BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 4 miesiąc temu #525501 przez jadziatopol
tak tez zrobie :lol: dzieki dziewczyny :lol:
Madlen to widze,ze Adas bedzie mieszkal w luksusowej chacie :laugh: ale fajnie...kubie przemeblowania, remonty, yrzadzanie...troche to meczace wiadomo ale ile przyjemnosci :lol: wystawisz jakies zdjecia jak juz dokonczycie?

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #525512 przez Madlen
Do luksusów to daleko, staramy się robić promocyjnie mimo wszystko, na ile budżet już mocno nadszarpnięty pozwoli. No ale podobać musi się wiadomo ;) Ale dużo tego. Wc, łazienka, przedpokój, kuchnia i duży pokój.. Ale musi być czysto, a ściany były ohydne wszędzie, masa energii w samo ich przygotowanie pod dalsze działanie, a kafelki leciały na wanne już w łazience :silly: Zrobię foty pewnie :)

13 lata 4 miesiąc temu #525514 przez Martyna
Madlen dbam o siebie ale takiego przeziębienia to chyba nigdy nie miałam, mam nadzieję, że to juz końcówka, bo przez kaszel to skurcze na maksa!!

to z remontem juz bliżej jak dalej :) a potem ile radości i spokój na lata :)

Jadzia jak będziesz niespokojna to jedź i sie nie przejmuj tym co ktos pomysli tylko mysl o sobie i Hubusiu :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #525518 przez Madlen
Ja bronie się przed choróbskiem jak mogę- wit. c, teraz wzięło mnie na mandarynki, często myję ręce itp.
Jedyne co mi dolega to ostatnionocne zajebiaste skurcze a la eksplozja brzucha, bóle kolan na zmianę pogody, kulanie się i megasenność. No i paw czasem goni, ale nie łapie ;)

13 lata 4 miesiąc temu #525524 przez Martyna
Madlen ja tez sie broniłam, codziennie jem cytrusy, piję heratę z cytryna, mleko z miodem, do większości jedzenia jak mozna to dodaję cebulę lub czosnek ale podejrzewam, że to przez kontakt z chorymi którzy niby zdrowi i nie zarażają dlatego teraz nikogo do domu nie wpuszczam i nigdzie poza lekarzem nie wychodzę póki nie stanę w pełni na nogi :)

a bóle kolan to po jakiejś kontuzji czy jakieś schorzenie masz?
ja jestem po artroskopii kolana i mam chondromalację rzepki II stopnia i czasami czuję, że zmiany w pogodzie blisko

13 lata 4 miesiąc temu #525526 przez Pliszka
pati, spokojnie, wszystko będzie dobrze! :kiss: Skompletuj już sobie wszystko (może na Allegro żeby było taniej i żebyś nie musiała biegać po sklepach) i dużo odpoczywaj! Z porządkami też nie szalej, niech Ci rodzinka pomoże :) Trzymam kciuki, żeby Oluś dał Wam jeszcze chwilkę na przygotowanie wszystkiego!

Katarinka, ja zamówiłam te niedrogie staniczki, pewnie już na mnie czeka awizo w skrzynce, ale chwilowo jestem u rodziców, więc pewnie w poniedziałek odbiorę przesyłkę i wtedy napiszę czy są fajne.

Jadzia, najważniejsze, że wszystko z Wami w porządku! :kiss: :kiss: :kiss:

Dominia, mój maluch też już tak niziutko, a szyjka miękka... Mam nadzieję, że jeszcze troszkę posiedzą w brzuszkach nasze chłopaczki :laugh: Ja mam usg w poniedziałek, a wizytę w czwartek.

Martyna, zdrówka! :kiss:

Madlen, fajnie, że koniec remontu co raz bliżej :) Musisz sie pochwalić efektami jak już skończycie :) Super jak takie wszystko nowiutkie! :)

Mnie tu wszyscy rozpieszczają bardzo i zaraz mi brzuszek pęknie :lol: a tu jeszcze tata mnie straszy kolacją :lol: Nie ma lekko :blink: Mama po drodze z pracy zahaczyła o Rossmana i przyniosła torbę kosmetyków dla Olcia :lol: Szaleństwo :lol:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #525532 przez [email protected]
jadzia już blisko i będziesz trzymać Hubusia w ramionach :)

Martyna dużo pij,mi pomaga najbardziej przy przeziebieniu

Dziewczyny możecie mi opisać skurcze,boli mnie na dole od trzech dni,takie kłucie i twardnieje brzuch

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #525534 przez Madlen
Pliszkaale masz super z mamą :)

Martyna za czasów szkoły średniej bardzo bolały mnie kolana przy dłuższym siedzeniu, chodziłam do reumatologa. Jak zaczęłam uczęszczać na zajęcia taneczne przestało dokuczać. I odkąd sport często towarzyszy spokój. Teraz tylko 2 dni przed zmianą pogody.
Groźnie brzmi to co miałas z kolanem, musiało okropnie boleć...

Skurcze u mnie to mocne ciągnięcie/twardnienie/nabrzmienie brzucha.

13 lata 4 miesiąc temu #525537 przez xpatiiix3
Pliszka no mam taką nadzieję, no ja na razie czekam na pieniążki i dopiero wtedy będę zakupy robić.. A przede wszystkim to na pierwszym miejscu pokój.. Miał dzisiaj mi brat malować, ale tak pomalował, że pokój dalej wygląda tak jak wygląda... Niby ma jutro przyjść.. Zaczyna mnie to już drażnić taka niesłowność każdego...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #525573 przez Dzolka
hej dziewczyny!

Złapało mnie znowu zapalenie pęcherza moczowego miałam już 2 razy w tej ciąży ale brałam tabletki z żurawiną i po paru dniach puscilo teraz mnie dopadło gorzej lekarz mówi ze taka moja natura a ja tak uważałam eh no i chodzic nie moge bo tak boli :(

Już nie mam tych tabletek jutro po pracy mój M mi kupi jakos musze przezyc dobrze ze jak leże to tak nie boli ale siku co jakis czas i jest problem :(

Na dodatek dzieci bratowej przyprowadziły kota i gryzą mnie pchły mój M robił dziś akcje "sól" i "ocet woda" wyczytałam na necie bo sprey na pchły nic nie dał mam już ich dosyć
mam nadzieje ze zginą.

A jak u was zdrówko??? :)

13 lata 4 miesiąc temu #525579 przez Alina2408
my dalej w pakiecie coś boli ale słabo już chciałabym mieć to za sobą a tu cisza

...nie oddam Cię nikomu...

13 lata 4 miesiąc temu #525581 przez Alina2408
my dalej w pakiecie coś boli ale słabo już chciałabym mieć to za sobą a tu cisza

...nie oddam Cię nikomu...

13 lata 4 miesiąc temu #525596 przez dominia
Alinka to jakaś akcja Ci się już zaczyna ? trzymamy kciuki za Ciebie :kiss:

Ale mam nerwówkę :( jeju masakra .. robiłam jajecznice z M i między czasie się z nim pokłóciłam, na końcu spadła mi łyżka na podłogę i z płaczem poleciałam na górę do siebie :( takie mnie nerwy od rana tłukły i chyba to była kumulacja :(
Ta dieta mnie dobija też dzisiaj :( tak za mną chodzi pyszne, soczyste jabłko :( albo nawet sok malinowy rozcieńczony wodą :( dołek złapał mnie niezły..
Jeszcze te twardnięcia są takie, że mi ściska sam dół :( i dosyć dużo razy dzisiaj były .. nieprzyjemne to takie, że brr .. byle do 22 stycznia później niech się dzieje co chce ...

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #525599 przez jadziatopol
Alina cos tak czuje,ze jeszcze pochodzimy w dwupaku :)
Madlen no to nie moge sie doczekac zdjec :lol: lubie ogladac wnetrza :lol:
Dzolka wspolczuje zapalenia pecherza...pewnie okropnie boli ;)
Dominia ale upuscilas troche ...ulzylo ci ? im blizej tym gorzej...ale juz niedlugo kochana. Ja tez wczoraj jak uslyszalam ze jade juz na porodowke to zjadlam 2 kawalki pizzy zeby miec sile nie zwazajac na cukier i to bylo taaaaaaaaaaakie dobre...tez juz mam dosc tej diety. Odbijemy sobie wszystko spokojnie...a dzieci usmiechem nam wynagrodza :)

Ale zasnelam...snila mi sie Madlen,ze otworzylam okno a ona tam stala :) taka wysoka (bo to bylo 2 pietro) jak Alicja w Krainie czarow :blink: a potem snilo mi sie,ze sa urodziny Mrufki i koniecznie chcialam napisac jej zyczenia :lol:

u mnie skurcze to twardnienie brzucha rozpoczynajace sie u gory brzucha (pojawia sie taka gula i brzuch zmienia ksztalt jakby stawal deba ) i twarnieje do dolu....nie boli....chociaz ostatnio doszlo rozpieranie odbuty i kosci lonowej.
Jej ...po tym wczorajszym badaniu szyjki to mnie tak boli miedzy nogami ze ledwo chodze.

I gdzie Kasia ?

[/url]

13 lata 4 miesiąc temu #525605 przez princess
Dzięki za odpowiedzi... Czyli jednak większość lekarzy zleca to badanie...

Sylwia pytam, bo mój gin na ostatniej wizycie zażądał ode mnie wyniku grupy krwi. Mam wynik z 2009 roku ze szpitala, normalnie wszystko jest oznaczone B Rh + a gin powiedział, że to nie jest żaden wynik grupy krwi i mam załatwić wynik potwierdzony przez stację krwiodawstwa... i żebym zadzwoniła do instytucji, która mi to badanie wystawiła (szpital wojewódzki) i oni to załatwią... dziś zadzwoniłam i oni nie wiedzieli o co lekarzowi chodzi, że jak chce jakiś inny wynik to niech da skierowanie i zbadają mnie... ja też nie wiem co mam robić, on powiedział, że ten wynik jest potrzebny do skierowania na cesarkę, które mi wypisze za 2 tygodnie. Chciałam dziś podjechać do niego do gabinetu i spytać co mam z tym zrobić ale nie zdążyłam bo o 11 już zamknął. Nie rozumiem tego, 4 razy leżałam w szpitalu, w tym 2x na patologii ciąży i zawsze okazywałam ten wynik, nigdy nikt się nie czepiał i każdemu pasował. W pierwszej ciąży mojemu ginowi też pasował aż tu raptem pod koniec tej ciąży mi wyjeżdża, że to nie jest wynik grupy krwi... nie kumam :unsure:
Ja mam grupę B Rh +, M ma 0 Rh + więc nie wiem, czy jest konieczność tego badania...

Pati
nie martw się, jesteśmy w tym samym tygodniu, mój gin powiedział, że to ciąża donoszona i dzieciątko normalnie funkcjonuje poza brzuszkiem. A epidemie niestety teraz szaleją, dziś zarządzono zakazy odwiedzin w szpitalach w moim mieście, również w tym, w którym chcę rodzić. Oczywiście z powodu epidemii grypy i infekcji grypopodobnych. Mam nadzieję, że do czasu mojego porodu to się uspokoi żebyśmy się z Adasiem nie zarazili i żeby M do nas na oddział wpuścili ;)
Twoi bliscy na pewno pomogą Ci ze wszystkim, nie martw się ! A Ty się więcej oszczędzaj, więcej leż i nie stresuj, bo rzeczywiście przyspieszysz poród. Mimo, że lekarz nie wystawił Ci zwolnienia to chyba odpuścisz sobie szkołę?

Dominia brzuch opuszcza się zwykle koło 36 tygodnia. A co z infekcją? Przepisał Ci coś na to? Widzę, że Twój Igorek i mój Adaś mają podobną wagę :)

Jadzia powiem Ci, że opieka medyczna w USA nie dorasta do pięt tej w Polsce. Jak można ciężarną z krwawieniem odesłać do domu? To chyba jakiś żart :ohmy:

Natalka powodzenia na egzaminach :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka