BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #539881 przez DOMI
Hej.
Ja dzisiaj jakaś od przebudzenia padnięta jestem. Nie wiem co ja w nocy robiłam :-). Do tego jeszcze jakaś podminowana chodzę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #539884 przez natalka
Chomiczka wszystkiego co naj... dla Twojego M. a temp. też mam w okolicach 36,9 - 37,2 od początku ciąży.
Pati no to dobre wieści :) moja teściowa jak usłyszała, że M. będzie przy porodzie to dostała wytrzeszczu oczu i powiedziała, że lepiej żeby tego nie widział :unsure: a ostatnio rodziła 27 lat temu mojego M. bo też najmłodszy.
Andzia w zeszłym roku też miałam taki problem z dłońmi nic nie pomagało żadne maści czy super kremy tylko taki zwykły za 5-6zł z katalogu Marizy.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #539895 przez andzia_zg
michasia a wiesz, ze nigdy nie widziałam w Rossmannie tego kremu? jakis ślepiec chyba ze mnie. No i cena przystępna.
O tym zamawianiu przez neta i odbiorze w drogerii tez nie słyszałam. Kurcze jak się urodzi Wojtuś to chyba tak spróbuje zrobic, bo mąż na pewno będzie miał problemy ze znalezieniem rzeczy, które potrzebuję a tak to tylko pójdzie i odbierze :-) Dzieki za rady :-)
A jesli chodzi o te podkłady to rzeczywiście kiedyś dawali takie chyba z ligniny itp a teraz to kurcze trzeba sobie przynosic wszystko samemu. U mnie na szczęście nie trzeba przynosić rzeczy da dziecka, bo szpital daje swoje i we własne rzeczy można ubrac dziecko dopiero na wyjście. Kazali miec tylko swoje niedrapki, ewentualnie jakiś krem do pupy ale to tez niekoniecznie.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #539900 przez [email protected]
Hej brzuszki :) ale mam lenia,nic mi sie nie chce,dobrze że mam barszczyk z wczoraj to gotować nie musze za to sprzatanie czeka :huh:

Andzia miesiąc temu miałam popękana skórę na rękach i okropnie szczypało,mi pomogła zwykła maść witaminowa z apteki za 3zł,teraz mam nivea regenerujący i jest ok albo neutrogena ale to tylko jak jest lekko wysuszona,palmers też sie spradza

Sylwia Bartuś duży chłopczyk :) mój maluszek też popija sobie i czkawkę ma 2-4 razy dziennie :)

Satine piękna kocurra :) uwielbiam koty,jak znajde fote to wrzuce swoją Kole

12 lata 3 miesiąc temu #539903 przez Satine0
Niestety dziewczyny wczoraj szukałam Pliszce tego sprzedawcę i nie mogłam znaleźć. Na allegro regularnie robię porządki więc nawet nie mam nic w zakładce " kupione". Ale jest dużo innych użytkowników , którzy robią koszulki na zamówienie :) Jest też dużo z gotowymi wzorami.

12 lata 3 miesiąc temu #539907 przez andzia_zg
Satine0 napisał:

Niestety dziewczyny wczoraj szukałam Pliszce tego sprzedawcę i nie mogłam znaleźć. Na allegro regularnie robię porządki więc nawet nie mam nic w zakładce " kupione". Ale jest dużo innych użytkowników , którzy robią koszulki na zamówienie :) Jest też dużo z gotowymi wzorami.

A może masz jeszcze na mailu te dane? bo po kupnie zawsze masz potwierdzenia kupna, przelewu itp?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #539908 przez chomiczka
Satine a jak wyślemy Twój projekt z prośbą o taki nadruk to oni sami tego pape smerfa muszą jakoś narysować w tym programie czy jak? napisałam już maila do jednego sprzedawcy. Tatusiowe w lutym będą chyba wszyscy w takich śmigać :)

Dostałam odpowiedź od jednego sprzedawcy i odpisał że jest możliwośc wydrukowania takiej koszulki tylko obrazek musi byc osobno, nie na koszulce. Satine poratujesz? ;) Ale Ci gitarę zawracamy :blink: :blush:

12 lata 3 miesiąc temu #539923 przez dominia
Ja słyszałam od kosmetyczki żeby nie używać maści z witaminą A w ciąży :) bo nie wolno .. :)

Byłam odebrać wynik na paciorkowca i UJEMNY !!!! :lol: :lol: :lol:

Umówiłam się też na ktg na poniedziałek o 16 :)

Bolą mnie żebra .. nie wiem jak ja spałam w nocy ;)

12 lata 3 miesiąc temu #539924 przez xpatiiix3
Michasia no tak w niektórych szpitalach trzeba, ale akurat u mnie nie i jej się nie dało tego wytłumaczyć :P Uparta baba tak samo jak byłam w październiku to mi gadała, że Marcel to okropne imię i nie polskie lepiej żeby jakieś polskie było bo dziecko patrona nie będzie miało takie głupoty, a ja tylko swoje, że ja nazwę dziecko i tak jak ja tego chcę i tyle :P hehe Tak samo z tym zaświadczeniem ze szkoły rodzenia mi wmawiała głupoty :P

Natalka no moja też miała takie podejście, ale ze mną będzie mamuśka moja przez trochę, bo nie chcę, żeby była cały czas jakoś nie będę się chyba przy niej zbyt swobodnie czuła, bo zresztą już mówiłam jakie M ma podejście, chociaż obiecał, że będzie, ale ja nie chcę i nawet już z nim kontaktu od 2 tyg nie utrzymuje... :P

A ja idę dzieci czymś zająć hehe idę z nimi porysować, bo się nudzą :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #539946 przez natalka
Ja nie mówię nikomu jakie imię wybraliśmy bo jak padały wcześniejsze propozycje to na każdym kroku słyszałam że nie ładne, nie polskie, nie będzie patrona, a bo się z czymś kojarzy itp. Jak ktoś pyta to mówię, że jeszcze nie wiem i tyle.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #539952 przez mrufka
Hej brzuchatki :kiss:

Ja tylko na chwilkę melduję się w 2w1 jeszcze :dry: Od wczoraj ogarnął mnie przypływ energii sprzątam, gotuję, myję okna, wieszam firanki, piorę, prasuję wczoraj byłam cały dzień na nogach skurcze miałam w nocy ale nie były regularne :angry: Miłego dnia wam życzę a ja mykam szorować podłogi :silly:

A u mnie termin z OM na 5 lutego a z Usg 30 stycznia

12 lata 3 miesiąc temu #539957 przez andzia_zg
Satine a moze poratujesz chociaż zdjęciem tego papy smerfa? bo to zdjęcie jest fajowe? :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #539983 przez chomiczka
Andzia Znalazłam takie zdjęcie, tylko trzeba powycinać :) tylko jak :unsure:
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #539985 przez sylwia1986
Kasiu może u Kacpra to tylko osłabienie, może faktycznie wspomagaj go czymś jak ten syrop przeciwwirusowy czy chociażby tran.

Dominia super że paciorkowiec ujemny :) też się cieszyłam z takiego wyniku.

Michasia dzięki za rady z tym rossmanem, a powiedz mi płacisz wcześniej a ktoś po prostu idzie do wybranej drogerii i odbiera rzeczy?

Pati nie przejmuj się niedoszłą teściową ;) każdemu nie dogodzisz, ważne żeby było w zgodzie z Twoimi przekonaniami,

Mrufka syndrom wicia gniazda ? ;)

Ja dziś na obiad postanowiłam zrobić dorsza którego dostałam od mamy, na nieszczęście był w całości bez głowy i pozbycie się tych ości i łusek :huh: ciężka sprawa..
Dzwonił brat, możliwe że przyjedzie na weekend, super, nie będzie mi się tak nudzić, tylko będzie musiał przebiedować na materacu, bo w miejscu łóżka dla gości stoi już łóżeczko dla Bartka ;)

12 lata 3 miesiąc temu #539996 przez michasia
Sylwia na stronie rossmanna jest wszystko napisane, nie wgłębiałam się, bo sama u nich nie zamawiałam, tylko widziałam, że można coś tam powkładać do koszyka i jest też miejsce do wyboru drogerii. Płatność np. w empiku jest przy odbiorze. Jak się w ciągu iluś tam dni nie odbierze, to odsyłają do magazynu i nie ma żadnych konsekwencji.

ja dziś mam pomidorówkę-mama wczoraj robiła, to miałam bardziej na kolację jak wróciliśmy, dziś też podjem i reszta dla pieska na dworze będzie. Paweł nie przepada za zupami...więc robię jeszcze domowe frytki:) niam:) się objem niezdrowym jak zawsze...no ale cóż.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka