- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
ja chce założyc bo jak okna otwarte a ja nie mam uchylnych to pełno much i pszczół w domu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

strasznie się cieszę. Tylko nie wiemy jeszcze czy bedziemy mogli przemalować ściany raczej nie...no ale i tak fajnie,ze mały bedzie miał swój pokoik

chłopek ja to sie panicznie os boje i baków ...i dlatego to kupilismy. ale nie nadawalo się.
a my z Miśkiem jak nasze bedziem konczyli mieszkanie to już wie,ze przy zamawianiu okien ma pamiętać o tych siatkach .
ale jakis senny dzien.
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Anszka - no to goń za Kamyczką - ale dobrze że już jakieś początki są

Kamyczka napisał:
Kamyczka -a na balkonie ??Anszka wypoczywaj!!!
Chłopek,super-zazdroszczę grilla,my nie mamy gdzie go zrobić
Olga - a wiesz że ja z Sebkiem przewijaka nie miałam - W sypialni mamy skosy i łóżeczko właśnie tam stoi - więc może dla tego - przewijałam go na łóżku

ja siedzę sobie w domku- bo na dworze skwar się leje z nieba

a i znowu brzuszek poparzyłam sobie

- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
On ciągle psioczy,że ja wszystko wybieram..to zostawię Jemu ten wybór

robie zapiekanke z warzywami i mięskiem na górze z serem taką pikantną...

bidol faktycznie,sliczne. Te drugie tez da się przerobić na normalne łóżeczko później

- Dżasta
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
W koncu od rana udalo mi sie zasiasc do kompa na chwile. Mam dzis wolny dzien ( bo normalnie w poniedzialki i srody chodze do szkoly) ale caly dzien bylam poza domem. Dzien spedzilam fajnie ale coraz bardziej meczace sa takie aktywne dni.
MM ja tez bardzo tesknie za polska, choc powiemci ze przez 4 lata przyzwyczailam sie. Poczatki byly bardzo ciezkie, ale teraz wyjazdy do polski sa meczace i jak tam jestesmy to juz nie moge sie doczekac kiedy wroce do domku. A pogoda tutaj niestety tak jak w anglii,czesto jest ponuro i deszczowo i lato tez nie jest nigdy az tak upalne jak w polsce, ale to moze nawet dobrze. W tym roku to wogole mam nadzieje na lato bedzie nie tak bardzo gorace.
A moj maz jest polakiem

Daners ja tak jak dziewczyny tez na twoim miejscu pojechalabym juz na izbe jesli nadal nie czujesz ruchow maluszka. Wiesz ja zaczelam czuc ruchy dziecka dosc wczesnie jak na pierwsza ciaze ( tak mi sie wydaje) bo w 19 tc i chyba w 21 lub 22 tc mialam taka sytuacje ze przez dwa dni nic nie czulam to sie bardzo wystraszylam i jezdzilam na izbe. Oczywiscie nic sie dzialo poprostu mala byla spokojna w tym czasie ale ja wtedy posluchalam serduszka i uspokoilam sie. Wiec nawet dla wlasnego spokoju moze pojedz i to sprawdz.
Anna w polsce mieszkamy na podlasiu, dokladnie w łomży, jesli kojarzy.
Dziewczyny ja za bardzo nie wiem o co chodzi z tym badaniem obciazajacym glukoza. Tutaj w norwegii nie robia za duzo badan niestety, zreszta co tu duzo mowic jak cala ciaze prowadzi lekarz rodzinny a usg jest tylkojedno na cala ciaze - polowkowe.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a co do prowadzenia ciąży,to współczuję.ja to co miesiąc mam usg..i przeróżne badania.ale tutaj tez ciąży nie prowadzi ginekolog.tylko położna..i tak dziwnie jakos .... i tez mało badań się robi.ja sie ciesze,ze przyjechalam tutaj w 7 miesiącu .... mam nadzieje,ze juz nic zlego sie nie wydarzy do konca.b o porodach dobre rzeczy czytalam,ale o tej opiece ciazy to różnie..ze malo badan robią ogólnie... i troche sie przeraziłam... no ale jakos to bedzie

a to badanie obciążenia glukozą to jest tak,że kupuje w aptece glukoze w pojemniczku-proszek. wybierach sobie ktorys dzien chyba od 24-28tygodnia ciąży i rano idziesz na pobranie krwi na czczo i po tym pobraniu wypijasz tą glukozę zalaną ciepłą wodą i po dwóch godzinach idziesz znowu na pobranie krwi obciążenia glukozą

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Daners - daj znać- wszystko ok?? Filipek bryka??
- Dżasta
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
Ja juz po wizycie. Bylo expresowo tym razem. Waga u Gina troche mniej pokazuje niz moja

Gin zrobil tylko przekroj brzuszka, stwierdzil, ze wymiarowy, wlaczyl na moment serduszko, pokazal siusiaka i kazal schodzic.... Tak szybko jeszcze nie bylo...nie widzielismy nawet buzki, no ale co tam, zobaczymy po urodzeniu

Test na glukoze mam robic dopiero za miesiac....wiec mam jeszcze wolnosc w wcinaniu czekolady

No i nic wiecej....fotek tym razem nie dostalam...

M-M, mi tez sie podoba to drugie lub pierwsze, zreszta wszystkie sa ladne! Tez uwielbiam biale tradycyjne lozeczka, wygladaja tak niewinnie i slodko

Anszka, udanego urlopu!!!!!
Oj Bidolku, uwazaj na siebie!

- Dżasta
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Moja mama w tamtym roku konczyla 50 lat i byla wlasnie taka rodzinna impraza w domu i ja wtedy caly dzien przeplakam ze nie moglam byc z nimi

Natomiast w tym roku moj tata konczyl 50 lat i tez ma urodziny bardzo blisko swiat i mialam nie jechac i bylomi bardzo ciezko i wtedy moja maz zrobil mi niespodzianke i z dnia na dzien kupil mi bilety na samolot i pojechalam

Bidol tez bylam w szoku jak sie dowiedzialam ze tylko jedno, dlatego w polsce robilam. Tutaj nie mozna narzekac na finansowa opieke nad mama z dzieckiem (np. urlop macierzynski trwa rok) ale do ciazy podchodza bardzo lajtowo. Ja np pracuje caly czas, choc prace mam nie lekka, bo pracuje w takim domu rehabilitacji dla starszych ludzi i tam nie raz musze sie nadzwigac, pobiegac itd to moj lekarz nie widzi powodu dla ktorego mialabym isc na zwolnienie ( a ja nie ukrywam ze chcetnie juz bym odpoczela)
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a my bedziemy mieli pokoik dla Oliwierka,ale tez chcialabym miec w sypialni łóżeczko małego obok Naszego.jakos tak raźniej by mi było ..i byłabym spokojniejsza..mglabym co godzinke budzić się i sprawdzać czy wszystko jest okey

Majowka mialas dodac fotke brzusia ;D czekamy

chyba ginekologowi spieszylo sie na majowke ,ze tak szybko Was 'obsluzyl'

- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!

A fotke wrzuce jak uda mi sie cos ladnego zrobic, poczekam na sloneczne dni.
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

moja mama ma teraz w maju okrągle urodziny i wlasnie raczej mnie nie bedzie na nich i strasznie mi ciężko z tego powodu..i teez pewnie bede plakala...bo to jednak cos waznego...
Majowka no to duzo sprzatanai bedziesz miala