BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #514436 przez dominia
co do nacinania.. ja zapytam się gina o to .. podobno mierzą biodra czy miednicę czy coś takiego i obwód główki dziecka i powinni powiedzieć lepiej naciąć albo, że nie trzeba :)
ale poproszę o ochronę krocza bo właśnie od początku tego się boję najbardziej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #514438 przez xpatiiix3
Ja tam sama już nie wiem co lepsze ;P Różne w sumie są opinie o tym.. Mi czasem trzeba jak dla dziecka wytłumaczyć co jest mniejszym złem ;P I wtedy rozpatrzę za i przeciw :)

Ahh matko zapomniałam o okuliście ;P Muszę jutro podzwonić i się umówić jak najszybciej...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #514441 przez Madlen
Drzyzgunia ciąża Ci służy, b. ładnie wyglądasz.

Jadzia śliczności Ty moje :kiss:

Coralowa położna mówiła i demonstrowała nam ten masaż na sztucznej pochwie :)
Używała oliwki Hipp. Ostatnio modny żel Natalis do tego.
Mówiła, że widać efekty na porodówce.
Chcę zacząć, zapytam jeszcze lekarza.

Pati stypendium naukowe fajna sprawa. I jaka duma.. A jest cos takiego u Was jak stypendium socjalne, unijne.?
Ja na studiach w jednym roku miałam wszystkie trzy. Ile to ułatwiło w budżecie domowym..

masaż

www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

12 lata 4 miesiąc temu #514444 przez xpatiiix3
Madlen a powiem Ci że na socjalne to trzeba tam dochodów mieć 300 coś tylko na os w rodzinie chyba jeżeli o te Ci chodzi, unijne to nie wiem ;P

...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #514448 przez Monia_T
Jadzia dobrze, że sie odezwałaś, bo już chciałyśmy urodziny Hubiego świętować :)
Mi dziś piguła powiedziała, że to badanie daje wynik z ok 2 miesięcy, u mnie wyszło równo 5,0% i chyba dlatego lekarka tak się nim zachwyciła :)
Ależ Ty chudzinka byłaś...jesoo!!! Jak nastolatka :ohmy:

Pati gówniarskie zachowania ma ten Twój chłopak, ale może to właśnie stres go dopadł i boi się chłopaczyna co będzie...ciężko coś doradzać, chociaż mnie by kurwica poniosła i wygarnęłabym mu co myślę :blink: skoro był na tyle dorosły, żeby dziecko zmajstrować to jest to równoznaczne z poważnym ojcostwem...
A z tym stypendium fajna sprawa :) Zdolniacha z Ciebie :)

Michasia przechlapane z tym Twoim bratem. Ale chyba lepszym wyjściem jest pogodzenie się z sytuacją, kiedyś na pewno sobie powiększycie lokum. A teraz odpicujecie sobie pokoik i będzie cacy :)
My mieszkaliśmy po urodzeniu córki z rodzicami przez 4 lata, później przeprowadziliśmy się na kawalerkę, gdzie miała oddzielony kącik i jakoś się żyło. Pewnie, że kilka pokoi to luksus, ale ja się cieszę, że przeszłam taką "drogę"...bardziej doceniam to co mam teraz :woohoo:

Powtarzam to pisałam wcześniej Dominia, Michasia, Satine, Drzyzgunia wyglądacie kwitnąco :lol:

Z tym szybszym terminem mi też byłoby na rękę, ale czy Igusia ma podobne plany jak mój doktorek...kto wie :laugh: Póki co równie dobrze mogę przenosić, chociaż wolę nie :woohoo:

Domi masz super cukry! Normalnie jakby cukrzyca Cię nie dotyczyła :)

Dominia super Ci sie udało z tymi praktykami, bardzo się cieszę, że nie musisz już chodzić, skup się Kochana na odpoczynku ;)

Co do porodu, wiem, że na pewno nie podaje się wówczas insuliny. Cukier ma prawo skoczyć nawet do 250 - tak usłyszałam od lekarza. A słodkie picie muszę mieć zawsze przy sobie przez niedocukrzenia i spodziewam się, że wysiłek spowoduje spadek, więc butelkę ze słodkim na pewno wezmę.
Ja bardzo nie chcę rodzić w szpitalu gdzie mają oddział specjalistyczny, bo ta porodówka ma najgorszą opinię w naszym mieście i rękami i nogami będę zapierać się w moim szpitalu :blink:

Marlena ja byłam nacinana przy porodzie, w ogóle nie zarejestrowałam kiedy, także chyba to niebolesne jest. Za to szycie!!!!!!!!!!Masakra :ohmy: Dla mnie gorsze niż poród...

Jadzia a orgazmy przyspieszają poród :unsure: ;) Hmmm...bo ja sexik miałam zakazany, ale o orgazmach nikt nic nie mówił. U mnie o nie łatwo, to może koło 20 stycznia wypróbujemy :blink:

Pojechaliśmy obejrzeć dziś wózek i kurna INWENTARYZACJA!!! No nic, kolejne podejście jutro :)

Teraz leżę, chociaż też mam do poprasowania pieluszki i kilka ostatnich ciuszków...ale jakoś nie mogę się zebrać ;)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #514451 przez Madlen
Pati No sto lat temu to było :silly:

A któraś planuje kupić żel położniczy? Lepszy poślizg niby.

www.natalis.info.pl/

12 lata 4 miesiąc temu #514453 przez Monia_T
Madlen napisał:

No sto lat temu to było :silly:

A któraś planuje kupić żel do porodu? Lepszy poślizg niby.

www.natalis.info.pl/

Podobno to kosztowne, a nie ma dowodów, że pomaga.
Gdzieś czytałam, że skład podobny jak w żelach erotycznych durexa ;)
Ja nie planuję takiego zakupu :)

12 lata 4 miesiąc temu #514459 przez jadziatopol
Madlen :kiss:
Monia no tak przeczytalam w necie...ja tez tak mam teraz ,ze nawet myc sie nie moge bo jest za fajnie :blink: a jak juz mam orgazm to macica szaleje...takie mam skurcze :ohmy:
A co do faceta Patii...to wyjelas mi to z ust ...tez bym to tak ujela ale nie mialam smialosci :blink:

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #514463 przez Madlen
Też to słyszałam, tzn. czytałam na styczniówkach. Któraś mamuś porównywała skład Natalis i żel Duruxa niby podobny :) Ale inna ma zamiar użyć. Może opisze swój poród.
Drogie fakt. Niby można oddac, jesli się nie otworzy opakowania np w przypadku cesarki.

Albo z tym żelem Duruxa na porodówce wystąpie :silly:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #514478 przez xpatiiix3
Monia nastraszyłaś mnie tym całym szyciem... Ja to nie wiem jak ja przeżyje, ale jakoś trzeba ;P jak już wezmę maluszka na ręce to chyba mi wszystko przejdzie ;) hehe A z tym moim M zobaczymy co wyjdzie jutro się przekonam ;P

Jadzia ale ja tam się nie obrażę, bo źle zrobił no i dobrze podsumowała Monia ,z przykrością muszę to stwierdzić, ale to prawda no...

...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #514479 przez Monia_T
Madlen napisał:

Albo z tym żelem Duruxa na porodówce wystąpie :silly:

No i to jest myśl! Tylko poproś, żeby personel na chwilę wyszedł z sali, bo Ci mąż musi zaaplikować :blink:

Pati nie chciałam straszyć, sorki. Ale ja mimo, że minęło 10 lat nadal pamiętam ten ból...poród to pikuś ;)

12 lata 4 miesiąc temu #514481 przez natalka
Wpadam tylko na chwile zameldować się po wizycie wszystko u nas ok mała ma 2350g także duża z niej dziewczyna, wszystko pozamykane następna wizyta za trzy tyg. będę miała pobierany wymaz na paciorkowce. Nadrobię was później miłego wieczoru :kiss:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #514496 przez Madlen
Natalka Suuper ale duża :)

12 lata 4 miesiąc temu #514497 przez xpatiiix3
Monia ojj no zobaczymy, u mnie to najpierw okulista musi wyrazić zgodę na naturalny, za duża wada ;/ I chyba dopiero wtedy zacznę się bać jak będzie bliżej...

Natalka no to duża dziewczyna już, super, że wszystko ok ;))

...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #514502 przez Martyna
Dziewczyny ślicznie wyglądacie :)

Satine urocza z Was para :)

Pati dziękuję :) juz było lepiej a teraz taki kaszel mnie męczy, że masakra!!

Michasia współczuję takiej sytuacji ale pamietaj, że to świadczy o nim a nie o Tobie. Przykre to strasznie, że brat nie może zrozumieć i Wam w taki sposób pomóc. Co do prezentu to ciężko coś podpowiedzieć, pewnie ile i co bys nie dała to i tak zostanie to skomentowane
a jesli chodzi o polożenie paneli to żadna filozofia :) a Ty bystra i pracowita babka jestes i na pewno dobrze mężem pokierujesz jak ma je układać :)

Pati gratuluję 6 i z całego serca życzę Ci stypendium naukowego :) zdolniacha z Ciebie!!

Monia super, że u lekarza wszytsko ok :) kawał szczęscia masz w sobie :) ja jestem ciekawa ile mój waży i jaki będzie jak się urodzi

Alina, Sylwia dzieki za linki

Pliszka dziekuję :) za linka również, tak zależy mi na skrętnych przednich kołach

Jadzia dziękuję :) Na pewno zgubisz, zreszta pokazywałaś nam zdjęcia z pierwszej ciąży i wiadomo, że wrócisz szybko do formy i dawnej sylwetki :)

Natalka super, że wszystko w porządku a mała jaka duża :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka