BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #792520 przez pietruszka
Hej dziewczyny,

w temacie szyjek, moja mierzy obecnie 36mm, na poprzedniej wizycie 37mm, więc przyjmuję, że ten 1mm to może być błąd pomiaru. Ale też jestem na Luteinie dopochwowo.

Ale mam inny problem. Od zeszłego piątku czuję mega ucisk w podbrzuszu po lewej stronie(na wysokości kości biodrowych). Jak się podnoszę z pozycji siedzącej bądź leżącej, to chodzę chwilę zgięta w pół. Nie da rady się wyprostować, tak boli. Mam też problemy z podnoszeniem lewej nogi np. przy wchodzeniu po schodach, ubieraniu butów itp. Macie lub miałyście może coś takiego?

Mam wrażenie, że to moje dziecię się tam zaklinowało. Rusza się, ale tylko w dole brzucha czuję i widzę te ruchy. Na usg była głową w dół i wydaje mi się, że po porostu nie zmienia pozycji. To możliwe?

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #792542 przez domi2907
A czemu pietruszka jestes na luteinie? Bo cos mi ucieklo..mialas jakies plamienia?

Nie wiem moze cie miesnie albo wiazadla bola, dzieci nasze powoli sie beda ukladac w jedna strone chyba..maja coraz mniej miejsca. Ja mojego roznie czuje, raz na dole raz kolo pepka..ale ma tez 2 rece i 2 nogi to moze machac nimi wszytskimi.

Pala podeslij linka do tych drobiazgow. :)

11 lata 5 miesiąc temu #792557 przez pietruszka
Domi, biorę Luteinę jakoś od 10 tyg. Wtedy w nocy miewałam mocne bóle i lekarz mi przepisał. Na każdej wizycie pytam czy mam brać dalej, mówi że tak.

Ja właśnie koło pępka dostałam tylko 2 razy kopniaka i to parę tyg temu. A tak cały czas na dole. Wydaje mi się, że to za wcześnie, żeby już do końca była w takiej pozycji. Może się jeszcze poobraca.

11 lata 5 miesiąc temu #792616 przez moni91
Ale dziś nudy :( masakra jeszcze ta pogoda straszna:( i nie ruszałam się dziś z domu:(masakra:(

11 lata 5 miesiąc temu #792664 przez Porto1987
Ja już mam wyniki badań. Mam szczawiany wapnia w osadzie moczu :dry: myślę, że to nic znaczącego, przynajmniej tyle jak wyczytałam na necie. Piszą, że jak robi się zasadowy odczyn moczu, to i pojawiają się szczawiany. No a mi zmieniło się pH od ostatniego badania o 1. Myślę, że to tego przyczyna. Mam też dość liczną florę bakteryjną, no ale już kiedyś pani dr powiedziała, że flora bakteryjna, to nie będzie tylko ta zła w moczu. No zobaczymy co pani dr powie. I jeszcze erytrocytów ciut mało i za niski hematokryt i hemoglobina, no ale nie jestem jakoś strasznie poniżej normy. Odchyły nie są jakieś bardzo duże. Oj jestem dobrej myśli :S

A ja miałam dziś piękną pogodę i razem z moim A przeszliśmy się w pięknym słońcu do mojej babci, ale fajny spacerek nam wyszedł :) No i jestem dziś padnięta :P :P :P

11 lata 5 miesiąc temu #792693 przez Kasztanowa
Witajcie :) Nieśmiało Was podczytuję i postanowiłam dołączyć :)
W marcu po raz pierwszy zostanę mamą :) Termin mam na 28-30 marca. Już wiemy, że będzie Synek, na razie nie wybraliśmy imienia.
Planowałam pracować do końca roku, ale we wrześniu musiałam pójść na L4 i już na nim zostałam. Mąż pracuje i do wieczora siedzę sama. Przy obecnej pogodzie i długich wieczorach jest to dość męczące :(
Mam nadzieję, że przetrwamy jakoś razem ten czas :)

11 lata 5 miesiąc temu #792704 przez Porto1987
Witaj Kasztanowa :) fajnie, że się ujawniłaś :P Jak się miewasz w ciąży? Skoro siedzisz sama w domu, to towarzystwo jak najbardziej wskazane :) a w szczególności nasze wirtualne :S Czyli nas już dobrze znasz ;) no to teraz my poznamy Ciebie :)

11 lata 5 miesiąc temu #792710 przez domi2907
Porto, wyniki ok, nie przejmuj sie :)

Kasztanowa witamy..a czemu dopiero teraz do nas piszesz? :) moglas sie juz ujawnic wczesniej, my nie gryziemy :)

Tak wogole dziewczyny to czytalam dzis pierwsze posty bp szukalam jakies info i zdalam sobie zsprawe ze na poczatku byly trzy dziewczyny ktore nagle zniknely...jedna ze stanow. Szkoda..

11 lata 5 miesiąc temu #792713 przez Porto1987
Domi, oby to nie znaczyło, że straciły ciążę :(

11 lata 5 miesiąc temu #792716 przez Kasztanowa
Porto1987 napisał:

Jak się miewasz w ciąży?

Jedyna prawidłowa odpowiedź - różnie ;) Pierwszy trymestr był męczący, miałam cały czas mdłości, nic ciepłego nie byłam w stanie zjesc, a wieczorami płakałam z głodu :P Teraz to brzmi śmiesznie, ale wtedy śmieszne nie było ;) I spałam non stop. Wracałam z pracy, zasypiałam i wstawałam tylko pod prysznic, potem znowu do spania i tak do rana. Myślałam, że mi to nie przejdzie :P W 4 miesiącu miałam lekkie plamienie jednodniowe, dostałam duphaston, L4 i nakaz odpoczynku. Szybko się poprawiło, ale ciągle mam na siebie uważac.
Siedzę w domu, dużo filmów oglądam, trochę czytam :) Jak bardziej intensywnie dzień spędzę, to następny muszę zluzować, bo jestem zmęczona. W ogóle szybko się męczę, pójdę po zakupy i po powrocie muszę odpocząć chwilę. Myślałam, że to łatwiejsze będzie, ale Maluszek od początku rządzi moim życiem jak Mu się podoba ;)

domi2907 napisał:

Kasztanowa witamy..a czemu dopiero teraz do nas piszesz? :) moglas sie juz ujawnic wczesniej, my nie gryziemy :)

Ale ja nie czytałam długo ;) Gdzieś na początku byłam, ale "przelotem", dopiero niedawno zaczęłam się wdrażać ;)

11 lata 5 miesiąc temu #792721 przez domi2907
:)

Kasztanowa, to wybaczamy :):):):):) ja tez siedze w domku sama caly dzinen, wszyscy pracuja ja na zwolnieniu juz od wrzesnia tez. Takze nuuuuudddddaaa...ale przezyje dla maluszka, najwazniejsze zeby byl zdrowy.

Porto, mam nadzieje ze nie,.,ale mogly napisac przynajmniej jedno zdanie..

Ogladam serial i rycze...ehhh te hormony.

11 lata 5 miesiąc temu #792732 przez pietruszka
Kasztanowa witamy :)
Fajnie, że jeszcze nas przybywa.

Ja przed chwilą zgarnęłam opiernicz od teściowej, że za mało się ruszam i tylko leżę. Że dziecka naturalnie nie urodzę, że inne babki chodzą do pracy i dają radę, a ja nie :(

11 lata 5 miesiąc temu #792737 przez Kasztanowa
pietruszka napisał:

Ja przed chwilą zgarnęłam opiernicz od teściowej, że za mało się ruszam i tylko leżę. Że dziecka naturalnie nie urodzę, że inne babki chodzą do pracy i dają radę, a ja nie :(

Nie przejmuj się :) Każda ciąża jest inna, nie można generalizować. Uwagi teściowej puszczaj mimo uszu :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792740 przez moni91
Witaj Kasztanowa:) dobrze że nas nawiedziłaś:):) i że dołączyłaś do nas:) Pozdrawiam:)kasztanowa opowiedz coś o sobie z kąd jesteś???

11 lata 5 miesiąc temu #792742 przez domi2907
Super tesciowa masz...moja sobie by nie pozwolila na takie komentarze...trzymam dystans.

Ostrozenie bo potem bedzie ci sie wtracac do wszytskiego przy dziecku, nie pozwol sobie bo zwariujesz.

Ja tez w sumie duzo leze, cwiczen nie robie bo lekarka kazala unikac. Teraz sie dopytam czy wszystko jest na tyle ok ze moge isc raz w tygodniu na basen,

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka