss: :kiss: wysoka jesteś to trudno ocenić czy nisko :unsure:

Ania- ucałuj Mateuszka :kiss: cierpliwie czekamy :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #388016 przez anszka
Też sobie nie mogę wyobrazić, że mały opuści mój brzuch, że nie będzie mnie już budzić kopniakami, a będę mogła go dotknąć :)
M_M - widzisz, a tak się bałaś porodu :)

12 lata 10 miesiąc temu #388017 przez maksiu
Hejka mamusie jestem i ja z wami nadal w 2 paku :blink: ale i chyba u mnie zaczyna sie cos dziac albo moze ja juz sama niewiem, dzis w nocy tez spac nie moglam niestety, krzyz mnie strasznie boli a chwilami to tak zakuje jak bhy mi ktos jakas duza igle wbijal

Caly czas mam kontakt z Chlopek pisala ze rowarcie nadal jest i ze ma kroplowke bo skurcze sa ale za slabe teraz cos ja rusza z krzyza, jak tylko bede wiedziec wiecej napewno napisze

Anszka wiesz co ja przez cala ciaze nie mialam az takich zachcianek jak mam teraz

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka