BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #517982 przez michasia
Madlen dzięki,
Dominia super:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #517991 przez Satine0
Ale żeście dziewczyny naskrobały !! Szok :ohmy: Będę musiała was później nadrobić. U nas od dziś remont pokoju...chociaż dzisiaj za dużo mąż nie zrobi bo okazało się, że mój tata wyrzucił wałki do malowania a sklepy już pozamykane i lipa...trzeba czekać do jutra ;)

12 lata 3 miesiąc temu #518001 przez dominia
Satine a co jest jutro otwarte, że można wałki kupić ? Cpeen ? :) bo święto :silly: super, że ruszyliście z remontem :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #518006 przez Satine0
Karwasz twarz...faktycznie !! Ale lipa. Czyli do poniedziałku żyję jak Cygan... hahaha :dry: :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #518020 przez Alina2408
ale chleb masz ???? bo ja kiedys zakupow codziennych nie zrobilam przed swietem [file/]

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #518023 przez Satine0
U nas całe szczęście chleb zawsze jest :P mamy z babcią wspólną kuchnię i babcia lubi kupować na zapas i mrozić :P później wyciągamy i świeżutki jest :)

12 lata 3 miesiąc temu #518044 przez dominia
Satine chlebuś z zamrażarki jest super :) zawsze jak braknie to jak znalazł :) szkoda tylko, że my z mamą mamy tak zawaloną zamrażarkę, że czasem ciężko nawet woreczek moich truskawek wcisnąć :dry:
A jutro może zrobicie coś innego a pomalujecie w poniedziałek i też wyjdzie na to samo :)

12 lata 3 miesiąc temu #518046 przez xpatiiix3
Dominia super, że wózeczek kupiliście ;)

Alina no tak z czasem zaczynają już takie chore sytuacje męczyć... A no powiem Ci że mnie już kładzie normalnie i idę zaraz spać chyba, z dnia na dzień ostatnio coraz bardziej zmęczona jestem, dzisiaj też obolała jakaś, ale tylko żebra i biodro, na plecy jakoś strasznie nie narzekam, ale już nie jest tak jak wczoraj i daje radę :)

No i trochę w pokoju ogarnęliśmy dzisiaj z M do tego remontu, no więc wstępnie ustalony termin za tydzień malujemy, czyli w ciągu 2 tyg się już na dół do babci do mieszkania przenoszę :D I zaczynam ogarnianie ciuszków i zakupy dla malucha, dla siebie, no i torbę pakować :) I będzie gotowe, więc niech tylko do lutego mi posiedzi ten łobuz w brzuszku i potem może wychodzić :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #518058 przez justyna84
heee satine u nas to nawed w niedziele szlo swiezy chleb kupic jeszcze cieply :)
A tutaj w niedziele wszystko pozamykane na szczescie na jeden dzien :lol: Ale te babcie juz tak maja z tym zapasem i mrozeniem bo bron booze zeby sie mialo zmarnowalo :lol:

Najlepsza byla babcia mojego M ktora byla u nas na 2 tygodnie dzisiaj pojechala ma 80 lat wiec jak jedlismy obiad to ona stwierdzila ze ma za duzo na talezu i jak juz konczyla to wszystkich po kolei sie pytala czy nei chca dojesc za nia i mimo ze nikt nie chcial i tak to zjadla bo sie zmarnuje potem do wieczora nic nei chciala bo byla za pelna :lol:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #518120 przez Dzolka
jadziatopol - na co mam czekać mam stały związek dobrą stałą prace mieszkanie :P
a zresztą moja mama była w tym samym wieku mysle ze to odpowiedni wiek :laugh: bardzo chciałam staralismy sie ponad rok co prawda ale sie uidało i juiz sie doczekać nie mogę!!!
To aż taka młoda jestem ! myslałam ze 22lata sa ok :laugh: w tym roku 23 :lol:

Alina2408 - oj u mnie z miesiaczki nie policzysz hehe :dry: według ostatniej to na 11 lutego

michasia - może aukcja sie skończyła bo miał podkłady poporodowe ja kupiłam

katarinka1 - też to zrobię :laugh:

dominia - fajnie ze masz wózek my też czekamy ma przyjść :)

honka- witamy też tak miałam kuło tak bolało w jajnikach jezeli nie masz innej wydzieliny to ok widocznie macica przygotowuje sie ja tak miałam jakis czas teraz mnie póściło też biore magnez.

Byłam na zakupach ale nigdzie nie mogę znaleć całej wyprawki co za durny sklep śpioszki i pajacyki mam ale chciałam komplet normalną wyprawkę a wy gdzie kupujecie??? może na allegro kupie bo widziałam :dry:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #518130 przez jadziatopol
Ja do mycia bobasa kupilam emulsje EMOLIUM. Kolezanka mi polecila bo ma trojke dzieci i wszystkie w tym myla i nie miala zadnych problemow ze skora. A przy pierwszym dziecku mialam non stop jakies problemy od Johnsona od Bambino...teraz bede uzywac tego i zobaczymy. Ta emulsja myje sie cale cialko i wloski...wszystko. Nic innego nie trzeba uzywac. A co do prania to na pewno kupie proszek lub plyn dla niemowlat.Nie odwazylabym sie prac w zwyklym proszku...bo dodaja takich swinstw,ze nawet mnie zaczynaja uczulac a szczegolnie Vizir.
Ale dziewczyny znowu naskrobalyscie.
Justyna dzieki za odpowiedz. To rzeczywiscie masz wysokie cisnienie. Ja od poczatku ciazy badalam cisnienie w domu 10 razy dziennie pomimo tego,ze nigdy nie mialam problemow...ale jestem lekko skrzywiona i wole wszystko sprawdzac i zawsze mialam ksiazkowe. Teraz sobie tez badam i jest ok. W gabinecie ostatnio wyszlo wysokie i jak wrocilam do domu to tez jak zbadalam to bylo nie ok. No zoabczymy. Dzisiaj albo jutro jade do szpitala. Mam nadzieje,ze zrobi mi morfologie bo w morf. wychodzi stan przedrzucawkowy, CRP i proby watrobowe. Mocz mam zawsze sprawdzany na obecnosc bialka. A ten Dopegyt to musze zapytac lekarza...bo jednak samam boje sie brac. Lekarz mi to przepisal tylko na wypadek duzego skoku cisnienia gdyby wystapil na lotnisku jak lecialam....ale nawet nie psrawdzalam wtedy cisnienia bo nie bylo kiedy. W Niemczech wszystko pozamykane w niedziele? Tak swietuja? wow!
A babcia niezla :lol:
Dzolka chodzilo mi o to ,ze tak mlodo wygladasz :lol: ja tez mialam 23 lata jak mialam pierwszego syna :) to bardzo dobry wiek :) u mnie termin wg ostatniej miesiaczki jest na 4 lutego ale zostalam zaplodniona w trakcie miesiaczki wiec termin mam na 28 stycznia a wg usg na 21 stycznia :)
Dominia fajnie,ze kupilas wozek i ze ci sie podoba :lol: wrzuc fotki :) ja dalej czekam na swoj i cholera mnie powoli bierze :angry:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #518155 przez dominia
Jadzia napewno wrzucę fotki jak nie zapomnę to może nawet jutro :) z tym Twoim wózkiem to sobie robią jaja :dry: jak sobie pomyślę to samą mnie to wkurza :angry:

Ale jestem zmęczona .. a żebra to mi odpadają :(

12 lata 3 miesiąc temu #518166 przez kasia123m
Domina super ze kupilas wozek:))fotki oczywiscie poprosimy..

ja dzis caly dzien w domu i wszystkie posilki mi sie przesunely...i teraz nie wiem czy cos jesc czy nie jesc na noc...moze zjem mniej bulki..
mlody tak szalal popoludniu z tata...oglada doranocke i miezre mu temp a tu 37,3..pewnie jeszcze od szalenstwa bo powinen lezec...dalam mu na noc nurofen jeszcze...obejzalam gardlo i naszczescie nadal nie ma pryszczy..oby jutro tez nie bylo..

Jadzia mowisz ze nadal wozka nie ma>?no przejaja totalne..chyba ym sie niezle wkurzyla..

M mi przywizol dzis z tesco lovele 2.8kg za 25zl i plyn dzidziusia nie bylo to wzial jelpa litr za 12zl...nie wiem czy to drogo o wogole sie nieorientowalam...ale wazne ze mam wiec bede mogla poprac choc to co do szpitala.jakby mlody poszedl do przedszkola to ym mogla powoli prac ciuszki i prasowac...ael razem z nim w domu to bedzie ciezko..jak on jeszcze dzis ma temp to chyba w pon niepowinien isc do przedszkola..

podobno najlpeszy wiek na rodzenie 1 dziecka to 24 lata tak od strony biologicznej..najlatwiejszy porod..ciaza bezproblemowa...itd...tak kiedys czytalam...moja kuzynka tak rodzila 1 core....ale ona wszystkie 3 porody miala 2-3 godzinne..a chuda jak patyk

12 lata 3 miesiąc temu #518167 przez chomiczka
honka_18 witaj :) Ja miałam kilka razy takie bóle, i to mocne bóle typowo jak na okres w podbrzuszu i plecach. Bolało dość długo, przeszło po wzięciu nospy. Rozmawiałam o tych bólach z położną i potwierdziła że są to skurcze Braxtona Hicksa, przygotowujące do porodu. Każda z nas je ma, tylko czasem one bolą a czasem nie. Powiedziała że jeżeli takie coś się powtórzy to trzeba zażyć nospę i odpoczywać, jeśli nie przejdzie to jest duże prawdopodobieństwo że zaczyna się poród, jeżeli bóle po nospie ustąpią to wtedy ok. Po tych bólach byłam tez na wizycie u gina i on powiedział że z szyjką ok, nawet się nie skróciła ani nic, takze macica sobie po prostu trenowała przed wielkim dniem :)
Wiadomo że każda inaczej przeżywa pewne rzeczy, jeżeli coś Cię niepokoi to koniecznie skontaktuj się ze swoim lekarzem lub jedź do szpitala.

12 lata 3 miesiąc temu #518200 przez Alina2408
ja tez mroze chlebek szczegolnie tak w razie czego :):)

pati no to widze znaczna poprawe u m ciesze sie bardzo razem z wami...

justyna hahah ale nie zmarnowala :):)

dzolka u nas w sklepach sa wyprawki ale ja nie kupowalam kupilam oddzielnie... a co do wieku to wiesz ze my juz staruchy wiec nie uwazamy ze za wczesnie tylko zal nam dooopska sciska hehe...

jadzia emolium moja mama uzywala przy chemi bo skora jej sie jak pancerz robila wiec doskonale znam to ale najpierw sprobuje zwykle...

...nie oddam Cię nikomu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka