BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 1 miesiąc temu #596116 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

kocham_cie napisał:

karolcia1919 napisał:

pyzaura napisał:

ja wcale nie wymiotuje moze z 5 razy na te 12 tyg ale strasznie leniwa jestem nie mam na nic sily i to jest meczace chodz juz powoli mija :P w piatek mam badania genetyczne takze mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :D

A ja nie miałam badan genetycznych jeszcze ...Ciekawe kiedy będę miała...

badania genetyczne inaczej prenatalne robione między 11-14 tygodniem ciązy polegają na sprawdzeniu prawidłowości przyzierności karkowej oraz na sprawdzeniu kości nosowej - wynik tego badania mówi nam o chorobach genetycznych np: zespól downa, i dla każdej rasy określone są inne normy:) te badanie nie dają 100% pewności, jeżeli wyniki są złe to wówczas wykonuje się bardziej szegółowe badanie, amniopunkcję:)

no a jak ja jestem w 16 tygodniu to co????????? no kurde wkurzam sie coraz bardziej!!!!! już nie można tego sprawdzić????????

Iwonta jak masz usg robione co wizytę to wątpię, żeby lekarz nie sprawdził przezierności i kości nosowej mauszka. Może Ci po prostu nie powiedział?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #596117 przez iwonta_kg
papi88 napisał:

iwonta poki co z om i usg na 28 sierpnia :) a ty?

3 września. bo właśnie zauważyłam że masz tydzień straszą ciążę i tak jakoś się zastanowiłam na kiedy masz termin ;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 1 miesiąc temu #596118 przez pyzaura
to prawda lekarz mowil ze to nie kazdy ma a ze mam taki tydz to pytal czy chce przyjsc na nie takze nie ma co sie denerwowac :)

Ania

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596124 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

kocham_cie napisał:

karolcia1919 napisał:

pyzaura napisał:

ja wcale nie wymiotuje moze z 5 razy na te 12 tyg ale strasznie leniwa jestem nie mam na nic sily i to jest meczace chodz juz powoli mija :P w piatek mam badania genetyczne takze mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :D

badania genetyczne inaczej prenatalne robione między 11-14 tygodniem ciązy polegają na sprawdzeniu prawidłowości przyzierności karkowej oraz na sprawdzeniu kości nosowej - wynik tego badania mówi nam o chorobach genetycznych np: zespól downa, i dla każdej rasy określone są inne normy:) te badanie nie dają 100% pewności, jeżeli wyniki są złe to wówczas wykonuje się bardziej szegółowe badanie, amniopunkcję:)

no a jak ja jestem w 16 tygodniu to co????????? no kurde wkurzam sie coraz bardziej!!!!! już nie można tego sprawdzić????????

teoretycznie z tego co wiem to nie bo chodzi własnie o ta przyzierność karkową wyniki z jej poziomu są tylko w 11-14 tygodniu miarodajne:( misiaku porozmawiaj o tym dziś z ginem

Magda M

12 lata 1 miesiąc temu #596127 przez iwonta_kg
Villemo napisał:

iwonta_kg napisał:

kocham_cie napisał:

karolcia1919 napisał:

pyzaura napisał:

Iwonta jak masz usg robione co wizytę to wątpię, żeby lekarz nie sprawdził przezierności i kości nosowej mauszka. Może Ci po prostu nie powiedział?

byłam 22 lutego i to był 12 tydzień więc dobry czas na robienie takich badań. może nie powiedział :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: no kurde denerwuje sie! mam całą listę pytań do niego. może powinnam coś jeszcze dopisać???

12 lata 1 miesiąc temu #596131 przez iwonta_kg
ja pierdole... bo inaczej sie juz nie da... żeby kobieta musiała pouczać swojego lekarza... :angry: :angry: :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #596136 przez papi88
iwonta wlasnie sie tak zastanawiam bo lekarz wylicza porod z OM czyli u mnie 21 listopad a ja wiem ze do zaplodnienia doszlo na pewno 4-6 grudnia wiec teoretycznie powinnam urodzic wczesniej czy pozniej? czy skoro jak wiem ze do zaplodnienia doszlo 2 tyg pozniej to powinnam urodzic w 42 tc? moze glupio ze tak przeliczam ale wiem ze moja ciaza nie ma tak na prawde tego 17tc

PAULINA

12 lata 1 miesiąc temu #596138 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

ja pierdole... bo inaczej sie juz nie da... żeby kobieta musiała pouczać swojego lekarza... :angry: :angry: :angry:

Masz zdjęcia usg z tej wizyty? Bo jeśli tak to sprawdź czy masz gdzieś określony parametr NT

12 lata 1 miesiąc temu #596139 przez kocham_cie
Villemo napisał:

O a to domek mojego dzidziusia :D

no no całkiem pokaźny... tez bym taki chciała... żeby wszyscy widzeli a nie szeptali po kątach utyła czy w ciąży :lol:

ale masz ładną skórę na brzuszku:)

Magda M

12 lata 1 miesiąc temu #596144 przez karolcia1919
Villemo napisał:

iwonta_kg napisał:

Masz zdjęcia usg z tej wizyty? Bo jeśli tak to sprawdź czy masz gdzieś określony parametr NT[/quote

a co oznacza ten parametr NT??

12 lata 1 miesiąc temu #596145 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

uffff masakra...

Magda M

12 lata 1 miesiąc temu #596148 przez Villemo
kocham_cie napisał:

Villemo napisał:

no no całkiem pokaźny... tez bym taki chciała... żeby wszyscy widzeli a nie szeptali po kątach utyła czy w ciąży :lol:

hihihi dziękuję ale naprawdę nie jest ładna. Jest masę rozstępów od spodu i na boczkach tylko akurat światło słabe wiec nie widać :huh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596153 przez kocham_cie
papi88 napisał:

iwonta wlasnie sie tak zastanawiam bo lekarz wylicza porod z OM czyli u mnie 21 listopad a ja wiem ze do zaplodnienia doszlo na pewno 4-6 grudnia wiec teoretycznie powinnam urodzic wczesniej czy pozniej? czy skoro jak wiem ze do zaplodnienia doszlo 2 tyg pozniej to powinnam urodzic w 42 tc? moze glupio ze tak przeliczam ale wiem ze moja ciaza nie ma tak na prawde tego 17tc

oni zawsze liczą o pierwszego dnia om, bo liczą to jakoś wstecz czyli odejmują bodajże 3 miesiące i 7 dni i to daje date porodu:):) jakoś takoś:):) u mnie się to jak narazie nie sprawdza bo usg uważa że jestem dwa tyg wyżej aniżeli z wyliczenia z om:)

Magda M

12 lata 1 miesiąc temu #596156 przez kocham_cie
Villemo napisał:

kocham_cie napisał:

Villemo napisał:

hihihi dziękuję ale naprawdę nie jest ładna. Jest masę rozstępów od spodu i na boczkach tylko akurat światło słabe wiec nie widać :huh:

nie widac tego... nic a nic:)

Magda M

12 lata 1 miesiąc temu #596159 przez Villemo
karolcia1919 napisał:

Villemo napisał:

iwonta_kg napisał:

Masz zdjęcia usg z tej wizyty? Bo jeśli tak to sprawdź czy masz gdzieś określony parametr NT[/quote

a co oznacza ten parametr NT??

Nt to jest właśnie oznaczenie na usg pomiaru przezierności

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka