BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #539021 przez 25malinka
andzia pewnie,że można kupić,ale 2 paczki 1 to wcale nie jest aż tak dużo jak by się wydawało,zresztą to się okaże jak maleństwa przyjda na świat..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #539023 przez vernix
Waszka jeśli akcja rozpocznie się u mnie "książkowo", w sensie skurcze co 10-8 min., bez odejścia wód, zamierzam wejść do wanny, wziąć prysznic, ogolić się na dole (mąż pomoże, bo już nic nie wiedzę:), dopakować szczoteczkę do zębów, jakieś ostatnie drobiazgi i ruszać:)

A jeśli będzie wszystko na szybko, trudno, ogolą mnie w szpitalu, dlatego biorę maszynki jednorazowe.
Paznokci faktycznie nie można mieć pomalowanych, ani u rąk, ani u nóg, bo jeśli może dojść do cc, to anestezjolog i inni lekarze patrzą na płytkę paznokciową czy nie sinieje, gdy są jakieś komplikacje.

12 lata 3 miesiąc temu #539027 przez koticz

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 3 miesiąc temu #539032 przez andzia_zg
Malinka i jeszcze jedna rzecz.... nigdy nie wiadomo czy dane pampersy nie uczulą dziecka... poza tym wiem, ze jak moi rodzice przyjada w odwiedziny to na bank tez przyjada z pampersami wiec to drugi powod dla ktorego kupilam tylko 2 opakowania "1"

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #539039 przez kika1985
koticz napisał:

kupiłam dziś w biedronie 5książek :cheer: to już mam czytania do końca ciąży :cheer:

kika Ty o ile się nie mylę to czytasz 50twarzy i czytałaś też Zmierzch,zauważyłaś,że te książki są do siebie podobne???
Bardzo bogaty facet i zakochana w nim na zabój,niewierząca w siebie laska,ktoś che ich zabić,on chce ją obsypywać prezentami ona nie chce,rodzice laski po rozwodzie... a brat Greya-Elliot to z opisu taki luzak jak brat Edwarda-Emmett.Tyle się różnią,że Zmierzch jest dla młodszych czytelników więc nie jest taka przesycona sexem.Tak mi się jakoś skojażyło...
Dlatego też mi się nasunęło,że Greya zagra w filmie Pattinson...

z

juz przeczytałam wszystkie części :P
właśnie jest bardzo dużo podobieństw, nawet to ze Greya matka jest lekarzem, a w Zmierzchu Edka ojciec był lekarzem, Anastasia też jest taką niezdarą jak Bella, rodzice są po rozwodzie, matka Anastasi też jest taka trzpiotka:P ktoś się chyba wzorował na Zmierzchu :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #539041 przez dominiczzkka
ja narazie mam po 1 paczce pampersów, M będzie latał po sklepach i kupował jak już będziemy wiedzieli co i jak :)

a co do wózków to Quinny Buzz jest idealny :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #539045 przez Depeche
Moja mala wazyla przy porodzie 3100 i zuzyla dwie paczki tych new born, po czym musielismy dac jej wieksze, bo dziecko tak szybko jednak rosnie.

Ja sie sama gole, musialabym sie chyba rozwalic na pralce w lazience, zeby mi to moj zrobil, a pralka jeszcze mi potrzebna. Mlody tak mi przykopal, ze w tylku na zwieraczu poczulam.

Co do wozkow, to na szczescie moj ma przekladana te spacerowke. W budzie , czyli glebokiem, moja mala jezdzila z cztery m-ce, bo zaczela siadac i sie podciagac z ciekawosci. Balam sie , ze wypadnie i ja przestawilam w spacerowke, strasznie jej sie podobalo. W sumie z miesiac potem zaczela sie drzec, ze widzi matke, a nie otoczenie, musialam wiec ja przestawic normalnie ;-), ale ona taka hop hyc do przodu od poczatku byla.

12 lata 3 miesiąc temu #539047 przez kika1985
koticz napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

o matko to szatan nie ksiądz

12 lata 3 miesiąc temu #539049 przez Waszka87
dziewczyny przed chwilka dluzej stalam i takie dziwne cos czuje jakby mlody napieral glowka ale nie na szyjke ani na pecherz tylko jakos tak inaczej, nie sa to takie skurcze tylko jakies takie chwilowe bóle co to?

12 lata 3 miesiąc temu #539050 przez Paulina 77
25malinka napisał:

Hej dziewczyny!!!

Ale produkujecie,z ledwością was nadrobiłam,ale i tak już nie pamiętam co która napisała...

Ja nie dawno wróciłam z zakupów,dokupiłam sobie jeszcze buteleczkę do laktatora bo siostra dała mi bez a nie mogłam nigdzie znaleśc w domu
A wogóle mam pytanie ile kupujeciee tych malutkich pamperssów(1)new born bo mam 2 paczki po 43 szt i nie wiem czy nie przy mało,a ostatnio w tesco były przecenione z 30.39 na 21,99 więc się opłacało to bym jeszcze dokupiła jak coś

Aksa fajne takie spotkaniaa klasowe,ja też miałam swego czasu takie,ale teraz to już niestety wszyscy z technikum powyjezdzali gdzies i nie ma bardzo z kim

malinka ja mam 1 paczke, bo slyszalam ze z nich szybko maluch wyrasta i trzeba kupować wiekszy rozmiar, dlatego nie kupowalam na zapas.

12 lata 3 miesiąc temu #539053 przez kika1985
Waszka87 napisał:

koticz napisał:

waszka tak jak pisałam oni mają ten wózek po kimś więc pewno jakiś starszy model...Dziwne,że w ogóle robią takie wózki,żeby dziecko było tyłem do rodzica.Tym bardziej,ze w gondoli jeśdzi tylko te 6-7miesięcy wiec jest jeszcze maluszkiem,a przecież x-landery do tanich nie należą więc możnaby od nich wymagać więcej!!!!

no nie naleza do najtanszych ale powiem Ci ze przed zakupem czytalismy duużo opini ale wybralismy sie do sklepu żeby zobaczyc i potestować i jak dla nas jest ok ale strasznej rewelacji niema, wkurza mnie ze gondola sie lekko kiwa ale chyba tak juz musi byc akurat w tych wózkach. niewiem co w nich jest ze tyle osob je kupuje szczerze...
fakt faktem sa ladne i zgrabne i maja duzo opcji róznych ram i kółek itp.

moja kolezanka wlasnie kupila ten wózek www.navington.com/produkty/15/rama-galeon/ tez tani nie jest ale chyba warty swojej ceny

my chcieliśmy Graco symbio który tez tani nie jest i facet właśnie nam polecił te Coletto są bardzo podobne, tylko właśnie ta spacerówka w Graco jest moim zdaniem ładniejsza, ale facet mi powiedział że to spacerówka kolebkowa w której dziecka nie da się położyć na płasko i to chyba minus wózka za prawie 3000 zł ;)

12 lata 3 miesiąc temu #539054 przez Depeche
a co do Dady, to raz kupilam, jak dla mnie koszmar, mloda sie bokiem przesikala, malo chlonne to to. Wg mnie jeszcze jako takie sa te Babydream z Rossmana.

12 lata 3 miesiąc temu #539055 przez Waszka87
kika1985 napisał:

Waszka87 napisał:

koticz napisał:

waszka tak jak pisałam oni mają ten wózek po kimś więc pewno jakiś starszy model...Dziwne,że w ogóle robią takie wózki,żeby dziecko było tyłem do rodzica.Tym bardziej,ze w gondoli jeśdzi tylko te 6-7miesięcy wiec jest jeszcze maluszkiem,a przecież x-landery do tanich nie należą więc możnaby od nich wymagać więcej!!!!

no nie naleza do najtanszych ale powiem Ci ze przed zakupem czytalismy duużo opini ale wybralismy sie do sklepu żeby zobaczyc i potestować i jak dla nas jest ok ale strasznej rewelacji niema, wkurza mnie ze gondola sie lekko kiwa ale chyba tak juz musi byc akurat w tych wózkach. niewiem co w nich jest ze tyle osob je kupuje szczerze...
fakt faktem sa ladne i zgrabne i maja duzo opcji róznych ram i kółek itp.

moja kolezanka wlasnie kupila ten wózek www.navington.com/produkty/15/rama-galeon/ tez tani nie jest ale chyba warty swojej ceny

my chcieliśmy Graco symbio który tez tani nie jest i facet właśnie nam polecił te Coletto są bardzo podobne, tylko właśnie ta spacerówka w Graco jest moim zdaniem ładniejsza, ale facet mi powiedział że to spacerówka kolebkowa w której dziecka nie da się położyć na płasko i to chyba minus wózka za prawie 3000 zł ;)

co do spacerowki kubelkowej to w nasyzm wozku mamy taka i powiem Ci ze spokojnie rozklada sie na plasko, moze tamta akurat sie nie rozkladala

12 lata 3 miesiąc temu #539059 przez koticz
dominiczzkka napisał:

ja narazie mam po 1 paczce pampersów, M będzie latał po sklepach i kupował jak już będziemy wiedzieli co i jak :)

a co do wózków to Quinny Buzz jest idealny :kiss:

ale ceny już idealnej nie ma :silly: a Wy go kupiliście?
ja osobiście nie lubię trójkołowych wózków,bo mimo iż ma przednie koło podwójne to jednak wygląda jak trójkołowiec,i daszek w spacerówce ma troszkę mały,jak dziecko latem uśnie i opuścisz oparcie to może dziecku w buzię świecić,ale to tylko moje zdanie,bo reszta design ma fajny

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 3 miesiąc temu #539060 przez kika1985
koticz napisał:

my kupujemy pieluszki dada i 1 mam dwie paczki po 28szt za 15zl paczka,a 2 mam 3 paczki po 78szt. Póki co nie kupuję więcej,bo nie wiem czy nie uczulą Małej.w razie czego dokupię
Na szkole rodzenia mówili,że dzidziuś zużywa średnio 6pieluszek na dobę.
Malinka w promocji czy nie lepiej nie kupuj za dużo,niby pampers ale też przecież może uczulić i wtedy nie będziesz miała co zrobić z pieluchami,lepiej sobie ołóż trochę kaski i w razie czego mąż dokupi :)

to mój Dominik był strasznie osrany bo zmieniałam mu około 10 pieluszek na dobę :lol: :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka