BezpiecznaCiaza112023

Łuszczyca skóry głowy w ciąży – co Wam pomogło?

6 miesiąc 5 dni temu #1566375 przez Meri
Cześć, jestem w 2. trymestrze i niestety łuszczyca skóry głowy bardzo się u mnie nasiliła. Przed ciążą używałam Squamaxu i kilku mocniejszych rzeczy, teraz niestety wiele z nich odpada. Czym sobie radziłyście w tym czasie? Macie jakieś sposoby bezpieczne w ciąży?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

6 miesiąc 5 dni temu #1566376 przez Anna1234
U mnie w ciąży pomogło tylko regularne smarowanie i bardzo delikatna pielęgnacja. Unikałam wszystkiego, co miało silne składniki. Starałam się codziennie myć głowę letnią wodą i nie drapać. Nawet jak łuski były, to nie zrywałam, tylko delikatnie masowałam olejem albo nakładałam na noc jakiś emolient. Nie używałam żadnych leków, bo się po prostu bałam.

Zadowolona pani

6 miesiąc 7 godzin temu #1566393 przez ulke
Miałam ten sam problem – głównie głowa i kark. Wcześniej Squamax faktycznie dobrze działał, ale odkąd dowiedziałam się, że nie mogę kwasu salicylowego, przerzuciłam się na bardziej łagodne dermokosmetyki. U mnie fajnie działał szampon z serii Psorisel – nie ma sterydów, a i tak zauważalnie łagodził objawy.

6 miesiąc 7 godzin temu #1566394 przez Anetas
Ja też przez całą ciążę stosowałam tylko Mediderm i jeden zestaw, który dostałam od dermatologa – bardzo polecam ten:
e-melissa.pl/verdelove-psorisel-zestaw-s...y-z-luszczyca-150-ml
Delikatny, ale działał. Emulsja i płyn fajnie łagodziły swędzenie, a szampon domywał resztki tłustych rzeczy, jak się stosowało na noc jakieś oleje.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka