- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Dom pod Krakowem czy w granicach miasta
Dom pod Krakowem czy w granicach miasta
- Anetas
-
Autor - Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
1 miesiąc 1 tydzień temu #1568899 przez Anetas
Stoję przed dylematem, czy szukać domu w granicach Krakowa, gdzie ceny są zauważalnie wyższe, czy raczej rozejrzeć się w okolicznych miejscowościach i dojeżdżać do pracy. Zależy mi na tym, żeby nie przepłacić, ale jednocześnie nie chcę codziennie tracić dwóch godzin w korkach. Czy ktoś podejmował podobną decyzję i może podzielić się tym, na co warto zwrócić uwagę przy takim wyborze, poza samą ceną metra kwadratowego?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Meliska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
1 miesiąc 1 tydzień temu #1568902 przez Meliska
Ja ostatecznie zdecydowałam się na dom nieco dalej od centrum, ale z dobrym dojazdem komunikacją publiczną, co pozwoliło mi zaoszczędzić sporo w porównaniu do ofert w granicach miasta, a jednocześnie nie musiałam rezygnować z wygody codziennych dojazdów. Warto sprawdzić nie tylko odległość w kilometrach, ale realny czas dojazdu w godzinach szczytu, bo część miejscowości leżących blisko Krakowa ma fatalne skomunikowanie z powodu jednej głównej drogi wjazdowej. Dobrze jest też zwrócić uwagę na plany rozwoju infrastruktury w danej gminie, bo inwestycje drogowe czy nowe linie autobusowe potrafią w ciągu kilku lat mocno podnieść wartość nieruchomości. Przy porównywaniu ofert warto patrzeć też na to, czy działka ma pełne uzbrojenie i czy nie trzeba będzie dokładać do przyłączy, bo to potrafi znacząco zmienić realny koszt inwestycji. Osobiście polecam też przejrzeć okolicę o różnych porach dnia, bo to, co wygląda spokojnie w weekend, w tygodniu rano może zaskoczyć hałasem czy ruchem. Jeśli chcesz porównać konkretne oferty domów zarówno w mieście, jak i w okolicach Krakowa, dobrym punktem startowym jest
www.ap7.pl/pl/nieruchomosci/oferty/domy/sprzedaz/krakow/1
, gdzie można filtrować oferty według lokalizacji i budżetu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.