BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #515509 przez jadziatopol
Patii gratuluje!!! ale sie ciesze :) bedziesz miala chlopaczka ale fajnie :)duzy facecik :) no to teraz imie musicie wybrac chyba,ze juz wybraliscie? dzisiaj dobry dzien i do tego facet sie pojawil...moze poszedl po rozum do glowy i oprzytomnial :) zycze ci jak najlepiej :kiss: a powiedzialas mu,ze bedzie mial syna? jak zareagowal?
A ja dzisiaj w nocy caly czas mialam kamien z brzzucha....nie skurcze tylko caly czas twardy. Nie lubie tego .I do tego okropne parcie ;) Mialyscie tak? Wole juz skurcze. Nawet jak leze to nie mam miekkiego. Dobrze ,ze dzisiaj mam wizyte bo sie martwie. ;) Jade na 12-ta i jak wroce to juz bedziecie spac :( ...jutro wam napisze co i jak.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #515515 przez Dzolka
jadziatopol - wizyte w nocy? a czemu tak.
Ja dzis byłam chłopak zdrowo rośnie i ma 2,4 kg juz:-)
Spina Ci sie miałam tak ale wczesniej, magnezu za mało zaczełam jesc i przeszło :)

12 lata 4 miesiąc temu #515517 przez Madlen
Pati suuuper. Jak będzie miał Junior na imię?

Jadzia ja raz miałam w nocy strasznie twardy i napięty brzuch, może przyczyną były małe dawki magnezu. A Ty magnezujesz się? :)

12 lata 4 miesiąc temu #515521 przez Madlen
Dzolka gratuluję. Też u tego sprzedawcy dziś zamawiałam aspirator katarek, koszulę, szczoteczkę, gaziki, pieluszki, nakładki na brodawki....

12 lata 4 miesiąc temu #515523 przez Dzolka
Madlen dobrze pisze mnie tak z tydz albo dłuzej sie napinał biore femibion i rano i wieczorem magnez mam na recepte za 20zł ale pomógł :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #515531 przez jadziatopol
Dzolka ja tu mam -9 godzin...jak ja bede miala 12 w poludnie to u was bedzie 9 wieczor...wiec jak wroce to juz bedziecie smacznie spac :) ale masz duzego juz synka :) gratuluje :) jestem ciekawa ile moj wazy...i czy wogole mi zrobi usg.
Madlen magnezuje sie...biore MagneB6 2 tabletki rano i 2 wieczorem...moze za malo? biore na wlasna reke bo moja lekarka kazala mi odstawic (jakies dziwne metody tu maja)...gdybym nie brala to juz dawno skichalabym sie od skurczow ;) a ty ile bierzesz? u mnie 2 tabletka ma ok.50mg magnezu jak czegos nie pokrecilam

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #515534 przez Pliszka
pati, super, że już wiesz, że to chłopczyk :laugh: Gratulacje!!!! No i cieszę się, że udało Wam się z Maćkiem pogadać. Oby sie szybko zabrał za ten pokoik żeby wszystko było gotowe na urodziny malucha :)

dominia, nie denerwuj się, na pewno wszystko jest dobrze, trzymam kciuki!

jadzia, też trzymam kciuki, mi też teraz brzuszek często teraz twardnieje. Na pewno z okazji urodzin czekają Cię dziś same dobre wieści! :)

natalka, my też mamy konflikt i do tej pory miałam chyba cztery razy badania na obecność przeciwciał i teraz też dostałam skierowanie. Na szczęście póki co jest ok. Ponoć w pierwszej ciąży nie ma zagrożenia, ale skoro badają, to może czasem są wyjątki? W sumie to muszę zapytać na nastepnej wizycie.

Dzwoniłam dziś do "mojej" pani położnej i jesteśmy umówione na wtorek na podpisanie umowy, wypełnienie całej dokumentacji i pogadanie o tym co nas czeka :)

12 lata 4 miesiąc temu #515536 przez Alina2408
aga moja mala cisnie bardzo mocno :):)

katarinka moze i cos tam sie znajdzie wydaje mi sie ze oplacilam swoj mandat ale szczerze to nie chce mi sie szukan na necie bo ja w necie oplacam... zobaczymy... a zakupy to powiem ci ze az sama sie sobie dziwie ale dalam rade :):) pochwal sie zakupami jak rozpakujecie :):)

natalka na paciorkowce u nas jak dziewczyny byly prywatnie to 40 zl ale ja mialam skierowanie od lekarza z nfztu wiec za darmo moze twoj lekarz pierwszego kontaktu da ci skierowanie i nie bedziesz musiala placic... moja tesciowa miala knflikt podawali jej cos po porodzie a tak nic wiecej nie wiem...

monia ja tez biore rennie najczesciej pol to mi wystarcza :) sliczny wozeczek a drogi byl??? a fotelik do tego jest???

madlen zadnej kontroli nie mialam a prawda jest taka ze zadne z moich dzieci czy ich rodzice nie pojda zeznawac ze chodza na korki :) wiec nie wiem zobacze... a piwko to frumalt i bylo duzo smakow :)

dominia daj znac co i jak po wizycie i pochwal sie zakupami...

dzolka ciekawy wzorek wozka...

pati heheh orenzadka jest moja hehehehe i jak milo ze byl twj moze jednak to troche strach...same dobre wiesci dziewczyno...juz nie bedzie juniorek i teraz kochana bedziecie musieli o imieniu pomyslec...

jadzia spokojnie wierze ze to nieprzyjemne...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 4 miesiąc temu #515537 przez xpatiiix3
Bananamana widziałam już kiedyś tego demota, aż łezka w oku się kręci :)

Satine no Ty to masz zawsze takie śmieszne sny hehe :P To odpocznij trochę, a nie tam jeszcze się nam zaharujesz układając w tych szafeczkach ;P

Alina no to kochana oranżada hehe ale to chyba pocztą :P no o te stypendium to tak, my bez ślubu, więc ja jako, że będę z mamą w domu mieszkać to jako samotna matka będę ściągać pewnie jakieś zapomogi z opieki to mi lżej będzie :)

Kurde Andzia, Anuśka co z Wami się dzieje tu skurcze tam kłucia jakieś, uważajcie tam na siebie i odpoczywać ;)

No no Kasia Madlen ma rację mój Kacper też chodzi na tańce to tam krakowiaki i tak dalej tańczy no i śpiewa przede wszystkim ślicznie nawet płytę nagrywał ;) A ma dopiero 9,5 ;) I super to działa u niego na rozwój :P

Mrufka trzymaj się tam kochana jeszcze trochę.!;)

Dominia super, że mamuśka Twoja taka dobra i pomaga ;) Na pewno zwariuje ze szczęścia jak Igi będzie już na świecie :D

Monia ładny wózeczek ;) no więc już masz z głowy :D

Jadzia a no bardzo się ucieszył, bo on marzył o synku i jaki dumny się zrobił hehe dał mi aparat swój, więc potem może zrobię parę fotek to coś wrzucę, brzuszka :D a z USG nie mam nic, bo juniorek mój nie chciał się zbytnio pokazywać, no i na razie nie doszliśmy do porozumienia co do imienia, bo znowu zdanie zmienił wrr.. hehe no ale jutro ma przyjść to coś pomyślimy, ale jest tym razem na Aleksandra nastawiony, przynajmniej dzisiaj hehe No więc będzie Olek chyba, jeszcze nie wiem, jak w końcu się wybierze imię to Wam oświadczę to na forum :P I jak siedzieliśmy w domu to mi nerwy puściły i popłakałam się to mnie przytulił mocno i zrobił minę taką jak kot w butach hahaha no i przeprosił i powiedział, że bardzo kocha i że mu strasznie głupio przez jego zachowanie.. :P

Madlen jeszcze właśnie nie wiemy na razie stoi na Aleksandrze hehe M znowu zmienia zdanie :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #515538 przez Dzolka
jadziatopol - Aha heh no tak:-)
Ja biore MAGNE B6 48 mg+5 mg

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #515539 przez jadziatopol
Pliszka ty to jestes zorganizowana kobieta :) jestes juz mega przygotowana do porodu :) ja tak nie potrafie...zawsze wszystko na wariata robie ;)
Dzolka ja tez magne B6 biore bo mam jeszcze 3 opak z Polski....a ile bierzesz dziennie?
Patii ciesze sie razem z toba :) mam nadzieje,ze juz nie bedzie wiecej swirowal ;) A imie Aleksander bardzo mi sie podoba. Nasz synek mial byc Alex ale Radek nie chcial ;)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #515548 przez xpatiiix3
Jadzia ja też mam taką nadzieję hehe że w końcu mu przejdzie :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #515549 przez Dzolka
jadziatopol- 2 razy dziennie no i witaminy :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #515550 przez DOMI
Cześć dziewczyny. Później was nadrobię a teraz tylko napiszę wrażenia z wizyty u diabetologa i dietetyka. Diabetolog pochwalił moje cukry mimo, że ja pilnowałam normy do 140 po posiłkach. Powiedział, że norma jest zaostrzona do tych 120 i do tego powinno się dostosować ale cukry do 140 nie są powodem do jakiejkolwiek paniki. Potem pani dietetyk kazała mi opowiedzieć mój przykładowy jadłospis też pochwaliła ale ze względu na pojawiające się ketony kazała zamiast wasy w ciągu dnia jeść zwykły żytni chleb, zamiast odtłuszczonych jogurtów naturalnych i mleka takie z normalną zawartością tłuszczu, stosować do sałatek duże ilości oliwy lub oleju rzepakowego i pojadać migdały a nocną kolację zostawić jaką zwykle jadam.

12 lata 4 miesiąc temu #515556 przez chomiczka
pati gratuluje syncia :) dobre mialas przeczucia, ja tez wiedziałam że u mnie będzie chłopak :P to już trzeci Olek na forum, Pliszka ma Olka i ja też :) Tylko ja na niego będę mówić LOLEK :laugh: :laugh:

natalka ja też mam konflikt, badania miałam narazie 2 razy, a to dlatego że jak cos to przeciwciała powstają po 20 tc więc dopiero niedawno miałam robione, przed porodem będzie trzeci raz. Po porodzie powinny dać nam jakiś zastrzyk żeby przy drugim dziecku nie było problemów.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka