BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #240008 przez pati-m
monia - filmik rewelacja, też się uśmiałam :lol:

Zmykam spać. Dobranoc!!! :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #240035 przez mgielka22
Dzien dobry we czwartek (juz czwartek) :ohmy:

Noc minela dosc spokojnie :D az jestem w szoku nuna spala do 2:30 jedzonko a potem dopiero chciala jesc o 7:30 (szok) oczywiscie w nocy byla przerwa na zmiane pieluchy o 5:30 ale w zyciu nie robila takiej przerwy na papu :D a teraz jeszcze z tatusiem dosypia :D na dzien dobry przywitala nas seria usmiechow nr 5 :lol: :lol: :lol:

A mi nie dal skierowania na usg bioderek u nas sie nie dostanie nigdzie na nfz a poza tym jak widac nie ma z nimi problemu bo ma je szerokie i lekarz nie orzekl ze musze isc!!!

Za tydzien ide na druga dawke rota a za 3 na infarix znow (6w1).

Chyba u nas jest z dnia na dzien coraz lepiej... Myslicie ze dziecko moze bardziej przyzwyczaic sie do babci niz matki choc tak samo sie zajmuja???
13 lata 5 miesiąc temu #240040 przez slowiczek
u nas też dobra noc, mała obudziła się na szamkę dopiero o 5 :D zjadła i spanko do 8 :D chyba mi się w ogóle przytkała, bo już 2 dni nie robiła kupki! do tej pory zawsze była codziennie :( no więc wypatruję kupki :P

Mgiełka - co do usg bioderek to dziwne trochę że Ci lekarz nic nie mówił bo ok 6 tygodnia życia każdy maluch powinien mieć je zbadane i tu nie ma nic do orzekania :P a co do babci - to po pierwsze to ja jako mama byłabym zazdrosna, że babcia spędza tyle samo czasu z małą co ja, no ale myślę, że dziecko czuje kto jest mamą, babcia cyca nie da przecież :D !
13 lata 5 miesiąc temu #240046 przez mgielka22
to racja bo raczej o tym wie, poza tym Slowiczku moja juz z cyca nie je bo odrzucila :( a karmimy ja z butli na zmiane zalezy czym kto jest zajety...
13 lata 5 miesiąc temu #240076 przez basia89
lily właśnie nie pamiętam na której stronie to było. no ale ogólnie to poród był dla mnie traumą, no a po porodzie to miałam anemie, mdlałam, dziecko mi zabrali, no i długo dojsć do siebie nie mogłam. i wciąż nie mogę :(

mały się męczy z tym katarkiem. heh ciekawe co lekarz powie :unsure:
13 lata 5 miesiąc temu #240090 przez LILY
mgielka22 napisał:

Noc minela dosc spokojnie :D az jestem w szoku nuna spala do 2:30 jedzonko a potem dopiero chciala jesc o 7:30 (szok) oczywiscie w nocy byla przerwa na zmiane pieluchy o 5:30 ale w zyciu nie robila takiej przerwy na papu :D a teraz jeszcze z tatusiem dosypia :D na dzien dobry przywitala nas seria usmiechow nr 5 :lol: :lol: :lol:

A mi nie dal skierowania na usg bioderek u nas sie nie dostanie nigdzie na nfz a poza tym jak widac nie ma z nimi problemu bo ma je szerokie i lekarz nie orzekl ze musze isc!!!

Chyba u nas jest z dnia na dzien coraz lepiej... Myslicie ze dziecko moze bardziej przyzwyczaic sie do babci niz matki choc tak samo sie zajmuja???

Ja Ci przedstawie troche skrajny przypadek. Moja mama wyjechała do pracy za granice jak mój brat mial kilka miesiecy, zajmowala się nim opiekunka bo ja mialam tylko 14 lat, a potem ja i jestesmy z bratem bardzo zwiazani. Ale jak tylko przyjedzie mama to od razu do niej leci i sie przytula i tak przez caly jej pobyt wskakuje jej do lozka i sie przytula caly czas.

Ja mysle ze dziecko czuje kto jest jego mama. Zwłaszcza ze przez jakiś czas go karmiłaś no i najważniejsze nosiłaś go 9 miesięcy :)

Pyska to fajnie, u nas było tylko to usg bioder ale i to dobrze

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 5 miesiąc temu #240091 przez LILY
basia89 napisał:

lily właśnie nie pamiętam na której stronie to było. no ale ogólnie to poród był dla mnie traumą, no a po porodzie to miałam anemie, mdlałam, dziecko mi zabrali, no i długo dojsć do siebie nie mogłam. i wciąż nie mogę :(

mały się męczy z tym katarkiem. heh ciekawe co lekarz powie :unsure:

Basia to współczuje :(

Ja jedynie mialam gorsze chwile po porodzie w domu jak przez tydz musialam leżec bo tak mnie bolała rana po nacieciu, bez przerwy beczalam wtedy a teraz to juz nawet wydaje mi sie to takie odlegle, jakby sie nie zdarzylo.

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 5 miesiąc temu #240097 przez megi2501
Witam po nie przespanej nocy :angry:

Mała jadła o 19.00, 22.00, 2,00, 4,00, 5,00 i stękała bo kupę robiła przez sen. Zabrałam ją o 5.00 do nas i spałyśmy prawie do 9.00, więc wybaczam jej :kiss:

Beti co miałaś przepisane :unsure: Napisz proszę, bo bierze mnie na maxa choroba :(
13 lata 5 miesiąc temu #240100 przez mgielka22
LILY napisał:

mgielka22 napisał:

Ja Ci przedstawie troche skrajny przypadek. Moja mama wyjechała do pracy za granice jak mój brat mial kilka miesiecy, zajmowala się nim opiekunka bo ja mialam tylko 14 lat, a potem ja i jestesmy z bratem bardzo zwiazani. Ale jak tylko przyjedzie mama to od razu do niej leci i sie przytula i tak przez caly jej pobyt wskakuje jej do lozka i sie przytula caly czas.

Ja mysle ze dziecko czuje kto jest jego mama. Zwłaszcza ze przez jakiś czas go karmiłaś no i najważniejsze nosiłaś go 9 miesięcy :)

Pyska to fajnie, u nas było tylko to usg bioder ale i to dobrze

Chyba masz racje Lily ja chyba mam jakas fobie i sobie wszystko wkrecam przez to niekarmienie ehh...
13 lata 5 miesiąc temu #240112 przez Marta M
Dziewczyny a ja poszlam wczoraj z mala do pediatry bo slysze pochrapkiwanie przy oddechu..lekarz powiedzial ze jest czysta, ale znow mnie zmartwiel do potegi...ze ma syndrom zachodzacego slonca..juz sie o tym oczytalam...powiedzcie mi za jakie grzechy te szpitale, to wszystko :(:(
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #240126 przez Edyta1986
Marta to chyba cos z oczkami ze jakos uciekaja i bialko widac o ile dobrze sie orientuje?
Nie martw sie :kiss: wszystko bedzie dobrze z Maja :) ale wiem co czujesz-my idziemy dzis do pediatry z tym katarem i ide z dusza na ramieniu czy nas znowu do szpitala nie wysle z jakiegos powodu :(
a w dodatku ciagle na ta rehabilitacje chodzimy :(
a co dokladnie lekarz powiedzial? zalecil wam juz cos?
13 lata 5 miesiąc temu #240127 przez Marta M
powiedzial ze mamy isc na usg glowki i neurologa..
13 lata 5 miesiąc temu #240129 przez Marta M
a tu na moje pocieszenie i dla Was :):)

13 lata 5 miesiąc temu #240130 przez slowiczek
Marta na czym to polega ????? czym to się objawia u Majeczki ??? :(
13 lata 5 miesiąc temu #240136 przez Pyśkaaaa
witam :)
młody w nocy marudził ja nie wiem czy to po tej szczepionce czy cos mu jest...
co do katarku to nasze dziecko ma je od 2 tygodnia życia do tej pory wczoraj rozmawiałam o tym z pediatrą i mowila ze niektore dzieci tak maja...
MartaM ja Cie tule z całego serduszka :kiss: Kochana wszystko bedzie dobrze :kiss:
Migielka nie martw się dzidzia wie kto mama :)
Megi zdrowiej kochana :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka