- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chomiczka super ze po wizycie ok. Tak się martwiłyśmy wcześniej czy donosimy te ciąże chociaż do 37t.c, a pewnie będziemy chodzić do samego 40 tygodnia i modlić się żeby to było już i nie przenosić

Kasiu będzie dobrze, będziesz miała w czasie porodu sztab lekarzy i fachową opiekę, więc nie ma co się martwić na zapas. A z tym ubezpieczeniem, przedszkolem itp. to są jaja, czego oni uczą? Kombinatorstwa.. Nawet moja mama opowiadała że w pracy mieli taką dziewczynę która wzięła rozwód z M, ale nadal z nim mieszka, bo jako małżeństwo nie mieliby szans ani wysłać dziecka do przedszkola i jakieś inne dodatkowe korzyści teraz z tego mają.. Taka "Polityka prorodzinna"

Dominia forum hula jak ta lala

- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Kasia będzie dobrze

Coraz bardziej martwię się o Jadzie, wydaje mi się, że na dniach coś się u niej wydarzy

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja po wizycie w szpitalu, ktg idealne, skurcze minimalne. Rozmawiałam z ordynatorem, w poniedziałek mam się położyć na oddział - już ustaliłam, że pójdę we wtorek

Teraz jadę na urazówkę, bo córka poślizgnęła się i spadła ze schodów, kostka spuchnięta masakrycznie mam nadzieje, że to nie złamanie...
Honka, malutki jest cudny

- DOMI
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
- justyna84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
BOZE ale mam lenia a musze wyjsc z domu bo zaraz oszaleje chyba. Mamy nowa wersalke z odzysku jest zielono zolta ale lepiej sie na niej siedzi bo ta co mamy my jest na rog i niewiadomo jak ja postawic bo pokoje nei sa za wielkie i chyba wezme ta 2 boo to naroznik
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Natalka to super, że ok po wizycie

Monia to niedługo Twoja kolejka na rozpakowanie się ;P Ojj oby córa nie miała złamania ,trzymam kciuki

Domi dobre wieści, ależ z małej już wielkoludek

A ja się dopytać nie mogę Was, już wcześniej pisałam, czy jak takie niteczki jakby brązowe, no zabarwione krwią, ze śluzem wypływają, to czop odchodzi już po trochu.? bo dzisija trochę mi tego poleciało...
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- DOMI
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Pati w poniedziałek dostanę od prowadzącej skierowanie na cc i wtedy dopiero do szpitala na konsultację i wyznaczenie terminu. Co do tego czopu nie odpowiem bo mimo, że będę rodzić drugi raz to nawet nie wiem jak wygląda. Dziewczyny chyba coś pisały, że taka brązowa krew może świadczyć o rozwiązania szyjki.
Monia może to tylko zwichnięcie albo nadwyrężenie. Pewnie jak pójdziesz do tego szpitala to już z maleńką w ramionach wyjdziesz

Dzisiaj przyszły pierwsze pieluchy wielorazówki dla małej. Przetestuję na synku i zobaczymy jak się sprawdzą i czy warto kupić kolejne.
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
natalka też dobre wieści z wizyty. To możesz sobie dziś poodpoczywać przy lekturze forum, a później lektura biblioteczna...Dużo masz zaliczeń/egzaminów?
Monia to fajnie, że taka dobra opieka w szpitalu i jesteś pozytywnie nastawiona. Czyli będziesz już leżała do terminu, a później wywoływanie, czy chcą porobić badania i może jeszcze wyjdziesz?Bo to będzie u Ciebie 39t 5d, tak?
Monia oby Kinga miała tylko jakieś skręcenie, bo koniec ferii w gipsie i jeszcze teraz w śniegu...No i się nacierpi pewnie.
DOMI czyli narazie nie zdejmą tego szwu? a ta cienka blizna stwarza jakieś niebezpieczeństwo?
Patii fajne rodzeństwo, szczególnie bliźniaki słodkie. Dużo się między sobą sprzeczają?
Madlen dzięki za inf. odnośnie tej butelki z akpola, kiedyś przy sprzątaniu myślałam, że wywaliłam, bo już pewnie nieaktualne, ale teraz znalazłam i jutro może uda się wymienić, jak jeszcze będą.
Kasia patologia z tym ZUSem. To już przynajmniej wiesz co i jak z porodem i płytkami.
Dominia ja już od paru miesięcy nie miałam USG dopochwowego. A szyjkę to niewiem czy mi bada, nic nigdy nie mówiła.
"polityka prorodzinna" rzeczywiście widoczna u nas na każdym kroku...
a co do tego, że uczą kombinatorstwa, to jak P chciał wciągnąć moją mamę do ubezpieczenia trabanta, by jej zniżki mieć, a trabant nie miał przeglądu, bo jest kompletnie rozebrany, w stanie 'kartonikowym", to urzędniczka zapytała, czy nie mamy kogoś znajomego, co by nam przegląd podbił...
Jutro chyba w końcu wybierzemy się na Hobbita, bo niedługo przestaną grać. A są bilety za 10zł z opakowaniami od Kinder Bueno, które uwielbiam:) No i chcę kupić w końcu proszek, chyba zdecyduję się na Lovelę, bo Polski i też dobry.
Dziś przyszedł do nas fotelik z bazą. Trzeba tylko wyprać

Pokażę w końcu zdjęcia pokoju, od razu uprzedzam, że bałagan. Jeszcze trzeba kupić firanki takie ozdobne bardziej, łóżko (czekam na zbiórkę odpadów wielkogabarytowych, bo nie ma gdzie starego wyrzucić, więc narazie stare tylko przykryliśmy kocem)), no i zegar, kontakty, inne rzeczy na ścianę i dywanik. Kolory wyszły trochę żółte. W łóżeczku narazie wszystko, co dotyczy dziecka w nieładzie:)
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Michasia Między nimi jest miesiąc różnicy, mój brat starszy jest z sierpnia a siostra z września mojej mamy siostry córa

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Honka sliczny Adas

Princess ale masz doswiadczenia

Chommiczka,Natalka,DOMI super wiesci

Monia to sie nie dziwie,ze chcesz tam polezec...fachowa opieka

Kasia tak jak kiedys ci napisalam...ja rodzilabym na Kopernika bo tam jest fachowa opieka i sztab lekarzy przy porodzie i swietne zaplecze OIT. Wiem,ze ci ciezko juz....przytulilabym cie gdybym tylko mogla

Dominia czujesz ,ze to juz u mnie?

Patii mi tez takie nitki odchodza....od czasu kiedy stweirdzono u mnie rozwarcie....to zluszcza sie szyjka i otwiera. Ja czytalam na necie,ze to czop odlazi i moze byc zabarwiony krwia , na zolto lub koloru mlecznego

Drzyzgunia dobrze,ze bedziesz pod kontrola z tym cisnieniem
Chomiczka no gdyby nie ten smiertelny przypadek w grudniowkach

Michasia ladny pokoik

Madlen jezeli chodzi o kosciol baptystow to wejsc mozesz to nie jest zabronione tylko nie wiadomo jak zareaguja na bialego

Co do Polakow to tez slyszalam niepochlebne opinie a szczegolnie w Stanach ale we wschodniej czesci (Chicago, Nowy York) ...tam podobno jest mnostwo Polonii . Tutaj na zachodnim wybrzezu jest bardzo malo POlakow i jak na razie odnioslam pozytywne wrazenia

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A te koloty wyszły trochę inne, ten jasny to grecka chałwa, taki w lekki beżo-róż wpadający,a zielony to zielone tarasy, czy jakoś tak, taki bardziej stonowany niż na zdjęciu, taki niewiem, ładny:D,
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- DOMI
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Jadzia to nie ja pisałam o gestozie tylko chyba Chomiczka. Ja niestety znam przypadek, że mamę uratowano a dziecka niestety się nie udało ocalić.

Pati rzeczywiście fajnie znać dokładny termin porodu ale torbę do szpitala naszykuję już bo termin to jedno a co natura dla mnie zaplanowała to inna sprawa.

Satine kontaktowała się z Aliną a jej chyba jeszcze na forum dziś nie było.