BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 6 miesiąc temu #445758 przez Madlen
Kasiu w końcu musi być u nas bez "ale". Trzymam kciuki. Niech już córa pokaże się na USG w pełnej okazałości. :) Obyś odetchnęła.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #445761 przez michasia
Kasia trzymam kciuki.
Madlen na allegro są stroje ciążowe, też muszę kupić. Basenu u nas chyba mocno chlorowane, ja ze wzg. na głębokość lubię Astorię, bo lubię nurkować, żadnej infekcji nigdy nie miałam, skóra długo śmierdzi chlorem-bo pod prysznicem też u nich go dużo. Ty masz chyba Ikara w Fordonie, on chyba bardziej przyjazny mamą.

12 lata 6 miesiąc temu #445766 przez sylwka727
Madlen nie zamartwiaj się usg nie jest takie dokładne jakby się nam wydawało na staraczkach dziewczynie pod coś od około 30tc mówili że dziecko ma straszne dysproporcje nóżki i rączki o różnej długości a urodziła zdrowego proporcjonalnego bobasa :lol: . Ja też tak mam że jak nie urok to sr...ka. 5tc pogotowie potem ciągłe bóle brzucha tabletki 15tc znów pogotowie infekcja jeszcze więcej tabletek teraz bakteria i znów tabletki i antybiotyk

Michasia duża ulga taka spokojna się czuję :) martwi mnie tylko że muszę jeść tyle tabletek teraz jeszcze jakiś antybiotyk bo z posiewu bakteria wyszła :dry: . A co do zgagi to wcześniej rennie a teraz staram się przeczekać i mineralną piję troszeczkę łagodzi a co do mleka to nie cierpię samego zaraz bym wymiotowała w kawie ok kakao ok a samo bee :blink:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 6 miesiąc temu #445767 przez princess
Hej Mamusie :)

Cieszę się, że Wasze dzidzie zdrowe, Madlen nie bierz do siebie tego, co powiedział lekarz, to nic groźnego.

Sylwko a macie już imię dla córeczki?

Jak się dziś czujecie? Bo ja dziś znów wstałam z bólem głowy po jednej stronie, typowo migrenowo :( Ciśnienie niskie, bo 100/60, puls 106. Znów siedzę w samej koszulce przy otwartym oknie, czuję, że brakuje mi oddechu. W poniedziałek lub wtorek idę do rodzinnego po skierowanie do kardiologa. Wczoraj wybrałam się do pracy w odwiedziny, zawiozłam zwolnienie, zobaczyłam się z moimi mordkami z pracy :D Po południu wybrałam się na obiad do Greenwaya z M, potem połaziliśmy chwilę po centrum handlowym, ale mi było gorąco i brakowało powietrza, zaraz wyszliśmy. Szukałam dla siebie perfumy w Douglasie, ale nic mnie nie urzekło :( używam już od paru lat jednej i mam ochotę na zmianę, ale nic mi się nie spodobało. Poza tym kupiliśmy prezent dla kolegi, dziś idziemy do niego na urodziny. Dziś rano poleciała ze mnie woda, aż zmoczyło mi majtki, ciekawe co to jest? Czy wydzielina, czy nie czasem wody płodowe :(
Mam do Was pytanko, można pić Karmi w ciąży? Wydaje mi się, że nie bo jakiś tam malutki procent alko ma. Dziś na tych urodzinach gospodarze specjalnie dla mnie kupią, ale chyba nie skorzystam :unsure:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #445768 przez andzia_zg
Madlen napisał:

Ja już po wizycie. Nie miałam USG połówkowego. :( Lekarz stwierdził, że za wcześnie. A to minimum 21 tydzień przecież. Zrobi na kolejnej wizyie 7.11. Badanie krwi, moczu, badanie na fotelu-ok.

Ja np mialam robione połówkowe teraz na wizycie, bo było ładnie widać,a maluszek juz wazy 400g (a mialam planowane polowkowe za miesiac) Więc mi sie wydaje, że to w pewnym sensie zalezy od tego w jakim stopniu jest rozwiniety maluszek.Ja za miesiac bede miala tylko sprawdzane jeszcze kości nosowe i buźkę bo maleństwo nie pokazalo buźki i lekarka nie mogla pomierzyc.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #445770 przez sylwka727
Princess jeszcze nie mamy dużo nam się podoba ale nie wybraliśmy. Odkąd miałam bierzmowanie mówiłam że nazwę córkę Julia ale Julek pełno teraz i nie wiem. Ostatnio mi się Zuzia spodobało :lol: ale tyle mam czasu i innych typów że może się to zmienić. A co do migreny to wczoraj i przedwczoraj mnie męczyła i współczuję Ci. Mi tak w pierwszej ciąży poleciało i też się przestraszyłam pojechałam do lekarza i okazało się że to upławy

Moje Aniołki[*]

12 lata 6 miesiąc temu #445782 przez Satine0
Mi kiedyś tam mama karmi kupiła :) ale wypiłam może z 2-3 łyki bo jakoś mi nie podeszło.

Michasia
w ciąży chyba nie można nurkować tak apropo basenu ;>

12 lata 6 miesiąc temu #445783 przez Marlena1888
hej dziewczyny!
ja mam katar niesamowity i spać w nocy nie mogłam.
Priness ja też mam upławy takie że rano czuję jak mi woda spływa.. ale mój gin. mówił że to nic niepokojącego.
Kasia 3 mam kciuki za wizytę, ;)i czekam na relację.

12 lata 6 miesiąc temu #445788 przez Madlen
Michasia lekarz poleca mi ozonowany basen i mówi, że pływanie baardzo fajne dla ciężarnych. W fordonie są 3, jest basen dla dzieci Bajka. Muszę się dowiedziec czy tam nie ma jakiś zajęć.
Zastanawiam się też nad jogą w ciąży.
Sylwka dzięki. Ty już tyle przeżyłaś, że wyczerpałaś limit złych wiadomości..
Ja bym córeczkę nazwała Pola. Piekne imię. Albo Eliza. Tak ma moja siostrzenica.
Princess dzięki, a słyszałaś od kogoś o tych miedniczkach nerkowych?
Jakbyś pisała o mnie. Mnie głowa często boli, pomagają zimne okłady. Duszności to norma. Greenway uwielbiam. Chyba zaczarowałaś mnie, bo w ciąży mięso mi nie smakuje :P
Też jestem uzależniona od jednego zapachu- Gabriela Sabatini i jakoś inne mnie nie przekonują. A z tą wodą- to u mnie też bez wkładki ani rusz.
Wielu lekarzy z tego co slyszałam pozwala na małą ilość alkoholu w ciąży.

Andzia pewnie masz racje, uzależnione od wielkości dziecka. Miesiąc temu miał ok 14cm. Myślałam, że teraz będzie duży. Ale może db, że nie zapytałam, bo bym schizowała. Lekarz pewnie miał powod, by poczekać. Ważne, że wyniki ok, dzidzia odczuwalnie szaleje w brzuszku od kilku tygodni, serce wali, a moja szyjka 6cm cytat "długa jak u żyrafy" :lol:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #445789 przez sylwka727
Marlena przepraszam że tak późno ale 2 razy pisałam przepis i mi go wcinało.
Jajko, 0.5kg mąki, op. cukru waniliowego, pół łyżki cukru, pół łyżeczki soli, margaryna, 40g drożdży, pół szklanki ciepłego mleka. Drożdże rozpuszczamy w mleku, margarynę roztapiamy dodajemy mąkę jajko cukier waniliowy , sól i cukier wyrabiamy ciasto (taki klejuszek będzie :blink: ) i na godzinę wkładamy do garnka z zimną wodą. Wyjmujemy i dodajemy tyle mąki żeby ciasto się nie kleiło . Najlepiej podzielić sobie ciasto na 3 części rozwałkować , powycinać trójkąty nałożyć czekoladę albo dżem zwinąć zaczynając od szerszego końca ku węższemu i do piekarnika z nimi :lol:

Madlen podoba mi się Pola i mojej mamie też ale mąż by się nie zgodził

Moje Aniołki[*]

12 lata 6 miesiąc temu #445795 przez [email protected]
Hej :) u was też taka mgła,szaro buro

sylwka Pola piekne imie,zawsze mi sie podobało,na sniadanko taki rogalik+kakao :P

12 lata 6 miesiąc temu #445796 przez jadziatopol
Kasia trzymam kciuki i czekam rowniez na info :)
Madlen na pewno bedzie wszystko w porzadku. Maluszek zdrowo rosnie.A powiększona miedniczka nerkowa to nic innego jak refluks pęcherzowo-moczowodowy. U większości dzieci ustepuje z wiekiem. Glowa do gory..bedzie dobrze :) a szyjke to faktycznie masz dluuuuuuuugą ,ze hej! :ohmy:
Pola śliczne imię :) Eliza mniej mi sie podoba.
Sylwka to przepis na jakies rogaliki? wyglada pysznie :P

[/url]

12 lata 6 miesiąc temu #445805 przez kasia123m
Uf jestem juz po.jak on dlugo badal glowke,mozdzki i inne w niej rzeczy.te wargi.potem serce jakies zyly kolo pecherza.duzo wiecej bylo badane niz ostatnio.a dzidzia najpierw miala noge na glowie a potem sobie noge wepchala miedzy nozki i chciala sie ukryc.jak to tatus stwierdzil wredna i zlosliwa jak mama.ale jest :laugh: zdrowa noi na 100% procent jest dziewczynka.
:laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #445807 przez jadziatopol
Kasia gratuluje!!!!!!!!!!! :) :) :) super ,ze poszlas...przynajmniej wiesz,ze córeczka sie prawidlowo rozwija :)

[/url]

12 lata 6 miesiąc temu #445809 przez dominia
kasia super ze wszystko ok z malutka :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka