- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Kupilismy tv do siebie do pokoju

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja też próbuje wszelakich przyśpieszaczy i dupa

- anet-a-1401
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Jako pierwsza ze stałych bywalczyń tu urodziłaś, i mam nadzieję, że zapoczątkowałaś serię miłych i szybkich porodów:)
Patii może już Ci dużo brzuch mnie urośnie. Ja mam taką nadzieję, bo teraz noszę kurtkę zeszłoroczną, ale już niedużo zostało w niej miejsca:)
Marakana witamy w naszym gronie. U nas nie ma intruzów, no chybaże lumpik24:)ale to był wyjątek:)Napisz coś więcej o Was.
Vini widzisz jaki uparciuszek z tej Zuzi? Indywidualistka mała, inni mogą mówić, prosić, a ona i tak sama sobie zdecyduje:)
Aneta mam nadzieję, że nie będą Cię długo w tym szpitalu trzymać.
Ja się wyżyłam kulinarnie. Zrobiłam takie ciemne ciasto z jabłkami i orzechami, do tego 2
foremki babki piaskowej, ciastka francuskie z jabłkiem i zapiekankę makaronową na obiad na dziś i jutro...To jestem kulinarnie obstawiona, teraz będę mogła jeść i jeść. Jeszcze coś kremowego bym zjadła:) Jakaś nienażarta ostatnio chodzę

Jeszcze mam trochę sprzątania sobotniego na dziś, ale najpierw odpoczynek:)
- anet-a-1401
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Z tą waga racja, dzis zauwazyłam ze wszystko mam za male, musze domówic getry ciażowe, rozmiar maxymalny.
Do tego mam jakąś depresję, zero sił i to tak od paru dni..
Aneta ja wg USG 1 marca, ale łudzę się, że szybciej. A OM 18.05.
Mój wielkolod 7stycznia ważył 2500g

Satine tak olejek rycynowy na przeczyszczenie/skurcze
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
wiecie coś więcej na ten temat? myślałam że za 2012 r...
coś znalazłam dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/becikowe/312...r-krok-po-kroku.html
- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A co do kurtki...to kupiłam w lumpie przy luźną a teraz ledwo się mieszczę i mam wrażenie, że zaraz mi guzik odpadnie hahah MASAKRA. Całe szczęście poza lekarzem powiedziałam, że już nigdzie nie wyjdę. Nie nadaje się już do niczego.
A tu zdjęcia szpitalne

https://lh6.googleusercontent.com/-sRVvMlTphkY/UQQOcUySdpI/AAAAAAAAALk/4UE0LM5-rKA/s637/zdj%C4%99cie
https://lh3.googleusercontent.com/-TgRJU95okmc/UQQOcbQKGAI/AAAAAAAAALo/Wajy7_ohWz4/s849/zdj%C4%99cie
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

U mnie zimno jak cholera, podobno szykuje się bardzo zimna noc brrrrrr
Jadzia, taki poród to marzenie każdej z nas, fanie, że Ci się przytrafiło

Byłam dziś u gina, podwozie szczelnie zamknięte i stwierdził, że dziecku nie spieszy się do wychodzenia. A od dziś zostały mi niby 4 tygodnie, no cóż zobaczymy. Gdyby nie ten olbrzymi brzuchol, który przeszkadza, ociężałość, zadyszka, zgaga, puchnięcie rąk i stóp itd. mogłabym jeszcze pochodzić w ciąży jakiś czas

Przytyłam niby tylko 4 kg, ale brzuch mam megaśny

W moczu wyszły mi jakieś syfy - bakterie i leukocyty no i dostałam globulki. Szybko powtórka badania i jak coś nie tak, to chce mnie położyć do szpitala na badania. Oby było ok.
A tak w ogóle to nic mi się nie chce

Michasia podziwiam Cię, że tak Ci się chce piec te ciacha. Albo to bardzo lubisz robić, albo jesteście niesamowitymi łasuchami

Śniło mi się, że Monia i Alina rodziły jednocześnie - na jednej sali. Cóż ta podświadomość wyrabia

Witam nową/starą koleżankę-forumowiczkę

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
styczniowki piszą, że do becikowego potrzebne zaswiadczenie z urzedu skarbowego za 2011rok...
wiecie coś więcej na ten temat? myślałam że za 2012 r...
coś znalazłam dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/becikowe/312...r-krok-po-kroku.html
Styczniówki dlatego potrzebuja zaswiadczenie o zarobkach za rok 2011 dlatego, ze pracodawca ma czas by wystawić PIT za rok 2012 jakoś do końca lutego, a co za tym idzie skoro nie mamy PIT-a, to nie możemy się rozliczyć za ten rok. Poza tym to nie pokazuje sie PIT-a przy becikowym tylko zaświadczenie o zarobkach, które wystawia Urząd Skarbowy. A dopóki sie nie rozliczymy za ten rok z Urzędem to on nie ma informacji na temat naszych zarobków wiec za dany rok nie może nam wystawić tego zaświadczenia. Stąd styczniówki rozliczaja sie jeszcze za rok 2011. Nie wiem czy my tez się nie załapiemy na ten system, bo tak jak pisałam, pracodawca ma czas żeby dac nam PIT-a do końca lutego, a my mamy czas do końca marca by oddać PIT-a.
Ja to bynajmniej rozumuję w ten sposób. Ale moge sie mylić.
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Nie było mnie jeden dzień a tu JADZIA już tuli swojego Hubunia do piersi!!!!! Kochana gratuluje i oczywiście zazdroszczę że to już!!! Cieszę się że tak dobrze zniosłaś poród

Princess niestety ale torcika już nie zostało nic a nic

Katarinka mogę podać przepis, ale to jest torcik orzechowy a nie czekoladowy

Ja byłam wczoraj u teściów bo chcieli z synciem swoim spędzić urodziny. Gdybym wiedziała jak to wszystko będzie wyglądać to bym wolała zostać w domu, ale co zrobić, niestety teściowa świata nie widzi poza nim a ja to mogłabym nie istnieć. Już przywykłam i zlewam to, ale w ciąży jakoś mnie więcej rzeczy drażni.
W nocy nie spałam wcale bo strasznie bolał mnie brzuch i krzyż jak na okres. Nie wiem dlaczego ale nie mam tak jak wy że te bóle występują co ileś minut i trwają ileś minut tylko po protu boli cały czas, jakbym miała zaraz dostać okres. Zaczęło boleć mnie ok północy i przeszło dopiero przed południem. Nocowaliśmy u teściów i strasznie się bałam żeby się nie zaczęło bo nie mogłabym rodzić w moim szpitalu, zresztą wszyscy byli po imprezie lekko po alko, więc nie wiem jakbym się dostała do szpitala i gdzie.
Na szczęście przeszło, ale nie wiem co to było i czy to normalne jest.
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

pati moze jakies poncho na kurtke narzucisz jak masz...
marlena wypadaloby ale kto wie co nam jest pisane chociaz powiem ci ze ja bardzo bym chciala...
dominia to gratuluje zakupu

satine ja nie mam odwagi zeby olejek sprobowac...
michasia ja po kupnych mam zgage wiec dzis robie banany w ciescie

aneta moja w 30 tygodniu wazyla 2133 wiec nie wiem czyna twoja to za duzo

madlen ja nie kupowalam juz wiecej getrow generalnie okazalo sie ze moge juz nosic zwykle bez panelu zwiniete pod brzuszkiem bo mi go nie uciskaja... no one to moze z 2011 ale generalnie cholerka to jeszcze o czyms takim musze pamietac przy tym becikowym...
katarinka ty tez wysnilas mi porod no to moze chociaz dzis w nocy bedzie mila niespodziewajka...