BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 8 miesiąc temu #951963 przez Ania14.09
makrelcia właśnie w sobotę dzwoni mój tata i mówi "macie ładną choinkę" ja skąd wiesz? Byleś u nas tato?" on " nie widziałem na fb", takie są uroki, fb, dlatego tak długo nie chciałam zakładać tego ;)
a co do świąt, to w weekend się nasprzątałam, niby dokładniejsze porządki,ale zeszło. Filip jak czytałyście narozwalał się, ale teraz jest spoko, ale wczoraj mnie rozwalił jak udawał, że gada przez telefon. Poza tym mówi już lyba, koń, i jeszcze parę słówek, wiem, że wszystkie dzieciaki już tutaj zdaniami gadają, ale mnie cieszy mowa mojego synka, w końcu się doczekałam ;)
makrelcia ja się wczoraj naprasowałam, ale pranie i prasowanie, to niekończąca się opowieść..........

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #951995 przez makrelcia
Ania moja mama zawsze mnie pyta po co ja mam tyle bluzek dla Jurka :D Teraz już wie, że jak ja prasuje raz na 2 tyg to potrzebuję dużo ;)
Pranie u nas mąż robi :d A tylko dlatego że wieszamy w suszarni a mi nie każe tam chodzić bo często jakieś "imprezy" tam są. Więc żeby nie czekał na mnie to pierze sam :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #952000 przez agnesssa
Melduje się :)

My cały zeszły tydzień z Maksiem w domu chorowaliśmy, Maksiu miał wirusa jakiegoś, kaszel katar, a ja miałam zapalenie zatok, trochę nie w czasie to choróbsko ale przynajmniej podleczyliśmy się bez antybiotyku :cheer:

Ja w tym roku się nie napracuję w kuchni bo jedziemy na samą Wigilię do Bydgoszczy, mąż jeszcze do pracy idzie w środę do 15 więc nie wiem czy dotrzemy na kolację na czas :unsure: Ale mam nadzieję, że P skońcy godzinę wcześniej i sprawnie nam pójdzie pakowanie auta, chociaż nie wiem jak się zabierzemy, bo po świętach w te góry jedziemy od razu z Bydgoszczy więc mnóstwo rzeczy do zabrania ;) Nastawienie na wyjazd już mam dużo lepszy, mimo tego, że Nowy Rok w aucie spędzimy, mam nadzieję, że Zakopianka w Nowy Rok jeszcze będzie przejezdna ;) A na Święta robię tylko sałatkę i ciasto jakieś muszę upiec, tylko jeszcze pomysłu nie mam, sernik makowiec itp już zarezerwowane :)

Ja również robiłam kalendarze jak co roku, w tym roku mam ich 6, jeden fotoobraz dla mojego brata z sesji zaręczynowej jakiej im robiłam o takie zdjęcie wygrało

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dla mamy mam bransoletkę skórzaną bo bardzo takie lubi a dałam za nią grosze na jarmarku w mojej mieścinie

Załącznik nie został znaleziony

Dla mojego taty mam kubek termiczny, bo jako kierowca często z niego korzysta, ze zdjęciem Maksia, dziadek nauczył mojego synka że jak się pyta go "Maksiu a kto ty jesteś dziadka?" to ten mu odpowiada "Skarbek" i nawet nie mogę mówić że jest mamusi Skarbek bo mnie wtedy prostuje, że nie mamy tylko dziadka :P Więc zdjęcie jest takie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a breloczek z maluchem jest dla mojego kuzyna, który sam sobie tego malucha złożył. Jedną fotoksiążke zrobiłam dla chrzestnej Maksia z wszystkimi ich wspólnymi zdjęciami i w zasadzie reszta to kosmetyki i takie tam drobnostki :)

Kasia piękny fotoobraz Oliwiera, to zdjęcie jest cudne :) Wspólne zdobienie ciastek jest super, chociaż Maks więcej posypki wyjadł niż ozdobił ciastka :P Nasze wyszły takie

Makrelcia Zaciskam kciuki za to mieszkanie Wasze :) Garaż dla Jurka genialny, masz zdolności nieziemskie :cheer:

Ania Maks też bombki jak piłeczki potraktował, na szczęście z choinki już nie ściąga :)

Sandra Super jest ta gwiazda z ciasta, też kiedyś chciałam zrobić :)

PolaL Pokoik Gabi super wyszedł :)

Czajusiątko Masz najpiękniejszy prezent dla rodziców, taka wiadomość przyćmi pozostałe prezenty :cheer: A jak wizyta u lekarza?

Toska Szkoda, że do pracy musiałaś wrócić i to tuż przed Świętami, ale może niedługo znowu uda się na L4 pójść :) Cudownie znów poczuć ruchy pod sercem :)

Chasiami Trzymam kciuki, co byś spokojnie Święta jeszcze spędziła :kiss:

Ummi Yasko tak jak Maks, urwis z niego jak nie wiem, chyba że się z nim bawimy to aniołek :P A czas faktycznie ucieka strasznie :huh:

Jeżeli kogoś pominęłam to wielkie sorrry, ale w pracy muszę teraz trochę nadrobić, mam dwa dni do nadrobienia zeszłego tygodnia :blink: Tak więc do boju B) :cheer:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #952011 przez kasia7775
Makrelcia ja nie prasuję, tylko niektóre rzeczy jak np. koszule i to przed samym wyjściem. Zresztą przez większość roku suszę pranie w suszarce to już są wyprasowane :) Trzymam kciuki, żebyś te fotobrazy mogła zrobić :)

Ania zobaczysz jak Filip się rozgada moment. :) Oliwier też zaczynał od pojedynczych słów, a teraz non stop coś nadaje

My już też choinkę mamy, wczoraj postawiliśmy. W sobotę obeszliśmy całe nasze pole, ale nie było żadnych choinek do wycięcia. To pojechaliśmy wczoraj kupić. Nie mogłam się zdecydować kupiliśmy 2 :P Jedną mąż wkopał przed domem, będę miała na czym lampki wieszać :) Oliwier ją stroił, chociaż też mówi, ze to piłki :P

Agnessa dobrze, ze choróbsko przeszło. Ciągle się was czepia. Ja też do rodziców na Wigilię jadę , więc robię tylko rybę po grecku, śledzie pod pierzynką i jakieś ciacho. Pewnie standardowo sernik z brzoskwiniami :P Zostaniemy do pierwszego dnia świąt, więc nie ma sensu za dużo w domu robić.
Prezenty pomysłowe, na pewno sprawia wiele radości. :)

A w piątek byliśmy na Wigilii w żłobku. Super mieli przygotowane wszystko. Było przedstawienie, Mikołaj i poczęstunek.
W niedzielę chciałam iść do nas na Jarmark Adwentowy, ale okazało się, ze był, ale w sobotę :P I dupa.
Na ostatnim zdjęciu Oli jest ze swoją ulubioną "ciocią"

11 lata 8 miesiąc temu #952030 przez PolaL
Kasiu widze że Wigilia w żłobku się udała :) Ja idę dziś na Wigilię ale do Szymka bo u maluchów nie robią.

W sumie idę tam żeby Szymkowi nie było smutno od soboty bolą mnie mięśnie, brzuch i wszystko mi stoi w gardle - tzn. przyszła do mnie grypa :sick: Do tego Gabi pokasłuje. Normalnie nic się nie che robić. Miałam uszyć dzieciom choinkę do ozdabiania ale nie mam siły siedzieć nad maszyną. A jak jeszcze pomyślę że mam święta naszykować żeby nie mieć pustej lodówki to....

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 8 miesiąc temu #952099 przez czajusiątko
Witajcie kochane
Czytam Was cały czas, ale coś ostatnio brak weny do pisania. Byłam w czwartek na wizycie, ale strasznie się zawiodłam... byłam pewna, że na drugi dzień będę miała zrobione usg, niestety pani dr stwierdziła, że ma za dużo pacjentów i zapisała mnie dopiero na 9 stycznia, poza tym wizyta trwała ze 3 min i była totalnie na "odczep się" jedyne co mi powiedziała, to że faktycznie macica powiększona i miękka. Poczułam się strasznie olana i zawiedziona jak małe dziecko. Zaraz zaczęłam szukać innego lekarza i idę teraz 5 stycznia do jakiegoś chłopa. Poza tym ostatnio trochę problemów nam spadło na głowę. Ja chodzę pólprzytomna, cały czas chce mi się spać. Mdłości i wymioty też dają o sobie znać. No ale jakoś trzeba było się ogarnąć, więc pierogi w pt już ulepione, dziś zamarynowałam schab, jutro może jakieś ciacho, a porządki to jakoś sobie odpuściłam. Tzn w sobotę sprzątałam jak co tydzień i tyle, niech się dzieje wola nieba...
Przepraszam ale nie odpiszę każdej, bo zaraz mi się i tak pewnie komp wyłączy :blush:

Agnessa w razie czego, jak będziecie wracać to zapraszam serdecznie na kawusię albo jakieś jedzonko :)

11 lata 8 miesiąc temu #952176 przez makrelcia
Czajusiątko nie zazdroszczę wizyty. Co za lekarz. Do tego to już zaufania mieć nie będziesz miała więc zmień zawczasu. Co za podejście. Ja nie wyobrażam sobie pierwszej wizyty bez usg. U mnie taka wizyta nie miałaby sensu w związku z ciążami pozamacicznymi.
Ale nie martw się. Po nowym roku posłuchasz pięknie bijącego serduszka a może i dwóch :D:D

11 lata 8 miesiąc temu #952185 przez PolaL
Czajusiątko lekarka faktycznie nie poważna; może przypadnie Ci ten drugi Pan i u niego zostaniesz na całą ciążę :) czego Ci życzę.

Ponieważ jutro raczej jestem bez szans na naskrobanie czegokolwiek już teraz Życzę Wam i Waszym rodzinom zdrowych, pogodnych świąt Bożego Narodzenia. Ciepła, miłości i wymarzonych prezentów pod choinką.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #952191 przez kasia7775
Czajusiątko porażka taki lekarz. Ja w pierwszych tygodniach miałam na każdej wizycie robione USG. Chociaż raz też mi lekarz nie zrobił, a byłam nastawiona na poznanie płci. Tak byłam zawiedziona, że się popłakałam.

Ja od rana nastawiłam się na kucharzenie, ale moje plany się pokrzyżowały :P Rano kuchnia zalana była, pękł kranik od zmywarki za zlewem i cała kuchnia rozstawiona. Na szczęście mąż jest w domu i naprawia.

A i mamy dzisiaj drugą rocznicę ślubu :)

Ja również życzę Wesołych Świąt, super prezentów, ciepłej i rodzinnej atmosfery :kiss:

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #952193 przez Ania14.09
jeju jak ten czas leci, już trochę lat jesteśmy tutaj razem..........
ja siedzę w pracy i udaję, bo u mnie się nic nie dzieje praktycznie cały grudzień, więc palę gł....a zamiast robić święta, jakby było mało, to mam w kuchni mysz....mimo, że w domu kot, który jest niezainteresowany, tylko tego brakowało w mojej kuchni
agenssa super foty, i ciasteczka :) zdrówka,
kasia przed świętami lubią być niespodzianki ;)
czajusiątko to zmienisz lekarza i będzie ok. ;)
polal zdrówka

Życzę Wam wszystkim, zdowych, pogodnych, rodzinnych i radosnych świąt

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 8 miesiąc temu #952204 przez makrelcia
Aniapożyczę Ci mojego pasa on bardzo jest zainteresowany myszkami :D

Kasia nie zazdroszczę tego bałaganu zwłaszcza dzisiaj !!
Ja wczoraj miałam siedzieć w kuchni ale wyskoczył nagły wyjazd z którego najbardziej ucieszył się Jurek mimo że został z babcią w domu ;) Kuzynka obdarowała mnie "pozostałościami" po swoich dzieciakach. Pełen kosz zabawek i stolik z krzesełkami. Młody chodził i ciągle przestawiał krzesełka a ja mam pełną pralkę maskotek do odświeżenia :) I elmo tam jest :D to najważniejsze :)

To ja również życzę spokojnych świąt. Aby dzieci były grzeczne przy Wigilijnym stole i prawdziwej rodzinnej atmosfery !!

11 lata 8 miesiąc temu #952205 przez makrelcia
a po świętach czekamy na zdjęcia dzieciaczków z choinką, prezentami :) Zarządzam obowiązkowo :D

11 lata 8 miesiąc temu #952230 przez kasia7775
Makrelcia ja mogę codziennie zdjęcia wrzucać :P a Jurek musiał się bardzo ucieszyć z nowych zabawek

Ania ja też ostatnio miałam niechcianych lokatorów :P trzy złapały się na łapkę, a jedna była uczona - wyżerała przynętę a na łapkę się nie złapała :P w końcu kupiłam trutkę i dała się nabrać .Więc wczoraj miałam dodatkowe sprzątanie w szafkach, wszystkie talerze musiałam pomyć, bo akurat tam mi siedziały. A trochę szkła mam :P na szczęście szkód w zapasach w szafkach nie zrobiły. A koty wolały na kaloryferze leżeć, niż myszy łapać :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #952308 przez toska
Ania14.09hehe no taki urok fejsa.Oj Filip tez sie niedlugo rozgada ze ciezko bedzie mu buzie zamknac :laugh: Oby remont kuchni szybko wam poszedl i udalo wam sie ziscic plany mieszkaniowe.
makrelciaja kiedys nawet lubilam prasowanie a teraz mi sie nie chce i tez mi wiecznie zalega gora prania czekajaca na zelazko.No to Jureczek bedzie teraz szalal z pluszakami :)
agnesssa no prezenty wybralas sliczne, zdjecia super.O i Maksiu jakie ladne pierniki robi.Fakt super sprawa jak sie czuje ruchy malucha.
kasia7775 fotoobraz sliczny, widac ze Mikolaj w zlobku sie udal.Awaria w kuchni przed samymi swietami "cudowna"sprawa, dobrze ze meza mialas w domu.Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu.
PolaL zdrowka dla was, oby ominely was chorobska na swieta.
czajusiątko bez sensu ze cie tak potraktowala ta lekarka oby drugi lekarz byl calkiem inny.Na pewno wszystko bedzie dobrze.O sennosc wiem cos o tym tez ciagle mi sie spac chce, mdlosci tez nie zazdroszcze, u mnie tez jeszcze bywaja.
Co do L4 to tutaj nie mam poki co szans jeszcze moze jakby inna prace miala to by dali a tak to musze niestety pracowac gdzies do ok.38 tyg. wiec jeszcze troche mi zostalo.Dzisiaj bylam na usg i z maluchem wszystko dobrze no i okazalo sie ze Dominik bedzie mial mlodszego braciszka :) Teraz trzeba bedzie jakies imie wymyslec i z tym bedzie problem bo na razie nie mamy zadnego pomyslu.
Tez Zycze Wam zdrowych, spokojnych , pelnych milosci i rodzinnej atomosfery Swiat Bozego Narodzenia.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #952392 przez agnesssa
Kochane Mamusie
Kolejny rok wspólnie z Wami spędzony się kończy. Dziękuję Wam za Waszą obecność w moim życiu. Za wsparcie które tu zawsze otrzymuje i za miłe słowa. Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam aby wszystkie plany i marzenia się spełniły. Żeby ten wspaniały czas był wypełniony radością, uśmiechem i wesołym okrzykiem naszych pociech. Aby kolejny rok był jeszcze lepszy od mijającego oraz żebym za rok również mogła Wam tu złożyć życzenia :&

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka