BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #400348 przez andra88
PolaL to miałaś zabiegane ostatnie dni, teraz leniuchuj :) To dobrze że z Malutką wszystko ok :) Mój też się przekręca, bo jak ma czkawkę to czuję go raz na dole a raz na górze hihi
To Wy fajnych macie ginków że Wam wszystko opisują. Jak ja nie zapytam to moja mi nic nie powie :dry: Zawsze słyszę tylko: Wszystko jest ok :dry:
aganio87 ojj bidulko, to nie fajnie masz z tą zgaga :dry: Nie mam pojęcia co by mogło jeszcze być na zgagę :huh: Ja miałam ostatnie dni, nawet po samym rosole heh Ale miałam migdały+mleko i -odpukać- przeszło.

A kupujecie jakieś kombinezony na jesień dla maluszków? Bo ja zrobiłam przegląd ciuszków i nie mam nic grubszego dla Adasia ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #400349 przez hanias
zmniejszyłam zjęcie chyba do minimum a i tak nie chce sie wkleic!

12 lata 10 miesiąc temu #400350 przez chłopek
aganio zgaga to masakra:( mi przeszla dopiero jak urodziłam,

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #400351 przez hanias
:angry:

a jednak się udało :laugh: To łóżeczko naszej niuni.
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #400354 przez andra88
hanias ale fajne łóżeczko, mnie też podobała się ta pościel w dinusie ale zdecydowałam się na żyrafki :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #400355 przez Sandra85
Witam Mamusie :)
Aganio mi tez nic nie pomaga na zgage,czasem to nawet po wodzie mam :( Ale wlasnie najgorsza jest jak mnie obudzi w nocy :dry: No coz,pora sie przyzwyczajac do nieprzespanych nocek :silly: Baby_55 sliczny ten Twoj synus :kiss: PolaL to teraz tylko odpoczywaj,napewno padnieta jestes po takich wycieczkach ;) No i fajnie,ze z Malenka wszystko ok,przyjemnych wakacji w gorach :) Siteczko no to musisz wyprobowac prasowanie na siedzaco :) I staraj sie rozlozyc sobie na kilka dni,zebys sie tak nie forsowala :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #400356 przez hanias
A to wózek:
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #400358 przez aganio87
Chłopek ale pocieszenie... :) a jak tam Twoje maleństwo???? chwal sie i wstaw zdjęcie :) :) :)

Hanias super łóżeczko i wózeczek :)

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #400371 przez baby_55
Hanias i łóżeczko i wózeczek fajne :)

jak popatrzycie to widać na zdjeciu tą pościel, którą wrzucałam wcześniej :) bardzo fajna, dobra jakość, więc polecam jakby któraś szukała :)

12 lata 10 miesiąc temu #400376 przez Lui
Witajcie Mamusie :)

właśnie pojechała ode mnie Położna - przesympatyczna Pani :)
Przerabiałam dzisiaj karmienie piersią i parę innych rzeczy
Udzieliła mi też troszkę informacji co robić z hemoroidami, co mogę, co nie jak :)
oraz o białku w moczu (w ten poniedziałek będę miała kolejne badanie) - staram się być pozytywnej myśli ;) póki co bawię się od wczoraj korą z dębu :)

Jeszcze raz dzięki Dziewczyny :)

Mój Mąż wczoraj wpadł na genialny pomysł - zrobi chlebek :) szok faktycznie zrobił! wiec dziś na śniadanie pyszny chlebek :) Poza tym wyprzedził naszą 3ecią rocznicę o parę dni z prezentem :) ciągle mnie zaskakuje pozytywnie :)

baby_55 dziękuje poczytałam o błonniku :)
magdalenamksiazek nie stresuj się przed egzaminem :) szkoda nerwów :)
kasia7775 Kasiu a Ty co w sierpniu tak chcesz się odłamać :) ? skąd takie sny :)

Jeśli chodzi o obronę - miałam ją z 4 lata temu, ale pytanie takie same, dlaczego taki temat :) standardowe :)
chasiami
więc od razu dawaj znać jak było po obronie :) 3mam kciuki ! :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #400378 przez chłopek
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #400399 przez Lui
madeleine nie martw się ważne aby córeczka była zdrowa ! :)
jeśli chodzi o pościel bynajmniej mi mówiono abym w śpiworku kładła spać Maleńką, że pościel to na potem wygodniejsza (w każdym bądź razie mam pościel i jeden śpiworek z SH) :)

Ania14.09 Aniu też szukałam o tym znieczuleniu, nie do końca do mnie przemawia - gdzie ja na początku ciąży myślałam wyłącznie o cesarce ze strachu przed bólem a obecnie wolę fizjologicznie urodzić niżeli mieli by ingerować.. i tak samo jak do cesarki podchodzę, do tego znieczulenia

Jussstyś - faktycznie dużo emocji :/

andra88 i baby_55 tak , kupiłam korę z dębu (zaparzam i wlewam do wanny - siedze z 15 min i jest ulga), a teraz Pani położna powiedziała mi o ziemniakach (papkach), siemię lnianym, a gdyby to nie pomogło to czopki proktochemoran (które mogą też brać kobiety karmiące) to z takich najprostszych metod

andra88 ja dostałam od siostry dodatek do fotelika (wózka) na zdjęciu nie wiem jak to się fachowo nazywa (?) zachwalała to sobie bardzo, do tego mam dwa takie jakby bardzo grube "misiowe" kombinezonki 68 rozmiar (jeden z SH drugi jako prezent od Siostry) i 2 kurteczki (ale to mało praktyczne, jak słyszałam - używane). Też się długo zastanawiałam nad tym co będzie, jak się zrobi zimno..

baby_55 jaki Adi przystojniak :) taki ciemniutki na twarzy :)

aganio87 ja dziennie jedna szklanka mleka (kakao) i nie mam zgagi od początku ciąży (miałam tylko raz gdzie polecono mi tą metodę) teraz nie wyobrażam sobie dnia bez mleka :)

siteczko Wszystko powoli, nie przemęczaj się !! jak czegoś nie możesz zrobić - odłóż, a dokończysz jak będziesz miała siłę nawet następnego dnia czy któregoś z koleji, ja wiem, że szlag trafia człowieka jak coś leży.. ale Twoje i Dzidzi zdrowie najważniejsze :*

PolaL to teraz odpoczywaj - miałaś ruch jak nic :) super, że nadal Córeczka :)

patys Więc podziwiam Cie, że teraz miałaś sile coś robić przy autku :)

hanias super łóżeczko, szybko zabrałaś się za organizację na myśli mam również wózeczek :)

chłopek jak On szybko rośnie :) jaki duży ! :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #400408 przez andra88
chłopek ale słodziutki ten Twój Sebuś:) Rośnie jak na drożdżach :)

Lui ja właśnie nie mam nic grubszego na chłodne dni ;/ I nie wiem w czym takiemu maluszkowi będzie wygodnie no i najważniejsze żeby mu zimno nie było ;/ nie mam kogo się zapytać bo znajomych dzieciaczki to same z letnich miesięcy :huh:
To dobrze że położna Ci doradziła- może przestanie Cię to aż tak męczyć.
Fajny ten śpiworek- może nad takim też się zastanowie, na zimowe pory w sam raz :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #400409 przez siteczko
Lui właśnie może faktycznie nie mam tej zgagi bo ja sobie nie wyobrażam dnia bez kubka kakaa :) czasami też na 2. śniadanie jem mleko z płatkami :) i miałam raz zgagę jak byłam w szpitalu, bo niestety mleka nie było :( no i podobno też jak zaraz po jedzeniu się leży, czy też je się szybko i dużo na raz zje... ale pewnie każda ma inaczej :)
Udało mi się wyprasować wg. Waszych zaleceń na siedząco :) 7 pieluszek tetrowych, 5 czapeczek, 4 pary skarpetek i 3 pary rękawiczek nie drapek :D i się normalnie zgrzałam, bo jakoś ciepło jest a od żelazka tym bardziej ;) tak więc już chyba z 1h mam przerwę, bo jeszcze teraz odpoczywam po zupie ;) i tak ciągle - zrobię coś a 4x więcej czasu odpoczywam ;)
Mi właśnie też brakuje jakiś kombinezon na wyjścia :/ Więc jeszcze z ubranek to mnie czeka do zakupienia :) A co do łóżeczka to właśnie mam zamiar kupić pościel, już mam upatrzoną w przyszłym tygodniu pewnie zamówię :) ale też słyszałam, że na początku dobrze sprawdzają się te śpiworki, bo przynajmniej dziecko się nie odkryje czy też co gorsze zakryje kołderką :|

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #400410 przez agnesssa
Hej moje kochane :lol:

Tak jak Joanna pisała byłam na urlopie :laugh: Pogoda była "kiermaszowa" jak to określiłam hehe W dobrym towarzystwie wakacje zawsze są udane, więc i moje były mimo, że było zimno i często padało :) Bardzooooo dużo spacerowaliśmy i już wczoraj ciężko mi było się w ogóle poruszać, teraz mam zamiar przynajmniej dwa dni z nogami do góry poleżeć, bo mimo, że odpoczęłam psychicznie, to fizycznie dałam sobie do wiwatu :silly:
Ale Maksymilian się cudownie wierci :lol: Mogłabym godzinami patrzeć na brzuszek jak się rusza :lol: :lol:

Ciesze się, że Wasze maleństwa pięknie rosną, i że szyjki się nie skracają :woohoo:

Madeleine mam nadzieję że ten ból brzuszka faktycznie wynikał z przemęczenie i się więcej nie powtórzy, ale faktycznie jak nie chcesz jeszcze rodzić to lepiej nie myć okien i nie wieszać firanek samemu :kiss:

Hanias witaj wśród nas :) Gratuluję córeczki, dopiszę Cię do naszej listy :woohoo: Śliczne łóżeczko :lol: Wózek też super :)

Baby Ciebie również dopiszę :D A Aduś jaki śliczny :kiss:

Kasia Ślicznie wyglądałaś :D

Gorla no hej kochana, bardzo rzadko do nas zaglądasz :huh: częściej się pojawiaj :kiss: :kiss: Jak się czujesz, co u Oliwki :kiss: :kiss:

Jussstyś przykro mi z powodu babci :kiss:

Aganio
mnie na zgagę woda jeszcze bardziej podrażnia :huh: Ja tylko mleko wtedy popijam, nawet jak byliśmy na obiedzie we Władku, to dla mnie mleko zamówili, kelnerka była tak zdziwiona, że myślała, że sobie żartujemy z niej, dopiero jak zauważyła mój brzuszek to powiedziała, że przyniesie :silly:

Siteczko
nie forsuj się za bardzo, żeby Ci się szyjka nie zaczęła bardziej rozwierać :huh: I może faktycznie to prasowanie rozłóż sobie na kilka dni :kiss: Ja nie umiem prasować na siedząco, męczy mnie to jeszcze bardziej :silly:

PolaL
czas na odpoczynek, tyle dzieciaczków to nie lada wyzwanie :blush: Fajnie, że z małą wszystko dobrze :woohoo:

Magdalenamksiazek trzymam kciuki za egzamin :kiss:

Chłopek Sebuś jest przesłodki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Też mam taką czapeczkę dla Maksia :woohoo:

Aganio ma rację gdzie te brzuszki :silly: Ja się pochwalę twórczością matki chrzestnej Maksia zdjęcie z przed 2 godzin :woohoo: :woohoo:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka