BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 1 miesiąc temu #591507 przez Kasia :]
U mnie też jeszcze nic nie czuć :( albo ja nie rozpoznaję...ale chyba jak narazie to to pierwsze.

A co do papieża, to śmialiśmy się z mężem wczoraj, bo przybrał takie imię, jakie ja nadałam jemu na początku naszego związku - i tak już zostało :) nawet znajomi mówią teraz to niego Franek, pomimo, że ma na imię Mariusz :woohoo: Jak się na niego denerwuję to mówię Franciszek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #591508 przez iwonta_kg
ninka333 napisał:

czujecie już kopniaczki????? Ja mam wrażenie,że od 3 dni moja dzidzia się odzywa :) ale tylko jak siedze dłuższą chilę z kolanami pod brodą. MOgę się mylić ale to chyba jednak to!!! :lol:

Na kopniaczki chyba jeszcze za wcześnie... ja czuję ruchy najczęściej rano zaraz po obudzeniu jak obudzę się na plecach to jak złapię się za brzuch i dzidziuś też się chyba budzi bo wtedy czuję jak sobie pływa. Czasem muszę rękę przyłożyć a czasem budzę się przez tego pływaczka małego ;)
Ninka nie masz wrażenia że jak siedzisz z kolanami pod brodą to gnieciesz brzuch :unsure:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #591516 przez iwonta_kg
Ale kolejność się zrobiła :laugh:

Ja - 15 tyg i 2 dni
Niagara - 15 tyg 1 dzień
Kasia - 15 tyg

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #591517 przez niagara
Zazdroszczę Ci Iwonta, też już bym chciała odczuwać ruchy mojego dziecka. Wtedy przynajmniej miałabym pewność, że wszystko jest w porządku :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #591520 przez iwonta_kg
niagara napisał:

Zazdroszczę Ci Iwonta, też już bym chciała odczuwać ruchy mojego dziecka. Wtedy przynajmniej miałabym pewność, że wszystko jest w porządku :dry:

Ty też niedługo poczujesz :) jak sama zauważyłaś w pierwszej ciąży ciężko je wyczuć i pojawiają się później niż w kolejnych ciążach. Niagarka spokojnie, za jakiś czas będziesz narzekać że żebra Cię bolą od kopniaków ;)

12 lata 1 miesiąc temu #591521 przez niagara

12 lata 1 miesiąc temu #591526 przez kocham_cie
Witam:)
Dołączam się do mamusiek wrzesien 2013, a u mnie dokładniej 15 wrzesień 2013:)

Magda M

12 lata 1 miesiąc temu #591530 przez papi88
ja jestem juz w 16tc wiec ksiazkowo moge czuc juz ruchy i wieczorem jak juz próbuje zasnac to takie uczucie jakby mnie cos od srodka wypychało jakby mały sie tam rozpychal ale oczywiscie te ruchy sa delikatne i moge je pomylic np z praca jelit z gazami ale jeszcze pare tyg i jak kopnie pozadnie to na pewno bede wiedziec ze to dzidzius.moja siostra mi opowiadała ze jak ma sie jakies tam łożysko nie pamietam dokładnie jak to sie nazywało to jak dzidzius kopnie to az z bólu mozna sie zwijac wiec z tymi kopniaka nie zawsze podobno tak fajnie

PAULINA

12 lata 1 miesiąc temu #591536 przez Kasia :]
iwonta_kg napisał:

Ale kolejność się zrobiła :laugh:

Ja - 15 tyg i 2 dni
Niagara - 15 tyg 1 dzień
Kasia - 15 tyg

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Hehe, zobaczymy czy nam się kolejność przyjścia na świat sprawdzi :D

12 lata 1 miesiąc temu #591541 przez kocham_cie
to jeszcze coś na szybko o mnie i moim szkrabku:)
nazywam się magda mam 29 lat i to moja pierwsza bardzo, bardzo wyczekana ciąża:) jesteśmy juz po badaniach genetycznych i widziałam obie raczki i nóżki, przyzierność karkowa w normie i kość nosowa też:) czego chcieć więcej... tydzień temu czyli w 12 tygodniu szkrabek miał 8cm i strasznie szalał przy robieniu usg, tatuś nawet stwierdził że dzidzia mu pomachała:)

Magda M

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #591543 przez iwonta_kg
Hej kocham_cię, fajnie że dołączyłaś ale zdradz nam swoje imię bo jakoś musimy się do ciebie zwracać :blush:

edit. Witaj Magda :laugh: Tak lepiej :) Fajnie że w końcu doczekaliście się tej upragnionej fasolki :) jeszcze powiedz nam skąd jesteś :)

12 lata 1 miesiąc temu #591557 przez iwonta_kg
papi88 napisał:

ja jestem juz w 16tc wiec ksiazkowo moge czuc juz ruchy i wieczorem jak juz próbuje zasnac to takie uczucie jakby mnie cos od srodka wypychało jakby mały sie tam rozpychal ale oczywiscie te ruchy sa delikatne i moge je pomylic np z praca jelit z gazami ale jeszcze pare tyg i jak kopnie pozadnie to na pewno bede wiedziec ze to dzidzius.moja siostra mi opowiadała ze jak ma sie jakies tam łożysko nie pamietam dokładnie jak to sie nazywało to jak dzidzius kopnie to az z bólu mozna sie zwijac wiec z tymi kopniaka nie zawsze podobno tak fajnie

Papi ja w pierwszej ciąży to normalnie skręcałam się z bólu przy kopniakach. Mały tak się rozciągał że było widać jego stopę na moim brzuchu. Moje siostrzenice próbowały go łapać za tą stópkę ale się chował. Tak się bawił z nimi hehe jak gdzieś połaskotałam po brzuchu gdzie wiedziałam że jest jego nóżka to od razu się rozciągał. Takie fajne wspomnienia... A jak mój mąż sobie smacznie spał to odwracałam się do jego pleców brzuchem i Krystianek tak kopał że aż mąż się budził :) mówił że to masaż dla niego ;) to są te fajne momenty z życia ciąży :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #591559 przez kocham_cie
jestem z okolic Opola :)

a wracając do tematu opryszczki to wychodzi na to że ten wstrętny wirus bardzo lubi kobietki w ciąży bo ja przez ostatni miesiąc miałam ją juz 2 razy a przed ciążą nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało- początkowo się tym martwiłam bo jakaś "mądra" ciocia mnie nastraszyła że to może zaszkodzić szkrabkowi ale mój gin powiedział że tylko opryszczka pochwy i odbytu może zaszkodzić dziecku a nie taka na ustach więc spoko- trzeba tylko uważać żeby jakimś dziwnym sposobem nie przenieść w intymne miejsca:)

Magda M

12 lata 1 miesiąc temu #591577 przez Villemo
kocham_cie napisał:

jestem z okolic Opola :)

a wracając do tematu opryszczki to wychodzi na to że ten wstrętny wirus bardzo lubi kobietki w ciąży bo ja przez ostatni miesiąc miałam ją juz 2 razy a przed ciążą nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało- początkowo się tym martwiłam bo jakaś "mądra" ciocia mnie nastraszyła że to może zaszkodzić szkrabkowi ale mój gin powiedział że tylko opryszczka pochwy i odbytu może zaszkodzić dziecku a nie taka na ustach więc spoko- trzeba tylko uważać żeby jakimś dziwnym sposobem nie przenieść w intymne miejsca:)

Racja, ja też słyszałam, że opryszczka na ustach nie jest niebezpieczna. Przy opryszczce trzeba przede wszystkim bardzo uważać, żeby nie przenieść wirusa do oczu ale to nie tylko będąc w ciąży tylko w ogóle.

Przedwczoraj maż powiedział Klaudiuszkowi, że mama ma dzidzia w brzuszku i teraz co chwila do mnie podchodzi, podwija mi bluzkę do góry daje buziaka w brzuszek i wciska smoczek do pępka. Jestem bardzo wzruszona :-)

12 lata 1 miesiąc temu #591578 przez niagara
Musiałabyś się bardzoooo postarać :laugh: :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka