BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #714864 przez EwelinaB87
niby zajebiscie jakbym byla pojedyncza juz pojechalabym na sielec odkryty basen i moczylabym sie do 17, schodzilaby mi skora z calego ciala i bylabym jak murzyn, ucieszona wolnym i pogoda ale w ciazy puchne jak drozdzówka w leje sie ze mnie jak z konia ale recznik naprawde pomaga tylko boje sie ze zalatwie sobie gardlo albo ucho :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #714871 przez Gro-szek
Asiulku, śliczny synuś :)

Agniesia - gratuluje!!! Kolejna wypakowana :)

U mnie jeszcze ani widac ani słuchac... jedynie co brzuszek mi trochę opadł...

11 lata 10 miesiąc temu #714883 przez klauduska89
asiulek_dolls ślicznego masze tego swojego Kacperka, no i fajnie że już razem w domku jesteście cali i zdrowi :)
Monix no ni, tylko pozazdrościć takich pociech :)
Agniesia GRATULACJE :) wracaj szybko do domku no i do nas bo wszystkie czekamy na relację :)
Ja po wczorajszym grillu niewyspana no i pocięta przez komary, no ale było to pewnie już takie ostatnie spotkanie ze znajomymi przed narodzinami małego. Koleżanki nie mogły się nadziwić i nacieszyć jak się wiercił w brzuszku i wszyscy mnie po nim masowali, chłopacy byli trochę tym skrępowani ale też go dotykali i wyczekiwali ruchów, no i doczekali się wszyscy bo jak mały dostał czkawki to ostro zaczął dokazywać. No i tak posiedzieliśmy do 24 a rano pobudka do kościoła bo u nas dziś w parafii odpust.
Upał jest okropny, ciężko w domu wysiedzieć a co mowa na dwór wyjść...nic tylko nad jeziorkiem w wodzie posiedzieć, nawet nas znajomi prosili żebyśmy z nimi dziś pojechali ale mąż się bał :) no i ja szczerze też nie bardzo miałam ochotę bo teraz to w każdej chwili może się zacząć coś dziać ale to mąż a nie ja kategorycznie odmówił :)

11 lata 10 miesiąc temu #714896 przez limonka
Cześć Dziewczyny! Jednak wszystko przyspieszyło. W poprzednią sobotę napisałam pierwszy post na forum, a godz.23 odeszły mi wody. W drodze do szpitala pojawiły się skurcze. Próba porodu naturalnego trwała ok. 10 godzin. Nie udało się, miałam przeprowadzoną cesarkę. Od niedzielnego przedpołudnia jestem szczęśliwą mamą. Jasiek urodził się w 36 tygodniu 1 dniu ciąży z masą 3kg, długość-55 cm. Po 2 dobach wyszliśmy do domu. Szczęśliwi :)

11 lata 10 miesiąc temu #714901 przez wunia1984
Limonka gratulacje! Faktycznie expresss! Dziewczyny współczuję tych upałów , u mnie przyjemny chłodex :) jutro usg, a o kluciu ani widu ani słychu...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #714903 przez EwelinaB87
Gratulujemy, pokazuj pocieche juz wpisuje cie wtabelke ;)
cos mi sie tygodnie nie zgadzaja :P
a ile miał Jasio ważyć bo zapowiadał się naprawde pory chłopak chyba całe szczęscie ze teraz się urodzil :P

11 lata 10 miesiąc temu #714918 przez katarzynaxxx89
ja już też nie mogę wyrobić skwar okropny a jutro ma być jeszcze gorzej, trzeba się jakoś ochłodzić zaraz zjem loda to na chwilkę będzie ulga.
Limonka gratulacje 3 kg to całkiem sporo jak na 36tydz.

11 lata 10 miesiąc temu #714921 przez EwelinaB87
zauwazylam ze mi sie wydzielina zmienila, jest teraz taka szklista polyskujaca a nie matowa.
brzuch mi sie stawia i lekko pobolewa, ale inaczej niz na skurcze jak nie urodze do wtorku to ide na wizyte a potem na ktg we wtorek. mam jednak nadzieje ze cos sie ruszy :P

poza tym bylam dzisiaj 3 razy na kibelku :S

11 lata 10 miesiąc temu #714923 przez wunia1984
Ewelinka peenie pora na Ciebie :)

11 lata 10 miesiąc temu #714926 przez EwelinaB87
mam nadzieje ze urodze wczesniej niz zdechne z tego upału, zero cyrkulacji mimo wiatraka zero ochlony mimo zimnego mokrego recznika istna masakra

11 lata 10 miesiąc temu #714929 przez limonka
Lekarz przewidywał, że mógłby ważyć nawet 4kg, może więcej. Próbowałam urodzić naturalnie, ale kruszynka była mocno owinięta pępowiną i po kilku podejściach zrobili mi cesarkę. Jaś teoretycznie jest wcześniakiem, ale na tyle dużym i silnym, że mogliśmy szybko wrócić do domu. Zdjęcie podeślę później. Mały jest przesłodki, pięknie je z piersi, nie płacze. W tabelce jest ok, to ja źle wybrałam z klawiatury (36+2 tc). Pozdrawiam wszystkie Mamy :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #714931 przez Monix
Same chłopaki się rodzą póki co, dziewczynki wychodźcie z brzuszków mamusiek nie obijajcie się maleńkie ;)

My byliśmy chwilkę nad wodą, żeby moja gwiazda trochę się popluskała we wodzie, chłopaki zostali sobie w domku z babcią - dała radę kobitka hehe ogarnęła dwójeczkę spokojnie ;) W razie wyjście opieka zapewniona :laugh:

Na plazy wystąpiłam w sukience, bo mój brzuch jest w masakrycznym stanie :( Chyba już nigdy nie wyskoczę w bikini :( buuuu....

A poza tym cieszę się, że urodziłam wcześniej, bo nie wyobrażam sobie chodzić z brzuchem w taki upał, chyba bym zdechła :S

limonka GRATULUJĘ :)

11 lata 10 miesiąc temu #714943 przez katarzynaxxx89
no ja siedzę cały dzień w domku bo faktycznie można zdechnąć i niestety nie mam wiatraka w domu 30 stopni ale i tak lepiej niż na zewnątrz. No Kornelku kiedy wyjdziesz

11 lata 10 miesiąc temu #714951 przez EwelinaB87
no monia moj brzuch wyglada pewnie jak twoj teraz a mimo to zdycham :dry: ale zdycham autentycznie nic mi nie pomaga, najlepiej nie wychodzilabym z wanny ale boje sie ze od tych zimnych prysznicow sie zalatwie bo juz mnie ucho i gardlo boli, ale sie zywcem nie da:/
istny koszmar, chcialabym juz urodzic ale z drugiej strony jak mi ma dziecko tak sie w upale dusic to juz sama nie wiem...
ale rodzic w upal jeszcze gorzej :S

11 lata 10 miesiąc temu #714959 przez klauduska89
limonka gratuluję serdecznie :)
Ja już też bardzo bym chciała urodzić, ledwo wytrzymuję ten upał, aż płakać mi się chce z tego gorąco bo nic mi nie przynosi ulgi :(
Dostałam dziś od znajomej pracującej w szpitalu w Warszawie 4 paczki pampersów Huginsów tych małych, 4 opakowania maści Linomag, ciekłą parafinę, zasypkę do pupki i sól fizjologicznę :) napewno się wszystko przyda.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka