BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

13 lata 2 miesiąc temu #539622 przez Paulina 77
kika1985 napisał:

hej

dziewczyny obudziłam się w nocy i od tamtej pory strasznie mnie boli brzuch , tak kuje po lewej stronie brzucha , jak mala kopnie to w ogóle kosmos, co to może być???

Pełnia się zbliża, chi chi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #539625 przez Depeche
ufolka napisał:

Hej mamuśki :)
Lena świetnie wyglądasz, super zdjęcie :)
Depeche nie martw się na zapas, może to nie o Ciebie chodzi, trzymam kciuki..
Kika mnie też oprócz pipki coś tam kuje po bokach, no takie uroki już chyba ;/
ale sny macie.. hehe no nieźle :P
dziewczyny co można na katar i zatoki?? bo ja łykam apap 3 razy dziennie no i nie wiem co tam jeszcze mogę ;/ głowa mnie boli strasznie przy oczach, no i nos w środku i podniebienie (wtf? ) najgorsze że ni mam jak się przejechać do lekarza bo nie chcę małej ciągnąć, mama chora, siostra też, a ja stara dupa nie mam prawka i muszę męża brać ! ;/ macie jakieś sposoby na przeziębienie, katar i zatoki????

Ja to sobie jeszcze smarowalam tu gdzie sa zatoki taka mascia rozgrzewajaca, taki masaz sobie robilam. Pomoglo.

13 lata 2 miesiąc temu #539629 przez Depeche
Kika nie mam pojecia... moze Cie kolka zlapala. Ale mnie raczej po prawej lapie.

13 lata 2 miesiąc temu #539638 przez chiczi
Depeche napisał:

Mlody tak mi przykopal, ze w tylku na zwieraczu poczulam.

Ojjj, znam to uczucie... Mój mały też często właśnie w taki sposób i tam kopie plus silne uderzenia w pęcherz lub jajnik- wtedy to zginam się w pół.

U mnie w szpitalu wymagają małą paczkę pieluszek jednorazowych 3-6 kg. Ja kupiłam Pampersy Premium Care 1 ( te w białym opakowaniu) 2-5 kg, no i chyba muszę dokupić specjalnie te 3-6 kg ;). No i mają do szpitala być w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu ;)

13 lata 2 miesiąc temu #539647 przez Depeche
chiczi napisał:

Depeche napisał:

Mlody tak mi przykopal, ze w tylku na zwieraczu poczulam.

Ojjj, znam to uczucie... Mój mały też często właśnie w taki sposób i tam kopie plus silne uderzenia w pęcherz lub jajnik- wtedy to zginam się w pół.

U mnie w szpitalu wymagają małą paczkę pieluszek jednorazowych 3-6 kg. Ja kupiłam Pampersy Premium Care 1 ( te w białym opakowaniu) 2-5 kg, no i chyba muszę dokupić specjalnie te 3-6 kg ;). No i mają do szpitala być w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu ;)

Znaczy, ze je sobie zabieraja? BEz jaj!

13 lata 2 miesiąc temu #539658 przez Waszka87
ufolka napisał:

Hej mamuśki :)
Lena świetnie wyglądasz, super zdjęcie :)
Depeche nie martw się na zapas, może to nie o Ciebie chodzi, trzymam kciuki..
Kika mnie też oprócz pipki coś tam kuje po bokach, no takie uroki już chyba ;/
ale sny macie.. hehe no nieźle :P
dziewczyny co można na katar i zatoki?? bo ja łykam apap 3 razy dziennie no i nie wiem co tam jeszcze mogę ;/ głowa mnie boli strasznie przy oczach, no i nos w środku i podniebienie (wtf? ) najgorsze że ni mam jak się przejechać do lekarza bo nie chcę małej ciągnąć, mama chora, siostra też, a ja stara dupa nie mam prawka i muszę męża brać ! ;/ macie jakieś sposoby na przeziębienie, katar i zatoki????

Na katar polecam euphoorbium. Wiem bo byłam u lekarza mi pomogło po 2 dniach kataru brak to taki spray. Możesz sobie jeszcze czoło posmarować żelem aromactiv ;-)

13 lata 2 miesiąc temu #539664 przez Paulina 77
Gosia ale jazda z tą suszarką... ;) mój młody raczej spokojny, ale budzi się, jak myję zęby elektryczną szczoteczką :blink:

Depeche weź sobie poprawke na Laure, przecież 2- i 4- latki mają te swoje dzikie fazy. Zaniedługo jej przejdzie.
A w tym urzedzie miasta... bez komentarza :angry:

ufolka możesz tez zrobic chrupiace grzanki z masełkiem i natrzeć czosnkiem :)

A mnie się dzisiaj sniło ze krwawiłam, taka zywoczerwona ta krew była :S

13 lata 2 miesiąc temu #539665 przez Lenucha217
Boze ale ja jetem paskudny prosiak zostalo mi 8 bialek z wczorajszych paczkow wiec zrobilam ciasto piegusek i zeżarłam pol do kawki teraz chodze i placze bo mi zle i zaraz urodze z przejedzenia .

13 lata 2 miesiąc temu #539670 przez ufolka
Dziękuję za rady, niestety syrop z cebuli i czosnku odpada bo nie dam rady go wypić ;/ no ale malinki gotuję, zapomniałam o nich !! no i mam maść rozgrzewającą mojej córeczki to se posmaruję, no i sprey mąż kupi, do inhalacji mam olejek eukaliptusowy też może być co nie? zapomniałam o czymś jeszcze? jak coś wam się przypomnij to piszcie proszę, muszę być zdrowa bo w niedziele gości się spodziewamy poza tym córeczką muszę się zająć.

chiczi ja też do szpitala kupuję te newborn pieluszki, tylko że jak rodziłam poprzednio to się w tym łóżeczku kładło w boczku pojedyńczo, pieluszki i paczkę z chusteczkami i oni przewijali jak kąpali, a tak to samemu jak ktoś dał radę :)
gosia a jak dziś samopoczucie? :)

napiszę wam jeszcze że wczoraj moja mała nowe dwa słowa powiedziała, chodź i czesać, aż mi się płakać zechciało, no tak szybko rośnie, a jeszcze 1,5 roku temu była niemowlaczkiem :) strasznie szybko nam urosną te nasze dzieci :)

13 lata 2 miesiąc temu #539673 przez Gosia27
Lenusia dasz przepis na pieguska? Bo też mam tyle białek...:)

13 lata 2 miesiąc temu #539674 przez Gosia27
Ufolka dziękuję, dziś już lepiej.

13 lata 2 miesiąc temu #539675 przez Waszka87
olejek i inhalacja jaknajbardziej.Gosiu Mi bardzo pomagali wąchanie soli do stop z eukaliptusem ;-)

13 lata 2 miesiąc temu #539676 przez mamcia2013
Hej Laski, w końcu nadszedł piątek i weekend :)

Ufolka ja smarowałam pod nosem maścią majerankową (też coś pomogło) i piłam syrop prenalen. Kuruj się :)

Gosia Ty zboczuszku :silly: :silly:

Lenusia fajnie wyglądacie obżarciuchu :)

13 lata 2 miesiąc temu #539680 przez mamcia2013
Moja koleżanka w końcu urodziła wczoraj o 23 córkę. Tydzien po terminie w końcu dali jej dwie kroplówki :cheer: rodziła 10 godzin i napisała mi że żadnych dzieci więcej :D :D

13 lata 2 miesiąc temu #539681 przez Lenucha217
Gosia to taka zwykła jakby babka :p 3 minuty roboty .Ale mozna przełozyc powidłami i jakąś masą a na gore polewe ... Jak kto sobie zyczy :)

Składniki
1 kostka margaryny,
1 szklanka cukru pudru
1szklanka maku suchego
1szklanka mąki ,
2 łyzeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy,,
starta skórka z cytryny lub olejek cytrynowy,
1szklanka białek,
tłuszcz i
Jułka tarta do wysmarowania i posypania blaszki

1-Margarynę rozpuscic.
2-Mak,cukier,mąkę z proszkiem do pieczenia cukier waniliowy wymieszac,dodac rozpuszczoną margarynę.
3-Z białek ubic pianę na sztywno dodac do wymieszanych produktów.
4-Ciasto przełozyc do formy keksowej wysypanej bułką tartą .Piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni ( musisz sprawdzac na oko czy juz) moj siedzal 45 min i po wyl z 10 min

Paczki mi wczoraj nie wyszly tzn byly za miękkie chyba dałam za malo mąki ... no ale coz zje sie haha

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka