- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
Marlena, gratuluje udanych zakupow, pewnie ciesza oko. U mnie zamowienie wozka w sklepie wynosilo 2 tyg, ale na pewno zdazysz go kupic.
Majeczka tobie rozwniez gratuluje, juz masz z glowy.
Moni a no cycus teraz teraz bedzie nawet wymuszony zeby sie poprzytulac.
Roma nie stety to prawda co piszesz o niedozywieniu wielu rodzin.
Loca to sie w szpitalu juz nasluchac placzu dzieci

Annlu, objawy jak najbardziej wskazuja na prod, a tym ze one moga potrwac 3 tyg albo 2 dni, trzeba uzbroic sie w cierpliwosc.
Porto, ja mam jeden recznik mniejszy drugi wiekszy, ten miejszy to starczy na okolo 1-1,5 roku a ten duzy to moj Kacper do tej pory uzywa.
A u mnie dzis byla pobotka od 6-40, wstalam o 7ej, bo juz koniec ferii...maz pojechal to do ostatniego lutego spadlo to na mnie i musze ogarniac wszytsko.
Wiecie co chodzi z Kacprem do szkoly chlpczyk, nie najlepiej sobie radzi w nauce a mama z nim wyjechala do Niemiec do meza i ma zamiar wrocic za miesiac ...normalnie co za nieodpowiedzialnosc, to w koncu szkola a nie przedszkole.
Ide na sniadanko, naszlo mnie na kanpki z dzemem pomaranczowym i kubem mleka. Rozpiescimy troche brzuszek a co ...
Milego dnia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Darmag, gratuluje zdanych egzaminow

Ja tak tylko na chwile napisac co nie co, okazuje sie ze wg innego lekarza moja szyjka jest super dluga i ma 29 mm wow!
A wg badan moja szyjka jest ekstremalnie krotka, maluszek wazy 2250g wiec rosnie, ale lozysko zaczyna mi sie starzec i ma 2 st.
Tu w tym szpitalu to cuda sie dzieja, na 3 marca umowie sie z moja lekrka to zobacze co ona mi powie

- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Moni przez sen mamusia i tak wszystko uslyszy.
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10

ROMA na późno uporacie się że wszystkim i wozio będzie na czas! Mam nadzieje że po porodzie się wyśpisz i ja też. Denerwują mnie te teksty śpij teraz bo potem to już w ogóle nie ma szans.... Fakt bo teraz się wysypiam że hej, a na zapas i tak się nie da!
DARMAG to jest skrajna patologia żeby dziecko w początkowym wieku szkolnym zabierać ze szkoły....głupie zachowanie matki, tylko szkoda ze chłopiec ucierpi najbardziej. Do końca lutego nie zostało dużo więc dasz radę ogarnąć wszystko jak i swoje zdane egzaminy-gratuluje!
LOCA moim zdaniem nie ma co słuchać tych lekarzy, bo czy nasz długa czy krótką szyjkę i tak Twoim zagadnień jest dociągnąć do tego 36 tygodnia czy 37! Więc co zmieni informacja o 5 mm czy 27mm skoro jak widać tu chyba nie ma znaczenia dla maleństwa bo jak zechce to się urodzi...
MONI to, dziś same na posterunku zostajecie czy nasz jakieś wsparcie? Powodzenia!
A my dziś wkraczamy w 39 tydzień

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ete planowo 14 dni ci zostalo , woooo, mi 21, dzis wkraczamy w 38 tydz

- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Darmag, po egzaminach to ulge czujesz pewnie

Moni, ja sie Tobie wcale nie dziwie ze padnieta jestes

Ete, tylko po co stresowac nas biedne kobiety w ciazy, przeciez ja tu malo nie plakalam jak mi zaczeli mowic ze wczesniej urodze, teaz tego taka pewna nie jestem, co lekarz to inna opinia.
23 lata i 3 dzieci, eh... to mloda dziewczyna wziela sobie na glowe, nie powiem, szkoda tylko ze nieporadnosc i brak odpowiedzialnosci matki odbija sie na dzieciach
Te wasze terminy zaczynaja mnie stresowac

Porto, wchodzmy dzis w 36 tydz

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zleci wam dziewczyny ten 36 tydzien a poziej juz na spokojnie.
Uciekam po zakupy i po Kacpra bo dzis tylko 4 godziny ma.
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Darmag gratuluję sukcesów na uczelni

Loca myślałam, że padnę po tym co napisałaś. Czyli wychodzi na to, że Twoja szyjka przechodzi cudowne skracanie i wydłużanie

Najgorsze jest to, że co lekarz to inna opinia, człowiek nie wie co ma myśleć, ale najważniejsze jest pozytywne nastawienie. A dostałaś sterydy? Ja też mam 2 stopnień łożyska, a czytałam, że są 4, więc chyba nie jest tak źle

Moni dasz sobie świetnie radę, jestem tego pewna w 1000%
Ete ale masz już blisko termin

Ja wczoraj zamówiłam kocyk gruby i okrycia kąpielowe: jedno 76x76 i drugie 100x100, w razie czego zamówimy później jeszcze jedno jak będzie trzeba. A jak nie to się powie komuś, kto będzie chciał przyjść z prezentem co ma kupić

- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
PORTO pewnie będzie trochę odwiedzających, więc to jest dobry patent żeby przychodzili z, tym czego nam trzeba!
I LOCA gratuluje wkroczenia w kolejny tydzień!
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 17
- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Sporo mam do nadrobienia, ale tak pokrótce na ostatnią stronę tylko odpiszę bo wysiedzieć nie mogę tak mnie krzyż boli :/
Darmag gratuluję zdanych egzaminów

Faktycznie nieodpowiedzialne zachowanie, zabierać dziecko ze szkoły tym bardziej jak nie jest jakimś orłem ... Szkoda dzieciaczka bo to na nim się odbije :/ To młodo zaczęła skoro ma syna w wieku szkolnym i 23 lata.. po za tym jeszcze dwójka, odpowiedzialność ją pewnie przerasta, tylko szkoda że to własnie dzieci przez to cierpią najbardziej :/
Loca nie dziwie Ci się że już nie masz zaufania do nikogo w szpitalu skoro każdy mówi co innego ... Nie wiadomo komu wierzyć :/ Ale tak czy siak zacskaj nogi i wytrzymaj jeszcze trochę w dwupaku

Moni swoje maleństwo mama chyba zawsze usłyszy

Śniło mi się że już urodziłam, ale córke i leżałam z nią w łóżku i próbowałam karmić, ale nie miałam pokarmu, a tak długo próbowałam że ona była tak głodna i tak głośno płakała że aż mnie obudziła :/ Dziwny sen... :/
Roma co do zamawiania z internetu to ja z allegro wózek zamówiłam w piątek wieczorem, wiadomo pieniądze dostał dopiero w poniedziałek i pewnie wtedy też wysłał, a wózek miałam już na czwartek

A to nasz pojazd bo jeszcze sie nie chwaliłam : allegro.pl/nowosc-eco-allivio-fotel-3w1-...aty-i3885773654.html , kolor czarny+popiel
Ete 39 tydz! Kto wie czy jeszcze nie przenosisz ;P Ale bym chciała już być na Twoim etapie

Porto to pewnie teraz się za paczką nie możesz doczekać

Miało być krótko z ostatniej strony a i tak mały tasiemiec wyszedł

- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ete no pozazdrościć 39tyd ja dopiero mam 36 tydz no ale penie dotrwam do 40 jak nic ja to czuję , czyli macie szanse Ty , Anula ,Ulisia swoją drogą coś jej nie ma na forum ,Mama mikołaja i Darmag chyba jak się nie mylę to przodujecie .Ete no właśnie czemu psychiatra wchodzi w grę?
Porto ja czuje ,ze dotrzymasz musisz przestać o tym myśleć podobnie jak Loca , bo takie zamartwianie zle wychodzi
Loca no powiem Tobie ,że jestem pod wrażeniem Twoich lekarzy co jeden to inna opinia , szok
Baśka no właśnie nie martwię się byle by kasa była to zamówić to już nie problem, ale Twój śliczny
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- pietruszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ete, przeraża mnie Twój licznik

Loca, wiesz co, szkoda słów na tych lekarzy. Na pewno każdy uważa, że to właśnie on ma rację. Ale z drugiej strony może tak się tym nie przejmuj. Wydaje mi się, że powinnaś słuchać swojego organizmu. Zresztą, intuicja nieraz już Ci dobrze podpowiedziała, więc teraz też tak pewnie będzie. Leż i się nie denerwuj tą szyjką. Póki maluch nie wychodzi, jest ok. A swoją drogą, nie wiem w jakim stadium mam łożysko. Nic mi lekarz nie mówił.
Darmag, gratuluję zakończenia sesji!
Wiecie, miałam dziś sen, że dziecku 2 dni nie zmieniłam pieluszki, bo zapomniałam. Co za durnoty mi się śnią!
Dziewczyny, w piątek będę mieć schody, koniec włażenia po drabinie!

A wczoraj pojechałam kupić materacyk i wróciłam z niczym. Macałam wszystkie i żaden mi nie pasował w 100%. Ja dalej upieram się przy twardej piance, widziałam taki jeden, ale kosztował 200zł. Stwierdziłam, że tyle nie dam, po czym miałam wyrzuty sumienia, że dziecku żałuję. Te wszystkie kokos-gryka mnie nie przekonują. Wydaje mi się, że dziecko mi to zaleje i się tam jakieś grzybory wyhodują albo inne świństwa. Bleh.
Jakie macie materacyki? Doradźcie coś.
- pietruszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
miałam zapytać. Macie takie uczucie kłucia tak bardzo nisko i w pachwinie, że nie możecie wyprostować nogi? Bo u mnie parę razy się taki ból pojawia. Wydaje mi się, że to mała główką mnie tak uciska. Ale to trwa chwilę, zaraz jakby się przekręca, a ja odzyskuję władzę w nogach. Zdarzyło Wam się coś takiego?