BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

12 lata 10 miesiąc temu #744666 przez P@ul@
idę wziąć kąpiel,może bóle pleców trochę ustąpią... Bo nie da się tego wytrzymać :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #744689 przez nuśka09
Dzień dobry ;)
właśnie skończyłam prać kolejną turę ciuszków :) jeszcze mi dwa prania zostały, mam nadzieję jutro to skończyć i wziąć już całość wyprasować i posegregować. Oby tylko pogoda dopisała, bo na zewnątrz to raz dwa wyschnie :)
Mania mi towarzyszy na każdym kroku- strasznie się cieszy wszystkimi rzeczami dla Małego :) kurcze a sama nie dawno była taka malutka, pokazałam jej kilka ubranek które są po niej to twierdzi że przecież ona się nie zmieściłaby w to :P

Karo super lampka :) a hormony jeszcze trochę nam dadzą popalić :P ja ostatnio wyciszyłam się, spokojniejsza jestem przez co z D. się dogadujemy :)
Paula współczuję, wiem co znaczy samej wszystko robić, bo jak D. całe dnie w pracy jest to wszytko zostaje na mojej głowie w tym jeszcze wychodzenie z psem a kurcze na 4 piętrze mieszkam :P a też mi już coraz ciężej- najgorzej to z oddychaniem, nic mnie nie boli a nie mogę tchu złapać i to mnie najbardziej denerwuje, i ostatnio często mi słabo zwłaszcza w sklepach, autobusach ale już nie wiele nam zostało :P

Współczuję kobietkom z mnogimi ciążami :P

Agusiak o matko! czemu tak długo ta twoja cesarka trwała!?

Edziasuper że dziś lepsze samopoczucie:)fajnie że impreza się udała:)
Elusiana czym byliście w kinie? My też mamy w planie iść tylko nie mamy pojęcia na co... super że udało Ci się w takiej cenie kupić kombinezonik :)
ewecieszę się że z Malutką wszystko w porządku :)

12 lata 10 miesiąc temu #744717 przez Agusiak
hej dziewczynki ;)

nusia nie wiem czemu tak długo. W sumie to tą godzinę to liczę od momentu kiedy zabrali mnie na salę, aż do przewiezienia na normalną. Trochę czekaliśmy aż przyjdzie lekarz, potem coś, małą szybko wyjęli, przystawili mi do twarzy i zabrali a mnie zaczęli zszywać i troszkę to trwało, ale przynajmniej wiem że zrobili to super. Po bliźnie nie mam już prawie śladu i super się goiła, nic nie działo.

Mnie też czeka prasowanie ale to będę już robić powolutku, w tzw. wolnym czasie ;)

ewe super, że z wodami i dzidzią wszystko okej :)

Mnie zaś koszmarnie bolą tę ręce, już nie wyrabiam :(
W nocy budziłam z bólu, nie mogę się nijak ułożyć. Palce w nocy mi tak napuchły i zdrętwiały, że nie mogłam nawet minimalnie ich zgiąć, cały czas na prostu, nawet majtek nie mogę sobie w nocy podciągnąć jak idę siku :S A ból niesamowity, musi mi na to coś dać bo przecież tak się nie da funkcjonować.
W dzień jeszcze jakoś odpuszcza ale w nocy to masakra :(

12 lata 10 miesiąc temu #744772 przez Tośka27
Agusiak ja mam tak z biodrami az plakac sie chce w nocy nie moge sie przekrecic taki BOL
A u mnie szybko zaszyli wyjeli w 15 minut i blizna tez szybko sie zagoila ja na drugi dzien nogi na drugie lozka zarzucalam :D daj Boze by teraz Tak bylo.
A ja mam takiego NErwa ze Moj Boze mam ta zasrana DIETE i wyobrazcie sobie usmazylam cukinie na kolacje wiadomo by oszcxzedniej i wogole. wystarczy ze mnie kosztuje ta dieta,a Moj MAz za buleczke za wedlinki no kur**** mac i ja pomidora z feta zrobilam sobie a Moj MAz oooo mysle masz zjedz i to bo mysle kurde jego raz wlasnie to jest to wie ze ja mam diete nie wszystko moge jesc to jeszcze mi by zjadl oczami niech sobie zrobi a nie nie dosc ze czlowiek zrobil to jeszcze on co innego bierze to ja tak nie wyrobie jak on bedzie jadl buleczki z wedlinka a kolacje robilam dla niego i corki ja dwie kromeczki chleba z pasztetem i pomidory z feta. a Mowie cukinie mam wyje** do smieci tak popatrzyl na mnie. Za chwile Corcia Mamo uprazysz slonecznik a on siedzi zamiast to zrobic ludzie wstalam przeciez bo mu ciezko. POzniej buraki robilam zostawilam naczynia to po dwoch godzinach wlazl do kuchni i trzaskal mi garnkami mysle a jeszcze co wszystk ozrob i sprzataj a on bedzie Siedzial. Ach jej jakie mam nerwy szok to chyba nie HORMONY Kochane to jest WLK. Problem Boze :*( nie wiadomo czy plakac czy co robic a najgorsze to jest to ze on nadal siedzi i nic nie interesuje sie co brakuje dziecku nic jednemu czy drugiemu.Wszystko Ja Fotelik zalatwilam bo przeciez wozek kupujemy z ubezp. bo inaczej nie ma kasy dopiero wtedy bedzie z Fotelikiem tez nie interesuje sie ze trzeba dziecko jakos przywiezc na co on czeka Dziewczyny rozumiecie MOJ NERW.Och JEj Przepraszam Was zanudzam

12 lata 10 miesiąc temu #744789 przez Agusiak
Tosieńka kochana w pełni rozumiem Twoje zdenerwowanie. Kurcze nie wiem co jest z tymi facetami, na prawdę coś się z tą "rasą" dzieje niedobrego :( ;)
Kurcze ale olej go jakoś teraz, bo szkoda Twoich nerwów, po porodzie sobie po nim pojedziesz że mu w pięty pójdzie a teraz kochana oszczędzaj się bo już tak nie wiele Ci zostało i będziesz jadła te bułeczki z wędlinką a jemu suchy chleb dawaj, ewentualnie z masłem i lodówka na klucz i tyle :blink: :S

12 lata 10 miesiąc temu #744845 przez Agusiak
dzień dobry

Ja noc miałam beznadziejną. Śpię już niemal na siedząco, tyle mam poduszek, te ręce mi drętwieją w nocy a ból mnie ciągle wybudza, do tego puchną że nie da się palców wcale zgiąć. A do tego dzisiaj bolało mnie jeszcze z tyłu po lewej strony pleców na dole że już wyzywać zaczęłam na cały ten stan Chcę październik, chociaż wiem że pewnie będzie jeszcze ciężej, przynajmniej na początku.

Miłego dnia

12 lata 10 miesiąc temu #744862 przez Elusia
Dzień dobry kochane:* Agusiak koniecznie poproś lekarza o jakiś jeszcze środek albo cokolwiek na te dłonie bo naprawdę się zamęczysz bidulko :( nawet sobie nie wyobrażam, jaka musisz być tym wyczerpana i wkurzona, współczuje tej ciężkiej nocy :(
Ja znowu odwrotnie, wyspałam się dziś jak nigdy! :)może dlatego, że na innym łóżku, w pokoju maluszka- robiliśmy noc testową dla nas i dla psa i wyszło świetnie :) w ogóle dostałam świeżą miętę i pije właśnie z niej herbatkę, słońce ładnie świeci i ma przyjechać w odwiedziny szefostwo z młodym :laugh:
Nuśka My byliśmy w kinie na filmie "Paranoja", ogólnie naprawdę mi się podobał, tylko nie byłam w pełni skupiona i przejęta filmem jak zawsze, bo nie mogłam przez ten ból pleców wysiedzieć :dry:
Tośka eh... ty się z nim masz, chyba musisz do niego prosto z mostu mówić, co i jak bo widać, że w pupie ma i niedomyślny :dry: starasz się a tu... eh, szkoda słów.

12 lata 10 miesiąc temu #744863 przez Elusia
Oooo widzę, że zaczęłam bezpieczny 38 tydzień ! :laugh: teraz to już naprawdę spokojnie można czekać i kiedy by nie zechciał wyjść maluszek to będzie dobrze :)

12 lata 10 miesiąc temu #744871 przez Karo290392
toska
bidulko ty to sie masz z tym mezem. normalnie az szkoda słów. szkoda ze nie moge ci jakos pomóc bo az smutno ze tak ci ciezko :(

agusiak
Faktycznie moze bedzie dobrze jakbys z tym dretwieniem do lekarza poszła ?
Bo czemu sie tak meczyc;( wystarczajaco sie nameczysz jak malenstwo bedzie na swiecie :*

elusia
No kochana my juz bezpieczne teraz tylko czekac :)
Super ze test wyszedł pozytywnie przynajmniej jedno masz juz z głowy :)

Kochane od wczoraj mam tyle energii ze az sama nie wierze . takie porzadki zrobiłam. znow przepakowałam torbe do szpitala, wyparzyłam smoczki i butelki, przygotowałam komplety na wyjscie i rozmiarami ciuszki. i ogolnie porzadki bo cos mi mowi zebym zrobiła to teraz bo niedlugo moze byc za późno.
w nocy meczyły mnie skurcze A teraz jak narazie jest spokoj tylko od czasu do czasu zepnie sie brzucho , tylko ze straaasznie niedobrze mi ;/ juz dawno sie tak nie czułam, jeszcze na kibelek mnie goni ( ale nie trace zapału do porzadków :D )

A jak tam dzis u was kochane? jakie plany na niedziele?

12 lata 10 miesiąc temu #744925 przez P@ul@
Ja mam w planach tą niedzielę przeleżeć w łóżku, bo wszystko mnie boli :( Odezwę się jak się poczuję lepiej.

12 lata 10 miesiąc temu #744928 przez Tośka27
hey Kochane
no u mnie dzis nie lepiej od rana ja cos wogole psikam katar mam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Spakowalam troche torbe i juz miejsc anie mam:
CIuszkow nie bede wymieniac bowzielam cala reklamowke bo nie wiem co mam wziac jeden polarek spodnie i bluza a drugi taki ocieplacz kombinezon.KOc recznik wzielam. Pampersy sobie pizamy dwie pary koszula i pizamy podpaski skarpetki klapki i kapcie ktore musze kupic. rozek butelka smok masc na sutki wrazie co.i jeszcze dokumenty woda kosmetyki dla Malego i kosmetyczke i szlafrok oddzielnie bo mam cieply taki gruby :P kupilam koszule chyba xxl a teraz jak zmierzylam t oworek a jak urodze hahah poizamy tez :P

12 lata 10 miesiąc temu #745033 przez nuśka09
Dzień dobry ;)

a ja niedawno wstałam ;) poszłam spać o 3 bo oglądałam 2 sezon Seksu w Wielkim Mieście ;) bo jak D. jest to sobie nie oglądnę na spokojnie bo on nie przepada za tym :)

Przebudzałam się co jakiś czas bo zapomniałam na noc magnezu zażyć i drętwiały mi nogi więc musiałam się przekręcać z boku na bok. Jeszcze mi strasznie palce spuchły i też mnie to denerwowało, i zgaga paliła bo zjadłam wieczorem czekoladę i wypiłam sok porzeczkowy zapominając że skończył mi się Gaviscon. Muszę jutro kupić, chyba że będzie mi się chciało tyłek ruszyć do apteki dziś :)

Agusiak kurcze bidusiu!Może zgłoś się do internisty żeby Ci jeszcze coś na to poradzili bo przecież jeszcze jakieś 6 tygodni przed Tobą! na opuchliznę pomaga napar z pokrzywy, ja wypijam 2 herbatki dziennie i jest dużo lepiej. A na to drętwienie może jeszcze Aspar by Ci pomógł ale nie wiem czy można to w ciąży brać. Niby to tylko potas i magnez no ale lepiej zapytać specjalisty.
Elusiagratuluję udanego testu dla psiaka ;) nasz już nauczył się spać sam w kuchni :) przeniosłam go tam bo będzie miał zimą cieplej przy grzejniczku a on jest baaardzo ciepło luby ;) spacery też już nie są tak denerwujące-słucha się i mniej ciągnie :)
Udanej wizyty szefostwa życzę ;)

Tośkakochana Ty się za bardzo przejmujesz wszystkim, przez co się denerwujesz, zjadł wędlinę no trudno- kurczę może nie wiedział ( nie myśl że chce go bronić- nigdy w życiu!!) faceci są nie za bystrzy i jak im czegoś nie powiesz to nie wiedzą- ja sama muszę mojemu mówić za każdym razem co ma zjeść najpierw ;) A raz jak wyjadł świeżą szynkę, starsza została i leżała sobie w końcu zrobiła się obślizgła to zawołałam go jak robiłam mu kanapki do pracy i mówię : bardzo mi przykro ale wędlina trochę się klei więc z nią Ci zrobię kanapki bo świeżą wyjadłeś. To poszedł do sklepu po nową ;) no i teraz się jeszcze zawsze dopyta. Obracaj wszystko w żart, Ty się będziesz mniej denerwować a on zmieni też podejście. :*

Karo mówisz że gniazdko wijesz;) ja jeszcze nie dostałam takiego powera ale mam nadzieję za niedługo dostać :P pewnie jak w czwartek ustalą mi termin cięcia to zacznę wszystko robić :)

Słonko dziś ładnie świeci wiec mam w planie dwie tury prania ciuszków zrobić a jutro wszystko prasować :)
Miłego dnia!! :D

12 lata 10 miesiąc temu #745043 przez Tośka27
Nuska dziekuje za podpowiedz ja wole sie nie odzywac on tak samo robi. i ZNika przed KOMP.a powiedz to Twoja Pierwsza CC tak oja druga i jakos sie boje jej. Mysle juz czesto i tym bardziej mam nerwy ze musze sie wam tu wygadywac lub sama myslec o wszystkim.A czy sie przejmuje tak bo ja taka Jestem ja wogole nie nawidze czekac na sam koniec na wszystko ja na zas juz mysle i martwie sie. a zobaczysz ze te wedliny bd lezaly az skisna tak jak lezy cukinia... bo nie ruszy wiec niech sam sie stoluje tak bedzie najlepiej mysle. Dzis wiedzial tez ze ma dziecko zaproszenie na urodziny nic nie pomyslal trzeba isc do sklepu cos kupic toc nie pojdzie z Pusta reke siedzial nawet nie wiedzial ze mnie nie ma w domu daj Spokoj ach nie chce mi sie pisac bo odrazu brzuch mi twardnieje szok i bol glowy mam :(

12 lata 10 miesiąc temu #745052 przez Tośka27
Hey Kochane jaki Magnez bierzecie ja filomag +B6 bralam skonczyl mi sie mam magnum B6 cis takiego czy moge brac

12 lata 10 miesiąc temu #745056 przez Elusia
Hej kochane:* ja dziś mega wypoczęta, normalnie udało mi się wypocząć i nawet plecy mi nie dokuczały :laugh: leżałam sobie w łóżku, czytałam książkę, później z narzeczonym się leniliśmy i rozmawialiśmy, zrobił obiadek i teraz oczekujemy na gości :)
Tośka Musisz odpuścić i dać na luz, bo naprawdę się nerwowo wykończysz, no nie za fajnie z tym twoim mężulkiem ale zgadzam się z nuśką, że czasami jak nie powiesz wprost facetowi, to on nie wie :dry: wiem, że to wyczerpujące i ileż można, ale oni czasem są jak dzieci...
Nuśka To widzę, że dzisiaj fajny dzień miałaś :) ciuszki ładnie wyschły?
Paula Jutro, nowy dzień może będzie lepszy :kiss:
Karo hehe włączył Ci się syndrom wicia gniazda, tuż przed porodem tak bywa, może rzeczywiście poród zbliża się wielkimi krokami :laugh: życzę Ci tego kochana, bo wiem że już Ci ciężko :kiss:
Skrobnę może coś do was jeszcze wieczorkiem :)
Miłego dnia wam życzę :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka