BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 10 miesiąc temu #456178 przez Kasiulka
Koni strasznie Ci współczuję z tymi pleśniawkami, będę pytać po znajomych co tu zrobić.
Joanna to Twoja Alunia niesamowity łasuch jest! Żeby Zuzia tak chciała jeść :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #456180 przez Joanna
kasiulka wiesz, mleka nie pije,to chociaż wcina kaszki :) coś musi w końcu jeść :side:
a czy taki z niej łasuch? niekoniecznie, bo zazwyczaj porcję kaszki/kleiku je na dwie raty, bądź trzy, obłed :P

13 lata 10 miesiąc temu #456186 przez Madeline
Ja jak zrobilam marchewke to pokroilam ja w drobna kostke, ugotowalam, przetarlam przez sitko i jeszcze na koniec widelcem zgniotlam, dodalam ciutek maselka prawdziwego i troszku wody. Po sloiczku bylo ok, a po tym byl placz i marudzenie. My mamy sloiczek na 3 dni ten 190ml (chyba) ten maly.

13 lata 10 miesiąc temu #456191 przez Joanna
madeline 190 ml to chyba duży słoiczek, małe mają po 125-130 ml

13 lata 10 miesiąc temu #456194 przez nataleczka_92
Madeline może to po tym masełku. Ja to dodaje oliwy z oliwek troszkę

13 lata 10 miesiąc temu #456197 przez Koni
Joanna mądra dziewczynka :) A kaszki to też mleczko tylko słodsze :)
Mi lekarz od początku mówił że najpierw warzywka bo mniej słodkie :)

Kasiulka będę wdzięczna choć mam nadzieje że już więcej nas ta "przyjemność" nie spotka :dry:

Dziewczyny jak wy podajecie słoiczki na 3 razy (rozumiem że to 3 dni) skoro one mogą stać tylko 48h? Nie dajecie o tej samej porze?

13 lata 10 miesiąc temu #456198 przez rybka19834
Koni u mnie tez pisze na sloiczku zeby zuzyc w ciagu 48h i trzymać w lodówce po otwarciu

Ja dzis latalam po zel do dziaselek bo tak mi mati zaczął płakać ze masakra!!!!rece do buzi pchał i gryzl je dosłownie...koleżanka mówi ze są tez bardzo dobre tabletki takie homeopatyczne ktore wkłada sie dziecku pod jezyk ze są super podobno...spróbuje:) kurcze Przerabane jest najpierw kolki,2 tyg spokoju to teraz zeby:( a juz było tak fajnie...ja jutro musze kupić menu ciuszki,bo 3/4 jego ubranek musiałam juz odłożyć bo za małe i zostało mi całe nic.ale stwierdziłam ze duzo nie będę kupować bo raz dwa wyrasta a ja wiecej dzieci nie planuje więc co z tym potem robic,nawet nie mam komu oddać...moze moja siostra mnie zaskoczy któregoś pięknego dnia:) uciekam kobietki spać bo jutro trochę ciężki dzień dla mnie...cały weekend mnie nie będzie więc dopiero odezwe sie w poniedziałek... Wan tez zycze udanego weekendu.papa :*

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #456214 przez Joanna
Witamy się jako pierwsze :)

niedawno Alicja się obudziła, wypiła prawie 150 ml mleczka i może jeszcze zaśnie :blink: dobrze,że chociaż po nocy pije z butelki :P

dzisiaj jedziemy do teścia na urodziny, przyjedzie po nas,bo porobiłam trochę jedzonka a ponadto ma być dzisiaj bardzo brzydka pogoda :silly: po pracy mąż do nas dojedzie, zje kolacje i do domku, bo jutro znowu idzie do pracy na 12 h,a biedaczek chory się robi :(

ja podaję Alci jabłuszko od kilku dni po kilka łyżeczek, teraz śmiało zwiększę porcję i dzisiaj podam Jej pół słoiczka 125 ml, tym bardziej, że smakuje :woohoo: a od poniedziałku marchewka :side:

a Wy jakie macie plany mamusie?

miłej soboty

13 lata 10 miesiąc temu #456236 przez nataleczka_92
Hej mamunie. Witam się jako druga po Joannie;-) u nas nocka oki. Oliwcia jeszcze śpi a później w nocy mi się nie chce spać. Mój K w pracy na pierwsza zmianę. A niedługo wyskocze z dzieciakami do sklepu bo zapomniałam paru rzeczy. Zrobię obiadek a później szarlotke. A po południu ma przyjechać do nas mój tata ze swoją kobieta. Także czas nam zleci;-)

13 lata 10 miesiąc temu #456247 przez Madeline
Hej kochane.

U nas synus zasnal o 20:30 a spal do 5 i do 8:30.

Kochane mimo chodem sloiczek jest na trzy dni (jesli zaczynam nowy skladnik), bo przeciez najpierw malemu podaje pare lyzeczek, potem pol i pol.

13 lata 10 miesiąc temu #456303 przez Koni
Cześć mamusie :)

Jestem totalnie nie wyspana :( Kacperek nie może zrobić kupki i całą noc męczył go brzuszek od 1 w nocy budził się co 1,5h :(
Teraz nie wiem czy to od marchewki czy od tego że zjadlam kilka chipsów a wcześniej nie jadlam :dry:

madeline u nas też sloiczek by wystarczył na 3 dni ale 48h to tylko 2 dni więc się zastanawiam jak wy go podajecie bo z tego co wiem to stałe jedzonko powinno się dawać o tych samych porach.

A u nas zimno -1 jak na Irlandii to dużo :S

13 lata 10 miesiąc temu #456387 przez Madeline
Ja np jak otworze sloiczek to mniej wiecej kolo 13

13 lata 10 miesiąc temu #456545 przez Kasiulka
Witajcie mamusie :)

Joanna w porównaniu z Zuzią to tak, bo Zuzia to jak zje 3 łyżeczki czegokolwiek to się cieszę :D

My dziś byliśmy na zakupach i kupiliśmy dla Zuzi fajny kombinezon w C&A :)
taki: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#...ekcja/Kurtki/87966/1
Tyle że dziś promocja - wszystko minus 20% :)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #456585 przez Koni
Kasiulka śliczny :) my też kupiliśmy dzisiaj Kacperkowi kombinezon taki o www.dunnesstores.ie/page.php?pid=12§...__pg_ps=16&__pg_pg=1 :D

Dzisiaj zrezygnowaliśmy z marchewki ze względu na ból brzuszka. Jutro znowu spróbujemy :)

rybka udanej zabawy!

13 lata 10 miesiąc temu #456714 przez Joanna
Dziewczynki śliczne kombinezony :)
a my mamy taki
allegro.pl/zimowy-kombinezon-coccodrillo...-68-i2744061569.html

tyle że kupiliśmy nowy w promocji za 66zł :) :) :) :)

niedawno wróciliśmy z gościny, Alcia była przekazywana z rąk do rąk, tak wszystkim się podoba :woohoo: zjadła dziś pół słoiczka jabłuszka, bardzo jej smakowało, aż mlaskała :) jutro podaj cały malutki słoiczek a od poniedziałku marchewka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka