- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pati, ładne z Was rodzeństo

Wkleję Wam jeszcze 7 dobrych nawyków, które prowadzą do lepszego samopoczucia, na które natrafiłam przeglądając stronę Zwierciadła (wydają mi się bardzo mądre

1. Nawyk odczuwania własnego znaczenia. Świadomość, że nikt nie jest taki, jak ty i to jest dobre. Że jesteś unikalna taka, jaka jesteś, przynosi niezwykłą ulgę i daje prztyczek w nos krytykowi wewnętrznemu.
2. Nawyk dostrzegania zwykłej doskonałości. Kiedy przestaniesz narzekać i marudzić, przekonasz się, że wszystko co się dzieje, jest perfekcyjne. Wszystko jest w porządku, bo istnieje jakiś większy plan niż twoje lęki.
3. Nawyk bycia obecnym w tej chwili, która jest. Masz być jedynie lustrem teraz. Masz przed sobą kubek z parującą herbatą i nic więcej się nie liczy. A najmniej gadający umysł.
4. Nawyk dokonywania świadomych wyborów. Nawet, gdy stoisz na czerwonym świetle, stój świadomie. Sięgasz po pączka, wiedz co robisz. Całujesz się właśnie z tym mężczyzną, ok, to twój wybór. Weź odpowiedzialność za swoje czyny, słowa, myśli, uczucia.
5. Nawyk samoakceptacji. Jesteś doskonała taka, jaka jesteś. To nie przeszkadza ciągle odkrywać siebie na nowo. Porzuć obsesyjną chęć zmieniania się, a zmiana sama się wydarzy. W kierunku prawdy.
6. Nawyk niepewności. Nie mów słów: wszystko, nic, bardzo. Nie ograniczaj się, nie zamykaj się. Gdy będziesz już wiedziała wszystko, umrzesz.
7. Nawyk wybaczania i współczucia. Dzięki nim uzyskasz wewnętrzną wolność od gniewu, urazy, nienawiści, wszelkiego emocjonalnego bólu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mnie wczoraj wreszcie doszła ta morfologia i trochę mi spadła hemoglobina, ale w sumie ok.
Wczoraj pisałyście o farbowaniu włosów. Mi trochę marzą się pasemka, ale z drugiej strony w ciąży bardzo poprawiły mi się włosy, mniej się przetłuszczają i są mocniejsze, aż szkoda niszczyć

Co do zaparć to ja polecam czopki glicerynowe, podobno dobre jest też siemię o którym pisała princess, ale ja po nim od razu wymiotuję. Ten śluzowy smak jest dla mnie nie do przejścia.
Kasiu - widzę że trochę załapałaś doła. może jakiś dobry film na poprawę humoru?
Honka - super maluszek
drzyzgunia - dobrze że ciśnienie się unormowało
Pati - śliczne zdjęcia
Jakieś wieści od Satine?
Powodzenia dla dziewczyn, które mają dziś wizyty
- DOMI
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Honka cudny ten twój maluszek.
Drzyzgunia trzymaj się i życzę aby wszystko się unormowało.
Pati fajne dzieciaczki.

Pliszka z tego co piszesz masz fajną rodzinę i teściowa 100% zrozumie.

Ja zostaję w Pl. Za granicę fajnie pojechać na wakacje, zwiedzać i relaksować się. Walka o byt to już zupełnie inna sprawa. Za granicą też jest ciężko. Nie wszystko co jest dostępne dla obywatela danego kraju będzie osiągalne dla cudzoziemca.
Ola ja też właśnie siedziałam ciągle na stronie luxmedu w oczekiwaniu na wyniki posiewów. GBS ujemny ale niestety bakteria, na którą brałam już 2 antybiotyki nadal siedzi ale teraz już pojedyncze sztuki.

Dziś już dwa razy podczas ruchów małej poczułam takie szarpaniny na szwie, że aż podskoczyłam z bólu. Dobrze, że mam dziś usg to mi sprawdzi lekarz czy przypadkiem nie trzeba go już zdjąć.
- justyna84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011

Domi M ma obywatelstwo niemieckie inaczej by mnei tez tu nei bylo bo sie zastanawialam i tez mialam stracha jechac ale ze wzgledu na dzieci decyzja padla.Jak juz pisalam Narazie nie zaluje.
hOKA SLICZNY maluszek ja sie mojego juz nei umie doczekac ale duzo nei zostalo

Moja noc nei za ciekawa obudzilam sie nad ranem i nie umialam zasnac potem maly sie obudzil dalam mu mleko i jakos do 8 jeszcze przespalam czasami spie jak dziecko a niektore noce sa takei niespokojne . Snil mi sie moj kochany dziadzio i nei umialam uwirzyc ze to on bylo takie realne

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

a te dołeczki pod brzuchem koło kości biodrowych to już bolą masakrycznie, jutro na wizycie Igor pewnie będzie już ładnie ponad 3 kilo ważył

Patii fajne te Twoje rodzynki

tym całym M się nie przejmuj i teraz nie dawaj za wygraną, nie poddawaj się bo on wcześniej czy później z wielką skruchą się odezwie .. bądź nieugięta !

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wróciłam z zakupów taka zasapana i zmęczona jakbym zdobyła Rysy

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Dominia no ja cały czas nieugięta

U mnie ze śluzem takie brązowawe nitki są, to chyba ten czop powoli odchodzić zaczyna, jak myślicie.? A i nie mam paciorkowca

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przed chwilą oglądałam "Życie przed oczami" i oczywiście bez łez się nie obyło. A film dobry.
Dominia też mam jutro wizytę

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja jakoś dotarłam do domu po wizycie. Ledwo już wlazłam na to moje 3 piętro.
Na wizycie ok, jestem pozamykana na cztery spusty także Lolkowi się nie śpieszy specjalnie

Gin dał mi skierowanie na badania przed porodem, znowu HIV, HCV, standardowo krew+mocz, przeciwciała i paciorkowiec. Dzidzi nie podglądaliśmy niestety

Pytałam z ciekawości o te zatrucia ciążowe i rzucawkę. Powiedział że w swojej karierze wiele razy widział tą rzucawkę ale mówi że nie spotkał się jeszcze z przypadkiem śmierci z tego powodu lub jakiś groźniejszych komplikacji.
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Sylwia - to jutro trzymamy kciuki za Ciebie. A wiesz czy będziesz miała USG?
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Sylwia już nie mogę się doczekać tej wizyty

I dzisiaj wylączyli tą głupią subskrypcję czy jakoś tak i forum chodzi jak masełko

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Mi też dzisiaj forum lepiej działa.
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pati fajne chlopaki
Chomiczka super ze wszystko ok
Co do naszego kraju to mam go totalnier dosc....mowilam ze siwce sie na czerowo w sytemie.M byl w zusie..dali mu karteczke ze wszyscy jestesmy ubezp.wiec jak ja dzis bylam na hematologii to on pojechal wyjasnic do nfzu.a tam Pani mowi ze syn i on ok ale ze ja niemam ubez od stycznia 2010..wiec pojechalismu do zusu a tam po dlugich oczekiwaniach weszli w system i sie okazalo ze jak bylam fikcyjnie zarejestrowana w 2009 to moj M powinien byl jako wlascieciel formy mnie wykreslic ze swojego ubezp bo mialam dwa,potem bezrobocie a potem moim zdaniem M mnie wpisal pod siebie ale oni nie maja takiego druku wiec od 2010 widnialam bez ubezp.no teraz jetsem ubezp bo ciaza.a fikcyjne zatrudnienie bylo po to zeby zdobyc dla syna miejsce w przedszkolu.bo mamy z M slub...jakbym byla samotna matka to by bylo bez problemu.ale ze zachcialo nam sie slubu wiec lipa.musialo dwoje rodzicow pracowac by dziecko dostalo sie do przedszkola.noi dzis po dlugim oczekiwaniu w zusiue wypelnilam 4 drugi ze niby moj M mnie wpisuje wypisuje wpisuje i wypisuje...i teraz potrwa to 4tyg.bo dzis jeden druk...musi minac tydz...ona za tydz wklepie druigi itd...poprostu obled.gdyby nie Ewus to okazaloby sie to za kilka lat ze ja nieubezpieczona.a ja bym niewiedziala.ech
Co do hematologa to dostalam wytyczne.moge rodzic w innym szpitalu ale ona mowi ze raczej mnie odesla na klinike.ze lepeij rodzic nat,ze ryzyko wystapienia krowtolu u dzuecka jest nikle nawet jesliby miala niskie plytki.ze i tak przy moim porodzie bedzie zespol lek wiec w razie komplikacji bedzie cesarka z uspieniem calkowitym.w chwili przyjecia do sszpitala maja sprawdzic plytki.jak bedzie powyzej 50tys to nic nie musza szykowac jak ponizej musza mi cos tam podac.noi w razie krwotoku maja mi przetoczyc plytki jak to nie pomoze dac cos tam a jak niezadziala to 3 kroplowy jeszcze z czyms innym.noi 6-12mies po porodzie mam isc do hematologa.beda badac czy maloplytkowosc wrodzona czy to aby nie kolejna choroba autoimmunolog jak ta tarczycy.noi zaaznaczyla ze dziecko 3dno po porodzie tez ma miec kontrole plytek...to tak w skrocie...ide sprzatac po obiedzie
Honka sliczny synus...cudowny