- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #98904 przez pati-m
Dziewczyny mam pytanko 
Jak pisałam wcześniej, póki co nie czuję ruchów maleństwa ale zastanawiam się czy np. jeśli wieczorem zaczyna mnie czasami mdlić, to może oznaczać, że moja fasolka buszuje w brzuchu? Ostatnio lekarz mi powiedział, że gdy dziecko jest aktywne mama może to odczuwać np. poprzez skurcze, zgagę lub mdłości. Zastanawiam się, czy któraś z Was tak ma lub miała i czy to prawda?
Jak pisałam wcześniej, póki co nie czuję ruchów maleństwa ale zastanawiam się czy np. jeśli wieczorem zaczyna mnie czasami mdlić, to może oznaczać, że moja fasolka buszuje w brzuchu? Ostatnio lekarz mi powiedział, że gdy dziecko jest aktywne mama może to odczuwać np. poprzez skurcze, zgagę lub mdłości. Zastanawiam się, czy któraś z Was tak ma lub miała i czy to prawda?
Temat został zablokowany.
- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
15 lata 3 miesiąc temu #99076 przez Agusia83
Dzien dobry wrzesniowe brzuszki
Jak samopoczucie z rana? Ja sie w koncu wyspalam, natomiast obudzilam sie z lekkim bolem glowy. Ale mam zamiar wziasc szybki prysznic i wyruszyc na polko w celu odswiezenia lepetyny 
Wczoraj wieczorem siedzialam przed kompem i w pewnym momencie nieziemsko zakrecilo mi sie w glowie...tak bez niczego, czulam sie, jakbym stala i robila wielka karuzele, a ja po prosto siedzialam...oczywiscie od razu zaczelam sie zastanawiac co to za sygnal, czy cos sie dzieje zlego...no, ale przeciez w ciazy zawroty glowy sie zdarzaja, prawda?Pewnie jakbym czula dzidzie to byla bym spokojniejsza, ale przeciez przyjdzie i na to czas....
Pati-m, mnie tez sie czasem zdarzaja lekkie mdlosci, ale nigdy sie nie zastanawialam nad tym czy to dzidek sie porusza...
Wczoraj wieczorem siedzialam przed kompem i w pewnym momencie nieziemsko zakrecilo mi sie w glowie...tak bez niczego, czulam sie, jakbym stala i robila wielka karuzele, a ja po prosto siedzialam...oczywiscie od razu zaczelam sie zastanawiac co to za sygnal, czy cos sie dzieje zlego...no, ale przeciez w ciazy zawroty glowy sie zdarzaja, prawda?Pewnie jakbym czula dzidzie to byla bym spokojniejsza, ale przeciez przyjdzie i na to czas....
Pati-m, mnie tez sie czasem zdarzaja lekkie mdlosci, ale nigdy sie nie zastanawialam nad tym czy to dzidek sie porusza...
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #99097 przez Pyśkaaaa
hej dziewczyny 
alez mialam dzis tragiczna noc... no takie durnoty mi sie snily ze o 4 obudzilam sie zalana łzami i juz nie usnełam.. brrr.. łep to mi pęka
ale zaraz ide sie przejsc kupic cos na obiad 
pati tez czasami mi sie zdarzaja mdlosci ale nie wiem...
Agusia zawroty głowy to normalne
tez je czasami mam
alez mialam dzis tragiczna noc... no takie durnoty mi sie snily ze o 4 obudzilam sie zalana łzami i juz nie usnełam.. brrr.. łep to mi pęka
pati tez czasami mi sie zdarzaja mdlosci ale nie wiem...
Agusia zawroty głowy to normalne
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #99099 przez pati-m
Witam Agusia83 
Ja też wstałam dziś z lekkim bólem głowy, ale to może dlatego, że dziś wieczorkiem idę do lekarza a zawsze przed każdą wizytą stresik jest
Już nie mogę się doczekać, bo idę na 4d i liczę na to, że coś podpatrzymy 
Miłego dnia życzę wszystkim ciężaróweczkom
Ja też wstałam dziś z lekkim bólem głowy, ale to może dlatego, że dziś wieczorkiem idę do lekarza a zawsze przed każdą wizytą stresik jest
Miłego dnia życzę wszystkim ciężaróweczkom
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
15 lata 3 miesiąc temu #99152 przez Agusia83
Dziewczyny, nie ma jak poranny prysznic i mycie wlosow na bol glowy...wlasnie wyszlam z lazienki i czuje sie wysmienicie...nic mnie nie boli, ze tez wczesniej nie sprawdzilam tego patentu jak lpetynka mi pekala?..Niesamowite.Teraz tylko poczekam az wlosy podeschna, nastepnie wkroczy suszarka do akcji i w koncu pojde na spacer 
Pati-m, nie denerwuj sie, na pewno wszystko bedzie dobrze. Maluch moze rozlozy nozki i zobaczysz czy nosisz malego mezczyzne czy mala kobietke w brzuszku
Pati-m, nie denerwuj sie, na pewno wszystko bedzie dobrze. Maluch moze rozlozy nozki i zobaczysz czy nosisz malego mezczyzne czy mala kobietke w brzuszku
- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #99219 przez kasia79
Ja często mam zawroty glowy
, ale to przez anemię, wczoraj mi przepisał Ferrum lek, więc myślę że się poprawi, co do płci to ja będę miała małego mężczyznę, mam już córkę i syna więć dla mnie było obojętne, ale mój mąż strasznie się ucieszył 
Któraś z was bierze coś na anemię?
Któraś z was bierze coś na anemię?
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #99229 przez bewipo
Dzień dobry
Ja wczoraj pisałam, że nie czuje jeszcze maleństwa, a jak się wieczorem położyłam to dostałam takiego kopniaka, że hej
Teraz to już chyba częściej coś będę czuć 
Dziś już kłucia w boku przeszły na szczęście, a takimi bólami czy skurczami w podbrzuszu to się nie przejmuję, bo to wiem, że norma. Słoneczko świeci pięknie, zakupy juz od rana zrobione.
Dziś już kłucia w boku przeszły na szczęście, a takimi bólami czy skurczami w podbrzuszu to się nie przejmuję, bo to wiem, że norma. Słoneczko świeci pięknie, zakupy juz od rana zrobione.
- ewelinaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #99230 przez ewelinaa
Pati, ja też nie czuję na razie żadnych ruchów dziecka, czasami wydaje mi się, że to to, ale sama nie wiem 
I też wieczorami mnie mdli, czuje taki właśnie ucisk na żołądku i nie dam rady spać na lewem boku (a podobno tak w ciąży najlepiej. Jutro będę u lekarza to dokładnie wypytam
Też nie dawno wróciłam z zakupów, udało mi się zaplanować już obiady do końca tygodnia
i kupiłam sobie wielkie pudełko lodów - pewnie i tak w zamrażalniku długo nie poleżą 
I nowa gazetka M jak mama - herbatka, gazetka i ciasteczko - pełen relaks
Agusia - mi też poranny prysznic bardzo pomaga,a mycie włosów uwielbiam
I też wieczorami mnie mdli, czuje taki właśnie ucisk na żołądku i nie dam rady spać na lewem boku (a podobno tak w ciąży najlepiej. Jutro będę u lekarza to dokładnie wypytam
Też nie dawno wróciłam z zakupów, udało mi się zaplanować już obiady do końca tygodnia
I nowa gazetka M jak mama - herbatka, gazetka i ciasteczko - pełen relaks
Agusia - mi też poranny prysznic bardzo pomaga,a mycie włosów uwielbiam
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #99261 przez mYSZA
witajcie w ten cudowny ranek ( mimo usilnych postanowień co ja dzisiaj nie zrobię wstałam niecałe 2 h temu i właśnie skończyłam śniadanie).
ja miałam czas, że mi się jedzenie śniło. I to tak konkretnie np. masło orzechowe w konkretnym opakowaniu, krewetki na kanapkach z zieloną sałatą- no mówię Wam niesamowite.
a dziś mi się śniło, ze uczyłam się robić pirłuety na rolkach;P
ja miałam czas, że mi się jedzenie śniło. I to tak konkretnie np. masło orzechowe w konkretnym opakowaniu, krewetki na kanapkach z zieloną sałatą- no mówię Wam niesamowite.
a dziś mi się śniło, ze uczyłam się robić pirłuety na rolkach;P
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
15 lata 3 miesiąc temu #99317 przez Mała
U was taka ładna pogoda, a u mnie wieje, aż szyby brzęczą i przechodzą ulewy. Mycie włosów na ból głowy to mój sprawdzony sposób w oby dwu ciążach.
Mój lekarz nie dowierzał, że czuję ruchy w 15 tc+5 d i to w dodatku moja druga ciąża, to wam w ogóle by nie uwierzył.
Cieszę się z wami, super uczucie, ale kopniaki i ruszający się cały brzuch to dopiero jest czad. Ale na to jeszcze pora
Mój lekarz nie dowierzał, że czuję ruchy w 15 tc+5 d i to w dodatku moja druga ciąża, to wam w ogóle by nie uwierzył.
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #99353 przez Pyśkaaaa
Bewipo garuluje kopniaka 
Mysza ale narobilas mi ochoty na krewetki szkoda ze juz ze sklepu wrocilam
Agusia Mala chyba sprobuje z tym myciem glowy bo czasami mam takie bole glowy ze hej!
a ja jak wczoraj wspomnialam nie mam ochoty na slodycze ale poszlam kupic cos na deser mojemu K. i kupilam sobie 5 milky way (tak sie to pisze
) i 3 wciagnelam po drodze i winogronka promocja w tesco 
teraz wlaczymy muzyczke i bedziemy z brzuszkiem ogarniac mieszkanko
Mysza ale narobilas mi ochoty na krewetki szkoda ze juz ze sklepu wrocilam
Agusia Mala chyba sprobuje z tym myciem glowy bo czasami mam takie bole glowy ze hej!
a ja jak wczoraj wspomnialam nie mam ochoty na slodycze ale poszlam kupic cos na deser mojemu K. i kupilam sobie 5 milky way (tak sie to pisze
teraz wlaczymy muzyczke i bedziemy z brzuszkiem ogarniac mieszkanko
Moderatorzy: ilona