BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #476453 przez saiko
bidol napisał:

Agnessa- no piękna rodzinka - Maksio przystojniaczek -Ty kwitniesz :lol:
widziałaś Lacra będzie miała bliźniaki :lol:

Bidolku, a ile mniej wiecej Lacra sie starała?

Misiowa - a masz takie nawały pokarmu, że mogło by Ci sie zapalenie zrobić? myslalam, ze to tylko na poczatku mozna miec :P Może przystaw malenstwo
ja juz zapomnialam jak to jest miec pelne piersi

Olga - ale wygibasy :)

Bidol - masakryczne to zdjęcie moich stóp :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #476456 przez Olga
saiko to wcale od nawału nie musi być,ja chyba gdzieś zaziębiłam,albo jak przez przypadek np.w nocy podawałam tylko z jednej piersi,to w tej drugiej moglo się zrobić,bo piersi miałam mięciutkie,zadnego nawału pokarmu,bo to było ze dwa mies temu :)

Pytanie z innej beczki-wiecie może jak zus wyplaca chorobowe,tzn.po jakim czasie? Mój facet jest na zwolnieniu i co 12 dni wysyła,dostał tylko za 2 dni pieniazki,a teraz to juz ma przeszło mies.nie wypłacone i nie wie jak to długo moze trwać :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #476457 przez nataleczka_92
Olga Zus na wyplate ma 30dni od zlozenia zwolnienia,wniosku itp. wiem,bo mi macierzynski wyplacali

12 lata 5 miesiąc temu #476458 przez anunia
Uciekam spać Dobranoc wszystkim mamusią :)

12 lata 5 miesiąc temu #476460 przez Misiowa
aniunia ja dzis bylam u znajomych ktorzy maja coreczke z 21 lipca i ona tez wazy kolo 6500 i jak polozylismy je kolo siebie to Hania wygladala na conajmniej 3 miesiace starsza:D

olga mam nadzieje ze jednak przejdzie bez antybiotyku bo nawet goraczki nie mam, choc mam wrazenie ze mnie w kosciach lamie:) A naszym dzieciaczkom poporstu cycus sluzy :D

saiko mi sie wydaje ze przewialo mi je bo jak wychodze na dwor to sie spiesze zeby Hania sie nie zgrzala i zawsze zapinam sie na dworzu dopiero. Albo moze przez nocki bo Hania zjada z jednej piersi a druga sie do rana jak kamien robi. Sama nie wiem bo jeszcze mi sie cos takiego nie przydarzyło wczesniej:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #476462 przez Olga
Kurde mój wysyła zwolnienie co 12 dni i już mu się uzbierało przeszło mies.i czekamy.Teraz akurat kasa potrzebna,bo chrzciny mamy,a tu cisza :angry:

misiowa uważaj,bo ja tez myślałam,że grypa mnie chwyciła,tak mnie kości bolaly i na drugi dzień prawie 40 temperatury :( ja dwie córki karmiłam do 2,5 roku i nigdy nie miałam zapalenia,a przy Ignasiu już dwa razy :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #476465 przez nataleczka_92
Olga to powinniscie do nich zadzwonic i powiedza kiedy wyplata nastapi. bo napewno maja na to 30dni

12 lata 5 miesiąc temu #476468 przez Olga
Chyba jutro męzusia pogonie,bo to już długo trwa-dzięki za pomoc :)

12 lata 5 miesiąc temu #476475 przez chłopek
bidol no nie zartuj lacra bliźniaki ma miec:) ale super dwa szczescia beda :)

12 lata 5 miesiąc temu #476509 przez Olga
Kurcze jestem pierwsza :ohmy:

Lecę do dentysty,a później do gina na cytologię ;) babcia zaraz do małego spiocha przychodzi :) ale mi się strasznie nie chce :(

Miłego poranka mamusie :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #476579 przez chłopek
hej no to ja druga jestem ja od 7 juz na nogach, dzisiaj zowu pierogi bede robic

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #476585 przez mloda_mamuska
Hej;)

Olga Ignas ma za dobrze..tyle kobiet sie Nim zajmuje :d

Nasza nocka super.Maly spal 7 godzin i dalej spi;)) po szczepieniu nie goraczkowal,ladnie spał;)

u nas dzisiaj zimnoooo i ciemno i pada:( a chcialam isc na taki 2 godzinny spacer -w jedna strone..ale kurtke wczoraj wypralam cieplejsza ;/

chlopek podrzuc troche pierogow;)) Uwielbiam.moge jesc kilogramami :lol: :lol: :lol:

My chyba takie krzeselko kupimy :

bidol
hahaahhahah jeju jak fajnei czyta sie te wspomnienia............. jak to bylo.jak chcialysmy juz maluszki........ :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

JESTEM ZA,zeby dopisywać wage i cm. albo samą wagę ;))))))

anunia
nie jeszcze nie jeździmy spacerówką.bo jest w polsce :( Czekam aż przyjedzie kurierem. tylko Nasz kurier za tydzien bedzie jechal i tak sie meczymy.
Powiem Wam , że jak kupowalismy wózek,to chcialam jak najszybciej z gondoli do spacerowki a jak juz zaczelam jeździć gondola to spodobalo m isie.malemu wygodnie,cieplo... a w spacerocwnie nie wiem jak bedzie. on uwielbia sie ciagle wiercić,kręcić,kopać ,machac rączkami i w gondoli ma wiekszą swobode.a w spacerowce bedzie przypięty i sie zastanawiam czy bedzie Mu tam wygodnie.

12 lata 5 miesiąc temu #476595 przez saiko
Mm, super to krzeselko
My bedziemy miec takie zwykle rozkladane plastikowe-babcia kupila dla Szymka na gwiazdke

My lezymy w lozku jeszcze, Szymek lezy obok mnie i wkurza sie bo chce cos powiedziec i mu nie wychodzi :) cos jak "plu" lub "blu"

Nocka dobra, poszed spac ok 23:30 i do teraz 2 pobudni

Moje malenstwo wlasnie pierwszy raz przewalilo sie z plecow na brzuch :D

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #476597 przez Misiowa
Dziendoberek wszystkim:)
U nas dzis pobudka przed 7...makabra;) Zdazylam juz zjesc sniadanie i magnuma:)a teraz kawka zborzowa:)

Mm super to krzeselko ale u nas by sie nie zmiesilo;) a do tego pewnie cena powalajaca:) my bylismy ostatnio w ikei zeby zakupic ich krzeselko ale jest zdecydowanie za male na naszego klopsa;)

12 lata 5 miesiąc temu #476598 przez Anna77
To ja też się przywitam. U nas dzisiaj baaardzo mgliście. Szkoda, bo wczoraj był piękny dzień :(

My dzisiaj jedziemy na ćwiczenia z Mateuszkiem na 13.15, a potem na 15.15 na szczepienie - dzisiaj 6w1 i pneumokoki.

Aaaa no i najważniejsze. Po poniedziałkowym przewrocie z brzuszka już myślałam że to jednorazowy incydent, ale wczoraj był jeden przewrót z brzuszka na plecki no i z plecków na brzuszek. Czas przewrotów zatem uznajemy za rozpoczęty :) Bardzo się cieszę, bo za 5 dni mamy 5 miesięcy i kolejna umiejętność "zaliczona" :silly:

No i wczorajszy wieczór super - ponad dwie godziny graliśmy w kręgle z kolegami z pracy i moim bezpośrednim przełożonym. Bardzo się zrelaksowałam :side: Szef powiadomiony, że póki co nie wracam. Fajnie bo powiedział, że jak tylko zmienię zdanie, albo będę chciała wrócić nawet na pół etatu, to mam mu tylko dać znać i mogę wracać kiedy chce. Normalnie kocham tę moją firmę - totalne zaprzeczenie tego co mówi się o korporacjach :ohmy:

Dobra, spadam, bo Mati już troszkę się niecierpliwi - czas na cycuszka i jego pierwszą drzemkę. Miłego dzionka Mamusie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka