BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #164494 przez Mała
No ten error wyprowadza z równowagi.

Pieluszki tetrowe to do odbijania i wycierania buźki, na spód do wanienki do kąpieli.
Myślę, że 15 wystarczy. Flanelowe używaliśmy, jak przewijaliśmy małego w marketach czy u znajomych.

Katy mnie się też kuchnia podoba.

A moja mama dzisiaj gofry zrobiła,mniam mniam
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #164496 przez monika1984lodz
oj zjadla bym leczo mniam :) Bewipo dziekuje za podsuniecie pomyslu na obiad :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 9 miesiąc temu #164499 przez ewelinaa
pati-m napisał:

A jaka jest praktyczna różnica w stosowaniu pieluchy tetrowej i flanelowej? Czym się różnią poza grubością? Bo ja żadnej flanelowej nie mam i nie wiem czy trzeba.

Z tego co mi tłumaczono flanelowe są grubsze, milsze i przydają się np. gdy pójdziesz z dzieckiem do lekarza to trochę przykryć jak rozbierzesz, jak będzie jeszcze ciepło to zamiast kocyka mogą byc, można zwinąć jako wałeczek albo podłożyć pod główkę.
A tetrowe przydają się np. gdy maluchowi odbija się po jedzeniu (żeby nam ubrania nie zabrudził), zamiast śliniaczka mogą być, coś wytrzeć, położyć na przewijak - jak ja to określam tetrowe są "od brudnej roboty" :silly:
13 lata 9 miesiąc temu #164500 przez fanka
Już mnie ten błąd do szału doprowadzał, nie mogłam Was poczytać!! eh

AGUSIA- sto lat, zdrowia,spełnienia marzeń no i oczywiście samych pięknych chwil z Waszą śliczną, zdrową Dzidzią!!!
Monika, Pyśka- zuper zdjęcia i śliczne brzuszki :-)
Kasia- tak się martwiłaś waga Amelki, mówiłaś, że w porównaniu do mojego Dawida taka jest malutka , a tu proszę jak nadrobiła szybko dziewczyna i pewnie mojego łobuza przegoniła :-)
Ewelina- ubranka cudo, ja się w pewnym sensie "cieszę" , że będę mieć chłopca bo pewnie na dziewczynkę wykupiłabym wszystko w sklepach:-)
Ja dziś mam dzień jakiś "kuchenny" - zrobiłam pizzę i zamroziłam kilka- będzie na czarną godzinę, tylko się wyciągnie, przygrzeje i gotowe :-) później ryż z truskawkami a na koniec jeszcze bułeczki drożdżowe z serem i cynamonem, bo taką miałam fantazję ;-) a jutro rano jadę z M do hurtowni dziecięcej bo chce kupić wszystko już czego nam brakuje ale zobaczę najpierw czy się tam opłaca czy jednak zasiądę przy allegro i wszystko zamówię. A o 14 mam gości, moi przyjaciele z 5- tygodniową córeczką :-)
aha link dla spodziewających się córeczek- ja się zakochałam w tych bucikach, chociaż one juz na większą dzidzię allegro.pl/eleganckie-baletki-dla-modnis...ecy-i1716807657.html
13 lata 9 miesiąc temu #164503 przez pati-m
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tych pieluszek :kiss:

fanka - jak tak poczytałam jaki z Ciebie pracuś, to aż się człowiekowi głupio zrobiło, że ma dziś taki małoproduktywny dzień :)
13 lata 9 miesiąc temu #164509 przez fanka
pati- to dziś jakiś dzień miałam lepszy, a tak na odzień to najlepiej leżeć i jeść:-) także wykorzystałam jakiś przypływ sił dzisiejszy !!
a wczoraj byliśmy na imieninach u teściowej, i cały czas wciskała mi coś do jedzenia, normalnie maskara już miałam jej dość. W końcu mój jej powiedział żeby dała mi spokój i odpuściła na chwile, bo moje tłumaczenia, że za chwilę, że później, że po obiedzie jesteśmy nic nie dawały!!!
13 lata 9 miesiąc temu #164539 przez monika1984lodz
Fanka jak bys miala jeszcze taki dzien, to wpadnij do mnie :) hihi

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 9 miesiąc temu #164542 przez fanka
Monika- nie wiem jak z tym będzie więc póki co zapraszam do mnie na bułeczki, póki świeżutkie !!!:-)
13 lata 9 miesiąc temu #164559 przez monika1984lodz
juz pedze :) kurcze ale Wy pysznosci robicie :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 9 miesiąc temu #164565 przez fanka
13 lata 9 miesiąc temu #164572 przez pati-m
Śmieszne to okrycie :)

Ja właśnie wcinam kisiel bo mi sie zachciało coś słodkiego :silly:
13 lata 9 miesiąc temu #164602 przez Agusia83
Jeszcze raz dziekuje wszystkim za zyczonka, oby sie spelnily:)
Fanka buciczki slodkie...dla dziewczynek to naprawde cuda robia...a okrycie kapielowe bombowe :laugh:

Ja sie chwile przespalam i przyszedl znajomy, teraz chyba mam czekac na szwagierke i tescia...ciekawe czy przyjda...
Wiecie zakrztusilam sie bardzo i podczas kaszlu popuscilo mi sie...doslownie troszke sie posikalam....niezle...
13 lata 9 miesiąc temu #164606 przez mgielka22
Agusia nie przejmuj sie ja jak mocniej kichne to mi sie czasem popusci ale na to nie mamy wplywu :P
A ja bede uzywac pieluch tetrowych w domu zamiast pampersow, pampersy beda tylko na spacerek i na noc :D

Strasznie mi sie nic nie chce jutro jade do ciucholandu bo jest przecena 50% :D
13 lata 9 miesiąc temu #164609 przez fanka
Agusia- bo my to już jak takie starowinki, tu coś strzyka, kłuje, tam się popuści, uleje :-)mój jak słyszy jakie "odgłosy" wydaje przy np. próbie wstania z łóżka to się zachodzi ze śmiechu i ostatnio to na mnie albo stareńka albo babuleńka mówi ;-)
13 lata 9 miesiąc temu #164620 przez klatina
Fanka, cudne te butki. jakbym była pewna, że będzie dziewczynka zaraz bym nakupiła. Już piąte usg i niby wszystko nam dzidzia pokazuje, a lekarze nadal nie są pewni. Będzie niespodzianka :P Okrycie kąpielowe prześmieszne. Uwielbiam takie rzeczy. Ja w H&M jak zobaczyłam bluze i czapeczkę z takimi misiowymi uszami to sie nie powstrzymałam :) Zajączek mi się najbardziej podoba. Zaraz pokażę mojemu M.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia