BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 3 dni temu #640924 przez ziii
Ja odebrałam wyniki krzywej cukrowej - po 2h w górnych granicach normy; lekarz zalecił ograniczenie cukru :( Oprócz tego zaprosił mnie za tydzień (w 26 tyg) na kontrolne USG - fajnie, bo dawno już nie było, tylko takie krótkie, połączone z mierzeniem tętna).

Byliśmy dzisiaj w smyku testować wózki - no i jednak będzie chyba Xlander. Najlepiej wypadł w testach :blink:

Co sądzicie o laktatorach? Kupujecie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #640945 przez patka1603
ja kupie laktator po porodzie, wcześniej nie mam zamiaru.
i jakie ceny x-landerow?

znalazłam wątek odnośnie wózeczków www.zapytajpolozna.pl/59-produkty-dla-ma...rac-dobry-wozek.html

12 lata 3 dni temu #640995 przez wunia1984
Laktator mam, bo dostałam nowiutki od kolezanki, która miała nowiutki nieużywany. Słyszałam też że elektryczne są znacznie lepsze i nie ma takiego dyskomfortu. Ponoć w pierwszych dniach produkcji :P jest niezbędny bo maluszek nie jest w stanie zjeść takiej ilości a z cycucha trzeba to jakoś ściągnąć żeby do zapalenia nie dopuścić.

12 lata 3 dni temu #641010 przez Sikoreczka
Z własnego doświadczenia wiem że laktator to przydatna sprawa :) Mam ręczny z medeli i jak dla mnie taki wystarczy. Przy Kubie bywało tak że w nocy miałam tyle pokarmu że mi mało cycków nie rozwaliło.. twarde jak kamień były i wtedy laktatorem sobie odciągałam. Wydaje mi się że zakup laktatora można odłożyć na po porodzie bo w pierwszych dniach to tego pokarmu za wiele nie ma a nie wiadomo czy wogóle będzie. Co do butelek to Kuba wogóle nie chciał pić ani jeść z nich. Więc mam zapas różnych różniastych :)

12 lata 3 dni temu #641022 przez patka1603

12 lata 2 dni temu #641119 przez katarzynaxxx89
myślę o kupieniu laktatora ręcznego z Aventu, ale przed porodem, gdybym miała nawały pokarmu

12 lata 2 dni temu #641124 przez Monix
Ja zakupię elektryczny. Miał być Avent, ale zastanawiam się też nad Medelą właśnie. Zakupię go jeszcze przed porodem.

12 lata 2 dni temu #641137 przez wunia1984
Patka dobry artykuł :)

12 lata 2 dni temu #641196 przez agniesia1604
Hej
Ja wciąż mam teściów :)

Robiłam wczoraj krzywą cukrową ...nie należało to do przyjemności :) ... wcisnęłam cytrynę ...
po 15 minutach odlot... spanie, ziewanie, brak czucia w ciele, ogólny bezwład ... udało się utrzymać w tą glukozę w środku:) ... po godzinie dochodziłam do siebie.
W czwartek wyniki :)

Ostatnio sporo chodziłam i nawet weszłam na dość wysoką górę ... trochę się zmachałam , mam nadzieję że to Stasiowi nie zaszkodziło ...co o tym myślicie? Tak mi serce waliło że szok... wysiłek:(

No ale pukać puka ... delikatnie i rzadko ... może też sie wtedy zmęczył a teraz odsypia...:)

12 lata 2 dni temu #641212 przez ziii
No w Smyku ceny wózkó w ogóle z kosmosu - za sam Xlander XQ (gondola i spacerówka) - 2000 zł.Do tego 450 za fotelik...
Ale znalazłam hurtownię z Częstochowy, która sprzedaje za 1700 od razu z wszystkimi akcesoriami (gondola, spacerówka, fotelik, adapter, torba, parasolka, moskitiera etc.), więc myślę, że byłoby to jeszcze do przeżycia. Zwłaszcza, że wózek sponsorują rodzice, więc nie nadszarpnie to naszego budżetu.

No ja własnie nie wiem co z tym laktatorem... Echhh...

12 lata 2 dni temu #641241 przez Gro-szek
ziii napisał:

No w Smyku ceny wózkó w ogóle z kosmosu - za sam Xlander XQ (gondola i spacerówka) - 2000 zł.Do tego 450 za fotelik...
Ale znalazłam hurtownię z Częstochowy, która sprzedaje za 1700 od razu z wszystkimi akcesoriami (gondola, spacerówka, fotelik, adapter, torba, parasolka, moskitiera etc.), więc myślę, że byłoby to jeszcze do przeżycia. Zwłaszcza, że wózek sponsorują rodzice, więc nie nadszarpnie to naszego budżetu.

No ja własnie nie wiem co z tym laktatorem... Echhh...

W Baby-Maxie ten X-lander kosztuje ok. 2200 zł też bez fotelika...

12 lata 2 dni temu #641242 przez wunia1984
Dziewczyny zażywacie jeszcze witaminy dla kobiet w ciąży? Bo mi sie kończa i nie wiem czy kupic nowe...

12 lata 2 dni temu #641249 przez Joanna89
Witjacie dziewczyny w ten majowy dzień My posiedzieliśmy u sąsiadów do 3 i tak jakoś nie chciało mi się już wchodzić na forum.
Pogoda nie za fajna, 15 stopni, ale na szczęście nie pada... mała szalała całą noc, chyba słyszała głosy i dlatego chciała uczestniczyć w rozmowie
Na obiadek mam dziś kalafior z jajkiem i ziemniakami
Popołudniu idziemy odwiedzić babcie czyli ciacho i kawa

wunia ja witamin żadnych nie biorę. Mam swoją zasadę żadnych tabletek w ciąży, tym bardziej ,że wyniki mam dobre.
Na początku wiadomo kwas foliowy. Teraz staram się jeść owoce, warzywa, pić mleko, jeść nabiał,ryby, jak na razie jest dobrze:)

12 lata 2 dni temu #641264 przez katarzynaxxx89
ja borę jeszcze witaminy bo mam trochę słabe wyniki a przecież jem dużo owoców, warzyw

12 lata 2 dni temu #641270 przez ziii
Też biorę witaminy. Zwłaszcza, że pomimo dużej suplementacji magnezem i tak pozio mam w dolnej granucy normy :(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka