BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #797861 przez krecik
Bidol, tak jeszcze pomyslalam, kup enterol (Stas to bral jak mial rota) i zaaplikuj calej rodzinie, po saszetce, moze sie nie zaraza albo chociaz objawy beda slabsze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #797898 przez bidol
krecik napisał:

Bidol, tak jeszcze pomyslalam, kup enterol (Stas to bral jak mial rota) i zaaplikuj calej rodzinie, po saszetce, moze sie nie zaraza albo chociaz objawy beda slabsze

dzięki Krecik - :kiss: :kiss: :kiss: kupię bo i mnie coś brzuch pobolewa :dry:

Olga - oby Ignasiowi przeszło :kiss:

Krecik - jak Staś ??

12 lata 10 miesiąc temu #798014 przez słoneczko
czesc dziewczynki

Bidol biedny Sebuś , ale się namęczy biedulek :( zdrówka i ucałuj go odemnie :) powiedz mi mowilas kiedys ze malujesz meble moglabys mi podac nazwe farby ktora malujesz? a Kamka zdrowa?

Olga to pewnie przez szczepionkę :( oby sie nic nierozwineło :)

12 lata 10 miesiąc temu #798030 przez bidol
słoneczko napisał:

czesc dziewczynki

Bidol biedny Sebuś , ale się namęczy biedulek :( zdrówka i ucałuj go odemnie :) powiedz mi mowilas kiedys ze malujesz meble moglabys mi podac nazwe farby ktora malujesz? a Kamka zdrowa?

Olga to pewnie przez szczepionkę :( oby sie nic nierozwineło :)

Słoneczko ja malowałam duluxem do drewna i metalu - nie kupuj decorala !!! siostra nim malowałam i jest tragicznie :( ale ja polecam farbę z obi taka emalia akrylowa - można dodawać zwykłe barwniki jak do emulsji i jest super bo nie trzeba lakierem po wierzchu malować :)

12 lata 10 miesiąc temu #798059 przez lusiamamanikosia
Cześć dziewczyny :)
ostanio Was podczytywałam tylko bo jakoś nie miałam weny do pisania , niestety brak kasy wpływa na mnie strasznie dołująco ale nie będę już smucić :)

Bidol - życzymy zdrówka Sebusia oby szybko przeszło :*

Olga- ah te szczepionki ... Buziak dla Ignasia :* - my mamy zrobić w 16-18 miesiącu na pneumo i na 6w1 ostania dawka a kasy nie mamy :( i nie wiem co mam zrobić :(

Krecik - co do ociągania odkurzaczem kataru nie wiem , nie znam się, więc nie doradzę, ale wydaje mi się że nie powinno się często odciągać bo będzie częściej nawracał - nam lekarka przy fridzie powiedziała żeby za często nie odciągać - ale my w ogóle nie odciągamy bo Niki sobie nie da a ja sama nie dam rady :(

AiF - oby powrót minął dobrze :)

a My dziś na chwile wyszliśmy na spacer na plac zabaw i do sklepu i muszę zakupić parę par rękawiczek bo nastał cud Nikoś zaakceptował rękawiczki !!! i dziś mi poleciał na trawę i zaczął ściągać szron z trawy i całe mokre już były :( i dziś chodził też pierwszy raz w śniegowcach bo tylko narazie mamy tylko takie ciepłe butki bo nie stać nas ehh na drugą parę ale no mniejsza z tym ... i śmiałam się z niego bo tak śmiesznie w nich dreptał :D ale radochę miał wielką :) Ja już po obiadku zjadłam sobie na spokojnie bez pośpiechu i czekam aż Niki wstanie to mu odgrzeje i zje po spaniu napewno ze smakiem :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #798094 przez Olga
Hej.

Ignaś pierwszy raz bez spania w południe,tzn.usnął po godz wiercenia się,ale naszła mu temperatura i jak chciałam mu podać syrop,to się przebudził i już o spaniu mowy nie było.Teraz tylko trzeba go pilnować,żeby nie padł gdzieś w biegu ha ha,bo ciężko będzie wytrzymać z nim do 20 :)

lusia oj my na szczęście już po wszystkich szczepieniach,ja nie brałam płatnych z racji tego,że też nam ciężko,a nie będę zaczynać,a później martwić się,co zrobić z kolejną dawką.Wszystkie dzieci szczepiłam zwykłymi,Olga tylko miała jakąś dokupowaną i wszystko jest ok.Teraz już tylko bilanse nas czekają,a gorączka szybko minie-organizm walczy z chorobą :blink:

AiF daj znać po powrocie-jak tam Twoi faceci sobie poradzili :blink:

bidolek jak Sebuś się czuje :unsure:

Krecik u nas zajęcia na basenie kosztują 150zł za 8 zajęć :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #798214 przez słoneczko
Bidol - dzięki, tylko ze OBI unas niema, kupie ta z duluxu :) jak Sebuś się czuje?

Lusia Pawełek jeszcze niezaakceptował rękawiczek , jak mu zakładam to jest ryk :( i niesmutaj już :)

Olga Pawełek tez dzis nie spał popoludniu i z racji tego zasnał po 18 :) tylko dobrze by było jakby spał do rana :blink:

mam pytanko czy któras z was farbuje sama włosy w domu? chodzi mi o farbowanie włosów z ciemnych na jasne?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #798254 przez BasiaOlek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #798291 przez daners
doberek :)

rany same chorobska sie przylepiaja...
do mnie tez..przeziebienie. Ratuje sie od buziaczkow i huhania na Fifka bo niechcialabym aby sie zarazil ;/;]

zdrowka dla wszystkich chorych bobasków :)

Olga fAjnie ze macie szczepienie juz za soba onyu powiklan nie bylo. My wlasnie mamy isc juz.... wiec czekam na odpowiedni moment :)

Bidol jakies fatum z tymi chorobami u Ciebie no ilez mozna.... ;] zdrowka i badz twarda l;][
i buziaczki dla synka bidulinek sie niecierpial pewnie niezle a dzis hmmm? i co lekarz i beda wycianc czy polepszylo sie...

sloneczko ja farbuje na rude wiec pewnie nie da jasne ale czego sie obawiasz albo z czym masz problem? rozjasnic chcesz

Basia Olek slodziak ;]

dziewczyny pytalam o basen bo mam pare basenkowych pieluszek i moze ktorejs sie przydadza moglabym przeslac,bo u mnie sie nie zapowiada by isc na baseniors :silly:

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #798337 przez Olga
daners,a jaki rozmiar,bo my w te do 12kg ( tzn Ignac ) nie wchodzimy już-za ciasne są :) a powikłania lekkie mieliśmy w postaci gorączki,ciekawe jak dzisiaj w nocy :unsure:

słoneczko nie pomogę,bo farbuję w domu,ale tylko na ciemne :blink: Ignaś wytrzymał jakoś dzień,ale na koniec był nie znośny i zasnął przy butli o 19.30 :blink:

BasiaOlek ślicznie wygląda Oluś jak śpi-taki aniołek :) zdrówka dla Ciebie :blink: super,że Oluś się tak fajnie za klimatyzował w żłobku,a takie ciotki się wszędzie zdarzają :angry:

Oglądałam Bitwę o dom i wygrali moi faworyci,nawet wysłałam sms,a Marika dwa :lol: :lol: :lol:

Lecę czytać książkę,wczoraj mi sąsiadka pożyczyła i tak mnie wciągnęła,że do 2 w nocy czytałam :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #798382 przez słoneczko
czesc dziewczynki witam sie z rana unas noc tragiczna:( Pawelek obudzil sie po 22 i niespal do 2 w nocy no i pobudka po 5 :( jestem padnieta bo spalam niecale 3 godz.

Daners zdrowka kochana :* ja bymn chciala pofarbowac wlosy na jasny blond a mam teraz naturalny sredni blond taki mysi kolor i niewiem czy musze nakladac rozjasniacz czy moge odrazu farbe blond.

Olga kto wygral w Bitwie o dom? jak Ignas ?

BasiaOlek slicznie spi Olus;) jaki slodki ;)

12 lata 10 miesiąc temu #798453 przez krecik
Hej,
zaczne najpierw co u mnie, jak zwykle jeszcze tak jie bylo, zebysmy razem ze stasiem sie nie pochorowali, na wlasna reke wzielam antybiotyk-spokojnie nie pierwszy lepszy-bo nie dalabym rady, dzisiaj idziemy do lekarza, niestety kataru jest coraz wiecej i doczepil sie jeszcze kaszel

Bo, dzieki na namiary, z kolezanka zastanawialysmy sie nad wisla lub herbowem, ale tam jest chyba duzo drozej, jeszcze podpytam:jestescie zadowoleni? Polecasz?
A Olus to taki uroczy, taki sliczny, super:) bardzo mi sie chlopak podoba! Prosimy o jeszcze:)

Sloneczko, co do farbowania wlosow, ja bym sie sama jie odwazyla, rowniez nad tym myslalam, ale troche to drogo wychodzi w salonie.Fryzierka mi mowila, ze przy takim rozjasnianiu wazne jest to czy to jest obecnie Twoj naturalny kolor czy tez wlosy sa farbowane, jesli byly to jak dawno-jak gdzies rok temu, to jest duza szansa uzyskac fajny kolor

Daners, uwazaj na malego:)

Olga, hoho to Ignas juz wazyy ponad 12 kg? U nas jeszcze nawet 10 nie strzelilo, z traz to nawet schudl przez ta chorobę

Bidol, a jak z Wami?

No wlasnie, gdzie Km, M-m?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #798485 przez Olga
Hej wszystkim.

Nocka super,tak powinno być codziennie.Mały poszedł spać o 19.30 i spała do 9 i jeszcze leżał do 9.45 :lol: .Gorączki niby niema,ale taki apatyczny jest,wypił mleczko i ogląda bajki na huśtawce :)

słoneczko wygrało to młode małżeństwo z domu dziecka,za nich trzymałam kciuki i wysyłałam sms :) należy im się :) współczuję wam tych nocek-czemu Pawełek tak się budzi :unsure:

krecik Ignaś już 13 ważył,teraz schudł przez ten tydzień,co prawie wcale nie jadł :( zdrówka wam życzę :)

lusia słyszałaś może o nowej restauracji w Wawie "NORMA" ? Mój znajomy jest tam kucharzem :)

Mojego synka Olga nauczyła mówić "pergamin" i teraz na okrągło to mówi,ale tak wyraźnie,że aż się dziwimy,bo to trudne słowo :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #798528 przez maksiumama
Hej u nas ok,
Olga niestety nie mowia od razu ale psycholog powiedzial zeszanse Zawsze sa, a lekarz mowil ze przedemna sama duzo pracy i musze isc do psychologa,zeby nauczyl mnie jak mam rozmawiac i jak pracowac z blazejem, do tego nie wiem co mam myslec bo powiedziak ze dobrze Ze dostalismy skierowaniw na EEG bo wowczas wyjdzie czy blazej nie ma uszkodzonej komory sluchowej , bo jak bedzie miec ja uszkodzona to juz nam nic nie pomoze ani implanty ani aparaty
I ze moze tak byc ze bedzie miec uszkodzone krwinki i ze one za jakis czas obumieraja i tak jak ja to zrozumialam to obumrze tez czesc mozgu

12 lata 10 miesiąc temu #798576 przez mama89muminka
Hej kobitki

Wreszcie moge usiasc na spokojnie i wam odpisac.
Najpierw co u nas. Ogolnie bez zmian, Miro dalej marudny, ostatnio to jednak byl brzuszek a nie zeby, bo zabrudzil az 6 pieluch :ohmy: Wczesniej kupy nie robil przez 3 dni wiec wszystko sie wyjasnilo.
Wczoraj maz mial odkurzac, wyjal odkurzacz i zostawil tak na srodku mieszkania, Miro wzial i zaczal sam odkurzac, co prawda odkurzacz byl wylaczony, ale zawsze cos.. Strzelilam filmik, ale nie wiem czy uda mi sie tu go wrzucic.
Jezeli chodzi o uczulenia to Miro jest dziecko-ideal, latem zjadal truskawki i nic mu nie bylo, teraz daje mu pomarancze, tez zadnych objawow, wiec jestem z tego powodu zadowolona. Posypuje mu cynamonem i zjada wszystko :)
Co do mowienia to mowi duuuuuuuuzo... po swojemu. Chociaz zdarza mu sie w kolko mowic mama, tata, isi (tata po finsku), basia (babcia), dadzius (dziadzius), ciocia, mitä (co - dzisiejszy faworyt jak do tej pory) i kakka (kupa).
Moj troskliwy maz wreszcie postanowil ze kupi na gwiazdke mlodemu fotelik do samochodu, bo wczoraj go wzial do sklepu, a ja zostalam w domu i chyba sie zorientowal ze nie klamalam ze fotelik jest juz dawno za maly :angry: Do tej pory tylko sie denerwowal czemu tak dlugo mi schodzi z zapieciem Mirona w fotliku... Do tego strzelilam mu focha, bo wyszedl z domu, nic nie pwoeidzial gdzie idzie i nie bylo go 6 godzin. Bal sie powiedziec ze idzie do kolegi, ktorego bardzo, ale to bardzo nie lubie, bo koles ma 24 lata a zachowuje sie jakby mial 10 mniej. Faceci... Szkoda slow.

Krecik my pisaki mamy zmywalne do tego mata do rysowania, z dlugopisami gorszy problem. Dobrze ze masz gdzie chowac, u nas wszystko na widoku i nie ma miejsca gdzie ten piernik nie wejdzie :laugh: Co do ozdob nie wiem czy chionka bedzie jak tamta prawie wywalil... I jak Stas? dalej goraczkuje?

Olga zamowienie przyjete ;) Oby cie tylko policja nie gonila ze masz kradzione bombki :laugh: I dla was zdrowka :kiss:

Majowka masz racje, u mnie tylko problem z jezykiem bo jak nie trzeba to potrafie sie dogadac po finsku, a jak musze to wtedy sie zacinam :dry: Oficjany jezyk jest dla mnie masakra bo czesciej slysze mowe potoczna i takiej sie nauczylam. A jak tobie szlo z portugalskim?

Sloneczko przykro mi z powodu kolezanki. Mam nadzieje ze i Pawelek sie uspokoi i da ci odpoczac.

AF dzieki za mile slowa :) Jak w pl? Odpoczywaj :)

Maksiu wspolczuje wam, trzymaj sie jakos :kiss:

Bidol zazdroszcze ze Kamcia ci tak ladnie wola i robi na nocnik, u nas Miro ladnie siedzi, ale zaczyna uciekac jak cos juz zaczyna wychodzic :dry: Zdrowka dla Sebastianka, mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie :kiss: Obyscie sie i wy wszyscy nie pochorowali...

BO to tez musialas sie nameczyc, cala rodzina sie pochorowala... Dajecie Olkowi te male lego czy jakies wieksze, ze tak aldnie sie bawi?

I tyle, Miro placze, ide go uspic bo ledwo juz stoi na nogach. Pojawie sie z powrotem jak zasnie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka