BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 5 miesiąc temu #531076 przez Agnieszka86
Ja już pod kołderką :)

Aksa fajnie, że ciocia się zaoferowała z szyciem, będziesz mogła sobie dowolnie wybrać materiał:)

AniaCzajka też zieleń:) Fajna, taka pozytywna:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #531080 przez Gosia27
Dziewczyny głupie pytanie,aż mi wstyd ale jak łóżeczko jest wymiaru 120x60 to jaką pościel do tego kupujecie w rozmiarze 120x90? pytam bo muszę R orientacyjnie wszystko wyszukać...
katarzyna Ale Wiktorek to też już duży jest. Super że z nim wszystko ok

12 lata 5 miesiąc temu #531083 przez andzia_zg
Agnieszka86 napisał:

Waszkawydaje mi się, ze teraz ochraniacz nie bedzie potrzebny, ale jak dzieciaki podrosną i nabędą umiejętność przewracania się na boki, to moze to byc przydatne :)

Właśnie uwrażliwiam Zosieńkę i włączyłam jej Stare Dobre Małżeństwo... moje młode lata, które trwają nadal :silly: :silly:

Wydaje mi się, że ochraniacz to dobra sprawa. Jak dziecko się już mega rusza to może się uderzyć o szczebelki i dobrze jest mieć ochraniacz jak dziecko zaczyna ząbkować to często obgryza szczebelki więc ochraniacz wtedy jak znalazł :P

Stare Dobre Małżeństwo... mhhmmmm :lol: I like it :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 5 miesiąc temu #531090 przez Agnieszka86
Gosia tutaj nie ma głupich pytań:) Tak dokładnie takie wymiary kupiłam.

Andzia czyżby podobne gusta muzyczne, kiedyś Dżem, teraz SDM... :)

12 lata 5 miesiąc temu #531091 przez andzia_zg
Beata 26 napisał:

Ja Wam powiem, że ja planuję na początku w śpiworku Julianka kłaść spać (ewentualnie zakryję kocykiem, który wsunę pod boki materca, żeby się nie wsysunął, ale wątpię by kocyk był potrzebny tak u nas ciepło), więc tylko ochraniacz będę miała, prześcieradełko i ten śpiworek (+kocyk).

Pościel też już teraz kupuję (wypełnienie i poszewki), ale mam zamiar dopiero za kilka miesięcy to wprowadzić.

A Wy jaki macie plan? od początku pod kołderką i na poduszce?

Ja na początek rożek + ewentualnie kocyk, potem kołderka ale bez poduszki. Poduszka dopiero jak Wojtek bedzie wiekszy. A pod materac pod głową wstawię taki a la klin żeby główka byłą leciutko wyżej

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 5 miesiąc temu #531097 przez andzia_zg
katarzyna1702 napisał:

Hej Kobietki ;)

Ja już w domku po wizycie wszystko w jak najlepszym porządku;)
Mały już nie taki Mały bo 2kg faceta mojego jest ;* przekręcił się już główką w dół i naciska mamę na pęcherz ślicznie sobie ziewał na usg ale po przełączeniu na 3d już nie było tak fajnie widać ;/ tak czy inaczej Andzia łączę się z Tobą Wiktorek urodzi się dużym dzieckiem 4kg murowane Kocham go ponad życie ale kurdę jak ja Go wydalę chłopula pewnie i ponad 4kg od jutra odstawiam witaminy.

Super, że na wizycie wszystko ok :-) I też będziesz miała kloca hihi :P Ale i tak mój bije rekord wagi - tydzien temu 2600g :P Nasze chłopaki beda mogły robic za ochroniarzy hihi :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 5 miesiąc temu #531109 przez Agnieszka86
andzia_zg napisał:

Hej Kobietki ;)

Super, że na wizycie wszystko ok :-) I też będziesz miała kloca hihi :P Ale i tak mój bije rekord wagi - tydzien temu 2600g :P Nasze chłopaki beda mogły robic za ochroniarzy hihi :P

Wojtuś pokaźnych rozmiarów, ale ja tak sobie myślę, że jakby jednak miał kaprys wcześniej wyjść z brzucha, to dobrze, że jest duży bo będzie silniejszy:)
Tak też myślę o Zosi i spokojniejsza jestem (2140g w tamten wtorek)

Zamówiłam jeszcze taki przybornik, myślę, że się przyda:)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #531115 przez andzia_zg
Agnieszka86 napisał:

:lol: :lol: :lol:

aksa tylko nie dawaj mężowi Gripex'u. Bardzo zwęża naczynia krwionośne i jak ktoś ma problemy z sercem to można nieźle sobie zaszkodzić.

Malinka ta druga pościel ma ładniejszy kolor ale też mnie troche razi po oczach. A może zieleń z jakimiś motywami...? tzn w jakieś misie czy coś...? albo bardziej seledynowa?

AniaCzajka hehe bocianki :-) to taka odpowiedź dla Frania skąd się biorą dzieci? :lol:

Agnieszka przybornik fajna sprawa :-) tez by mi się takie coś przydało.
I to prawda co napisalas, że gdyby Wojtek wyszedl wcześniej to bedzie duzo silniejszy niż inne dzieci z mniejsza waga urodzone jako wcześniaki. Tak mi powiedziala lekarka.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #531130 przez Lenucha217
malinka jak juz uparłaś się na te zieleń to może coś takiego :PPP
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #531132 przez 25malinka
andzia_zg napisał:

Agnieszka86 napisał:

:lol: :lol: :lol:

aksa tylko nie dawaj mężowi Gripex'u. Bardzo zwęża naczynia krwionośne i jak ktoś ma problemy z sercem to można nieźle sobie zaszkodzić.

Malinka ta druga pościel ma ładniejszy kolor ale też mnie troche razi po oczach. A może zieleń z jakimiś motywami...? tzn w jakieś misie czy coś...? albo bardziej seledynowa?

AniaCzajka hehe bocianki :-) to taka odpowiedź dla Frania skąd się biorą dzieci? :lol:

Agnieszka przybornik fajna sprawa :-) tez by mi się takie coś przydało.
I to prawda co napisalas, że gdyby Wojtek wyszedl wcześniej to bedzie duzo silniejszy niż inne dzieci z mniejsza waga urodzone jako wcześniaki. Tak mi powiedziala lekarka.

[/i]

Cały czas oglądam te pościele i nie wiem czy nie zrezygnuje całkowicie z tej zieleni,bo znalazłam jeszcze coś innego,zaraz Wam pokaże i chyba raczej z przybornika zrezygnuje

12 lata 5 miesiąc temu #531144 przez 25malinka
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #531146 przez Agnieszka86
25malinka napisał:

ooo.... ta jest o wiele fajniejsza:) Taka łagodna:) Aplikacja bardzo delikatna, podoba mi się bardzo:)
Możesz podać link:) Może będą mieli taką 3 częściową, bo potrzebuję jeszcze jednej:)

12 lata 5 miesiąc temu #531148 przez 25malinka

I taka jescze

Andzia ja raczej wole coś w jednym kolorze z jakimś delikatnym motywem
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #531152 przez 25malinka
Lena paseczki raczej odpadają,to wogóle nie mój gust,zieleni szukałam tylko z tego względu bo mam foteliki i łóżko zielone, ale w sumie beż czy krem też by mi pasował i jest bezpiecznym kolorem,ale jeszcze to przemyśle :laugh: :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #531161 przez 25malinka

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka