BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #464245 przez magda__kielce
Moj Bartus niestety usypia na raczkach a potem go odkladam do lozeczka i ma mala lampeczke, niestety nauczyl sie tego przez kolki:(
A jesli chodzi o ilosc jedzonka to barus zjada 150ml mleczka co 3h plus jakies jedzonko na dodatek i picie soczki herbatki:) na noc daje mu170mli przesypi 4-5h a potem co 3-4
mnie brzuszek tez zostal i mega rozstepy niestety:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #464286 przez Natalia^^
Niestety nie ma czym dzielić nic nie wygrałam :silly:

Ahh nie wiem może nastepnym razem... :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #464298 przez iwonka_wwa
Joanna ja Michasiowi wogóle dużo śpiewam. Kołysanki w ciągu dnia jak jest niespokojny, jak go przewijam to mu spiweam bo sie smieje, jak go kapiemy to spiewam :mydlo lubi zabawe", jak ma cos zielonego to spiewam "jestem małą żabkką"..hehe, śpiewam mu tez "In the jungle" i wtedy nim tak trochę bujam chodząć..bardzo to lubi. Ogółem raczej lubi jak śpiewam, chociaż czasem mam humprki i jak tylko zaczynam to płącze ;)

12 lata 5 miesiąc temu #464301 przez Joanna
Ja zaczęłam nucić Alicji "Aaa kotki dwa' albo 'Wlazł kotek na płotek' i sama też dodaję słowa :side:

12 lata 5 miesiąc temu #464323 przez asia886
hej dziewczyny ja juz od 6.30 w pracy:-( jak wychodziliśmy z mężem do pracy to malutka po przespanej całej nocy obudziła się i moja mama ja karmiła. jest taka cudowna Lenka:-)
Ja od jej narodzin spiewałam kotki 2, a śpij kochanie czasem z popielnika na wojtusia, az do dzisiaj jej zawsze przy karmieniu i jak ja nosze lubi zwykłe la la la :-)

12 lata 5 miesiąc temu #464324 przez asia886
joanna ja też po porodzie od razu w majtki i w pasy uciskowe az do dzisiaj i az tak strasznego nie mam w pasie mam 94cm(na poziomie pępka) a wcześniej miałam 89 ale miałam prawie płaskie drobne fałtki a powiedz mi cos o tym kremie gdzie go można dostać?

12 lata 5 miesiąc temu #464388 przez Kasiulka
Joanna my bardzo dużo śpiewamy Zuzi, nawet jak była w brzuszku to jej śpiewaliśmy i puszczaliśmy kołysanki :) teraz widać że pamięta te utwory które puszczaliśmy jej do brzuszka :)

iwonka_wwa my tak samo in the jungle :D i ogólnie z bajek disneya dużo piosenek śpiewamy :)

12 lata 5 miesiąc temu #464631 przez Joanna
Cześć mamusie :)

u nas nudy na budy...wyjść na dwór nie można, bo strasznie wieje, a ja mam kaszel, więc ryzykować się będę :dry: mąż w pracy, wczoraj posprzątałam i dom i nie ma nic do roboty :woohoo: Alicja teraz ucina sobie drzemkę :side:

w ogóle przeszła dziś samą siebie, zasnęła o 20.30 i wstała dopiero o 9.20! :) chciałam Jej dać mleczko po 6.00, bo widziałam, że troszkę się kręcie, ale pluła dalej niż widzi, więc położyłam Ją do łóżeczka z myślą, że zaraz pewnie będzie płacz o jedzenie, a tu proszę :blink:
w ogóle doszłam do wniosku, że zamówię na allegro odtwarzacz CD i będę puszczać Alicji jakieś kołysanki, piosenki dla dzieci :) bardzo mi się podobają piosenki Majki Jeżowskiej, są takie wesołe i łatwo zapadają w pamięci :) dzisiaj puściłam Alicji 'Kaczuszki" na laptopie to słuchała uważnie :blink:

powiedzcie kochane kiedy warto zacząć czytać dziecku? ja myślałam, że bliżej pół roku :)

12 lata 5 miesiąc temu #464761 przez asia886
hej a mam pytanie czy myśleliście juz coś o zakupie chodzika ? i jaki model wam sie podoba?

12 lata 5 miesiąc temu #464860 przez Kasiulka
asia ja chodzika w ogóle nie zamierzam kupować :) tutaj jeden z artykułów na ten temat:
www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dzie...-jest-niezbedny.html

zamierzam kupić jedynie coś takiego żeby dziecko mogło to pchać, podpierać sie itp. :)

12 lata 5 miesiąc temu #464987 przez Natalia^^
Kasiulka, podzielam twoje zdanie. Jestes bardzo rozsądna, ja dowiedziałam sie o chodziku od mojej Pani rehabilitantki i wyniosłam chodzik do piwnicy bo dostaliśmy na chrzciny.

Może bede używać ale dopiero jak Jas bedzie raczkował i mocno siedział. ale tez nie w domu tylko u mojej mamy. tam nie bywam czesto wiec pewnie mu nie zaskodzi od czsu do czasu. ale wiem tez ze wazne aby diecku do nauki chodzenia kupic dobe buty z wysoką piętką zeby kostka była sztywna.

12 lata 5 miesiąc temu #465125 przez nataleczka_92
hej mamcie.
nie mam czasu zeby wejsc bo Oliwia przestawila mi cos w tel i nie moge internetu polaczyc :dry:
a do laptopa ciezko usiasc. ciezkie dni i noce mamy ciagle,juz jestem wykonczona. maly wogole nie spi,ciagle sie drze,nawet noszenie nie pomaga. noc tragedia. zasnal o 21 a o 23 juz nie spal az do 1.jak juz zasnal to spal do 3 i wstal o 5. najgorsze jest to ze ciagle krzyczy,niewiem o co malemu chodzi :angry:
Kasiulka Ty pisalas ze masz ten telefon HTC desire??jak sie sprawuje itp? bo bylam dzis ogladac i mysle co wybrac,A ten mi zaproponowali

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #465150 przez Joanna
nataleczka witaj w klubie! Moja Ala dała dzisiaj taki popis u teściów, że szok :cheer: jak przyszłyśmy obudziła się i zaczęła się drzeć, nie można było Jej uspokoić i tak przez 40 minut, aż się krztusiła własną śliną :( postanowiłam wracać do domu i jak tylko Ją ubrałam, odłożyłam do wózka i wyjechałam z domu zasnęła. Jak wróciłyśmy do domku obudziła się, patrzyła sobie, śmiała się do mnie, normalnie zjadła ( dzisiaj w nowym krzesełku ) i miałą dobry humor, coś Jej nie pasowało...już się nawet domyślam, w domku mamy stały rytm różnych czynności, jak wracamy ze spaceru i Ala śpi, to lekko ją rozbieram i zostawiam we wózku aż sama się obudzi i jest cisza spokój, u teściów głośno szczekał pies, siostry mojego męża doskoczyły do Ali i widać Jej się to nie spodobało :huh:

asia my też na pewno nie kupimy chodzika, też będziemy chcieli taką zabawkę al'a pchacz :)

12 lata 5 miesiąc temu #465154 przez nataleczka_92
Joanna no u nas trwa to juz ponad 3dni takze jestem wykonczona powoli. wogole nie idzie go uspic ani nic. w nocy o 3 wstawialam wozek z klatki i dopiero zasnal :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #465156 przez asia886
Hej:)lenka już śpi. Wiecie co u mnie pediatra jak byłam na badaniach bioderek to też mówił by nie używać chodzika. I tak się pytałam was co i jak?a mam pytanie co teraz dla waszych skarbów kupujecię z rzeczy edukacyjnych

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka