BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 3 miesiąc temu #821742 przez jusia
mam przepis na bułki:
kupuje przennice 100g i kminek 1/4 łyżeczki, przennice trzeba zemlec
40 g drożdzy, lyzeczka cukru, 250 g wody delikatnie podgrzewam ok 2 min i mieszam
dodaje pszennice, kminek, 400g maki, 20g oleju, lyzeczka soli- wyrabiam
20-30 min do wyrosniecia, formuje buleczki, pieke w 200 st C przez 15-20min :) bardzo dobre

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #821743 przez majka1987gnoWlkp
hej laski nie ma mnie troche i 12 stron!!

Jusia to z rodzicami mam podobnie- jak się okazało że jestem w ciąży w sierpniu to było gadanie "jak ty sobie dziecko dasz rade"," przecież Tosia taka mała"..... tylko szału dostawałam więc teraz cicho sza nic nikt nie wie a co do obaw to mam jak każdy tylko nie potzrebne mi wypominanie a dobre słowo:)
moofka teraz tak o patrzysz i łęzki oczkach a późńiej, zacznie raczkować i łęzki, chodzić i łezki pierwsze mama i łezki- na chusteczki nie zarobisz:P
nie da się ukryć miłość do dzieci jest wielkaaaa:)

zoi, mesy ja wam powiem że jak będziecie dbały o siebie to ne zbrzydniecie- jasne pierwsze kilka miesiecy jest trudne ale późńej fryzjer, kosmetyczka i mamuśka piękna zadbana ze ślicznym dzieciątkiem w parku zabaw- aż miło się patrzy :)

coś jeszcze chciałam ale nie wiem co:D

[/url [/url]

11 lata 3 miesiąc temu #821748 przez majka1987gnoWlkp
jusia o ile pamietam taki syrop był prenalen jak mnie brało to piłam

[/url [/url]

11 lata 3 miesiąc temu #821756 przez Asiaa
Jusia pewnie czosnek w każdej postaci, również z mlekiem i miodem, jeśli się mylę to pewnie dziewczyny mnie poprawią ;)

a za mną chodzi marchewka :lol: wredna uczepiła się więc będę musiała coś z niej przygotować :D

od wczorajszej nocy sypie bardzo drobny śnieg, ale już nieźle zasypało. Dziwnie tak śnieg w styczniu :lol: :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #821781 przez Agnilla
potwierdzam czosnek :) a najlepiej okropieństwo czyli na wieczór mleko z miodem i czosnkiem :P
Asia K, pakuj sie, za 10 min pomidorowa gotowa :)

11 lata 3 miesiąc temu #821790 przez emma
Przyjaciółka ostatnio usłyszała od lekarza że czosnek to antybiotyk i że nie można ale ja o tym w ciąży nie wiedziałam jadłam na tostach kilka razy jak mnie coś brało i Zosi tym nie zaszkodziłam jakoś ;-)

Potwierdzam syrop Prenalen bezpieczny jest, a na ból gardła płukanie wodą z solą.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821806 przez ann-sunshine
Julka ciesze sie ze fajansowa filizanka :-) i trzymam kciuki za twoje jajo

Gosia skad ja to znam. 4 anki w klasie na matmie ze srogim nauczycielem i jazda po liście: do tablicy przyjdzie anna i wszystkie cztery wstrzymywaly oddech

Zoi !!!!!!!! Super. Jakos czulam ze biegusiem te bete zrobisz i znajdziesz nawet takie cos jak labo 24h

11 lata 3 miesiąc temu #821814 przez gosia28
herbata lipowa z miodem może pomóc i syropek z cebuli, cukru i cytryny, na gardło płukanka z szałwii jeszcze.

gwiazdka nikt Cię nie wyrzuca, ustawiamy tylko do pionu, tak poza tym najgroźniejsza broń w postaci karnego jeża nie została jeszcze wyciągnięta :silly: luz :)

ann dokładnie tak to było :laugh:

jusia pysznie brzmi ten przepis :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 3 miesiąc temu #821834 przez ann-sunshine
Potwierdzam prenalen wypilam na poczatku ciazy jak bylam przeziebiona. Tantum verde na gardlo + plukanie sola lub szalwia. W razie goraczki paracetamol.

Agni ale fajnie ze cie gila

Dziewczyny jak juz iles dni widzicie maliny na owu to rzucciw juz testy w kat. Jezeli macie ochote na przytulanki to nie zaszkodza ale ogolnie czekamy na rozwoj sytuacji

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821867 przez jusia
Hej dziewczyny dzieki za rady, M w pracy, napsize mu zeby mi kupil pare rzeczy... kurcze czuje sie fatalnie :(((((( mam nadzieje ze na katarze sie skonczy :( nawet sie polozyc nie moge bo sama z Wiki jestem, puscilam jej bajki a ja po dkocem leze.... lezalam :( boje sie ze ta infekcja moze byc neibezpieczna :( to dopiero 6 tc :((((( akurat serduszko sie ksztaltuje bo minus 2 tyg ( od owulacji ) to 4 tc :(

jestem do gina zapisana na 23.01 ale chyb asie przepisze na piatek...

11 lata 3 miesiąc temu #821888 przez aggi
Hej zostawiłam Was bo nam internet wczoraj padł i 'naprawiali' technicy aż do dziś :dry:

mesy Ty się wyglądem nie przejmuj tylko ciesz że fasolka rośnie :cheer: :cheer: :kiss: :kiss: :kiss:

gwiazdka producent zawsze pisze że test pozytywny uznaje się ten który pierwszy wychodzi z dwoma kreskami, a potem można odpuścić testowanie ;)

Agni
zapodaj linkiem do tych dżinów B)

nati chyba jestem ślepa bo patrzę na to zdjęcie jak mój mąż na zdjęcie naszego kropka :P Hahahah :) Ale wierzę Ci że jest śliczna :P po odwróceniu stwierdzam że ma wieeelkie usteczka ! hoho :)

ulka u Was same przypadłości :P Zdrowiej , a raczej niech oko zdrowieje :)

julka zaciskam cztery kciuki za działania !:)

Kaś super że Max zdrowy chłopak :blush:

zoi zaciskam kciukasy, nawet na moim foto usg widać jak kropek trzyma kciuka :D

Ada u mnie też dzisiaj pogoda paskudna była, nawet nie wyszłam nigdzie :dry:

jusia leczenie to jedynie domowe sposoby: miód, gorąca herbata, mleko, czosnek. zdrowiej;*

A więc byłam wczoraj wieczorem u ginka, zapisał mi żelazo z kwasem foliowym (0,35) , z kropkiem wszystko super, wywijał rękami i nogami aż miło wczoraj wg OM miałam 10t5d a wg USG pokazało 11t równo no i mały ma 3,8cm Patrzajcie

No i tyle u mnie, żadnych badań mi nie zlecił, powiedział że następnym razem zrobi mi listę wszystkich badań za jednym razem. I następna wizyta 4 lutego mąż zakochany w małym kropku naszym
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821894 przez zoi
hej Laski :)

Jeszcze nie nadrobiłam zaległości, ale zgodnie z obietnicą

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Lecę Was czytać :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #821905 przez ferritka
Aggi, łooo widzę widzę piekny zgrabny profil ;] śliczny Kropek do schrupania, i dobrze, że wsio dobrze :lol: :lol: niech sobie grzecznie maluszek rośnie :lol: :lol:

Zoi, ja się na testach średnio znam, bo jesli prześledziłaś nasze tu historie to wiesz, że mi to wychodziły cuda na kiju, miałam 4 kreski na jednym pasku albo kropkę czytaj Groszka :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 3 miesiąc temu #821912 przez zoi
Gwiazdka, głupie pytania- ja bardzo lubie czytać Twoje "w gorącej wodzie kąpane posty". Widać, że nas nie zostawisz tak jak niektóre dziewczyny. OBY :P

majka, jakie miłe jest co mówisz o tym "brzydnięciu". Liczę na to, ale jak widzę laski po widać, że urodziły wcześniej np koło 18stki, to jednak bez porównania z takimi przed 30stką (a ja do tej grupy się zaliczam). Natury nie oszukasz. Choć będę się mocno starać być MILFEM :P :P

ann, no już powiem Ci, że troszkę mnie znasz :silly:

jusia, też bym się martwiła, bo to odruch, ale przecież dużo mam nawet antybiotyki bierze w ciąży i jest git.

julka juppii :laugh: :laugh: A testy owu robisz?

aggi widać zaciskającego kropka ;)

ferri, pewnie, że pamiętam- jesteś mistrzynią odstrzelonych w kosmos testów :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #821913 przez Agnilla
nie wiem czemu, ale ciśnie mi się na usta, żeby napisać, ze duzy chłopak z tego kropka, no tak sie jakos nastawiłam, ze to chłopak bedzie, bo kropek i kropek ;) tak jak moja fasola, ma z gory wybrana plec :P i w razie co to bedzie fasol :lol:
zoi, ja juz w ostatnich cyklach robilam testy i wywalalam, jak zaszlam to wypierdzielilam wszystko :P ciazowy jeden jedyny jaki zrobilam to mam, ale bladzioch taki ;)
maz krzyczy, ze mu sypialnie wychladzam :D bo niby trzeba spac w chlodnym no nie? :P ale potem wejsc do lozka to masakra :P
kurde, pomidorowa super, al sie objadlam i mam takie wzdecia, matko :dry:
Aggi potem Ci podesle linka, poszukam i wysle ok?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka