BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 11 miesiąc temu #453171 przez nataleczka_92
Joanna jutro zrobię zdjęcie jak będziemy wracać z bioderek i wstawie. Iwonka no tak-minęły 3miesiące jak tu mieszkamy. Pokłóciłam się dziś z ta baba i powiedziałam co myślę! Przecież tyle kasy w nie włożylismy bo tu nic nie było-karnisze,krany itp. A ona powiedziała że nawet złotówki nie odda. I jak tu się nie wkurzyc. Tyle się nameczylismy i teraz od nowa. Lecę spać. Dobranoc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #453172 przez Koni
rybka19834 na 200ml mleczka dajesz 4 łyżki stołowe kaszki a jak chcesz z butli podać to wtedy mniej bo inaczej nie pocieknie :)

iwonka_wwa mój też marudzi i rączki też nie są już fajne no chyba że do niego non stop gadam i z nim chodzę po domu ale on już lekki nie jest więc nie mam siły tak krążyć poza tym ślini się strasznie i ciągle ma ręce w buźce.
Ja też mam polską telewizje w Irlandii :P

Joanna ja obstawiam Graco :D

Mój synek kochany dzisiaj sam zasnął w swoim łóżeczku :lol: Dałam mu 100ml mleczka modyfikowanego (nie chciało mi się dzisiaj ściągać :blush: ) z łyżeczką kleiku ryżowego i wypił pięknie choć dłużej mu szło niż z moim mleczkiem a że potem mi troszkę ulał to mu już cyca nie dałam i udało mu się samemu zasnąć :D

13 lata 11 miesiąc temu #453177 przez rybka19834
Iwonka ja mieszkam w NY i mam pl telewizje przez internet i komputer podpiety do telewizora i normalnie sobie oglądam:)

Joanna jutro ci wystawie foty bo mam juz je fizycznie ale musze pozmniejszac itd a lecę juz spać

Koni dzieki zrobię tak jak napisalas:) a smoczek uzywacie ten sam co do samEgo mleka?????

Uciekam dziewczynki musze wykorzystać to ze mati śpi:) papa:*

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #453349 przez Koni
Cześć mamusie!

Ja padam na twarz :( Pół nocy czuwalam nad Kacprem bo mi wymiotowal i to nie troszkę tylko przez 2h. Już drugi raz daje mu mm a on potem wymiotuje więc to chyba po mleku i teraz się zastanawiam co on będzie jeść jak z cycem skończymy skoro tak reaguje na inne mleczko :unsure:
Idziemy na 11:30 do lekarza to się o to zapytam.

rybka ja mam smoczek 2 od 3 miesięcy :)

13 lata 11 miesiąc temu #453372 przez magda__kielce
Hej mamusie chcialam was zapytac jak podajecie kaszkie czy lyzeczka czy do butelki????????
Moj maly tez srednio dzis spal budzil sie co troche i mialczal:( doslownie jak kotk my nieprzesypiamy jeszcze nocy niestety minimum2-3 razy pobudka
Jestem juz padnieta:( a urlop macirzynski konczy sie lada dzien i nieweim co dalej niemam go z kim zostawic:(

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #453394 przez Kasiulka
Dziewczyny jak ja tak czytam że musicie wracać do pracy to nie mogę uwierzyć że tak szybko to zleciało :o powiem Wam że ja jak mam na kilka godzin raz w tygodniu wyjść na uczelnię to jestem przerażona i nie mogę się na niczym skupić. :( Macie już opiekunki? Boże żeby to było bliżej to bym przygarnęła Wasze dzieciaczki i bym z nimi siedziała :) szkoda że Zuzia nie ma żadnych koleżanek , ani kuzynów w podobnym wieku ciekawe jakby takie dwa maluszki się zachowywały w swoim towarzystwie.

A od kiedy Wy podajecie kaszki?

13 lata 11 miesiąc temu #453445 przez nataleczka_92
Hej mamusie. My już po bioderkach. Wszystko w porządku więc już kontroli nie mamy. Ciężko było wstać o 7 i małego budzić. Dziś u nas ponury dzień,ale mam nadzieję że później wyjdziemy na spacerek. Magda kielce-a z którego Twój synuś jest?że już kończy Ci się macierzyński. Ja mam do 26 listopada. Koni-może małemu akurat te mleczko nie służy i dlatego ulewa. Sprawdź inne. U nas nocka taka jak codzień-Filipek zasnął o 22 i pierwsza pobudka była o 4 na herbatkę a o 6 na mleko

13 lata 11 miesiąc temu #453475 przez Madeline
Ja macierzynski mam do 16 listopada ale wzielam 4 tyg dodatkowego macierzyńskiego do 16 grudnia i 20 dni urlopu i 2 dni urlopu okolicznosciowego i do pracy wracam 21 stycznia.

Mój maly ciągle marudzi :(

My na bioderka mamy 8 listopada. A szczepienie 12.

13 lata 11 miesiąc temu #453582 przez blue01
hejka dziewczyny,nawiazujac do urlopow-ja juz wlasnie przedluzylam sobie i od 7 list ide na wychowawcze,sama szefowa mnie namawiala,bym korzystala ile bede mogla :) zaczelam malej podawac juz marcheweczke ze sloiczka,inne dania jej nie odpowiadaja jeszcze,nawet samo jabluszko starte nie smakuje,a nie chce dosladzac,mysle,ze za jakis czas wrocimy do niego,myslalam tez o wprowadzeniu jej do jadlospisu kaszki,ale to juz omowie z pediatra,ogolnie jest bardzo grzeczna,nauczylam ja w koncu samodzielnie zasypiac,na noc wciaz zabieram do siebie,budzi mi sie ok 5-6 razy,wiec rano jestem malo przytomna :laugh: ,a oto jej najnowsze zdjecie zapodaj.net/ccf9264d60893.jpg.html

13 lata 11 miesiąc temu #453650 przez magda__kielce
nataleczka_92 mam urlop do 20 listopada czyli nie caly miesiac a juz trzeba myslec co dalej
moj maly jest z 15.06 ale wczesniej mi sie zaczol macierzynski o kilka dni bo bylam w szpitalu i to zwolnienie rozliczyli mi jako macierzynski
Ja sie zastanawiam na d kaszka do mleka na noc zeby lepiej spal ,szczepienie mamy 06.11 to dopytam,
Ja narazie dalam malemu same jabluszko przez 1 tydzien, a teraz jablko ze slodka marchewka narazie dalam ze sloiczka od poniedzialku cos nowego sprobuje:)

13 lata 11 miesiąc temu #453702 przez nataleczka_92
Filipek dziś na obiadek jadł sloiczek z Hippa-dynia z ziemniakami. Cały sloiczek zjadł tak mu smakowało;-) zauważyłam że jak mały wypije kaszke na noc to gorzej śpi niż po mleku.

13 lata 11 miesiąc temu #453802 przez Joanna
hej kochane :)

nam dzionek leci, byłyśmy na zakupach, godzinny spacerek i do domku,bo pogoda nieciekawa...
teraz wróciłyśmy z pogaduch od sąsiadki :laugh:
w ogóle siedziałam wczoraj do północy i w końcu znalazłam dla Alusi wózek, który odpowiada nam prawie w 100% :) postawiliśmy na normalną spacerówkę, aby Malutkiej było wygodnie :kiss:
jutro jedziemy do sklepu :)

muszę skończyć prasowanie, łeee ;) :woohoo:

13 lata 11 miesiąc temu #453829 przez nataleczka_92
Joanna pochwal się wózeczkiem jak wygląda;-)

13 lata 11 miesiąc temu #453853 przez Joanna
Jak będzie w domku to zrobię zdjęcie :)

13 lata 11 miesiąc temu #453855 przez nataleczka_92
Joanna a dużo płaciliście kasy za wózeczek? Jeśli można wiedzieć oczywiście

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka