BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #540899 przez xpatiiix3
Alina no nie bardzo teraz dużo ludzi powyjeżdżało i nie ma do kogo iść, żeby ten debil był normalny to bym sobie do niego pojechała odpocząć... :P A co z tego, że ja zamknę drzwi no jak babcia go wpuściła swoimi wejściowymi i gnojek mi w zabłoconych buciorach po czystym dywanie przeszedł, przez nowy pokój... A wczoraj wieczorem mówiłam, że albo buty zdejmie albo ma go nie wpuszczać wcale... Ale po co toż to mój pokój, sobie dywan wypiorę... No denerwuje mnie podejście tych ludzi, idę zaraz się przejść na zakupy z mamą to chwilę odsapnę od tego domu, bo już dość mam siedzieć w czterech ścianach... Idę sobie coś kupię słodkiego też, bo jakoś mnie ochota naszła, a nie mam już zapasów, a tak to może humor mi się trochę poprawi :P

Maracana witaj ;) poopowiadaj o sobie trochę ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #540900 przez Madlen
Alina no to widzę że takie wstrętne długie twardnienie to norma. No ale chyba silne bóle przepowiadają rychły poród.. Żeby tak zdążyć na czas do szpitala. I by M. zdążył wrócić z Włocławka do Bydgoszczy ze służby jakby co..

Kurde myślałam, ze jak stopki w pajacyku przykryte kombinezonem to już bez skarpetek... haha

Alina a przyspieszasz jakoś poród?

12 lata 3 miesiąc temu #540933 przez kasia123m
Domina powiem CI ze pewnie Ciebie tez niedlugo wezmie a ja sie jeszcze miesiac bede z tymi cukrami meczyc...bo u mnie nic zupelnie nie rusza..ani odrobine..ani twardnien ani skurczy ani klucia nic.. :angry: :( wiadomoze teraz Tosia ma siedziec tam jeszcze dwa tyg ale potem to bym chciala zeby choc mnie brzuch pobolewal zebym wiedziala ze cos sie dzieje...Narazie niech siedzi bo jak Jadzi mowili ponad 3 kg a urodzil sie 2880 to Tosi ostatnio 2,5kg to moze miec kolo 2 wiec jeszcze sporo zamala.a nie chce zeby lezala w jakis inkubatorach..

wyszorowalam kuchenke w kuchni i plytki naokolo a teraz chyba pojde myc lazienke...po tylu miesiacach wreszcie sobie ja sama wyszoruje..bo i tak mi nic nie jest..a co mam robic z nudow...

bylam w pepco bo tu ktoras pisala ze wyprzedaze a pepco mam pod blokiem...kupilam jedna bluzeczke Tosi ale rozmiar dopiero 74 bo mniejszych niebylo...tak na poprawe humoru dla mamy...

12 lata 3 miesiąc temu #540953 przez Alina2408
pati idz sie przejdz...

madlen ja profilaktycznie biore bo nozki i raczki szybko marzna :):)a nie mam jak przyspieszyc :P jakos sie malej nie chce... twardnienia sa i to czesto wiec spokojnie tylko to meczy i stresuje...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #540956 przez ola85
Witajcie,
JADZIA URODZIŁA!!! wow! jak czytałam relację to bardzo się wzruszyłam. Wielkie gratulację i dużo zdrowia dla Huberta i dzielnej mamusi :)

Teraz to już tak będzie, chwilę Cię nie ma na forum, a tu wyskakuje dzidziuś!

My dajemy dwa imiona, drugie będzie po mnie.
Ja miałam ciężką noc. Do pierwszej nie mogłam spać bo bolał mnie brzuch, ale mała się cały czas ruszała. Potem obudziłam się o 6, bo znowu kręgosłup. W ogóle ja mam tak że dużo lepiej się czuję jak chodzę niż jak leżę. Ale lekarz karze leżeć, bo szyjka...

12 lata 3 miesiąc temu #540971 przez xpatiiix3
Alina no sobie się przeszłam i już wróciłam, ale w szoku jestem jeszcze w poniedziałek zakładałam normalnie swoją kurtkę... A dzisiaj masakra zapiąć już nie dam rady założyłam drugą większą, ale też już na ostatkach zapina się na brzuchu, więc nie będę miała w czym chodzić... ;/

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #540994 przez [email protected]
Dzień dobry :) Wstałam o 6 na siku,Gabryś też już nie spał i mi też już nie dał usnąć.

Jadzia piękny miałaś poród,super że szybko,że byliście razem z Radkiem :) życzę dużo zdrówka Hubusiowi,a waga w sam raz,tyle samo ważyłam,czekamy na zdjęcia

Princess dzięki za linka,w poniedziałek jadę do media bo mamie popsuł się odkurzacz i pewnie kupie żelazko.

Ja obstawiam Aline,Monie,Vini :) życzę wam takich porodów jak Jadzi :) jej,nie mogę się doczekać lutego i chciałabym zobaczyć już mojego synka,ja to chyba zwariuję ze szczęścia :woohoo:

Witaj Maracana na kiedy masz termin? na pewno wszystkim będzie miło jak sie będziesz odzywać :)

12 lata 3 miesiąc temu #541009 przez vini-miki
Madlen, te skurcze to raczej twardnienia brzucha, nooo z takim delikatnym ciagnieciem u dolu brzucha i w krzyzu, no ale majac porownanie do poprzednich porodow to to jak niebo do ziemi :) no i bol nie narasta, a tak bym chciala zeby juz bolalo :D ironia losu hehe

A te przyspieszanie tu guzik warte, po schodach wchodze kilka razy dziennie, jak nie kilkanascie, wiec wchodzilam po dwa naraz, na pilce skakalam i sie bujalam, sex tez obowiazkowy i masakrycznie gorace prysznice, tak, ze pozniej musze same stopy schladzac taka kilkunastostopniowa woda, bp jak pletwy tak rozchlapane haha. Wszystko na marne, Zuzka jestu panem i wladca. Chlopaki co i rusz podchodza do mnie, rozbieraja "Zuzke" i spiewaja i nawoluja i zachecaja...a Zuzka ani drgnie.

Dominia, no wlasnie juz tak nie wariuje, baaardzo spokojna ostatnie dni jest, brzuch mi sie opuscil, ale, ze cyce ogromne to i tak ich ciezar go dosiega, ale boli juz tak jakby to powiedziec ta naciagnieta skora, jakby obita - pomiedzy zebrami. No niewiem czy jasno opisalam ;)

12 lata 3 miesiąc temu #541014 przez Madlen
Vini dzięki za opis.
To faktycznie uparta ta Twoja Zuzka :)
Podziwiam Cię, że znosisz to po raz 3. :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #541032 przez Alina2408
pati nie martw sie juz nieduzo zostalo :P

aga ciekawa zaleznosc jedziesz do media bo mamie popsul sie odkurzacz i kupisz zelazko hahah a co do obstawiania to ja juz sama nie wiem jest mi coraz bolesniej i mam nadzieje ze to juz niedlugo...

vini tez probowalam kapieli seksu malin i mycia podlog no i wieszanie firanek i guzik haha cos mi sie zdaje ze te nasze dziwczynki to beda uparciuchy...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #541053 przez anet-a-1401
Jadziu gratuluje!!!
Ja leze w szpitalu poniewaz nie zgadzal mi sie ermin porodu z tyg i waga malej i nawet z okresu pomeszane calkowicie. Ale wszystko z malutka jest ok wazy 2.500 glowka w dul jest ulozona w pon dowiem sie jak tam moja szyjka. Mam 2 razy dziennie robione ktg skurczy zero .a termin wedlug usg i miesiaczki jest na 29 lutego a ze w tym roku jest 28 to na 1 marca jestem w 35 tyg ciazy w czwartek bedzie 36 tc . Zdjecia z usg wstawie jak wyjde ze szpitala bo mi zabrali przy przyjeciu :-)

12 lata 3 miesiąc temu #541061 przez xpatiiix3
Alina no jakoś przeżyje, najwyżej zaszyje się w domu hehe jak już i w drugą kurtkę nie będę wchodzić :P No właśnie tak patrzę, że u lutówek to się bardziej chłopaki coś pchają na świat już 2 wcześniej wyskoczyło :P A te dziewczynki to uparte są :D Ale już niedługo ;)

Aneta o to dawaj znać co i jak tam z malutką i z Tobą ;) mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie ;)

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #541065 przez Marlena1888
Aneta to na patologi Cię zostawili? no to malutka miałaby fajną datę urodzenia 29.lutego i urodziny co 4 lata :lol: czekam na fotkę księżniczki :)

Xpatiix to teraz właśnie najszybciej nasi chłopcy przybierają na wadze ;) ja w płaszczu mam urwany guzik na brzuchu hehe;) sama nie wiem kiedy wyleciał ;P

Alina Monia Vini rosyjska ruletka :lol: teraz chyba któraś z Was hihihi

12 lata 3 miesiąc temu #541067 przez kasia123m
Anetka nierozumie...jestem w tym tyg co TY...mala moja wazy kolo 2500kg...czyli tyle co Twoja....noi termin niby na 23-28lutego...a miesiaczke kiedy mialas?ja 23 maj....

12 lata 3 miesiąc temu #541068 przez xpatiiix3
Marlena no no mamuśka też mi to mówiła, że teraz bardzo szybko rosną zieciaczki, bo wychodzić miałyśmy, a tu kurde szpara, nawet zamek się nie styka, normalnie jakieś 4 cm, a w poniedziałek na styk było i się zapinała kurtałka :P hehe no tak to jest młody pewnie tak kopnął, że guzika wystrzeliło :D

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka