- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected

Kasia, zazdroszczę, ja też chcę wreszcie moją sesję, bo już brzuszek dawno przestał być uroczą piłeczką, teraz jest ogromny

Maminka słodkie ubranka, cierpliwego męża masz, mój by w życiu tyle nie stał w kolejce

Dziewczyny, kojarzycie ten chiński kalendarz płci? Sprawdziło się u Was? U nas tak

jak-zaplanowac-plec-dziecka.blogspot.com...i-kalendarz-pci.html
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52

Bo w roku poczęcia miałam 30 lat i nastąpiło poczęcie w listopadzie...

Strzelam od 9-11 bo w sumie mówią że nawet plemniki mogą żyć do kilkunastu godzin więc nie mam pojęcia kiedy doszło do zapłodnienia...
ale mówią że chłopca spłodzić to ciezko bo muszą byc szybkie plemniczki a dziewczynkę to muszą przeżyć długoooo aby doszło do zapłodnienia... ale nie wiem moze coś pokręciłam ...
Bo jesli nie pokręciłam to 9.11.2012 doszło do zapłodnienia:P bo chlopiec:)
Masło maślane ...sorka - wykończona jestem ... zakupy w Ikei udane

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Byliśmy na festynie i kupiliśmy Ali zabawkę eco

Zośka:

Uploaded with ImageShack.us
a to my :

Uploaded with ImageShack.us
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected

Agniesiu, słyszałam o tym, że niby począć chłopca można w samą owulację, w dziewczynkę w inne dni, ale czytałam też artykuł, gdzie było o komputerach pokazujących dni płodne i kobiety zaznaczały tam dni, w które uprawiały seks i jakiej płci dziecko urodziły i wychodziło z tych badań, że jest zupełnie odwrotnie. Także dla mnie to nie jest wiarygodna metoda, dla mnie zawsze jest 50%

- Gro-szek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mami_nka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zakochani od pierwszych chwil <3
- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/

więc miałam jeszcze 24lata bo jesli liczyc rocznik to nie 25 to chłopiec

Pokazujcie zdjęcia!
ja chyba lada dzien zamawiam wózek i łóżeczko z poscieli zamawiam tylko konieczne rzeczy.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wystraszona?

Mam wrażenie ze te skurcze przepowiadające dają Ci w kość i to ostro...
_____
Jutro pewnie mnie będzie bolała piczka ... bo tyle Ci chodziłam ponad 4 godziny w tej IKEI ...
______
Obejrzeliśmy filmek SPEED 2 i zaraz trzeba się umyć i spaćććććććććććć

Nareszcie...
Dobranoc
- patka1603
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
u mnie w kalendarzu nic się nie zgadza bo wychodzi mi dziewuszka

My od jakiegoś czasu mamy intensywniejsze dni gdyż piorę rzeczy Kacperka a z racji ze mam małą pralkę to codziennie wstawiam i rozwieszam i składam 2 prania, jak dobrze pójdzie to w poniedziałek zostanie mi ostatnia partia czyli pościele. Wzięliśmy się za łóżeczko mamy wyszlifowane i pomalowane 1 warstwa farby wstępnie już mi się podoba- w pon kontynuacja.
Zrobiłam dzisiaj podsumowanie niezbędnych wydatków i wyszło mi że mniej więcej będzie trzeba jeszcze wyskrobać 500-700zł więc w sumie nie jest źle ale i tak sporo. Resztę rzeczy można dokupić stopniowo po porodzie
Wczoraj pojechaliśmy z mężem do chirurga przedłużyć chorobowe i o dziwo jak usłyszeli że już nic nie boli to zdjęli mu gips- bardzo się ucieszyłam bo był już nim udręczony-dostał jeszcze 2 tygodnie zwolnienia na rozchodzenie nogi ale wydaje mi się że w przeciągu najbliższego tygodnia wróci do formy i pewnie nie wytrzyma i pójdzie do pracy.
Dziewczyny a po jakim czasie za chorobowe płaci zus?
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
hej dziewczyny gratuluje zdanych egzaminów
u mnie w kalendarzu nic się nie zgadza bo wychodzi mi dziewuszka
My od jakiegoś czasu mamy intensywniejsze dni gdyż piorę rzeczy Kacperka a z racji ze mam małą pralkę to codziennie wstawiam i rozwieszam i składam 2 prania, jak dobrze pójdzie to w poniedziałek zostanie mi ostatnia partia czyli pościele. Wzięliśmy się za łóżeczko mamy wyszlifowane i pomalowane 1 warstwa farby wstępnie już mi się podoba- w pon kontynuacja.
Zrobiłam dzisiaj podsumowanie niezbędnych wydatków i wyszło mi że mniej więcej będzie trzeba jeszcze wyskrobać 500-700zł więc w sumie nie jest źle ale i tak sporo. Resztę rzeczy można dokupić stopniowo po porodzie
Wczoraj pojechaliśmy z mężem do chirurga przedłużyć chorobowe i o dziwo jak usłyszeli że już nic nie boli to zdjęli mu gips- bardzo się ucieszyłam bo był już nim udręczony-dostał jeszcze 2 tygodnie zwolnienia na rozchodzenie nogi ale wydaje mi się że w przeciągu najbliższego tygodnia wróci do formy i pewnie nie wytrzyma i pójdzie do pracy.
Dziewczyny a po jakim czasie za chorobowe płaci zus?
Po 33 dniach jeśli pracodawca ma do 20 pracowników zatrudnionych
Jeśli nie miał ciągłości ubezpieczenia ostatnio przez 30 dni od zatrudnienia - tzw. karencji .... to od ZUSu nic nie dostanie... trzeba być 30 dni ubezpieczonym - mieć płacone składki.
Jeśli pracodawca atrudnia więcej jak 20 pracowników to pracodawca wypłaca pracownikowi chorobowe... i przez te 33 dni i kolejne.
Zawsze pierwsze 33 dni płaci pracodawca.
Poza tym pracodawca jest zobowiązany w ciągu 7 dni od zatrudnienia zgłosić pracownika do ZUS... co np mój nie zrobił - zrobił to po 2,5 miesiąca... przez co miałam opóźnione płacenie składek ...ale w grudniu 17 zapłacił za październik.
- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Masakra jakaś

jeszcze cycki mi się jakoś zmieniły mam sutki jak antenki i teraz sobie siedze patrze a tam wielka plama siary =.=
pieprsze dzisiaj zamawiam łóżeczko wybrałam jednak proste bo wydaje mi się że do tych mebli:
bardziej pasować będzie prosta konstrucja jak ta:
niż ta:
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1

Do tej pory nie odczuwałam żadnych bóli brzucha, aż do wczoraj...pół dnia brzuch miałam twardy jak kamień, za spaceru z siostrą ledwo wróciłam bo czułam straszne napięcie na dole brzucha i chodziłam zgięta. Na wieczór nie mogłam zasnąć bo co chwilę pobolewał mnie ten brzuch, nie wiem czy to skurcze czy co ale brzuch bolał mnie raczej cały czas a nie w odstępach czasowych. No i dziś on rana boli mnie na dole brzucha jak na okres...Wizytę mam dopiero 16 lipca ale wydaje mi się że jak nie będzie mijało to we wtorek pójdę na wizytę i niech sprawdzi co tam się dzieje, a jak będzie gorzej to pojadę na IP i zobaczymy co to, ale mam nadzieję że minie.
- olivka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wiara czyni cuda....Ty jesteś jednym z nich synku

Niesia gratuluję obrony

Mi ten chiński kalendarz się w ogóle nie sprawdził

Oj Ewelka widzę, że te skurcze wystraszyły Cię tak samo jak. i mnie. Też pozamawiałam już sporą część, a po następną jedziemy we wtorek. Przeraża mnie myśl, że zaczynam rodzić w nocy, a tu brakuje tylu rzeczy i mój mąż kompletnie się na tym nie znając zostaje z tym sam

Bardzo ładne oba łóżeczka, ja mam podobne to pierwsze tylko w innym kolorze i właśnie do tych mebli chyba bardziej by pasowało, jest delikatniejsze ( dojdzie do tego jeszcze pościel). Więc moim skromnym zdaniem to pierwsze, by bardziej pasowało.
Co do tych skurczy i bólu w dole to w swojej mądrej książce przeczytałam, że to jest zstępowanie inaczej ustalenie główki, następuje ono od 4 do 2 tyg. przed porodem ( jeżeli chodzi o kobiety które rodzą po raz pierwszy). "Rozluźnienie stawów i więzadeł może skutkować bólami w rejonie kości łonowej i pleców, możesz też odczuwać ostre kłucia, gdy płód będzie naciskał na dno miednicy".
Piszą też, że powinno lepiej się oddychać i zgaga już nie dokucza ale to nie w moim przypadku

Mam tylko nadzieję, że Jasiulek wytrzyma te 4 tygodnie

Dziewczyny teraz to my musimy na siebie uważać, żeby porodu nie przyspieszyć